Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "SREM" Šid

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "SREM" Šid
ficha007
 Lalo, meni je rečeno pre neki dan da Jamenčani nisu znali za Pantelićeve, tj. ZOOTEKINE bravure, mada mi je ta izjava malo "klimava".

Sa druge strane izgleda je naša sreća u nesreći upravo to što lovište nije ustanovljeno jer sada imamo prilike da se konsultujemo sa onim udruženjima koja su nastala rasparčavanjem većih LU po Vojvodini i da iz njihovog lošeg primera učimo.

Jamenčani su navukli gnev ostalih lovaca u udruženju zbog čuvenih odšteta od divljači koje je udruženje plaćalo poljoprivrednicima iz Jamene za navode štete na usevima od divljači. E sad da li je to istina ili ne ne znam, ali priče postoje da su neke štete namerno "fingirane" za vreme BB-a izgleda, a ovaj je to opet radi nekog svog interesa prihvatao na štetu udruženja i ostalih lovaca...mogao bi neki stariji kolega član LU Srem da se javi i pobliže objasni situaciju.

Ideja LD Jamena oko lovnog turizma jeste dobra ali po meni je jedno 10 koraka ispred realne situacije koja je sada u udruženju.

Po meni je udruženje ovakvo kakvo je potrebno staviti na stabilne noge, naravno nakon ustanovljavanja lovišta i sagledavanja ko je ostao a ko ide, a potom kada se unutrašnja organizacija u udruženju sredi, onda krenuti u priču nekog lovnog turizma, komercijale...itd.

Dakle promena Statuta, kvalitetna stručna služba, predsednik-menadžer, veća prava sekcija unutar udruženja, prepuštanje sekcijama gazdovanja i rada u lovištu ( svako u svojoj KO ), raspodela mesa, novca od komercijale po pravednijim osnovama ( minimum 50:50 ili čak 70:30 u korist sekcija ) jer realno lovci u sekcijama su ti koji su zaslužni za očuvanje određene divljači na određenom područiju.

Sadašnji lovočuvari sigurno ne.

Ako nas ima oko 600 i ako je oko 50 počasnik i drugih članova, dakle imamo oko 550 članarina po 12.000 dinara ( sadašnji predlog članarine ) to je 6.6 miliona dinara.

Struktura tih 12.000 dinara je sledeća:

1.400 savezima ( veoma upitno, ja bih da ne budemo u LSS i LSV )
1.000 lovna karta
2.000 za nabavku fazana
?.???? za plaćanej državi

Mislim da ostaje oko 5.000 dinara za funkcionisanje udruženja, što pomnoženo sa 550 lovaca daje sumu od 2.750.000 dinara.

Malo ili puno?

Ne znam, jer postoji opasnost sudskih presuda za postupke koji još nisu okončani.

Neke presude su isplaćene pa i ako se zna ko je odgovoran ne pokreće se pitanje odgovornosti pojedinaca što samo još više stvara lošu sliku među lovcima koji stalno gunđaju da plaćaju tuđe kazne za koje se zna ko ih je napravio.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala

ficha007 kaže:
Ako nas ima oko 600 i ako je oko 50 počasnik i drugih članova, dakle imamo oko 550 članarina po 12.000 dinara ( sadašnji predlog članarine ) to je 6.6 miliona dinara.

Struktura tih 12.000 dinara je sledeća:

1.400 savezima ( veoma upitno, ja bih da ne budemo u LSS i LSV )
1.000 lovna karta
2.000 za nabavku fazana
?.???? za plaćanej državi

Mislim da ostaje oko 5.000 dinara za funkcionisanje udruženja, što pomnoženo sa 550 lovaca daje sumu od 2.750.000 dinara.

Malo ili puno?

Koliki je godišnji fond bruto plata zaposlenih (lovočuvari, upravnik lovišta)?
Koliki su mesečni ili godišnji troškovi rada: gorivo, održavanje vozila, struja, telefoni...
Koliki su prosečni godišnji prihodi od komercijale?
Ima li drugih prihoda (zakupnine, donacije...)?
Kolika je trenutna finansijska dubioza (nasledjeni dugovi i nove obaveze)?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ficha007
 Što se tiče plata, moja procena je oko 1.7 do 1.8 miliona što znači da ostaje oko 1 milion.

Vozila nema - Lada Niva prodata na licitaciji za 70.000 dinara, čovek uložio još par stotina eura i vozi je a kupljen je lovočuvarima neki moped ( odmah se setim Može u Plani ), ali je i on pokidan veoma brzo.

Prihodi od komercijale - pa bilo je te komercijale ali ne znam koliko i koliko je para uzeto. Hajde neka je oko 300-500.000 dinara ako je i toliko.

Zakupnina nema.

Donacija - nema. Naš "donor" LSV nas je skinuo ko mangupe za pozajmicu od 400.000 dinara i ako je od LU Srem na ime članarine za prethodnu godinu inkasirao oko 800.000 pa ispada da nisu hteli da nam pozajme naše novce koje bi smo im opet vratili.

Što se tiče dugova iz prethodnog perioda to je nepoznato jer kvalitetan presek stanja nakon abdiciranaj BB-a nije nikada urađen, tako da je ostalo da se veruje izveštaju NO LU Srem da je manjak oko 1.2 miliona dinara i da je nastao ne za jednu godinu već unatrag lošim rukovođenjem i radom tada čelnih ljudi u udruženju.

Zbog toga je LU Srem u sporu, pa se očekuje odluka Privrednog suda SM za privredni prestup gde je zaprećena kazna od 1.5 - 3 miliona dinara i postoji mogućnost izricanja mere zabrane društvu obavljana delatnosti za vremenski period od 10 godina.

Šta će biti čuće se. Vrhunska je izjava lovočuvara u tom sudskom postupku kada je rekao da nisu hteli kao LU da angažuju lovno-turističku agenciju za stranog turistu-lovca jer im je bila skupa?????

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

ficha007
 Juče u Šidu održana skupština Udruženja "Lovačko druđtvo Šid" i Zbora lovaca LD Šid.

Jedna od najinteresantnijih stvari je insistiranje lovaca LD Šid da se na Skupštini LU "Srem" ZATRAŽI ISTUPANJE IZ LSV-a!!!!!!!

S obzirom da lovaca u Šidu ima i najviše u LU Srem, oko 90, mislim da bi i ostale sekcije morale da porazmisle o ovoj inicijativi Šiđana i da podrže ideju koju će im izneti predsednik Zbora lovaca urić Dalibor.

Ranije sam u ovoj temi pisao o tome koja je računica za tako nešto i koliko para bi nam ostalo u kasi koje bi mogle za daleko pametnije stvari da se utroše.

Srem
 To nije trebalo plaćati ni prosle godine .... Ali sad bar ima argumenata za pitanje :

Šta smo platili - i šta smo dobili za taj novac ... odnosno šta smo trebali dobiti .

Mislim da odgovor na ovo pitanje sve objašnjava ...

kempi
 Hvala nebesima da se opasuljimo !!!!! Bolje ikad nego nikad ! Ulazite u svoju strucnu sluzbu i nebojte se !! Dok se ne okrenete sami se bi selameta nema!!

Srem
 Kao što sam već pisao u nekim od prethodnih postova , svakom članu bih dao napismeno da se izjasni o članstvu u visim savezima.
A ujedno i ulatnicu za taj iznos , ukoliko je valjan da olakša šlajbok.
Mislim da bi veliki deo njih prvo pitao ,,A Šta mi to dobijamo za te novce ????

E pa sad to ni ja baš ne bih znao odgovoriti , ima ko zna ..verovatno.

DakiNS

Srem kaže:
Kao što sam već pisao u nekim od prethodnih postova , svakom članu bih dao napismeno da se izjasni o članstvu u visim savezima.

E mnogo tražiš kolega , to ni LoSoVi ne znaju
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala
 Svaka odluka treba da bude zasnovana na argumentima.
Ako postavite pravo pitanje, a ne dobijete adekavatan odgovor, onda je situacija jasna.
Ni na pijaci ne kupujem krompir i luk na reč i obećanje, nego prema kvalitetu i ceni.
Konkretan odgovor na pitanje 'šta dobijate' potražite od onih kojima ste davali novce; vi bar imate osnova da ih pitate (neustanovljeno lovište, slučaj BB, obećana novčana pomoć (izostala?), itd., znate vi već bolje od drugih šta je problem).
Jedno udruženje sa 100 lovaca dalo je lane 140 000 dinara članarine za savez. To predstavlja šestomesečnu neto platu jednog lovočuvara! Ili, ako hoćete, to je 200 fazana od 14 nedelja, u volijeri.
A jeste li dobijali ono pisanije što se naziva glasnik LSV? E ako ste to dobijali, onda je u redu! Grin

ficha007
 Lalo, aj da je 100 lovaca nego je 600 pa je suma 840.000 dinara.

Kada je to pitanje postavljeno i kada je krenula diskusija, moja malenkost imala je jedan monolog od jedno 10 minuta na temu: zašto ne biti član LSV-a i kako da se pametnije te pare utroše.

Sticajem okolnosti pored mene je sedela upravnica lovišta koja je i sama iznela da je par puta zvala LSV i tražila pomoć i stručni savet od "vajnih" stručnjaka što ne znaju ni šta je Evodija i da nikakvu pomoć nije dobila i ako su, ako sam je ja dobro razumeo, oni uradili GPGL.

Ja sam rekao da ona sama to može da radi jer ima licencu i ima pomoć ljudi iz Šida i da GPGL nije ništa teško za uraditi, te da bi se tu uštedeli neki novci.

Takođe smo se dotakli teške situacije u LU Srem i dogovor nas u Šidu je da idemo sa predlogom da pošto svejedno LU Srem nema finansijskih mogućnosti da nabavlja hranu i deli je sekcijama, svaka sekcija sama hrani divljač ali da kod podele mesa od ulova iznos bude 70:30 za sekcije, da podela novca od komercijale bude 50:50 i najbitnije za nas Šiđane koji imamo šumu Cerije koja se graniči sa R. Hrvatskom da nećemo da se organizuje komercijala na DS u Ceriju nego da se ide na komercijalu srneće divljači.

Zašto?

U principu komercijale koje su bile organizovani bile su ovakve: 25 lovaca po 3.000 dinara za ulaz u lovište to je 75.000 dinara od čega sekciji ide 30%, a ti lovci nam rasteraju pogonom svu divljač u Hrvatsku.

Lov na srneću divljač podrazumeva čeku, malo ljudi na određenim delovima šume, dakle mir u šumi i lovištu za ostalu divljač, a svejedno malo lovaca u Šidu puca na srneTJinu tako da je ovo logičan sled događaja.

Srem

Lala kaže:
Svaka odluka treba da bude zasnovana na argumentima.
Ako postavite pravo pitanje, a ne dobijete adekavatan odgovor, onda je situacija jasna.
Ni na pijaci ne kupujem krompir i luk na reč i obećanje, nego prema kvalitetu i ceni.
Konkretan odgovor na pitanje 'šta dobijate' potražite od onih kojima ste davali novce; vi bar imate osnova da ih pitate (neustanovljeno lovište, slučaj BB, obećana novčana pomoć (izostala?), itd., znate vi već bolje od drugih šta je problem).
Jedno udruženje sa 100 lovaca dalo je lane 140 000 dinara članarine za savez. To predstavlja šestomesečnu neto platu jednog lovočuvara! Ili, ako hoćete, to je 200 fazana od 14 nedelja, u volijeri.
A jeste li dobijali ono pisanije što se naziva glasnik LSV? E ako ste to dobijali, onda je u redu! Grin

Mogu ti se pohvaliti da sam ja dobio neko lovačko glasilo na kućnu adresu ..Da , da ... E sad stvarno nism zapamtio kako se tačno zove .

Družio sam se sa istim uz kafu , tj. do pola kafe jedno 3-4 minuta , malo prelistao.
Onda sam ga odložio u " Okrugli Registrator " u narodu poznat kao korpa za odpatke...

Srem

DakiNS kaže:

Srem kaže:

E mnogo tražiš kolega , to ni LoSoVi ne znaju

Ovo mnogo ??? Pa šta je onda malo ??? Confused

Srem

ficha007 kaže:
Lalo, aj da je 100 lovaca nego je 600 pa je suma 840.000 dinara.

Kada je to pitanje postavljeno i kada je krenula diskusija, moja malenkost imala je jedan monolog od jedno 10 minuta na temu: zašto ne biti član LSV-a i kako da se pametnije te pare utroše.

Sticajem okolnosti pored mene je sedela upravnica lovišta koja je i sama iznela da je par puta zvala LSV i tražila pomoć i stručni savet od "vajnih" stručnjaka što ne znaju ni šta je Evodija i da nikakvu pomoć nije dobila i ako su, ako sam je ja dobro razumeo, oni uradili GPGL.

Ja sam rekao da ona sama to može da radi jer ima licencu i ima pomoć ljudi iz Šida i da GPGL nije ništa teško za uraditi, te da bi se tu uštedeli neki novci.

Takođe smo se dotakli teške situacije u LU Srem i dogovor nas u Šidu je da idemo sa predlogom da pošto svejedno LU Srem nema finansijskih mogućnosti da nabavlja hranu i deli je sekcijama, svaka sekcija sama hrani divljač ali da kod podele mesa od ulova iznos bude 70:30 za sekcije, da podela novca od komercijale bude 50:50 i najbitnije za nas Šiđane koji imamo šumu Cerije koja se graniči sa R. Hrvatskom da nećemo da se organizuje komercijala na DS u Ceriju nego da se ide na komercijalu srneće divljači.

Zašto?

U principu komercijale koje su bile organizovani bile su ovakve: 25 lovaca po 3.000 dinara za ulaz u lovište to je 75.000 dinara od čega sekciji ide 30%, a ti lovci nam rasteraju pogonom svu divljač u Hrvatsku.

Lov na srneću divljač podrazumeva čeku, malo ljudi na određenim delovima šume, dakle mir u šumi i lovištu za ostalu divljač, a svejedno malo lovaca u Šidu puca na srneTJinu tako da je ovo logičan sled događaja.

Mogu ti reći da mi se sviđa ova vaša odluka oko komercijale u Cerju ...
Mada pretpostavljam , da će se morati organizovati( pogonski ) lovovi ukoliko budevelikih šteta na usevima ?

ficha007
 Što se tiče pogonskih lovova oni ostaju, ali za naše goste i pobratime jer je onaj lov u Ceriju sa gostima i pobratimima bio ekstra i dobro se pokazao.

Malo je lovaca kod nas koji "pucaju" srneću divljač, a u prilog tome je i to što smo imali pravo na odstrel par srna i jednog laneta, ako sam dobro zapamtio, i niko nije hteo da ih odstreli dugo vremena, nego je tek pre neki dan to urađeno.

Što se šteta tiče, u obzir dolaze samo realne a ne naduvane štete kao što je godinama za vreme BB-a bila praksa po nekim sekcijama.

Fingiraju se štete, seljaci se kao žale, BB to lake ruke prihvata, udruženje ( čitaj: lovci ) plaćaju pa se pare dele.

Treba kod šteta insistirati na komisiji čiji su članovi upravnica, predsednik zbora lovaca sekcije na čijoj je teritoriji šteta nastala i neki nezavisni lovac koji nije član te sekcije, na primer.

Lala

ficha007 kaže:

GPGL je valjda uradila renomirana firma Vojvodjanski lovac, a ne LSV. To ste debelo platili: ako je za firmu VL (za izradu planskih dokumenata, izmedju ostalog) kroz članarinu savezu predvidjeno oko 300 dinara po lovcu, onda vas taj GPGL košta kao svetog Petra kajgana. Od stručnih lica sa licencom, koliko ja znam, u sedištu LSV postoje samo dvojica: Milan Novkov (zaposlen u LSV) i Miloš Beuković (zamenik predsednika LSV). Ostali planeri su u ćerki firmi Vojvodjanski lovac, koja kao privredno društvo zaista nije u obavezi da vam besplatno stručno pomaže. Drugo je pitanje da li bi bilo ljudski i kolegijalno, da neku pomoć od njih dobijete povremeno, kao što je praksa u nekim drugim strukama, da se kolege pomažu povremeno savetom. To uvek bude dugoročno dobro za renome firme iz koje pomoć stigne. Ali, to je stvar direktora i zaposlenih u VL.
Drugo: znam da vaša upravnica lovišta ima licencu (sećam se da je licencu dobila u Futogu), i samim tim jeste u mogućnosti, ali valjda i u obavezi da kao zaposlena u LU radi svoj posao za koji prima platu? Ako i ima problem da sačini GPGL (možda ne zna? nije sramota ne znati, sramota je ne hteti), uvek možete na tržištu da angažujete nekog da vam to uradi. Pogledaj tržišne cene izrade GPGL, uglavnom su na nivou 20-25 000 dinara. To je otprilike desetak puta manje od iznosa koji uplaćujete kroz članarinu. A kladim se da bi joj/vam neko i besplatno pomogao u izradi, pošto već upravnica ima licencu.sku
Inače, o dosadašnjoj strukturi članskog doprinosa za LSV, evo dela iz prošlogodišnjeg uvodnog izlaganja predsednika LSV Milana Pažina na godišnjoj skupštini LSV (preuzeto sa sajta LSV):

- Visina članskog doprinosa za Lovački Savez Srbije od 200,00 dinara utvrđena je i prihvaćena od strane svih regiona u Srbiji, koji bi, za razliku od prethodnog perioda u istom iznosu plaćali svi lovci u Srbiji, ali samo za finansiranje zajedničkih poslova utvrđenih Zakonom o divljači i lovstvu za čije je obavljanje potrebno maksimalno tri radnika u stručnoj službi ovog Saveza.

- Za osiguranje lovaca od posledica nesrećnog slučaja nezgode u lovu predviđena su sredstva u iznosu od 100,00 dinara kao i prethodne godine.

- Za izdavanje glasila Lovačkog Saveza Vojvodine koji bi se štamao u 6 dvobrojeva i dostavljao na kućne adrese svih lovaca, predviđena su sredstva od 300,00 dinara, što znači 50,00 dinara po primerku od čega su 25,00 dinara priprema i štampanje a 25,00 dinara PTT troškovi. Šta je bilo opredeljujuće da se ide na ovaj predlog za izdavanje glasila Lovačkog Saveza Vojvodine? Pre svega činjenica da dobar deo članstva nema mogućnost pristupa internetu i sajtu Lovačkog Saveza Vojvodine. Dva broja Informatora koja smo izdali u prethodnom periodu dostavljana su na adrese Lovačkih udruženja i Lovačkih društava, ali su primedbe sa terena bile da informator nije stigao do lovaca, odnosno onog kome je pre svega namenjen.

- Za finansiranje aktivnosti Lovačkog saveza Vojvodine (Skupština, Upravni odbor, Komisije, Stručna služba, Lovno streljaštvo, Lovna kinologija, Naučno istraživački rad i td.) planirana su sredstva u iznosu od 500,00 dinara.

- Za izradu planskih dokumenata ( Lovne osnove, Godišnji planovi gazdovanja, priprema potrebne dokumentacije za konkurisanje radi dobijanja lovišta na gazdovanje i dr. ) planirana su sredstva u visini od 300,00 dinara. Pozitivna iskustva Lovačkih Udruženja za čije su potrebe u prethodnom periodu rađenja planska dokumenta a čija je izrada finansirana iz članskog doprinosa opredelili su da se za te namene u 2012.godini izdvoje sredstva u iznosu od 300,00 dinara.

O kojim ciframa je reč, i za čega su namenjene, govori sledeći deo, iz istog obraćanja:

Predlogom plana ukupno planirani prihodi iznosili bi 29.719.135,00 dinara a koji se najvećim delom planiraju ostvariti od članskog dopirnosa.

Predlogom plana ukupno planirani rashodi iznosili bi 29.719.135,00 dinara, od kojih su najveći na sledećim pozicijama:

- Za članski dopirnos Lovačkog Saveza Srbije planirana su sredstva u iznosu od 3.600.000,00 dinara.

- Za glasilo Lovačkog saveza Vojvodine iznos od 5.400.000,00 dinara.

- Za bruto zarade zaposlenih iznos od 4.000.000,00 dinara što je znatno manje u odnosu na prethodnu godinu zbog osetnog smanjenja plata zaposlenih.

- Za troškove osiguranja lovaca iznos od 2.000.000,00 dinara.

- Za obeležavanje Jubileja 90 godina postojanja Lovačkog Saveza Vojvodine iznos od 900.000,00 dinara.

Ako ja dobro sabiram planirano je da se za funkcionisanje saveza i za firmu Vojvodjanski lovac preko članskog doprinosa, (a za izradu planskih dokumenata i konkursne dokumentacije) prikupi 14,4 miliona dinara, ili oko 125.000 evra (300 X 18.000 + 500 X 18.000 = 14.400.000 dinara)!!! A šta je sa neuradjenim lovnim osnovama za novoformirana lovišta (za te namene naplaćeno 300 X 18.000 = 5.400.000 dinara)?
Ako vi u Šidu imate 600 lovaca, a pošto lovite po staroj lovnoj osnovi, onda ste za izradu GPGL i konkursne dokumentacije izdvojili ukupno 180.000 dinara, ili prevedeno, oko 1600 evra!!!
Čestitam!!! Vi ste stvarno bogato LU!

A tek za rad organa (čitaj dnevnice, benzin...) ukupno 9.000.000 dinara (500 X 18.000)
Da li je sada, kada se ovako napiše, malo jasnije šta se dešava, ne samo vama u Šidu?

ficha007
 Lalo, što bi rekli naši Ilinčani ( selo u blizini Šida ): "Braćo učiteljice" ala si ubo u matematikuuuu ni ja sam ne bih mogao bolje.

"...GPGL je valjda uradila renomirana firma Vojvodjanski lovac, a ne LSV..." Da, da renomirana ROFL.

Samo kad bi još ti vajni inženjeri koji tamo rade znali šta je EvodijaROFL

Mada kad videh na temi o LSV o ovome što se "uletvao" pre par godina u R. Hrvatskoj, a koji ih je i pitao šta je to evodija...ccc...ko je sve tamo zaposlen "...ni pakao im neće teško pasti..."

Predlogom plana ukupno planirani prihodi iznosili bi 29.719.135,00 dinara a koji se najvećim delom planiraju ostvariti od članskog dopirnosa.

Predlogom plana ukupno planirani rashodi iznosili bi 29.719.135,00 dinara, od kojih su najveći na sledećim pozicijama:

Kakvi su to carevi u LSV, oni nameravaju da sve ono što dobiju od članskih doprinosa uredno potroše između sebe, ni dinara ne davši udruženjima koja ih finansiraju.

Auuuuu šta ljudi rade.!!!

Lala
 Radi lakšeg sagledavanja, zaboravio sam da kažem da je tržišna cena izrade GPGL tu negde oko 20-25 000 dinara! Priprema konkursne dokumentacije može da košta max. par hiljada dinara.

Koliko ste vi platili? Pa napisao sam: oko 1600 evra!

Slično su prošla i sva druga LU, naročito ona sa većim brojem članova. Jedini koji su u celoj priči možda bolje prošli, su mala LU, sa brojem članova ispod 100, ali oni imaju drugi, mnogo veći problem, a to je ekonomska održivost.
Ne znam kako ovo nisu mogli 'perjanice vojvodjanskog lovstva' da predvide i izračunaju, kada su donosili na UO LSV predlog od 1400 din. članarine? A još gore, iako je Skupština mogla da redukuje taj iznos, oni izglasali maximum - to je možda bila cena uticaja prilikom (nezakonitog?) ustanovljenja lovišta! Pa su LU ćutala i plaćala, samo da dobiju lovište.
Sada je situacija drugačija, pa se bumerang zvani visoka članarina vraća direkt LSV-u u stomak.

DakiNS
 Ma trebalo je da im se vrati pedalj nižeGrin
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Sticajem okolnosti na navedenoj skupštini Udruženja "Lovačko društvo Šid" a na kojoj su se nalazili i lovci Zbora lovaca LD Šid izabran sam za novog sekretara Udruženja ( nelovački deo ) ali me je iznenadio stav pojedinih lovaca koji su sami tražili da se postavi pitanje članstva LU Srem u LSV, a kad su drugi već spomenuli, ja ko velim da, pošto sam dobro upućen zahvaljujući "elementima" sa ovoga foruma ROFL, bi bilo lepo da im ispričam ko je to LSV i kako su organizovani ROFL ( po uzoru na Iliju Čvorovića, sa sve slajdovima ROFL )

Najviše sve te ljude boli činjenica da nam u opšte nisu hteli pomoći niti savetima niti pozajmicom od 400.000 dinara našeg novca koji smo im velikoduišno prošle godine dali u vidu članarine od 840.000 dinara.

Po meni drage moje kolege lovci, ako se sada "legne" na rudu i ostane u članstvu LSV-a to je totalna sramota za sve lovce u šidskoj opštini.

Godinama smo "debeloj guski mazali perije" našim parama, da bi oni lepo živeli, imali dnevnice, delili odlikovanja ubicama kao istaknutim lovnim radnicima, pa ako nas sada preveslaju žedne preko vode kojekakvim obećanjima boljeg života onda ne treba više ni da postojimo.

Jedine pare koje smo dobili, mislim oko 240.000 dinar, dobili smo od Pok. sekretarijata po konkursu, ako se ne varam, i oni su jedina vrata gde mi kao lovci moramo da zakucamo.

Pored Min. poljoprivrede sa kojima sam pre neki dan takođe pričao.

Uzmite lovci i čitajte Zakon o divljači i lovstvu i vidite kakve ingerencije imaju LSS, LSV i LSKiM. Totalno smanjene.

Država im je sve oduzela i rekla "Dosta!" Radili ste šta ste radili, delili plate, kupovali kola, puške...nameštali jedni drugima poslove, sada ja uzimam stvari u svoje ruke."

NE TREBA nam verujte mi, a i matematika to kaže, članstvo u LSV jer mi ništa od njih za te novce nismo ni dobili.

A i sada kada im pogledate predlog prihoda i rashoda zapitajte se gde smo u svemu tome mi, gde je udruženjima pomoć, kako materijalna tako i nematerijalna da ovu krizu u lovištima prebrodimo...

Nema je i neće je ni biti!!!!

Mislite o tome.

slavaplana
 Jaooo

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,482
Najnoviji član: Radovan Dacovic

Poslednje vesti
SVE VIŠE MEDVEDA NA TARI
ОДРЖАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛСЦС
ОТВОРЕН 16. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Vojo
· 30.05.2026. 09:29

Pozdrav kolege lovci, da li neko zna dobrog oružara Beograd ili okolina, treba mi zbog moje toz 34, ne radi mi levi indikator zapetosti udarnih igala,hvala, pozdrav?

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

66,918,273 posete www.srbijalov.com