Da se razumemo, kada se Pažin pojavio, među prvima sam bio da se čoveku da šansa da se pokaže...ali vremenom je prokockao moje poverenje...suviše je navikao da igra u belim rukavicama, džentlmenski, gospodski...to ne biva.
Prljavi igraju prljavo! Tačka!
Dakle sa prljavima samo prljavo!!!
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Mislim da bi bilo vrlo korisno napraviti anketu među članovima našeg udruženja, i to na jedno vrlo prosto pitanje :
Da li želite da budete član u LSV i LSS ?
Naravno napisati i koliko će to zadovoljstvo koštati lovca iz njegovog džepa.... Čisto da bolje razume....
Otštampati listića koliko ima i članova LU , pa neka se svako izjasni i potpiše ...
To se zove volja većine ....
E sad ako je većina za , molim lepo , volja se većine mora poštovati ....Međutim šta ako je većina protiv članstva?
Onda bi se ovakvo mišljenje moralo pokriti i " Statutarno " tj . izmeniti tačku gde se navodi o članstvu u LSV i LSS ...
Mislim da bi to bilo pošteno prema članovima , jer u krajnjem slučaju iz njihovog novčanika ta suma i odlazi ,pa bi bilo jasno i da se izjasne o tom izdatku ....
Fićoo,nije se Kameleon (PAŽIN) sad pojavio.
Dugo je on prisutan,
Samo je jednu priču pričao do 07.maja 2011, a drugu posle.
Uvek je "bio u rukavicama".
Mesto preCednika LSV, ima cenu,koja nije mala.
PREDSEDNIK I NJEGOV ZAMENIK imaju svu vlast (podjenako) u svojim rukama. UO, Precednik Skupštine, i drugi organi su "IMA SLIKA NEMA TON".
ali UPAMTI, Pažin će da odradi prljav posao i onda
Gde je LSV iz maja 2011 sa 57 Udruženja. nema ga. On ćutiiiiiii.
Evodija, verovatno je tako kao što zboriš, a pošto si verovatno bio upoznat sa odlikovanjem Bogunovića, ela nam ispričaj ako znaš kako je to "teklo" kako bi dragi nam članovi LU "Srem" shvatili kakav je igrač i kako je sa BB-om našao zajednički jezik zarad podrške u LSV-u dok je bio predCednik.
Najviše nervira što svi znaju kako je bilo za vreme BB-a, šta se radilo i ko je imao privilegije da "pegla" po ataru, i svi čitaju ovaj forum, ali se malo ko usuđuje da bilo šta napiše na tu temu.
Ja ne kažem da LU "Srem" nema potencijala ali ima mnooooogo da se radi na čišćenju starog kadra iz vremena BB-a, na jačanju stručne službe, na ubacivanju kvalitetnih ljudi u UO i Skupštinu LU...na domaćinskom poslovanju unutar LU, na partnerskom odnosu LU i LD u njegovom sastavu, podeli poslova...kao što rekoh ima mnogo da se radi.
"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )
Fićo,vako: Ja sam 16.07.2011 do jula 2012. bio preCednik komisije za lov.
BB je pre mene (RADE MEDIĆ PRECEDNIK ) dobio orden LSV.
Ja sam to i pročitao u nekim lovačkim novinama.
On je odlikovan sa grupom lovaca (funkcionera) LSV, koje je odlikovao za svaku izbornu skupštinu u LSV, za poslednjih 20 godina.
Tu ga niko nije kontrolisao. Tako da ja o ovome neznam puno.
Ono što znam za vas je sledeće: Po Pravilniku o odlikovanjima Šid ima pravo na još 28 lovačkih ordena LSV, i sigurno preko 35 lovačkih ordena LSS.za 2012 godinu.
U LSV stanje je otprilike ovako (za 2012.)
15 LU nije uopšte delilo odlikovanja.
42 je delilo imaju pravo još oko 500 odlikovanja
30 Novih LU nema pravo.
Na primer B.P. Selo je dobilo preko 300% od propisane kvote.a Sr. Mitrovica nije ništa.
Na ovu kvotu ide još toliko ordenja LSS, ali Pažin i nedaju da se traže njihova odlikovanja da bi objasnili lovcima da LSS eto"neda odlikovanja". ŠTO JE LAŽ. Ja sam intervenisao u LSS (za Pećince) i oni ( ZDrP I Tica ) su kazali "da događanja i odnosi LoSoVa i LoSoSa nesmu uticati na dodelu odlikovanja.
To mi je Kuvar jako zamerio.
Toliko fićo o tome, ako mogu pomoći više tu sam
Evodija hvala puno, zaista. S obzirom da znam da ovaj forum čitaju i ljudi iz uprave moga LU eto prilike da zatraže par "plekića" koji im pripadaju, od LSV-a i LSS-a i sa tim odlikovanjima odlikuju lovce u šidskoj opštini koji su najzaslužniji za razvoj lovstva u prethodnim decenijama, a znam da takvih ima dosta.
Sramota je da neki podrepaši dobijaju odlikovanja ko kiki bombone a da pravi i iskreni lovci budu u zapećku.
Hvala Evodija na ovoj informaciji. Imaš od mene piće kad se vidimo i upoznamo.
"...Po Pravilniku o odlikovanjima Šid ima pravo na još 28 lovačkih ordena LSV, i sigurno preko 35 lovačkih ordena LSS.za 2012 godinu..."
Dakle gospodo iz LU "Srem" mislim da bi bilo lepo da se za godišnju skupštinu LU "Srem" podele neka odlikovanja zaslužnim lovcima iz šidske opštine, i da bi shodno tome bilo dobro kontaktirati LD da oni predlože pojedine sopstvene članove za koje smatraju da treba da budu odlikovani, pa da se kontaktiraju gospoda iz LSV koje plaćamo od lovačkih para, da izdvoje neki dinar za po koje odlikovanje.
Evo sad pre jedno sat vremena dođoh sa UO moga LU u Šidu koje je kao LD član Lu "Srem"i...po prvi put sam čuo od lovaca koji su preko 25 godina lovci da neko postavi pitanje: Zašto bi LU Srem bio član LSV, LSS i kakve mi to vajde imamo od toga.
Drago mi je da se to pitanje postavilo i predlog je da se ide na UO LU "Srem" sa time da više ne budemo članovi LSV-a jer "mažemo rep debeloj guski".
Našim parama finansiramo njihov rad a kada je LU tražilo pozajmicu od 400.000 dinara od njih skinuli su ih kao mangupe...dakle dok im plaćamo članarne dobri smo, a kada oni treba da pomognu nekom LU koje je u buli ili želi da kupi npr. Ladu Nivu za svoju stručnu službu onda nikome ništa...
Lepo Boga mi.
Zamolio bih ostale predsednike LD-a koji ovo čitaju da dobro razmisle o tome da li nam to članstvo treba i da li je realno u ovoj krizi izdvajati 1.400 dinara po lovcu za gospodu iz LSV-a i njihove marifetluke, kada te pare svako LD može da iskoristi pametnije.
Predlog LU Srem je da ove godine članarina bude umesto 10.000 kao do sada - 12.000 dinara.
Prosto ne mogu da ne citiram pametan upis koji se delimično odnosi i na članarinu.
Lala kaže na temi "Nestaje li LSV" dana 04.01.2013. godine u 21.11, upis br. 2086:
"1. Da li je LSV pružao samo tehničku pomoć u procesu ustanovljenja i dodele lovišta, ili je uticao na odlučivanje, i kakva je u tom poslu bila uloga renomirane firme 'Vojvodjanski lovac'? Da li su za tu 'tehničku pomoć' LSV i/ili Vojvodjanski lovac dobili neka sredstva iz PSPŠV, i po kom osnovu? Po kom zakonskom osnovu je LSV kao udruženje gradjana i VL dobio da radi posao 'obeležavanja' granica lovišta? Da li je Dušan Kunovac, pomoćnik pokr. sekretara zadužen za lovstvo, baš zbog tih razloga, prebačen, kako čujem, na druge dužnosti?
2. Da li su prigovori i žalbe koje su LU uputila u vezi ustanovljenja i dodele lovišta vezani isključivo za granice lovišta, ili su vezani za propuste u vezi zakonitosti načina obavljanja tog posla?
3. Lovne osnove i GPGL za lovišta kojima gazduju LU članice LSV su i u 2012. godine trebale biti uradjene, naplaćeno je kroz članarinu lovaca, a trebala je da ih radi renomirana firma 'Vovjodjanski lovac'; lovna osnova važi 10 godina, pa se postavlja pitanje kako sada opet da se plaća nešto što je prošle godine već plaćeno? Koliko puta LSV namerava da proda istu priču?
4. Da li će LSV tražiti od PSPŠV da se javno objavi, ko je, koliko, i za koje namene dobio sredstva iz pokr. Fonda za razvoj lovstva, u prethodnim konkursima? To je informacija od javnog značaja za sve lovce, koji svojim uplatama pune taj Fond!
5. Kako nema para za pomoć LU? Ako LSV ima 18000 lovaca članova, a članarina je 1400 dinara, onda je LSV (ako ima 100% naplatu) inkasirao oko 25 miliona!!! I nema para?!?!?
Pa neka je naplata i 75%, opet su u pitanju ogromna sredstva (19 miliona) - i nema para za pomoć LU?!? Neka je i vraćeno 140 din., ostaje opet oko 17 miliončića!!! Pa gde potrošiste onolike novce, aman?!? Na čega?!?..."
ficha007 kaže:
Evo sad pre jedno sat vremena dođoh sa UO moga LU u Šidu koje je kao LD član Lu "Srem"i...po prvi put sam čuo od lovaca koji su preko 25 godina lovci da neko postavi pitanje: Zašto bi LU Srem bio član LSV, LSS i kakve mi to vajde imamo od toga.
Pravo pitanje, na pravom mestu!
Konkretan odgovor na to pitanje treba da daju rukovodioci saveza.
Mogu ti reći Lalo da sam se pozitivno iznenadio takvim razmišljanjem. Zaslugu za to pripisujem ovom forumu jer sve više lovaca, članova moga LU čita ovaj forum. Neki krišom, i ne komentarišu, neki poput nas par nešto i napišemo...a čita ga i uprava LU Srem.
Neka dobro razmisle šta im je činiti u tom pogledu u buduće. Ja bih bez dvoumljenja odustao od članstva u LSV i te pare usmerio na pametnije stvari, npr. Ladu Nivu, osiguranje lovaca, planska dokumenta...itd.
Što se tiče pomoći LSV...paaa zahvalio bih im se na dosada ukazanom poverenju i ne bi ih više zadržavao...
Pare koje bi nam eventualno dobro došle tražio bih od PSPŠV preko konkursa, ili od Min.poljoprivrede takođe preko konkursa...
Pa zar oni nisu već odavno dali odgovore na sva pitanja???
Ne mogu da verujem da neko očekuje od njih da se promene
Njih treba zameniti, a ne promeniti.
Poenta zašto je kod LoSoSa i LoSoVa informisanje i transparentnost ravna nuli.
Upravo zbog tog postavljenog pitanja.
Zašto bi LU Srem bio član LSV, LSS i kakve mi to vajde imamo od toga
Počela se lovačka populacija interesovati za tokove svog novca. počeli su da se pitaju šta dobija lovac za 1400 dinara ili kako Evodija reče novčanicu Pažinku. Mislim da Beukača neće ugledati svetlost dana, a ako i ugleda brzo će otići u zaborav jer će se mali broj lovaca njome služiti.
Čestitam kolegama iz LU Srem Šid koji su doprineli da se dobrim informisanjem otvore lovcima oči i da se zapitaju zašto da budu ovce za šišanje. Ako je naš forum barem malo doprineo tome ja lično sam ponosan.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
Par dana me nije bilo u ovom delu foruma pa bih da nastavim tamo gde sam stao - članarina savezima.
Pod hitno je po meni potrebno promeniti statut LU Srem i izbaciti odredbu da smo kao udruženje članovi LSS i LSV čime nam u kasi udruženja ostaje oko 800.000 dinara.
Čuo sam se sa ljudima iz vlasotinca - osiguranje koje LU plaća za lovce je od 90-110 dinara po lovcu, dakle za oko 600 lovaca to je 66.000 dinara koje bi udruženje platilo DDOR ili DUNAVU
Ajmo dalje - izrada planske dokumentacije - to može koliko ja znam i upravnica lovišta jer ima licencu, a ima i ljudi koji joj mogu pomoći a dovoljno su stručni. Ovde mislim na GPGL, a ako baš i ne može ona, eto nam JP "Vojvodinašuma" koje će nam to odraditi. Nisam se raspitivao za cene ali mislim da je Vojvođanski lovac d.o.o kao ćerka firma LSV-a to "visokoumno delo" naplaćivao, da ne kažem drao nas lovce od 40.000 do 50.000 dinara, a mislim da bi sa JP prošli daleko jeftinije i to po meni od 15-30.000 dinara.
Ne znam da li imamo LPO, ali mislim da je ona u JP negde oko 60-100.000 dinara, nemojte me držati za reč.
Kada se to sve sabere to je ukupno oko 200.000 dinara. Dakle ostaje nam preko 600.000 dinara koje možemo da uložimo svako u svojoj sekciji da se izrade čeke, hranilišta, solišta...
I da ne bude zablude. Pare od LSV-a koje smo eventualno dobili su pozajmica i ništa više. To su naše pare koje oni nama uzajme pa im mi vraćamo. Umesto da pomažu udruženjima koja su njihovi članovi oni su inkasirali preko 25. MILIONA od NAŠIH PARA i teško im je bilo da nam izađu u susret za iznos od 400.000 naših para ( dali smo im 840.000 dinara ).
Samo da dodam da je LU slobodno da konkuriše kod PSPŠV i Ministarstva poljoprivrede na konkurse za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva koji opet sva LU pune svojim parama plaćajući naknadu državi za divljač.
Iz tog Fonda se sredstva usmeravaju kroz konkurse nazad LU sa teritorije cele Srbije i ne treba lovcima koji nemaju pojma "mazati" oči da smo bilo kakve pare dobili od LSV-a kada nismo nego smo ih dobili od PSPŠV ili Ministarstva.
Dakle mi kao LU u opšte nemamo interesa da budemo član LSV-a osim možda interesa bilo kog pojedinca koji je naš član da se "umili" sada kada bude bilo pitanje ON ili Pažin.
Nikakav ekonomski interes LU Srem nema i zato je potrebno da po uzoru na LU Senta i LU Vlasotince istupi iz LSS i LSV sad dok je vreme.
Mislite o tome dragi članovi!
ficha007 kaže:
Par dana me nije bilo u ovom delu foruma pa bih da nastavim tamo gde sam stao - članarina savezima.
Pod hitno je po meni potrebno promeniti statut LU Srem i izbaciti odredbu da smo kao udruženje članovi LSS i LSV čime nam u kasi udruženja ostaje oko 800.000 dinara.
Čuo sam se sa ljudima iz vlasotinca - osiguranje koje LU plaća za lovce je od 90-110 dinara po lovcu, dakle za oko 600 lovaca to je 66.000 dinara koje bi udruženje platilo DDOR ili DUNAVU
Ajmo dalje - izrada planske dokumentacije - to može koliko ja znam i upravnica lovišta jer ima licencu, a ima i ljudi koji joj mogu pomoći a dovoljno su stručni. Ovde mislim na GPGL, a ako baš i ne može ona, eto nam JP "Vojvodinašuma" koje će nam to odraditi. Nisam se raspitivao za cene ali mislim da je Vojvođanski lovac d.o.o kao ćerka firma LSV-a to "visokoumno delo" naplaćivao, da ne kažem drao nas lovce od 40.000 do 50.000 dinara, a mislim da bi sa JP prošli daleko jeftinije i to po meni od 15-30.000 dinara.
Ne znam da li imamo LPO, ali mislim da je ona u JP negde oko 60-100.000 dinara, nemojte me držati za reč.
Kada se to sve sabere to je ukupno oko 200.000 dinara. Dakle ostaje nam preko 600.000 dinara koje možemo da uložimo svako u svojoj sekciji da se izrade čeke, hranilišta, solišta...
I da ne bude zablude. Pare od LSV-a koje smo eventualno dobili su pozajmica i ništa više. To su naše pare koje oni nama uzajme pa im mi vraćamo. Umesto da pomažu udruženjima koja su njihovi članovi oni su inkasirali preko 25. MILIONA od NAŠIH PARA i teško im je bilo da nam izađu u susret za iznos od 400.000 naših para ( dali smo im 840.000 dinara ).
Samo da dodam da je LU slobodno da konkuriše kod PSPŠV i Ministarstva poljoprivrede na konkurse za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva koji opet sva LU pune svojim parama plaćajući naknadu državi za divljač.
Iz tog Fonda se sredstva usmeravaju kroz konkurse nazad LU sa teritorije cele Srbije i ne treba lovcima koji nemaju pojma "mazati" oči da smo bilo kakve pare dobili od LSV-a kada nismo nego smo ih dobili od PSPŠV ili Ministarstva.
Dakle mi kao LU u opšte nemamo interesa da budemo član LSV-a osim možda interesa bilo kog pojedinca koji je naš član da se "umili" sada kada bude bilo pitanje ON ili Pažin.
Nikakav ekonomski interes LU Srem nema i zato je potrebno da po uzoru na LU Senta i LU Vlasotince istupi iz LSS i LSV sad dok je vreme.
Mislite o tome dragi članovi!
ficha, pa sami smo izabrali kapitalizam, zar ne. U njemu nema ničeg drugog do golih interesa. Nema više komunizma i samoupravljanja, pa samim tim u ovom vremenu ne mogu postojati organizacije ili udruženja, koja bi funkcionisala na bazi samoupravnih principa.
Znaju to pojedinci iz "nacionalnih granskih sportskih saveza iz oblasti lovstva", ali njihov interes (možda i legitimnan) je da im se status a naročito stečene privilegije ne promene, jer takva radna mesta nema niko u državi, sa primanja /po svim osnovima/ koja su bila veća od primanja predsednika države.
Koji je interes LU u ovom vremenu? Imaju li izbora? Na primeru Sente i Vlasotinca se mogu uveriti da ima izbora. Mnoga udruženja polako to uviđaju i iz tog razloga rapidno smanjujui članske doprinose LSS. Ali zašto to čine, ili si član ili nisi i čega se boje? "Jednim dopetom se ne može sedeti na dve stolice". Pa zar mislite da se lovci mogu osiguravati samo preko lovačkih saveza, ma mogu i preko udruženja i to po istoj ceni kao i preko saveza.
Pa zar nije cilj svakog LU, da u stručnoj službi ima zaposlene, koji su kadri da sami izrađuju plansku dokumentaciju, koji će sutradan biti kadri da pročitaju buduću Strategiju razvoja lovstva i sprovode programe razvoja lovnih područja i lovšta.
Ili cilj treba biti da takvi postoje samo u "nacionalnim granskim sportskim savezima u oblasti lovstva", koji bi koristili "monopol znanja i struke" za "podšišivanje" lovaca Srbije, kao što su to do sada činili, a naročito poslednjih 10 godina.
Tvorci ZODL-a su sve to lepo primetili i zakonom dali pravu ulogu tim višum asocijacijama. Daaa, LSS treba opstati, sa poslovima predviđenim zakonom. Te poslove mogu obavljati dvoje-troje zaposlenih i za finansiranje njihovih godišnjih primanja /koje moraju biti maksimalno identične primanjima sličnih zanimanja u JP "Srbijašume"/, kao i ostalih troškova poslovanja, biće dovoljno i 100 dinara po članu udruženja i ništa više. Preostala sredstva u iznosu od 400-1300 dinara po članu udruženja, će ostati za ulaganja u loviše.
Pojedinci iz "nacionalnih granskih sportskih saveza iz oblasti lovstva" svoje "stručno znanje" mogu unovčiti na drugi način a ne na bazi samoupravnih davanja.
Na primer- Zakupi se adekvatna poslovna prostorija- registruje odgovarajuće privredno društvo ili preduzetnička radnja i usluge se ponude na tružištu, sa unapred odštampanim cenovnikom. Pa ako to znanje nešto vredi, eto para i više nego što su zaradjivali u prethodnih 10 godina.
Veoma jednostavno i ne vidim razloga da ne postupe na taj način , već se bespotrebno mora "mrcvariti" preko 75.000 lovaca Srbije.
Gedžo u tom slučaju bi morali i da rade , ovako uživaju , svako malo idu da posete neko udruženje kao na primer Margitu, pa posle lepog neograničenog lova (bože pa oni su "vlast") sledi pa. Nisu ni oni ludi , ma tačno znaju koliko je šta isplativo mnooogo bolje od nas! I da dodam : Po tudjem dopetu i 100 batina je malo!
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Gedžo u tom slučaju bi morali i da rade , ovako uživaju , svako malo idu da posete neko udruženje kao na primer Margitu, pa posle lepog neograničenog lova (bože pa oni su "vlast") sledi pa. Nisu ni oni ludi , ma tačno znaju koliko je šta isplativo mnooogo bolje od nas! I da dodam : Po tudjem dopetu i 100 batina je malo!
Daki, ja i većina mojih vlasotinčana smo to shvatili i zato naše novce tokom prošle godine nisu trošili za tu namenu a bogami i neće, dok ne shvate da nema više: "radim prema mogućnosti a trošim prema potrebama". Čudi me samo da su to shvatili pojedini lovci udaljeni trista i više kilometara od Beograda i Novog Sada, dok većina u blizini to ne shvata?
O čemu se radi?
Pa zar ne vidimo da svuda, gde vladaju "samoupravni odnosi" (lovački savezi, sportska društva, itd), postoje nagomilani problemi i finansijske dubioze!!!???
Pa zar trebamo sve uništiti, da bi nam došlo u glavu?
Ne vidim razloga da se lovci uže Srbije a naročito Vojvodine, doslovno "deru" da bi par ljudi moglo da uživa!!!???
Ako ništa drugo, treba pokušati i drugu mogućnost. Ponuditi čelnim ljudima, da više lovne asocijacije posluju sa godišnjim članskim doprinosom od 100 dinara po članu udruženja. To u slučaju LSV iznosi 2.000.000 din. na godišnjem nivou, plus sopstveni prihodi od pruženih usluga, dok u slučaju LSS to iznosi 5.000.000 din. plus sopstveni prihodi. Sasvim dovoljno za plate 2-3 radnika i ostale materijalne troškove.
To znači da bi lovcima Vojvodine, svake godine ostalo 26.000.000 dinara samo od ove uštede, za direktna ulaganja u lovišta. Lovcima uže Srbije bi takodje ostalo preko 20.000.000 dinara po ovom osnovu za direktna ulaganja u lovište. Tim sredstvima i sredstvima od 90.000.000 dinara iz Fonda za razvoj lovstva, lovišta Srbije bi sigurno bila bogatija.
Vlasotinčani su po napred pomenutom osnovu, prošle godine uštedeli oko 250.000 dinara a uredno su izmirili sve obaveze i poslovnu godinu će završiti sa dobitkom. Plate radnika (upravnik i dva lovočuvara) za decembar su isplaćene 31.decembra 2012. godine.Višak sredstva će biti preneta u ovu godinu i deo ovih sredstava (od uštede članarine LSS) najverovatnije oročiti na određeni period. Za pet godina, samo od ušteda po ovom osnovu, akumuliraće se preko 1.500.000 dinara, koja će biti investirana u kompletnu rekonstrukciju i adaptaciju Lovačkog doma (u kome ste spavali).
Lovnu sezonu ćemo završiti bez ikakvih problema i uz ispunjenje Finansijskog plana i GPGL sa preko 95% i to bez članstva u LSS. Iskreno nismo ni primetili da više nismo članovi LSS.
A zašto to nije primećeno?
Indjijanac, podležu li lovačka udruženja oporezivanju po osnovu poreza na dobit, jer sada imamo taj problem!!!???
Daki, ja i većina mojih vlasotinčana smo to shvatili i zato naše novce tokom prošle godine nisu trošili za tu namenu a bogami i neće, dok ne shvate da nema više: "radim prema mogućnosti a trošim prema potrebama". Čudi me samo da su to shvatili pojedini lovci udaljeni trista i više kilometara od Beograda i Novog Sada, dok većina u blizini to ne shvata?
O čemu se radi?
NEĆE DA ČUJU NIKOGA OSIM ONIH KOJI SU IM GODINAMA bogovi, A NA ČELIMA VEĆINE LU SU NJIHOVE SPAHIJE, PA SE MOŽE HARAČITI KAKO KO ŽELI!! DA NE GOVORIM DA SU SVE ONE KOJI MISLE DRUGAČIJE ŽIGOSALI KAO SVAALICE I NEPODOBNE TUMAČE MAGLE!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Pošto nisam znao kakva je struktura članarine prema LSV, odnosno šta je onih 1.400 dinara, citiraću Lalu sa teme o LSV, upis od dana 08.01.2013. godine, br. 2104 od 14.38
Lala kaže:" ...Da podsetim na (po mom saznanju) prošlogodišnju strukturu članarine za LSV, po jednom lovcu, u visini od 1400 din. (iznosi su okvirni):
- 300 din. za finansiranje izrade planskih dokumenata (LPO i GPGL) obavezno preko Vojv. lovca;
- 350 din. za finansiranje izdavanja glasila LSV 'Vojvodjanski lovački glasnik' i obaveznu pretplatu;
- 200 din. za članarinu za LSS
- 50 din. po lovcu, za proslavu jubileja 90 godina LSV;
- 100 din. po lovcu za osiguranje od posledica nesreće;
- ostatak od 400 din. po lovcu za funkcionisanje LSV!
Napomena: od plaćenih 1400 din., LSV je vratio LU 140 din. po lovcu, namenjenih za članarinu LSS.
Po mom mišljenju, prve četiri stavke koje sam nabrojao su višak ove godine (ko hoće u članstvo i u LSS, posebno treba da plati), a mišljenja sam da je i iznos od 400 din. po lovcu (plus 100 za osiguranje) više nego dovoljan da kasa LSV bude puna! Koliko ja znam, LSV ima dvoje zaposlenih, pa ako ima i ako želi da zadrži broj od 18 000 članova, uz punu naplatu to bi bilo preko 7 miliona dinara za troškove rada i plate zaposlenih u LSV! Šta konkretno treba (a treba svakako) da rade zaposleni i angažovani u LSV, koje to usluge prema LU konkretno treba da pružaju? Takodje mislim da se mora precizno odrediti, šta lovci i LU konkretno dobijaju za te pare od saveza? Polaganje lovačkih ispita se svakako plaća posebno, ocena trofeja takodje, tako da mi je zaista nejasno na čega odlazi cifra od 5-6 stotina hiljada dinara mesečno u LSV (plate zaposlenih bruto, sa doprinosima su nešto preko 200 000 din., ako sam dobro obavešten)!?!? Kao što mi nije jasno, kako je moguće da se opet izgleda razmišlja o obaveznom angažovanju i plaćanju firme 'Vojvodjanski lovac' za izradu planskih dokumenata za LU članove LSV (prošle godine su već bili plaćeni i preplaćeni, pa nisu uradjene sve lovne osnove, a uprave LU neka izračunaju koliko ih košta GPGL koji plaćaju po broju članova, i da li ima jeftinije!)?..."
Upravo o ovakvim stvarima ja pričam.
Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?
INTERMAKER OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42
Podunavac
Podunavac Offline
· 17.11.2025. 20:08
Поздрав другари. Дуго ме није било.
krilas Offline
· 25.07.2025. 13:27
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!