LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
|
slavaplana |
Objavljen 21.01.2013. 10:41
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Od jutros je u Plani varedna situacija sta to Slava pise na forumu?Stigla nam je cestitka iz suda za neizdavanje propratnica Francuzima prosle godine!Prepostavite ko je za to kriv Slava jer je zbog njega bila kontrola pa se i to ustanovilo a da ja nisam nista cackao sve bi bilo ok! Donic i Milutin ne vide svoju i propast udruzenja!vazno je da su Ziku nagradili za nerad!bravo!jos da se dogovorimo ko ce eventualnu kaznu da plati? Lovci sigurno nece budite sigurni!!!Pre nego sto se povucete podnesite racune sta ste radili?
Da niste mozda svojim neznanjem u vodjenju udruzenja dorineli propadanju istog: |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 21.01.2013. 11:41
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
samo jedna ispravka mnogo toga su sami napisali,a Slava samo iznosi na videlo
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 21.01.2013. 11:49
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Jeste da mi je Slava drugar ali to nije razlog da trezveno razmišljam. Ne mogu da držim stranu nekome ko radi nakaradno. Slava već dugo vremena upozorava na nepravilnosti, iznosi dokumenta i činjenice, ne mogu da verujem da ste kolege u Plani toliki slepci pa zar više verujete onima koji su vas doveli na prosjački štap i urnisali udruženje nego svojim očima. Čak šta više i dalje verujete tim demagozima koji svoj katastrofalan i protuzakonit rad sakrivaju iza optužbi prema jednom poštenom čoveku. Više verujete kafanskim pričama nego dokumentima, to je skoro da vam čovek i poželi da prođete najgore što je moguće. Nisam takav , želim vam mnoooogo sreće ali posle smene sadašnjih lezilebovića i neznalica, pa da izaberete dobre poštene i sposobne ljude koji će povesti LU u oporavak a do tada će biti jako teško.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Miroslaw |
Objavljen 21.01.2013. 13:46
|

Stari član

Upisa: 362
Pristupio: 16.11.2009. 23:02
|
Daki veliki problem je needukovanost lovaca sto se tice poznavanja pravila,propisa i zakona o lovstvu i tu se javlja razdor u smislu kreiranja sopstvenog misljenja vec im se misljenje namece od strane pojedinaca, takodje problem je zelja za radom nekako im je lakse da okrenu glavu i kazu ma nek uradi to neko drugi zasto bas moram ja. Onda kada se javi neki don kihot a ima nas dosta takvih ovde moras svakom pojedincu da objasnjavas sta,kako,zbog cega,gde i td a ima i ona losa strana infiltrirani negativni pojedinci obezbedjuju dobru podrsku oko sebe pa se cesto desava da dva losa ubiju milosa a ima i ono drugo sto je veca laz ljudi ce lakse poverovati no prave borce za pravdu i zakonje u lovstvu je tesko skoro nemoguce zaustaviti. |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 21.01.2013. 18:00
|

Admin

Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ead_id=790
Svih 1121 upisa!!!!

Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
arli |
Objavljen 21.01.2013. 19:24
|

Stari član

Upisa: 447
Pristupio: 13.01.2011. 11:42
|
Sramota za kolege iz Plane što svi znaju činjenično stanje a niko ništa ne preduzima-veruju u bajke, sem Slave i još par pojedinaca koji brane čast parvog LOVCA .
Valjda će doći bolja vremena za lovstvo u celoj zemlji pa i u našim LU... |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 21.01.2013. 19:36
|

Lovčina

|
Jer sam mozda ja pretrpeo dusevnu bol i patnju radeci ovo do sada i epilog svega je da sam ja licno kriv za propadanje ovog udruzenja???
Ukazivao sam usmeno,pismeno,opomenama pred utuzenja,javno u medijima e sad kad je sve propalo ja sam kriv jer sam nesto cackao sto nisam trebao???
Nije kriv onaj sto nas je doveo u ovakvu situaciju vec ja koji sam to sve uredno u prijavi sa imenom i prezimenom poslao nadleznima da se provere moje tvrdnje???
Da je sve bilo OK pa ne bi bile tuzbe i privrednih prestupa vec bi moje prijave bile odbacene???
Zamena cinjenica i blacenje mene kao coveka i lovca u Plani se nastavlja ali svoja prava i bol koju trpim cu zatraziti na sudu ????
Ja sam emotivan covek i dodje mi da placem kad vidim kako su sve u Plani upropastili ???
Divljac se prodaje za kazne i propuste drugih koji nisu ni disciplinski odgovarali????
PARA NEMA ???
Umsto da se vise ne glibe pojedincima kao da je sudjeno da zaglave zatvor posle svega!!!
Neko ce morati da odgovara to je sigurno!!
Ovo se nije desilo samo od sebe vec grubim i bahatim ponasanjem pojedinaca koji misle da mogu da rade sta hoce ali nije tako???? |
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 21.01.2013. 19:51
|

Lovčina

Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
Slavo i kod mene je slična priča,po nekima sam ja kriv za katastrofalno stanje u LU,a oni koji troše lovačke novce i uništavaju imovinu su ok,stručnim hranjenjem fazana i održavanjem objekata trenutno je dovedeno do toga da fazani koji se ispuštaju pred pušku iz prihvatilišta već 7-8 lovova polete 1--1.5 metara od zemlje ili uopšte nepolete,u takvoj su kondiciji da posle preleta 50 metara nemaju snge da se pomere,a o matičnom jatu koje za mesec i neki dan treba da počnu da nose jaja da nepričam.Dok pametnjakovići namiču sebi platu i hvale se tonama otpadaka donetih iz raznih magacina stočne hrane ,ovogodišnji fazani počinju da pevaju "Neke ptice nikad nepolete"
I na kraju priča kriv je sekretar što gura nos tamo gde mu nije mesto,čini mi se da je nekad bila TV emisija TRAŽILI STE GLEDAJTE
|
|
|
|
bogoljub |
Objavljen 21.01.2013. 21:19
|

Veteran

Upisa: 710
Pristupio: 08.09.2010. 22:27
|
I na kraju priča kriv je blagajnik što gura nos tamo gde mu nije mesto,čini mi se da je nekad bila TV emisija TRAŽILI STE GLEDAJTE.Mislim nemoj da se ljutite tako je kod mene.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.01.2013. 08:02
|

Lovčina

|
Jutros je na isto ono mesto gde je vozilo zgazilo srndaca i zbog koga je udruzenje platilo stetu od 833.000din sa kamatama zgazena srna a kamion je pobegao!! I dan danas posle vise od 10 zgazene divljaci na istom mestu ZNAK DIVLJAC NA PUTU NIJE POSTAVLJEn a sve zahvaljujuci NESPOSOBNOM RUKOVODSTVU U Udruzenju!!
Radi se o cinjenice da je pre skoro 2 god u Udruzenje u Velikoj Plani dosao dopis JP PUTEVA SRBIJA u kome jasno kazu da za taj deo puta LICENCIRANO lice SAOBRACAJSKE struke mora da uradi PROEKAT POSTAVLJANJA ZNAKOVA jer se radi o REGIONALNOM PUTU!!!Do dana danasnjeg NIKO IZ UDRUZENJA nije nasao za shodno da to sprovede u delo!!
Ukoliko dodje do drugog sudskog postupka vrlo rado cu svedociti protiv UDRUZENJA jer sam svojim ocima u knjizi zapisnika kod upravnika video ovaj dopis !!Niko nista ne preduzima kao da im nije dovoljna jedna placena kazna!!!
Niko nista ne radi a svi bi hteli da budu predsednici!!
Na vise U.O. i pismenim putem sam trazio da se ta odluka sprovede ali to nema ko da uradi....
Izgleda je jeftinije da placamo kazne....
Policija je upravo dosla na uvidjaj!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.01.2013. 16:00
|

Lovčina

|
Predsednik U.O. je rekao da je sve OK i da nema nepravilnosti u radu sto su kostatovali Republicki lovni ispektor ,OUP Velika Plana ,Javni tuzilac.........Pismenim putem je dostavljena informacija Draganu Miskovicu pomocniku direktora glavnog ispektorata iz Smedereva ????
Covek koji nije ni dosao u kontrolu vec je pismenim putem dostavio prijavu L.U. na cije je navode Djordje Donic u pismenoj formi dostavio istom kako je sve ok!!!
Covek je poverovao,nije zvanicno proverio kod Republicke lovne ispekcije koja je do sada podnekla vise prekrsajnih,krivicnih i privrednih prestupa nadleznom sudovima gde je udruzenje kaznjeno do sada vise puta???Poslednje je 560.000din za propuste upravnika lovista??Sta ce mo sa ostalim podnetim prijavama???
Ovo je kontrola iz daljine na principu REKO SI I JA TI VERUJEM!!!!
Jer ovako nadlezni rade????SACUVAJ BOZE!!!! |
|
|
|
270 |
Objavljen 22.01.2013. 16:47
|

Veteran

Upisa: 974
Pristupio: 06.07.2010. 23:37
|
Slavo ako pažljivo pročitamo tekst ovog dokumenta jasno se vidi da dotični gospodin nije konstatovao da u radu LU "Pomoravlje" nema nepravilnosti već se ispred svog organa oglasio NENADLEŽNIM za postupanje po tvojoj predstavci.
Što je priznaćeš, velika razlika!!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.01.2013. 17:08
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Kako ja čitam, inspektor napisao da je pitao predsednika LU 'da li je tačno ovo iz prijave, da ste kršili zakon o udruženjima?'; predsednik LU odgovorio pismeno da nije kršio zakon, inspektor to lepo prihvatio (bez provere?), i obustavio postupanje. I lepo presudio, i konstatovao da su navodi prijave neosnovani?!? Na osnovu čega je to zaključio? Na časnu reč? Pitao čovek lepo predsednika, ovaj napisao 'nisam', šta tu ima da se proverava, ljudi smo, valjda se veruje na reč? 
Još usput konstatovao da su se drugi organi već bavili i bave se slučajevima u V.Plani, valjda zato što je sve u redu, i da su već podnošene prijave, od kojih su neke koliko čitam procesuirane?
Dodatno, inspektor upravne inspekcije se oglasio nenadležnim za navode iz predstavke, a podnosioca uputio na sudski spor, u stilu 'tuži ih o svom trošku pa dokazuj!' ?
Jedino što inspektor nije napisao po kom to osnovu prijavljeni prekršaji i nezakonitosti u radu udruženja nisu u njegovoj nadležnosti? Da li je tačno da o kršenju zakona van svoje nadležnosti inspektor mora da obavesti druge nadležne organe? Da li je moguće da inspektor bez provere obustavi postupak, i da sebi uzme pravo da, opet bez provere, paušalno presudjuje da li su navodi iz prijave osnovani ili nisu? Ovo je meni potpuno neshvatljivo, zaista! Pa niko nije blesav da ovo ovako 'kupi zdravo za gotovo'! Gde je zapisnik, rešenje ili nalaz inspektora? Nema ga ili nije dostavljen podnosiocu? Nije valjda da postoji samo ovaj dopis, valjda čovek misli da nekom jako stalo da se dopisuje? Pa valjda je inspektor bio dužan da postupi po prijavi, izvrši kontrolu poslovanja LU iz svoje nadležnosti i navoda iz prijave, da sastavi zapisnik o kontroli (koju izgleda nije obavio?), u kojem konstatuje šta je to od prijavljenog neosnovano i zbog čega, a za čega nije nadležan, i ono za čega nije nadležan prosledi nadležnim organima? Da li podnosilac prijave ima pravo na uvid u spise iz predmeta, i da li ima pravo da na sačinjen zapisnik stavi svoju eventualnu primedbu, ili kome da uputi primedbu? Da li je inspektor postupio ovako?
Ne, ne... Uz dužno poštovanje, ali ovako se ne radi!!! Koliko ja poznajem propise, savestan inspektor je dužan da po obrazloženoj urednoj prijavi postupi (pa čak i ako je anonimna), izvrši kontrolu (kancelarijsku ili terensku), pregleda dokumentaciju, uzme izjave, sačini zapisnik, i jednu kopiju zapisnika dostavi i podnosiocu prijave, ako je podnosilac poznat!? Da neće biti da grešim možda? Šta kaže Zakon o upravnom postupku? Inspektor nije sudija, pa da presudjuje, nego samo može da zapisnički konstatuje činjenice, i da postupi po Zakonu o udruženjima i podnese prijave ako pronadje kršenja Zakona! Govorim o savesnom inspektoru i urednoj prijavi.
E, pa, pošto poznajem Slavu, i pošto znam da je uporan, mislim da postoji način da se i onima koji ne rade svoj (državni) posao dovoljno dobro, omogući da se isprave, makar i kroz predstavku nadredjenima.
To Smederevo baš nešto malerozno, kada je u pitanju lovstvo...
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.01.2013. 17:35
|

Lovčina

|
Smejem se i pitam se sta i gde ko radi kad su ovakvi organi koji treba da sprovode zakon???Odgovornoi tvrdim da FORUMASi bar dobar deo zna zakonsku proceduru i kako se ista sprovodi!!
Napomenuo bih da je ovaj predmet ARHIVIRAN i da mi nije poslat nikakav odgovor dok nisam reagovao i zvao da pitam sta se desava sa mojom prijavom!!Ponavljam ARHIVIRAN PREDMET pa poslat odgovor nahnadno bez prava zalbe nadlenom organu!!!
Procitajte ponovo!! |
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.01.2013. 17:38
|

Moderator

|
Posle koliko vremena od podnošenja prijave si na urgenciju dobio odgovor? Pretpostavljam da je inspektoru svakako poznato u kojim rokovima i šta treba da uradi.
Da li je kršenje Statuta nekog udruženja gradjana prekršaj iz nadležnosti Upravne inspekcije? Da li je kršenje odluka organa udruženja iz nadležnosti te inspekcije? Da li je preuzimanje ovlašćenja organa udruženja od strane pojedinca prekršaj? Da li je prikazivanje lažnog stanja u nekom udruženju prekršaj, ili čak i krivično delo? U čijoj je to sve nadležnosti? Samo pitam, u svom neznanju, pa da se edukujem malo...
Reda u ovoj sludjenoj Srbiji mora da bude, pre ili kasnije će to tako biti, siguran sam, svidjalo se to nekom ili ne.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.01.2013. 17:44
|

Lovčina

|
Prijava je poslata 02.10.2012god ,posle nove godine sam zvao da pitam sta se sa predmetom desava??? |
|
|
|
Lala |
Objavljen 22.01.2013. 18:01
|

Moderator

|
270 kaže:
Slavo ako pažljivo pročitamo tekst ovog dokumenta jasno se vidi da dotični gospodin nije konstatovao da u radu LU "Pomoravlje" nema nepravilnosti već se ispred svog organa oglasio NENADLEŽNIM za postupanje po tvojoj predstavci.
Što je priznaćeš, velika razlika!!!
Kolega, ako se inspektor oglasio nenadležnim po navodima prijave, kako je onda mogao da traži, dobije i uvaži informacije od UO LU, i izjašnjavanje o podnetoj prijavi? Malo je nadležan, a malo nije?!?!
Na čiju inicijativu, zahtev ili molbu je UO LU trebao da dostavi tražene informacije, na zahtev nadležnog ili nenadležnog inspektora? Da li je izvršen uvid u dokumentaciju? Ako je nenadležan, onda je prekršio propise jer je službeno tražio informacije van svoje nadležnosti; ako je nadležan, a oglasio se nenadležnim, onda tek nije u pravu.
Drugo, nadležni/nenadležan inspektor navodi da je odgovor na njegov zahtev napisao predsednik LU, iako se on obratio Upravnom odboru! Zar nije predsednik LU morao da u odgovoru navede na kojoj sednici UO LU je doneta odluka da se tako odgovori, kako se odgovorilo, pošto je zahtev za izjašnjavanjem, koliko vidim i čitam, upućen na UO, a ne na predsednika?
I treće, ako je inspektor nenadležan, bio je dužan da obavesti (u kom roku?) o tome kako podnosioca, tako i organ koji je nadležan, a ne da otvara predmet, i prikuplja informacije, i na osnovu izjašnjavanja onog koji je prijavljen, odluči da predmet arhivira ne obaveštavajući podnosioca? Da li je obavestio prijavljenog?
'Sve je čisto, MAJKE MI!'? Budimo ozbiljni.
Inspektor, da je hteo da ostvari uvid, mogao je i ovde na ovoj temi da se upozna sa gomilom dokumenata o radu LU iz V.Plane, od kojih se neki tiču stvari baš iz njegove nadležnosti. Nedostatak volje, vremena, ili nešto treće?
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.01.2013. 18:12
|

Lovčina

|
Reko je covek da je sve ok i sta ima ispektor dalje da pita i da trazi !!napisao je to bez odluke U.O. jer KONTROLAMA U VELIKOJ PLANI nista nije nadjeno kao nepravilnost i to je to!!!
Odakle stizu ove sad prijave i kad su iste podnete,ko ih je podneo i po cijoj prijavi i ko ce da plati nastalu stetu kad je sve u redu????
Ovo je klasicna obmana i postupak koji ce morati da se preispita na visoj istanci!! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 22.01.2013. 21:14
|

Lovčina

|
Kako cujem nezvanicno na sednici U.O. NIJE USVOJEN PREDLOG RADNE GRUPE IZ SMEDEREVA oko STATUTA koji je otisao udruzenjima na javnu raspravu??
U Smederevu je formirana STATUTARNA KOMISIJA koja je trebalo da uradi predlog statuta i da ga da na usvajanje posle javne rasprave ali predlog JEDNOGLASNO NIJE PROSAO!!
Kuvarica je kuvala kafu a Stojan Vozac je preparkiravao sluzbeni auto i oni nisu glasali, možda bi oni bili ZA!!
To je iznerviralo SKOBICA koji gde god da udje i u koju god komisiju propadne zajedno sa tim predlogom koga promovise!!isti je napustio U.O. kad bi hteo lepim da ode iz LSS da ga Bog vidi i Nas lovce sunce sve obajsja??/
U.O. koji je POPOVIC izabrao je reklo NE POPOVICU i njegovoj gimnastici oko statuta???
Smesno je vise biti presednik LSS a nemati podrsku U.O. koji vec drugi put odbija da POPOVICEVE predloge podrzi sto je znak da se isti sami sklone iz LSS!!!
Skobicu ne brini uskoro idu izbori udruzenja pezionera pa se spremi mozda tu prodjes!!Djukic ce ti dati podrsku jos zivih pezionera koje ima kao siguricu!!!
Nije sve propalo !!!
Skupstina LSS ce biti u martu mesecu kako planiraju jer nemaju vremena da se statut usvoji do tad !!
FORMIRANA JE TRECA RADNA GRUPA KOJA OVOG PUTA IMA DA RAZBIJE SVE PREDRASUDE OKO NESPOSOBNOSTI LJUDI IZ LSS DA DONESU OVAKO BITAN DOKUMENT!!!
Javite Donicu , Jovi i Hadzicu u Velikoj Plani da statut nije prosao i da se LSCS ne gasi vec je jos jaci jer ima preko 20.000 lovaca!!!Kako ce te to da ubacite u novi predlog statuta ???Pokopali smo Vas sve zajedno!!!Nikad jaci nismo bili??Ko vam sada smeta da radite???A i lepsi smo od Vas???
Lovci traze a sta radite Vi ???
Oglusujete se o volju vecine???silujete nesto sto je puklo i sto Vam se vraca kao bumerang!!
Bicete pocisceni metlom iz LSS a da Vam to jos uvek nisu javili jer vise nema smisla da od lovaca i Drzave pravite budale koje vodite kao ovce na klanje!!
EJ POPOVICU drugi put ti predlog ststuta pada na tvom U.O.???
Nema SUMADINACA I VOJVODJANA da ti kvare koncepciju ???Zamisli se koga vise prestavljas covece???
U Ministarstvu si danas brze otisao nego sto si dosao???Sta bi sa lovistima i ponovnoj dodeli LSS??
Koga lazete vise???
Skobica pod ruku i na vazduh u neku banju na oporavak posto virusi haraju!!
Dosta je vise bilo prica iz NEGOTINA ,laznih odluka lovnih oblasti i silovanja manjine na VECINOM lovaca
Velika Plana mora da se pod hitno prikljuci KRAGUJEVCU!!!
Ako bude bilo pameti da se u Velikoj Plani napravi jedno veliko udruzenje u interesu lovaca sa bar 500lovaca i 40.000h gde bi clanarina bila oko 8.000din???Kolika je sada??Kragujevac radi BESPLATNO LOVNU OSNOVU I GODISNJI PLAN i LOVCI ZA CLANARINU OD 300din imaju i cetri broja lovackih novina???
Posto je LSS lazima bar do sada obmanjivao lovce iz Velike Plane koji nemaju prave informacije evo prilike da se stvari postave na pravo mesto!!!
Sta ste pricali na U.O. U plani i lagali lovce iz Negotina ,kakve i ko je pustio buvu da ko nije clan LSS nece moci da lovi i da lovista idu preko LSS???To su BUDALASTINE!! |
|
|
|
elko |
Objavljen 23.01.2013. 13:52
|

Stari član

Upisa: 302
Pristupio: 20.07.2011. 10:51
|
Prilog istini.
Izrada svih planskih dokumenata LU za članove LSCS je i u narednoj godini 2013/2014 besplatna.
Ne radi se o prepisivačkoj školi već o aktivnom učešću upravnika iz LU.Da ne pravimo invalide od stručnih službi već da svi budu edukovani.
Za ostale predlog je : Lovna osnova 60.000,00 dinara a godišnji plan gazdovanja 25.000,00 dinara.
Za očekivati je da će UO LSCS podržati ovaj predlog kao i predlog članarine od 350,00 dinara ( osiguranje, 4 broja Glasnika i rad stručne službe sa pratećim troškovima ) prema LSCS.Najniža cena polaganja lovačkih ispita i teorijske pripreme.
Ko nas stigne svaka čast, to su nam prijatelji.
Ako đukić bude hteo da se učlani u LSCS ne dolazi u obzir.
U LSCS nema mesta takvima i sličnima.
Otvoren je prijem u Aranđelovcu.Ko nema kontakt telefon neka se javi policijskoj upravi. |
|
|