Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
spiker-mrmosh
 Isti ovaj pas sa fotografije iz predhodnog posta - CAC Paracin 08.05.2011 : BRIK Odlican , CAC , Prvak rase (BOB) !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

nele

spiker-mrmosh kaže:
Isti ovaj pas sa fotografije iz predhodnog posta - CAC Paracin 08.05.2011 : BRIK Odlican , CAC , Prvak rase (BOB) !

Lep pas svaka castB) cestitam Bravo 2

aleksa

Boban kaže:
Evo jedne od proteklih manifestacija.

09.10.2010. odrzan je jesenji uzgojni ispit za Nod Pticare, u organizaciji Kluba Nod pticara Temerin, u saradnji sa KD Despotovac i LU Despotovac na cijim terenima je ispit odrzan. Sudili su Vlatko Stanojevic i Dragan Mitrovic. Na ispitu je ucestvovalo 6 pasa.
Rezultati:
1. Energo vom Tigra Haus (Nick v.d. Escherndorf x Cita vom Tigra Haus), vl. Stojadinovic Zoran - 227 poena, 11/12
2. Finn v.d. Konigsaue (Watz vom Liether - Moor x Anna v.d. Konigsaue), vl. Veskov Milan - 220 pona, 12/10
3. Bonny vom Tempelesmoor (Brisko v. Erthal x Onja v.d. Dachwiese), vl. Beljic Mirko - 195 poena, 11/11
psi koji zbog starosti nisu ulazili u konkurenciju:
4. Dženi Fantastic of Miki (Kalle IV vom Donaueck x Aska), vl. Lazic Dragoslav - 197 poena, 10/10
5. Cita vom Tigra Haus (Karlo von der Takic x Rita - Tigra), vl. Stojadinovic Zoran - 185 poena, 10/10
6. Zenit Fantastic of Miki (Kalle IV vom Donaueck x Zenica), vl. Veskov Milan - 230 poena, 12/12

Kao postovalac Zenita Fantastic of Miki, zacudio sam se kada sam ga pronasao tek na sestom mestu ali kada sam video njegov rezultat, stvari su dosle na svoje mesto.
230 poena i forma dlake 12/12, rezultat za respect!

aleksa
 Znam da postoje dve struje kod najvecih odgajivaca u Srbiji i da ste Vi Krec predstavnici jedne a Miki druge struje.Ali, meni ne pada na pamet da izigravam detektiva, niti bilo koga favorizujem.Mene zanimaju psi a ne njihovi vlasnici.Zenit je jedan od onih pasa koji mi posebno privlaci paznju.Vi kazete da je bio vrlo dobar na Svetskoj izlozbi a ja kazem da je Evropski prvak 2010 u Sloveniji.Ne verujem da je Miki rodjak sa portugalskim sudijom.
Takodje,verujem da ima svega i svacega u oblasti kinologije ali u to ne ulazim,interesuju me psi.

KREC
 Hteo si da kazes Portugalski All round sudija u poredjenju sa Nemackim VDD sudijom = interesantna konstatacija i samo napred to ide u prilog pravim postovaocima rase a ne vlasnicima privatnih klubova Smile
Hvala sto ste mi obrisali post u kome nema nista sem gole istine a mene bi bilo sramota da vodim psa gde sudi moj UJAK ? i da budem prvi ?!!!

KREC
 Umalo zaboravih - koje sam ja to struje i sta ? gde da me poredite sa takvim odgajivacem ?! ja sam samo jednu zenku iznajmio i okotio za svoje potrebe i tu zavrsio pricu za razliku od doticnog gospodina. E sad sto ne volem da me lazu i prodaju tante za kukuriku=to je vec moja stvar !

KREC
 img15.imageshack.us/img15/7240/photo0182small.jpg
By nltkrecova at 2011-05-22

aleksa
 Krec,

Vidim da imas dosta kritika na racun nekih odgajivaca, posredno si i mene iskritikovao iako nisam spomenuo ni tebe ni one protiv kojih ocigledno imas nesto.Ali,nema veze,nemam ambiciju a ni razloga da se prepirem sa bilo kim.Samo, kao buduci vlasnik NOD-a mogu da izrazim zaljenje jer po postovima, konkretno na BK-u iza kojih stoji vecina nasih najvecih odgajivaca ispada da niko nema dobre pse.Meni kao laiku sve te titule ulivaju neku sigurnost da bi od oca sampiona i majke sampionke trebalo da se dobije dovoljno dobro stene koje ce kasnije postati barem zadovoljavajuci pomocnik u lovu.Ako sve te titule nista ne znace,mene zanima gde onda naci solidnog psa pre svega za lov jer osim ocene u eksterijeru i polozenog IUO,ostalo me ne zanima?
Pitanje se odnosi na sve.
A ovo se odnosi na kolegu Kreca,stene na slici iznad je lepo.Zelim tebi ili buducem vlasniku da bude zdrav pas i postane pre svega odlican lovac jer za to je rasa i stvorena!

DakiNS
 Nadam se da Lala neće zaboraviri postaviti sliku Bebana od godinu dana(popili smo kafu) Nisam neki zaljubljenik u NOD ali ovaj mi je jako zapeo za oko, još kao štene, Mislim da će za njim žaliti najviše Vuk 71.Iako ne mora da bude jer je Beban kod njegovog kuma a buduća mlada je izuzetna lovna kuja, ali i za rad luda kao struja.Kakvi treba da se očekuju kučići, ma sam vrh.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

KREC
 E vidis kolega sad si dosao do srzi problema ! Niko ne kaze da su od jednog svi dobri a od drugog svi losi=naprotiv a ja sam protiv onih stvari tipa-moj je naj bolji tj svaki je extra i svaki je sampion=to jednostavno nije tacno.na izlozbi sude all raund sudije od kojih velika vecina nisu ni lovci a kamoli imaoci DD-a tako da njihovo misljenje apsolutno nije merodavno a tebi nikakav garant kvaliteta jer pas nije stvoren za izlozbe nego za LOV !!! Savet -gledaj pse kako love i ako ti odgovara kupi od njih stene bez obzira na poreklo psa.Ja sam sledio primer i savet prijatelja i sasvim slucajno video u lovu 4 psa koji rasturaju teren i puni su glasa tj sledoglasni sto mi je jako bitno u prakticnom lovu.Sledeci korak je iznajmljivanje kuje i parenje sa psom ciji je otac jedan od naj naj svih vremena i video si rezultat svega toga. Poslusaj savet jer ce ti dobro doci,Mirko

Cvele
 Cek, cek Daki, pa Lala dodje u NOD-ovce ?! Hmmm a bilo je Diskusija za bradu i brkove... e Lalo, Lalo, popustio si malo, pregazio reci svoje Njanjanja Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

DakiNS

Cvele kaže:
Cek, cek Daki, pa Lala dodje u NOD-ovce ?! Hmmm a bilo je Diskusija za bradu i brkove... e Lalo, Lalo, popustio si malo, pregazio reci svoje Njanjanja Grin
Ma jok znaš da ga moram podmititi kafom da objavi moje slike.Što se tiče reakcije Lale na sliku Bebana samo je zavrnuo nosom, ali mito je mito , objaviće sliku

aleksa
 Krec,jasno je meni sve to ali je problem sto u mom kraju ima veoma malo dobrih NOD jedinki a ispostavilo se da su se i ti takvi najbolje pokazali u lovu na terenima kod mene.Tako da sam definitivno resio da nabavim NOD-a ali vidim da ce biti veoma tesko.Ne predajem se i nadam se najboljem!
Pozdrav!

KREC
 Naravno Aleksa- samo ne moj da padas na fore prekaljenih odgajivacha kad ti pokaze jednog odraslog extra kera a nudi ti stenad od npr. iste mame i drugog tate pa ko veli bice on super,a ti ne znas da je on tog birao medju 30 kucica a tebi ostaje nada i snovi koji se rasprse kao sapunica kad stene pusti dlaku ili iskrivi noge ili zvace divljac ili se boji pucnja ili ili po 100 puta,a o zubima da i ne pricamo Smile samo oprezno i nikom ne govori da trazis stene jer ce ti sloziti takvu prichu da neces moci da poverujesh.Poz...Mirko

KREC
 Naravno Aleksa- samo ne moj da padas na fore prekaljenih odgajivacha kad ti pokaze jednog odraslog extra kera a nudi ti stenad od npr. iste mame i drugog tate pa ko veli bice on super,a ti ne znas da je on tog birao medju 30 kucica a tebi ostaje nada i snovi koji se rasprse kao sapunica kad stene pusti dlaku ili iskrivi noge ili zvace divljac ili se boji pucnja ili ili po 100 puta,a o zubima da i ne pricamo Smile samo oprezno i nikom ne govori da trazis stene jer ce ti sloziti takvu prichu da neces moci da poverujesh.Poz...Mirko

aleksa
 Zato i ne nabavljam stene vec sto spremnijeg psa pa na teren i provera svih tih stvari.;)

Radonjic
 aleksa - cestitam na izboru sto se tice lovnog pomocnika.

Krec - jer ova mala ide iduce godine na prolecni uzgojni ispit VJP
Igor Radonjic

KREC
 Aleksa=tako i treba ! nemoj da ti niko prodaje tante za kukuriku !!!
Radonjic- i ona i njena sestra iz legla koja se za sad ne prikazuje a kako stvari stoje ako se bata ne proda i on ide na VJP. Stim da ga pre toga cekaju prepelice za 2.5 meseca i kompletna lovna sezona da nam izadju spremni na ispit a ne kao sa lanca pusteni Smile

Boban-KG

KREC kaže:

Neka si im rekao,brate.
Manje vina,manje vinaiveli 3

DakiNS
 Moraću Lalu još jednom voditi nakafu izgleda da je poskupelo objavljivanje slikaSmeko

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 22
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,656,262 posete www.srbijalov.com