Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
ЗАКОН О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ 2016.
coolerns
 Kod zamene oruzanog lista, ako govorimo o zameni starog papirnog sa novim plasticnim, potrebno je:
1. oruzje na uvid
2. lekarsko uverenje
3. uplata takse za registraciju (jedna taksa po tipu oruzja, dakle ako imate vise sacmarica samo jedna uplata npr)
4. uplata takse za izradu oruzanog lista
5. meni trazise i lovnu kartu

Nisu mi trazili uverenje o obuci ali to oni vec imaju barem u mom slucaju i nisu mi trazili uverenje iz suda.

Za nabavku razlika je sledeca:
1. sve nabrojano za zamenu oruzanog lista
2. uverenje iz suda
3. uverenje o obuci ako je to prvo oruzje tog tipa koje nabavljate (ako vec imate oruje istog tipa moguce da vam nece traziti jer ga vec imaju)
4. uplate takse za nabavnu dozovlu
5. radi se terenska provera

Toliko, nadam se da nisam nista zaboravio, ako jesam neka me kolege podsete. Treba imati u vidu da, na zalost, nisu isti zahtevi u svim opstinama/stanicama milicije i da u zavisnosti od strucnosti i obavestenosti referenta propisi se tumace na razlicite nacine. Zbog toga sve informacije treba uzeti sa dozom rezerve i proveriti ih kod lokalnog referenta za oruzje.

AcaNik

AcaNik kaže:

Мени није стигло за МК оружје сем за пиштољ грешком и за то сам однео потврду из станице да имам само један пиштољ за порез.
МК нема у таксама које су изашле у фебруару. По ком основу и колики порез онда наплаћују?!

Цитираћу самога себе Smile
Ново решење о порезу за 2017-ту годину. После приговора су поништили старо где је био обрачунат порез и за МК пиштољ.
preview.ibb.co/jDk7ww/0_02_05_4d638c776950b26b8ed1efd62ffa7ed219b0f9e3fc0ccef8c7517455c4723698_full1.jpg
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

7x57
 Uverenja o obuci nisu potrebna za oružje nabavljeno pre decembra 1998. god. Naime obuka je uvedena tada usvojenim zakonom, a i sam ministar Stefanović je to potvrdio, zakoni ne važe unazad. Imao sam taj slučaj pri mojoj preregistraciji oružja i uz konsultacije "odozgo" potvrdili su da sam u pravu.

Savet: priložite što više dokumenata, čak i koje vam ne traže, što bi se reklo "nakitite" predmet. Npr. fotokopije članskih karata lovnih i streljačkih udruženja, diplome o položenom lovačkom ispitu, važeće lovne karte, ja sam im čak priložio i kopiju računa o kasi za oružje koju sam kupio još 2009. god, eventualno diplome sa osvojenih takmičenja, uverenje o položenom ispitu za pratioce u lovu... Ne zaboravite da sada treba da ih uverite da vam oružje treba za ovo ili ono. Pozdrav i SREĆNO.
Draško

dreger
 Nisu potrebna,ali u Policiji u Zrenjaninu traze i to,znaci ovde traze bukvalno sve sto treba kao da prvi put kupujes pusku:
-od suda da nisi kaznjavan
-lekarsko uverenje
-obuka u rukovanju oruzjem
-potvrdu da si clan lovackog drustva
one takse normalno 900+600 din
i ono 2600 za scamaru i oko 55oo za karabin.
sta reci a ne zaplakati ,jos kad ima kazes da nisu upravu i da nije tako oni kazu da je to po zaakonu i da su dobili dopis po kojem tako rade!

7x57
 Kolega je to oko obuke rešio na jednostavan način. Poslao je mail na adresu MUP-a Republike Srbije. Ja mu kazem "Koga je moliti, nije ga srditi". Međutim dobio je odgovor za dva dana u njegovu korist, to predočio službenici, ona šefu i sutradan mu javljaju da mu obuka ne treba za oružje pre 1999. god. Hrabro, ali uspelo, za neverovati.
Draško

kolelok
 obdusmana treba konsultovati,jer nemoguće je da svaki opštinski mup ima drugačije instrukcije od istog ministarstva, i ko će nas stare lovce da štiti od ove zamene oružnog lista za već registrovano oružje,ako je uvedena novina za lekarsko uredu,priložiš to i stari oružni list i nek izdaju novi,a ne ponovo sve ispočetka

SharpShooterSer
 doklegod mi budemo pojedinacno kukali na problematiku, nista se promeniti nece. a posto cemo stalno pojedinacno kukati, znaci sta - od promene nista...
M48 - 8x57
Browning XPR 243 - Leupold VX-3 3.5-10x50
K98 - 6.5x47 Lapua - Vortex Golden Eagle 15-60x52
CZ527 .223 - Hawke 6-24x56
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.
Uherski Brod 585-06 mod 2 16 cal.
AR15 22lr - Falcon 18+ 4-18x44

Tomash

7x57 kaže:

Kolega je to oko obuke rešio na jednostavan način. Poslao je mail na adresu MUP-a Republike Srbije. Ja mu kazem "Koga je moliti, nije ga srditi". Međutim dobio je odgovor za dva dana u njegovu korist, to predočio službenici, ona šefu i sutradan mu javljaju da mu obuka ne treba za oružje pre 1999. god. Hrabro, ali uspelo, za neverovati.

Bravo 2

Odobreno

kaludra
 ajd ako neko zna kakav to okrugli zig treba da ima vazdusna puska(preko200m/s).
to mi danas rekla gospodjica koja radi na reg oruzja.
inace v.puska je uredno registrovana pre 10 god i ima oruzani list legalno kupljena u prodavnici.
.......
sad saznah da je potreban zig o ispravnosti vazdusnog oruzja.
lupaju zig u zastavi i kosta oko 1500din + gorivo tamovamo + gubljenje vremena.
e jbaga setili se vlasiBravo 2

AcaNik
 По ком члану закона то треба?
Која је станица у питању?
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

kaludra
 kaze neki podzakonski akt bem li ga
pokusao sam to na netu da nadjem al nema.
zvah onda snajper da nemaju oni mozda info
rece mi covek da oni nose u kg na zigosanje.
izgleda da mene zbunjenog akaju.
aco znas ti tu plavusicu.
odakle je to ona saznala il procitala ne stigoh da je pitam.

AcaNik
 Ако ти је она то рекла онда сигурно мора јбг Sad
Да пробаш у Трофеју?

tomo vrbas
 To je zig o tormentaciji nekada su sva vatrena oruzija koja su legalnim putem stigli u zemlju su morali biti zigosani i taj zig vecina ima na oruziju do 90.god.u pitanju je ovalni krug sa srnecim rogovljem i lobanjom.Sad dali je isti takav zig ne znam.

AcaNik
 То се онда не ради у Застави него у Заводу за жигосање који је изнад Заставе.

kaludra
 razumem za vatreno oruzje al sto za vazdusne puske

SharpShooterSer
 zato sto kojekakvi referenti tumace propise. cuo sam i ja tu pricu, koja inace nema veze s vezom, pogotovo za vazdusno oruzje koje je od ranije u vlasnistvu i koje je bilo registrovano sa oruznim listom. navodno, za novo kupljene (u prodavnici) vazdusne puske su poceli traziti te tormentacione zigove - sto je nonsens, o kojim pritiscima pricamo, i kako da se oni provere? Inace, osnov za to cimanje im je ZOM

Član 24

Registracija oružja iz kategorije B i C vrši se unošenjem podataka o oružju (marka, model, kalibar, fabrički broj) u izdatu ispravu o oružju i u evidenciju nadležnog organa.

Ne može se registrovati oružje iz kategorije B, kao i vazdušno oružje iz kategorije C koje nije ispitano, žigosano i obeleženo u skladu sa propisima koji uređuju ispitivanje, žigosanje i obeležavanje oružja.

Ukoliko oružje iz stava 2. ovog člana nije ispitano, žigosano i obeleženo, nadležni organ uputiće vlasnika da, pre registracije, ispita, žigoše i obeleži oružje.

Zakon o ispitivanju i obelezavanju mozete procitati ovde

http://www.pravno...260b38e60f

a u samom zakonu se nigde ne pominje vazdusno oruzje, samo i iskljucivo u terminologiji pise vatreno! E sad ko koga tu...

plus, i da se spominje negde vazdusno, to bi trebalo da im padne u vodu po samom cl.3 st.1 tacka 1 pomenutog zakona. Al ja nisam pravnik, ne znam ja da tumacim zakon (tako mi rekose)
M48 - 8x57
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.

tomo vrbas
 To je cisto da bi se suzbila trgovina vazdusnim puskama mimo prodavnica jer eno oglasi su puni prodavaca raznih vazdusnih pusaka i to trgovcima ne ide u korist.Ovako svako uzima svoj deo kolaca,a drzava je prva koja uzima svoju polutku!

kaludra
 svi smo mi don kihot ili ono na cemu on jase

SharpShooterSer
 i prodavci vazdusnih pusaka imaju problem zbog ovog tumacenja, tako da mislim da nisu oni ti koji su zakuvali tu problematiku. za njih, uvoznike, to ne bi trebao da bude toliki problem, uvezes kolicinu, oteras u Zavod, zigoses i kraj price. Problem imamo mi, kupci, koji cemo u jednom trenutku morati svi pojedinacno da idemo u taj famozni Zavod, da nam udare zig, bez bilo kakvog testiranja, i da platimo neku naknadu za jedan udarac cekicem, plus troskovi prevoza.
M48 - 8x57
Browning 425 20/76 cal.
Suhl 127 - 12 cal.

tomo vrbas
 Pa to i jeste cilj da mi kupci ne idemo da nosimo puske na zigosanje vec da kupujemo zigosane kod distributera,uvoznika,a ne sa raznoraznih oglasa koje nisu zigosane i koje su do naseg trzista stigle u gepecima,kamionskim krevetima i ko zna kakvim jos ilegalnim putevima.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
КОРИШЋЕЊЕ СРЕДСТАВА ИЗ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА PROPISI O LOVU 106 27.07.2019. 16:13
СТАТУТ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ PROPISI O LOVU 15 05.06.2015. 22:21
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П�...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,775,799 posete www.srbijalov.com