Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
KREC
 Daki=upravo sam to i ja rekao i to je nazalost ovde normalna pojava i to nisu kinolozi vec Trgovci koji imaju izreku: chip do chipa=moj ochita ?!!
Sanja= naravno-samo DNk moze da resi problem,ali to neodgovara velikoj vecini i nazalost tako ce ostati jos neko vreme dok Klub na sebe ne preuzme odgovornost i krene da izdaje rodovnike i preuzme brigu o rasi. Moraju se distancirati od Likova i dela nesavesnih "odgajivacha" koji bez problema rasprodaju 8 legala dok mi posteni od vrhunskih pasa jedva po koje stene da prodamo. Nezna narod sta je internet i gde moze da procita vec samo gleda pehare ?!!!

Lala
 Sve lepše i lepše, šta čovek može da pročita...Jednom rečju, očito da je u pitanju nedovoljna saradnja na liniji KSS-uzgajivači, odnosno, nedostatak potpune kontrole. A kad čovek pomisli kolika se količina novca obrne u kinologiji, jasno je da će uvek biti likova koji će zaobilaziti pravila, zarad novaca.
I opet, isto kao u lovstvu, tako i u kinologiji, velika većina će da okrene glavu i da prećuti očigledne marifetluke, sve pod parolom 'nije moje da ja to teram'.
Kinolozi, kao i lovci, će shvatiti jednom, da moraju sami da rasčiste u svom dvorištu. Samo da ne shvate prekasno.
Odustajem od diskusije, na ovom nivou, da ne bih opet izigravao Don Kihota, i jurišao na vetrenjače, pa kad dodje do gustog, nigde nikog, svi odjednom zauzeti nekim drugim stvarima.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

huntinggirl1
 Lalo u pravu ste,
klanovi su radili i do sada svašta, a radiće i dalje, samo što se ljudi i dalje zaleću, a ni to neće dugo,

Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

KREC
 Tamara=apsolutno se slazemo,ali treba ljudima otvoriti oci kao sto je npr kolega Zoran rekao da se pari ono sto je zabranjeno po standardu maticnog kluba a to je parenje dve crno-melirane jedinke a to je uradio konkretno MIKI tj Fantastik odg.,tako da toga ima na svakom koraku a ne samo kod nas ili kod vas.Ja razumem da ljudi zive od pasa,ali moramo se bar osnovnih pravila pridrzavati da ne unazadjujemo rasu ako je vec ne unapredjujemo. Mislim da je ovo sto Sestic radi 100 puta gore nego to sto je Miki uradio jer u tom leglu moze biti samo par stenadi i kraj price a Brik pari sve u 16-naest i konstantno se stancaju sto psi sa skart zubalima i sve i jedan sa FALS rodovnikom pa + njegovi potomci=ucinjena je NEVEROVATNO VELIKA STETA nasoj kinologiji.

huntinggirl1
 Mirko, zaboravljaš sa kim diskutuješ, tamara nikada neće suditi u španiji uzgojni pregled lovnih terijera, ja sam još uvek Sanja i znam jako dobro šta se radi, na žalost....

slavaplana
 Krec ti se postaraj da bar sa polovinom uspeha ostavis traga kao Sestic u Srpskoj kinologiji i ja a i vecina ce biti zadovoljna!!Brik nije poklonjen vec je placen prvo 100 pa posle 200 eura pa je na kraju izasao Sestica oko 250 eura ako se nevaram! Pozovi ga i pitaj licno!064 060 999 1 !!!
Trece Nemora Srpski klub da radi i da prihvati sve kao Nemacki!
Napravimo nesto Nase po cemu ce mo Mi biti upecatljivi!Nasi psi nas i kriterijumi!!Ko kaze da su Neci Najbolje predvideli svojim pravilnikom????Zasto od proste stvari komplikovati sam sebi zivot!!!!Nevidim razloga za to!!!!!

huntinggirl1
 oni šta rade je priča za dva foruma, u svim rasama, pa i u NOD, cvećke nisu, verujte...

Lala
 Ja bih samo molio, da se ne prozivaju imenom ljudi, koji nisu prisutni na forumu, bez pružanja dokaza, dakle, ni Miki, ni Šestić, ni Marko ili Janko... Ukažite na pojave, a ne na pojedine slučajeve, čak i ako su navodi tačni, forum nije mesto za istragu.
Što reče Slava, dao ti je broj telefona, pa nazovi čoveka i razjasni sa njim, šta je i kako je, ako već ideš lično. Ovo je dobronamerna primedba.

slavaplana
 B)

KREC
 Sanja= slicni nikovi pa se covek zbuni =sory
SlavaPlana=meni da taj broj treba ne bih cekao do sad vec bih ga mnogo ranije imao,Niko nije rekao da su Nemci cvecke ali je rasa njihova a ideje i sistem bodovanja poprilicno dobri.-To sto ti pricac to je tipican primer tj Balkanski sindrom dobio sam sta sam dobio,da valja -pa i ne valja bas sve ,ali cu ja gledati da bude kako meni odgovara i kako ja kazem a pravila VDD-a ce mo kao fol postovati ?!!
Pa ako je Srpski klub Dd clan VDD-a onda mora da postuje pravila a gosp. S pravila svog Kluba=zar NE ?
Lalo=hvala na ispravki=to parenje se vidi kod Mikija na sajtu tako da uopste nije problem a jos manje rekla-kazala..
Slavo=meni je kinologija hobi a ne posao tj ne zavisim od izlozbi i prodaje stenadi a poneko me i poznaje iz sveta NLT-a a iz mog dvorista je izasao pas sa 25 titula u radu=ima par knjiga pa se moze i proveriti Smile

Istina boli = sami ste izabrali svoj put !!!

Lala
 Hajde da pitam ovako: zašto se ovde povlači samo par imena, zar je moguće da su samo par ljudi grešili, a svi ostali su uredni? Ne verujem! U vezi toga, mota mi se ona rečenica 'ko nije zgrešio, neka se prvi baci kamenom'!
Znači, nije problem par imena, problem je pojava, koja je kanda postala opšta stvar, čak i na medjunarodnom nivou!
Šta je rešenje?

huntinggirl1
 rešenja nema!!!!!!!!!!!!!!!!

samo što se neki eksponiraju, a drugi odgajivači to rade elegantno,

ceo svet je skoro isti, na žalost, pa po onoj ako prođe, prošlo je, kod velike većine,

KREC
 Lalo par imena koja su uzgred pomenuta pa kad se toliko fali da je posten i ko zna sta(a nece da da recept sta je pario) nek onda cuje i drugu stranu a ja kazem PRAVU STRANU jer ja igram samo korektno i nikad djonom a DD-a drzim jer NLT-a drzim kod drugara a treba mi pas za sve + da ne divlja i ne urlice po ceo dan. I tako pitas,kopas,gledas na netu pa vidis i saznas ama bas svasta i lico mi smeta kad se takve stvari jos i velicaju umesto da se izbegavaju. Ja sam od starta neke stvari presekao a i drugima bi bilo dobro da tim putem krenu i samo posteno i Bog da te vidi sto bi rekli nasi stari.

Lala
 KREC, mislim da ne grešim, kad kažem, da se iz rodovnika jasno vidi šta je pareno! Tako da ova tvoja primedba nisam siguran da stoji. E sad, ako rodovnik nije ispravan, ni ja, a verujem ni ti, ne bi smo to javno obnarodovali. Naročito kad su vrhunski psi u pitanju. Dakle, ponavljam, nije problem jedan ili nekolio ljudi, problem je mnogo širi. A ne razumem zašto je tebi važno kako je dobijen neki pojedinačni pas, umesto da se buniš protiv pojave? Malo mi nelogično.

Aca Velika Plana
 Citam ovo i dodje mi da se smejem,Smeko! PrAse licno poznajem Sestica,ocenio mi je psa a kako ga je ocenio nisam mogao da se opasuljim 3 dana posle toga, sta sve nije rekao,zamerka mi je samo sto vi neznate ni upola onoga o cemu diskutujete ovde licno znam vise od pola porekla njegovih pasa,nije za javnost i ne bih iznosio to,ali znate nasu narodnu "pare idu tamo gde burgija nece!" ja treba da gurnem koju kintu da bi neko rekao za mog psa nesto,licno ne bih to nikad uradio niti cu da uradim,pas je sa moje strane perspektivan a i vecina sudija se bi se sa tim slozilo,ali sad u Plani gledam i cudim se samo tako,Sestic najbolji odgajivacki par,Sestic naj mlada zenka Sestic ovo Sestic ono,kad pogledam katalog od 12 pasa 9 njegovih Shock ,i sta ko ima da trazi na takvoj izlozbi? hvala Bogu sto svoje pse nisam prijavio!licno bih ja doveo sudiju iz Nemacke,garant da nijedan pas nece da dobije vise od 4-tvorke u eksterijeru,za rad ne sumnjam u tome mu skidam kapu al za izlozbe je malo preterano to sto rade on i neki njegovi saradnici! toliko od mene POZDRAV!

Lala
 Opet lično prozivanje.
Dobro, majku mu, pa jel taj Šestić kinološki sudija? Jeste! Svaki sudija ima diskreciono pravo da sudi kako misli da je najbolje. Ocena exterijera psa je pored ustaljenih normi za ocenu, dobrim delom i subjektivni doživljaj sudije o izgledu psa. Nekom se svidi, nekom ne.
Zato onda odeš na neku izložbu gde sudi drugi sudija, i rešen problem. Pa kad se vidi da kod nekog sudije ne dolaze odgajivači i da izbegavaju smotre pasa gde on sudi, onda se neko mora zamisliti.
Ja to tako vidim, kao laik po ovim pitanjima.
Slažem se, da sistem u kinologiji ostavlja izgleda mogućnost za greške. Sa druge strane, vrhunski pas je vrhunski pas, jbg.!

KREC
 Lalo= ja mislim da ti mene ne razumes uopste .
1-da bih znao kako je neki pas dobijen moram da mu vidim rodovnik koji ako je ispravan puno toga otkriva za one koji poznaju rasu i pse u njemu.Dakle kad je rodovnik ispravan=sve je mnogo lakse za one koji imaju bar malo u glavi.
2.- kad naparis psa sa fals rodovnikom (kao neki) onda samo ti tajnu znash i ljudi bliski tebi a to je =cisti kriminal

NADAM se da se sad razumemo ?!

Ima tu jos prica o inbredingu i aut bredingu ili ti aut cros parenjima i kako se i zasto rade a i sama Sanja o tome moze puno da vam napise i princip je isti kod svih pasa.Kada hoces da dobijes stence poput nekog psa u rodovniku a sa odredjenim lovnim karakteristikama ti naparis u blagom incestu i dobijes odlicnu stenad koju kasnije paris sa jednako kvalitetnim psima drugih linija itd... moglo bi se svasta napisati na tu temu. poz...

Lala
 KREC, to što ti pišeš ja delimično znam, genetika je vrlo popularna nauka u zadnje vreme, ne samo u kinologiji. A razumeo sam te potpuno šta si hteo da kažeš u vezi rodovnika, isto to sam i ja rekao, samo na drugi način, pročitaj.
Postoje pravila valjda, i prirodna i naučna, do kojeg stepena srodstva se parenje smatra incestom, a šta nije incest. Ovo sa izrazom 'blagi incest' meni liči na onu narodnu da je neka devojka 'malo trudna'. Ili je incest, ili nije! I da li u prirodi, npr. u vučjim čoporima, nema incesta? Ima. Opet, govorim kao laik. 

spiker-mrmosh
 A gospodin je jos i Kinoloski sudija ?! Frown
Auuuu brate kakva zemlja i kakva Kinologija ! Cry
* Lako je naučiti životinju, lako je naučiti prostaka, ali teško je naučiti onoga ko je nenaučen postao učitelj drugima... *
( Vladika Nikolaj Velimirović )

vuk71
 daki beban je ekstra, sve mi se svidja, dlaka, oko, stavovi, proporcije...nevredi trositi reci... od dobrog je odgaivaca jos samo da ga vlasnik dobro pripremi i ti je to...

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,654,315 posete www.srbijalov.com