Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
|
Cvele |
Objavljen 27.05.2011. 12:27
|

Lovčina

Upisa: 3225
Pristupio: 18.09.2009. 20:03
|
Daki, mozda je promenjena tarifa.... mozda je sada neki ruckic ili vecerinka u pitanju
 Lov je za mene život =))) 
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.05.2011. 13:06
|

Moderator

Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
CVRC! 
Evo slike:
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 27.05.2011. 14:44
|

Član

Upisa: 144
Pristupio: 27.12.2010. 21:15
|
Lala kaže:
CVRC! 
Evo slike:
Pusti Lalo sto ti drugi pricaju dobro ti nama doso u svet Ostrodlakih, a sto se tice naseg kolege DakiNS kad bude video sta sve zna bradonja eto i njega.
Salu na stranu svaki dobar lovni pas ma koje rase je ujedno i dobar pas. Nema nista protiv bilo koje lovne rase ima samo dobra i losa jedinka.
Igor Radonjic
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 27.05.2011. 14:59
|

Moderator

|
Radonjic kaže:
Lala kaže:
CVRC! 
Evo slike:
Pusti Lalo sto ti drugi pricaju dobro ti nama doso u svet Ostrodlakih, a sto se tice naseg kolege DakiNS kad bude video sta sve zna bradonja eto i njega.
Salu na stranu svaki dobar lovni pas ma koje rase je ujedno i dobar pas. Nema nista protiv bilo koje lovne rase ima samo dobra i losa jedinka.
Radonjiću, nisam ja još batalio NKD, ova slika što sam postavio, je Dakijev prijatelj, sa svojim psom. Ja samo održao obećanje da ću sliku postaviti.
Inače, mislim da je pas ovako na slici izuzetno skladno gradjen.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.05.2011. 19:13
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Radonjic kaže:
Lala kaže:
CVRC! 
Evo slike:
Salu na stranu svaki dobar lovni pas ma koje rase je ujedno i dobar pas. Nema nista protiv bilo koje lovne rase ima samo dobra i losa jedinka. Kolega pogledaj moj potpis
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
KREC |
Objavljen 27.05.2011. 23:31
|

Stari član

Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Daki = dodaj pored toga - i plaskati sto nikad nisam lovio sa Ostrodlakim !!!! B3SaN |
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 28.05.2011. 19:35
|

Član

|
Lala - izgleda da sam pogresno razumeo Dakijev post ali nema veze jer ti i ovako dobro stoji.
Daki - u vecnim lovistima mozes druze da radis sta hoces evo obecavam necu ti ni rec spomenuti ali ovde bi mozda trebao da probas. Cesto idem u Blacu na prepelice i igrom slucaja moj brat po stricu ima dva bretonca , mogu ti reci da su me pozitivno iznenadili u ovom lovu sto potvrdjuje ono moje da postoje samo dobre i lose lovne jedinke.
pozdrav uz Uvek dobar pogled
Igor Radonjic
|
|
|
|
darkon |
Objavljen 28.05.2011. 20:20
|

Lovčina

Upisa: 1727
Pristupio: 16.08.2010. 17:33
|
Radonjiću, potpuno se slažem sa tobom.
Ako je pas dobar lovac, bez obzira koje je rase, pravo je zadovoljstvo loviti sa njim.
U suprotnom... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 28.05.2011. 20:26
|

Moderator

|
Davno sam ja na ovoj temi napisao da su NOD jako dobri psi, jedino što moraš nositi makaze sa sobom da im skraćuješ bradu , mslm, nema smisla da pas ide neobrijan u lov
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 29.05.2011. 13:30
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
Sto se tice ostrodlakih nemaca Goran Sestic iz Velike Plane koji je i kinoloski sudija po meni ima najbolje nemce sa linijom na kojoj je sam radio zadnjih 10 god.!Njegova legla ,a ima ih trenutno 8 su rezervisana unapred !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Njegov pas BRIK je pokupio gotovo sve sto je moglo da se uzme u zemlji a i inostranstvu!Trenutno je sampion sa Erikom,i jos par mladih pasa sa kojima kad se god pojavi na takmicenju pokupi gotovo sve nagrade!
Da ne govorimo o radu u polju,prepelicama,fazanu i zacu!!!
Dosta ljudi to zna i njegova linija nemaca je za RESPEKT!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
aca037 |
Objavljen 29.05.2011. 22:19
|

Pripravnik

Upisa: 7
Pristupio: 05.04.2011. 08:39
|
Ovo je moj bata- Igor i njegov tj. naš pas Baldur.
http://srpskiddkl...becku.html
Dobar Vam pogled lovci
Aca Radonjić
|
|
|
|
aleksa |
Objavljen 29.05.2011. 23:48
|

Veteran

Upisa: 599
Pristupio: 22.10.2010. 15:52
|
Ovaj Regent III del Zeffiro je pametniji od coveka sto bi se reklo!
A, tek sesto mesto.
Ovom prilikom bih javno cestitao kolegi Igoru Radonjicu na rezultatu koji je odlican s obzirom da je Hegewald definitivno najobuhvatniji i najkvalitetniji radni ispit na svetu! |
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 30.05.2011. 00:02
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
slavaplana kaže:
Sto se tice ostrodlakih nemaca Goran Sestic iz Velike Plane koji je i kinoloski sudija po meni ima najbolje nemce sa linijom na kojoj je sam radio zadnjih 10 god.!Njegova legla ,a ima ih trenutno 8 su rezervisana unapred !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Njegov pas BRIK je pokupio gotovo sve sto je moglo da se uzme u zemlji a i inostranstvu!Trenutno je sampion sa Erikom,i jos par mladih pasa sa kojima kad se god pojavi na takmicenju pokupi gotovo sve nagrade!
Da ne govorimo o radu u polju,prepelicama,fazanu i zacu!!!
Dosta ljudi to zna i njegova linija nemaca je za RESPEKT!!!!!!!!!!!!!!!
Sve ti ovo predhodno verujem , cak sta vise G. Sestica sam i licno upoznao , kad i tebe na onoj utakmici Srpskog DD kluba u Starom Selu i odusevio me je kao covek i odgajivac .
Ali zasto onda ne ispricate pricu do kraja ?! I ne kazete da li je tom BRIKU otac ili majka taj pas koji pise u rodovniku da jeste ?! I da li bi u normalonoj zemlji takav pas uopste mogao da izadje na bilo kakvu smotru i utakmicu ?! I sta bi se recimo G Sesticu desilo zbog toga da ga recimo sa tim detaljima nahvataju u Nemackoj .
Mozda bi na ovo pitanje mnogo bolje mogao da odgovori G Radonjic - koji se inace na svim sajtovima zalaze za postovanje propisa u uzgoju DD-a maticne zemlje !
Samo cini mi se da ga malo muci to sprovodjenje pravila uzgoja DD-a u maticnoj zemlji kod svojih klupskih kolega i prijatelja !
Zeljno iscekujem odgovor !
Pozdrav , sve najbolje !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 30.05.2011. 00:16
|

Član

|
spiker-mrmosh kaže:
.
Mozda bi na ovo pitanje mnogo bolje mogao da odgovori G Radonjic - koji se inace na svim sajtovima zalaze za postovanje propisa u uzgoju DD-a maticne zemlje !
Samo cini mi se da ga malo muci to sprovodjenje pravila uzgoja DD-a u maticnoj zemlji kod svojih klupskih kolega i prijatelja !
Zeljno iscekujem odgovor !
Pozdrav , sve najbolje !
Rado cu odgovoriti na ovo pitanje samo mi nije jasno ovaj deo " i prijatelja " pa bih vas molio za dirtektinje postavljeno pitanje ( ko i sta )
aleksa - hvala na cestitkama
Igor Radonjic
|
|
|
|
spiker-mrmosh |
Objavljen 30.05.2011. 00:45
|

Stari član

Upisa: 357
Pristupio: 02.12.2010. 20:09
|
Ne sumnjam G Igore , da si na prvu shvatio o cemu se radi - ali posto zelis EVO I KONKRETNO !
Ovo za Sesticevog BRIKA si razumeo i te kako ali ponovicu .
Cela Srbija prica da taj BRIK iz V Plane , G Sestica ima neispravan ili ti lazan rodovnik - a ja sam verovatno zadnji cuo ! Ili su me mozda slagali , u sta cisto sumnjam ?!
Sta se G Radonjicu dogadja sa takvim odgajivacima u Nemackoj ?! Posto neprestalno potencirate da ste tamo , da ste najblizi maticnom Klubu i t d .
Da li je i u nemackoj moguce da takav pas pobedjuje na izlozbama i utakmicama ?!
Ili se mozda takvim odgajivacima dozivotno zabranjuje odgoj , a sve dojucerasnje kolege beze od njega ko djavo od krsta ?
Da li je tako ili nije ? Molim vrlo precizan odgovor na moja pitanja bez uvijanja i zamagljivanja . ako je moguce !?
A ovo kolege i prijatelje se odnosi na na clanove Srpskog DD kluba , ciji ste i i vi i G Sestic clan . Pa sam se iskreno nadao da ste izmedju ostalog i prijatelji !
Ponovo zeljno ocekujem odgovor !
Sve najbolje !
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )
|
|
|
|
Radonjic |
Objavljen 30.05.2011. 02:08
|

Član

|
spiker-mrmosh kaže:
Ne sumnjam G Igore , da si na prvu shvatio o cemu se radi - ali posto zelis EVO I KONKRETNO !
Ovo za Sesticevog BRIKA si razumeo i te kako ali ponovicu .
Cela Srbija prica da taj BRIK iz V Plane , G Sestica ima neispravan ili ti lazan rodovnik - a ja sam verovatno zadnji cuo ! Ili su me mozda slagali , u sta cisto sumnjam ?!
Sta se G Radonjicu dogadja sa takvim odgajivacima u Nemackoj ?! Posto neprestalno potencirate da ste tamo , da ste najblizi maticnom Klubu i t d .
Da li je i u nemackoj moguce da takav pas pobedjuje na izlozbama i utakmicama ?!
Ili se mozda takvim odgajivacima dozivotno zabranjuje odgoj , a sve dojucerasnje kolege beze od njega ko djavo od krsta ?
Da li je tako ili nije ? Molim vrlo precizan odgovor na moja pitanja bez uvijanja i zamagljivanja . ako je moguce !?
A ovo kolege i prijatelje se odnosi na na clanove Srpskog DD kluba , ciji ste i i vi i G Sestic clan . Pa sam se iskreno nadao da ste izmedju ostalog i prijatelji !
Ponovo zeljno ocekujem odgovor !
Sve najbolje !
G Spiker-Mrmos ne volim da odgovaram na ne dirktno postavljeno pitanje. Posto me vi licno ne poznajete nemogu ovo da vam uznem za zlo. Oni koji me znaju, znaju i to da sam covek koji ce vam svoje misljenje uvek reci u oci normalno ako to zasluzujete ili ste vredni toga u suprotnom cu cutati. To mozete pitati i naseg zajednickog prijatelja Pekija koji me delimicno poznaje. Nego da ne davim puno o ovome da predjem na stvar.
Kao prvo - Gospodina Sestica ne poznajem licno zato i nije u redu da pricam o njemu, licno nisam video njegovog doticnog psa nego sam cu od drugih ljudi o tome ( lose zubalo i ne vazeci rodovnik ) sto znaci da mogu da komentarisem samo ono sto sam cuo sto po mom misljenju nije relevantno dok se i sam ne uverim. Posto sam prozvan da kazem nesto u vezi toga odgovoricu u opsteno ne vezujuci se za nikog koga ne poznajem. Svako krsenje uzgojnog pravilnika je za osudu koja bi trebala da povlaci disciplinsku odgovornost. Nerazumem samo jednu stvar. Ove godine sam video grupnu fotografiju ucesnika utakmice tipa B na kojoj se nalazite i vi i gospodin Sestic pa zasto to niste njega pitali.
Kao drugo - Tacno je to da sam ja tamo-Nemacka i ne samo gledano geografski da sam ja najblizi maticnom klubu NOD-a ( VDD ) nego sam i njihov clan kao i clan Srpskog DD kluba. Kao sto sam naveo u gornjem delu za svaki prekrsaj uzgojnog pravilnika povlaci disciplinsku odgovornost koji se meri po velicini prekrsaja. Sto se tice toga " bezanja kao djavo od krsta " tu se pokazuje jedna moralna vrednost odgaivaca koji drze do toga da u uzgoju moraju da se postuju data pravila.
Kao trece - Kako vidim niste upoznati sa radom maticnog kluba. U maticnom klubu ne postoje utakmice i izlozbe nego radni ispiti koji su striktno vezani za lov i koji nemaju sportskog karaktera nego samo boduju jedinku u odredjenim disciplinama koje su vezane za praktican lov. Sto po nasem znaci da se ova rasa koristi samo za lov i vid njihovih radnih ispita je tako i napravljen.
Kao cetrvto - Tacno je ja sam clan Srpsko DD kluba, a uz mene jos njih 100 ( ne znam tacan broj pa nebih sad da sitnicarim ). Od svih tih clanova licno znam samo 10 od kojih sam kao prijatelj-drug. Koliko se secam na BK forumu sam cinimi se procitao i da ste vi isto tako clan Srpskog DD kluba sto ne znaci odmah da sam i sa vama prijatelj.
Nadam se da ste sa mojim odgovorom zadovoljni, ako niste ili mislite da vam nisam najbolje odgovorio molio bih da postavite pod pitanja kako bi ste olaksali dalju komunikaciju jer je vid ovakve komunikacije malo tezi po nekada moze da se razume i dvosmisleno, ali bez dodatne arogancije jer je ovo sve na dobrovoljnoj bazi.
i vama sve najbolje
Igor Radonjic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 30.05.2011. 07:39
|

Admin

Upisa: 10248
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Lala kaže:
CVRC! 
Evo slike: Zamolio sam Lalu da postavi ovu sliku pošto mislim da ima šta da se vidi, kažem da nemam ništa protiv bradonja i sam sam imao nekada ,dobri i radni psi ali Radonjiću meni se jedino kod bradonja ne sviđa njihova kolonjska voda ona mi nikako ne leži .Ajde kolege voleo bih da neko prokomentariše ovu sliku čisto da vidim da li imam oko za psa
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 30.05.2011. 07:53
|

Moderator

|
Spiker-mrmosh, ja bih te zamolio jednu stvar (a i sve ostale kolege, ubuduće): optužbe sa podlogom tipa 'čuo sam', 'priča cela Srbija', i slično, ne predstavljaju nikakav dokaz za iznošenje ovakvih optužbi, o lažiranom rodovniku. Čuo sam i ja da je muškarac zatrudneo, i da su marsovci sleteli u atar, pa opet ne verujem!
Ako imaš neki dokaz, prvi ću te podržati u razotkrivanju muljanja (kojih svakako ima i u lovstvu, i u kinologiji), ali ovako bez dokaza pisati o čoveku nije u redu. Uostalom, lepo ti je Radnjic napisao: imao si prilike da budeš sa vlasnikom psa, pa što nisi njega pitao, i sa njim rešio sumnje? Ili nisi imao hrabrosti?
Mislim da je ovo već koji put, da govorim, da atmosferu sa BK nećete ovde prenositi. I ovo je zadnji put da to kažem.
Bogu 'fala, što sam Lala 
|
|
|
|
tomo vrbas |
Objavljen 30.05.2011. 12:11
|

Lovčina

Upisa: 1301
Pristupio: 06.03.2011. 00:00
|
Nekima izgleda nije dovoljno sto se na BK prepucavaju nego i ovde pokusavaju to isto mislim da bi trebalo izgovoriti magicnu rec ! |
|
|
|
slavaplana |
Objavljen 30.05.2011. 14:14
|

Lovčina

Upisa: 3536
Pristupio: 07.07.2010. 10:48
|
To sto Vi koji gubite gotovo na svim utakmicama gde se pojavi Goran Sestic sa BRIKOM,ERIKOM i ostalima nedaje vam za pravo da iznosite neistine i neproverene informacije kako Goran ima FALS rodovnik za BRIKA!!!!!To je smesno i sami znate jer rezultat na terenu je jedno a papirologija je drugo!!!!!
Dobro znate da pojedinci vise neznaju kako da Sesticev dugogodisnji uspeh ospore pa su se dosetili ka PAPIRI za kera nisu uredu!!!!
Sta je sa KUMANOVIM,ERIKOVIM papirima i ostalih ?????????
Mozda su i oni FALS?????
Staje sa radom u polju???????Jer je i to po svim takmicenjima pred mnogobrojnom publikom izmisljeno ili je istina??????/
Polovina Vas bi dala SVE da ima uspeha makar polovinu koliko ga ima Sestic iu zadnjih 40 god.
Objavicu njegovu sliku sa ostrodlakim nemcom iz 70god!!
Pitajte gos. Hadzipavlovica ko je imao uspeha i ko je osvojio kup svetog huberta sa 25god???????????
Bas taj Sestic kome vecina u Srbiji sto se tice ostrodlakih nemaca ne moze ni vodu da donese!!
Ucite i radite na svojim psima!!!!!!!!!
Nemojte da dozvolite da PSI rade sa vama!!!!!!!!!!!!!B)
Ako stojite iza svega sto kazete rizikujete i dobijanje tuzbe za iznosenje laznih podataka pa razmislite malo i na tu stranu kad je Sestic u pitanju!!!!Sve se lako moze proveriti i dokazati!!!!
Sta ste Vi osvojili sa vasim psom unazad par godina i gde???Na kom takmicenju,utakmici ili ispitu??????? |
|
|