Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
LU "Pomoravlje Plana" iz Velike Plane
270
 Pitao si me jasno od kada datira minus koji se prikazuje kao "dug sekcija prema udruženju" (nešto nebuloznije nisam čuo), a naš prijatelj Pančić je čuveni ekonomista, i on je druga priča!
Kako čujem njegove ideje i dalje žive u sekciji Velika Plana i od sinoć doživljavaju renesansu pa se zahvaljujući njima raspad ovog LU još više ubrzava!
If the hunter does his part, the 270 will not let him down!

slavaplana
 Za 2010 god ja sam druze glasao za dobit od 97.926dini ona se prenosi u 2011god kao pocetno stanje a pogledaj sta je otislo kao poslovanje udruzenja u APR???/147.000din i posle KRIVA STETA ???

slavaplana
 Najveci crnjak je finasiski plan za 2011god po kome smo trebali da budemo 115.200din u PLUSU a sta imamo????Minus u kasi od 573.000din????Koji se tek pegla ove godine kao dug od stete sekcija???Budalastina!!!!!Koliki je to minus u kasi ????573.000din + planirana dobit 115.200din=688.200din???

Malo li je na ovu krizu??????

slavaplana
 Ja sam glasao jedno na U.O. i Skupstini a radjeno je drugo i za to ce neko da zaglavi zatvor!!!!!Zatvor

270
 Da, da jasno ko dan, ali opet fale elementi da bi ovo bilo krivično delo! A baš iz razloga što sekcije nisu pravna lica pa se dug udruženja prema njima ne može uzimati u obzir.
Jednostavno obećana sredstva za rad sekcija nisu utrošena na rad i nisu prebačena na podračune.
Mnogo je veći apsurd što se nastala šteta vodi kao dug sekcija prema udruženju!
Čini mi se da je slična situacija u jednom malo "južnijem" udruženju, i videćeš da ni tu nema kriv. dela!
A kako su trošene ove pare i u koje svrhe to treba bolje da znate vi koji ste sedeli u UO i zašto tad niste tražili bar disciplinsku odgovornost Pančića koja za razliku od krivične je jasna ko dan da jasnija ne može da bude???

slavaplana
 Ako predsednik udruzenja potrosi vise para nego sto je to predvidjeno finasiskim plamnom bez znanja U.O. sta to znaci????

Ako neko sebi da za pravo da novac od lovnog tuzrizma sekcija bez odluke U.O. ili Supstine potrosi na rad udruzenja probijajuci finasiskim planom stavke sta to znaci???

U.O. pravi i usvaja finasiski plan i predsednik jedan jedini dinar ako potrosi vise za pojedine stavke da li to znaci da se istog momenta radi REBALANS pa se od drugih planiranih stavi skida da bi se tu gde je vise potroseno nadomestilo???

Ovde imamo jasnu situaciju da je pored finasiskog plana bez rebalansta ili donosenja novog finasikog plana predsednik sebi dao za pravo da potrosi preko 200.000din vise od planiranih strestava???

A sve se prikazuje kao redovno poslovanje koje je godinama PRIKRIVANO tako da je sad ono ogromno????

Da nisam imao uvid u papire i podracune i da sekcija Staro Selo na svom podracunu nije u jednom trenutku imala preko 700.000din a dok je racun udruzenja bio prazan ne bi ni ja primetio ovakav aljkav rad udruzenja!!!

Sad je to pored placenih stetea sve isplivalo i za to neko mora kao i za nanetu stetu da odgovara a ne da se to prikriva!!!!

Lovci treba da znaju ko ih je uvalio u ovakav haos i zato je realna clanarina umesto 13.000din trebala da bude 18.000din i vise???

Cije greske oni to placaju????

Ko je za to odgovoran neka izvadi pare iz dzepa i plati i nema problema!!!

Aca Velika Plana
 Men zabole glava od ovolikog citanja i papirologije...Iznenadjen

slavaplana

270 kaže:

Jednostavno obećana sredstva za rad sekcija nisu utrošena na rad i nisu prebačena na podračune.
Mnogo je veći apsurd što se nastala šteta vodi kao dug sekcija prema udruženju!

Ovde se radi da sekcije kojima pripada 80% od lovnog turizma UDRUZENJE trosi novac koji po statutu i ATONOMNOSTI sekcija sama odlucuje kako i na sta ce da potrosi!!!Neko je sebi dao za pravo da na kontu male clanarine ,socijalnog mira u udruzenju ,potrosi nesto sto mu ne pripada!!!tako je i u komsiskom udruzenju gde fali mnogo vise!!

Ovde se jasno vidi da je u 2009god NOVAC SEKCIJA POTROSEN PA VRACEN a da se drugacija znatno veca dobit prikazuje u Apr-u nego sto je ona stvarno jer novac sekcija nije udruzenje moglo da potrosi bez odluke U.O. ili Skupstine sto je ovde slucaj!!!

Jedno sam ja kao clan U.O. glasao i jedno nam je prikazivano kroz materijal za Skupstinu a drugo je odgovorno lice i kjigovodja kao zvanicno poslovanje naseg udruzenja slalo u APR!!!

Ako to nije kriminal i ako je to po zakonu ja nemam sta da kazem????

270
 Slavo sve što si rekao stoji i detaljno sam upoznat ali opet tvrdim da nema elementa KRIVIČNOG DELA koje se goni po službenoj dužnosti, da ne obrazlažem na široko zašto.
A ko je kriv? Prvo oni koji su doveli Pančića na mesto predsednika znači dobar deo lovaca u koje ja sigurno ne spadam!
Lepo bi bilo kad bi šteta koju je prouzrokovao a o kojoj smo ovde naširoko pisali mogla da se naplati od Pančića bilo kao fizičkog lica ili njegovog privatnog preduzeća i prvi bi bio za to, al od tog nema ništa!
A pošto je već uvalio ove gluposti oletu, nije red da on odgovara za njegove greške, a ja nikad neću da napadam onog koji se namestio nego samo onog ko je stvarno odgovoran!
Šta je tu je, i to će imati svoje posledice na dalji opstanak udruženja a naročito posle nastavka Pančićevskih ideja od strane sekcije V. Plana proklamovanih od sinoć, a koje su i bile jedan od uzroka raspada starog udruženja, sada će biti i grobar LU "Pomoravlje" i to uskoro, ja ti obećavam....!!!

slavaplana
 L.U.Pomoravlje Plana je vec propalo jer je Donic slusao Milutina,Ljubisu i Pancica koji ga je prvi pustio niz vodu a i ovi ce uskoro dok ne budu imali korist od njega licno!!

Parama se pravi prijatelji ne sticu???Oni se gaje godinama!!!!!!!!!!Odobreno

To tapsanje po ramenu sam ja licno Donicu rekao sta ga ceka!!pored takvih prijatelja neprijatelji mu i ne trebaju!!

Donic snosi veliku odgovornost sto nije reagovao ranije kako se ne bi zamerao i sve je gurano pod tepih e sad kad je prasina krenula da izlazi iz tepiha neko drugi je kriv????

LSS je podrzao Donica i prstom nije mrdnuo za situaciju u Plani,nadlezni cute ....Para fali....kazne stizu....Zika ima povecanje plate za nerad....i posle svega kako da bude u redu nesto????

Lazima se ne gradi udruzenje a ni uspeha tu nema!!!

Laz kad-tad ispliva!!!

Po privatnim tuzbama za nanetu stetu i sve sto se meni licno desilo neko ce odgovarati????

Za udruzenje neka sad neko drugi pokusa da spasava sta se spasiti da jer ovo je propalo i tu pomoci nema!!!Plana lepo planira da uzme citavo loviste i da se lovi na citavom terenu !!!Milutin je podrzavao Donica neka sad on i Caric objasne lovcima sta se sprema???Ja sam se za to borio da nedodje i da Staro Selo preuzme gazovanje lovistem,da sekcije i dalje svaka za sebe lovi na svom terenu ,imala bi svaka podraacun kao do sada ali Milutinu to nije odgovaralo da DONIC ne bude predsednik tog udruzenja...kao da mu je to tata ostavio u nasledstvo e sad kad je djavo dosao po svoje sad ne valja Plana ,Velja,Slava,Mosa....samo su oni koji su nas doveli u ovakvu situaciju i dalje ispravni....Ko je lud ovde???Kako ne vide svoju propast????Dokle misle ovako???A lovci BUDALE neka placaju tudje stete i ne pitaju nista????

TAKO TREBA zato i nisam uplatio clanarinu ove godine u Starom Selu!!!!Ne pada mi na pamet!!!!

270
 "Plana lepo planira da uzme citavo loviste i da se lovi na citavom terenu"

Malko su se zahebali, Planiram i ja da kresnem Severinu al ne ide nešto Grin
Pre će da im se ispuni ono predviđanje jednog lovca kad se rasturalo staro LU, da će sekciji V. Plana od lovišta da ostane samo gradski park!!!
Živi bili pa videli......!Chut

Evodija
 Aco (Velika Plana), ti si najbliži, pa u 22,oo časova sviraj povečerje.
Ovi opet usijavaju tastaturu. Drugi se raduju.
U pravu si nemožeš stići pročitati, koliko brzo pišu. Iznenadjen

Aca Velika Plana
 Sto se tice ovoga ja sam delimicno upucen samo sto vise nusam u tom udruzenju vec u susednom, a lovio sam 8 godine u l.u. pomoravlje, pa se zato i interesujemi
citam... neka usijavaju, lepo je nama dok imamo sta citati.na ovom forumu...:-) Odobreno

slavaplana
 270 jer falsifikovanje papira,zapisnika,ocenjivackih listova, grupni lov u martu mesecu krivicno delo?????

Mozda malo naginje na to ali ako ti kazes da nema tu dela ja se ipak manje razume u to jer mi to nije struka!!!Mozda nema dela ali nema ni para ...nema ni rada u interesu lovaca i lovista.....nema ni rezultata koje vide obicni lovci.....

veljaVP
 270 samo da ti kazem jednu stvar,ko se zajebo i ko nije posto koristis te izraze!!!
Plana nece nikome nista da uzme,zao mi je sto tumacite pogresno sve komentare,nemojte da se plasite jer vidim da ste se jako uplasili nemate razloga..Ja sam licno misljenja da vise ovako ne moze da se radi i da se trose pare uzalud,nece Plana da finansira tudje propuste,a ti posto si vidim upoznat u celu situaciju zajedno sa svim clanovima sekcije D.Livadica, podignite clanarinu i onda mozete da donosite odluke ravnopravno sa lovcima iz Plane!!!A za teren se nebojte nece niko da vas dira Bye
veljaVP

slavaplana
 Ko ce da plati nanetu stetu????Donic,Milutin,Ljubisa,Zika ili lovci udruzenja??Koliko divljaci treba da se proda za istu???/Ciji su to propusti u radu???Moji i Veljini ,Mosini ili nekog drugog????

Ko ce da odgovara za ovakvu situaciju????

Lovci ili oni sto su nepravili stetu???

veljaVP
 Ja sam samo rekao da nemam nameru da placam stete i da ne zelim da se sad u ovom trenutku novac trosi na stvari koje nisu prioritetne,ali izgleda da mi imamo novac posto se sve olako prihvata!!
270 ne slusaj kafanske price Bye
veljaVP

270
 Kafanske priče pre zadnjeg rasturanja velikog udruženja se ispostaviše kao tačne pa ih poučen tim iskustvom ne bi odbacivao!
Ali slažem se sa tobom da niko ne treba da finansira tuđe greške, i koliko znam sada se finansiraju greške bivšeg predsednika koji je iz sekcije V. Plana!
Inače moja je ideja odavno da sekcija D. Livadica i S. Selo ne treba da budu u tom udruženju i tu smo samo zato što nije bilo drugog rešenja da se ostale sekcije starog udruženja ratosiljaju sekcije V. Plana!
Sada je konačno nekima došlo iz d... u glavu i shvatili su ono što sam godinama pričao i mislim da je naj bolje rešenje da se mirno razilazimo!
Ako mislite da možete sami ili imate bolje partnere u drugim sekcijama, sretno vam a mi će mo da teramo od sad našu priču ili još bolje lepo sednemo i dogovorimo miran i kulturan razlaz koji ti tvrdim da je neminovan, sa naj manje štete po bilo koju sekciju! Zajedno možemo da ostanemo samo u nekom mnogo većem udruženju gde sekcija V. Plana neće imati ni približno većini u organima odlučivanja kao što je dosadašnji na brzinu sastavljeni nakaradni statut dozvoljavao!
Pozz.... dobar pogled!

veljaVP
 Prouci malo statut,pa ces videti ko ima vecinu za donosenje bilo kojih odluka,mada znas i sam ali dobro!! Pa da ali to je tvoja ideja Confused
veljaVP

270

270 kaže:
.... Zajedno možemo da ostanemo samo u nekom mnogo većem udruženju gde sekcija V. Plana neće imati ni približno većini u organima odlučivanja kao što je dosadašnji na brzinu sastavljeni nakaradni statut dozvoljavao!

Ja sam dobro proučio statut a ti bolje pročitaj moj upis, u suštini "jedna prodana duša" i u većini ste!!!
A ideja nije samo moja... videće se uskoro!
A i onaj deo da se ne plašimo, a od koga bi se to mi plašili, i da imate većinu tu odluku nikad ne bi mogli da sprovedete! Zamisli kako bi prošao neko ko ti ne pozvan i bez pitanja uđe u kuću....!
Za što skoriji rastanak iveli, niko vas nije hteo onda, veruj mi ne želi vas ni sad i ova zajednica je samo nužno zlo kome će ako ima pameti brzo da dođe kraj!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,632,290 posete www.srbijalov.com