Uhaa!!! Sta se sve ovde izdesavalo za kratko vreme.
Lala- Pozdravljam vase ucesce u ovoj raspravi. Lepo je videti da moderatori nisu tu samo sankcionisati kao na drugim forumima nego se trude sa ostalim clanovima naci resenje. Normalno uvek mora da se obraca paznja kako se i sta komentarise. Bez vredjanja i omalovazavanja ali sloboda misljenja mora biti dopustena.
Ne mogu prosto da verujem da je o svemu upucen predsednik KSS i da pritom nista nije preduzeto. Sta treba jedan odgaivac da uradi da bi bio sankcionisan-disciplinski odgovarao? Mi ovde pisemo o najvecoj mogucoj obmani u kinologiji koja ce se kako vidim zavrsiti na tome " pricaj te usta da niste pusta ". Za sve ovo mogu samo reci sramota i za nas kao ljubitnike ove rase a jos vise za KSS.
Recite mi sada kako imati poverenja uopste u ispravnost naseg uzgoja kada institucija koja je tu da kontrolise isti odobrava ili okrece glavu pri ovakvim malverzacijama.
sada vi malo preterujete,
ko treba da kontroliše parenja, KSS, pa to nigde nema, pa ni kod vas u D, manite se takvih priča,
ako nekom nešto nije jasno, sumnja u ispravnost rodovnika... presavijte papir i argumentujte tvrdnje, u koverat i Bukovička 1, Beograd,
ja i tekako sumnjam u ispravnost pojedinih odgajivača iz nemačke, zato i imamo problem sa NLT Raudijem za koga neznamo da li je pravi kod nas u zemlji ili lažnjak,
toliko o poštenju odgajivača iz nemačke,
KSS je tu da obradi prijavljeno leglo i interveniše na pismene prijave, pa ko ima nedoumica izvolite im se obratite,
živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!
Radonjic kaže:
Uhaa!!! Sta se sve ovde izdesavalo za kratko vreme.
Lala- Pozdravljam vase ucesce u ovoj raspravi. Lepo je videti da moderatori nisu tu samo sankcionisati kao na drugim forumima nego se trude sa ostalim clanovima naci resenje. Normalno uvek mora da se obraca paznja kako se i sta komentarise. Bez vredjanja i omalovazavanja ali sloboda misljenja mora biti dopustena.
Radonjiću, ovde se oslovljavamo sa 'ti', kolege lovci smo. Da te podsetim samo, da je administrator koji je specijalizovan za oblast kinologije upravo Huntinggirl1, žena koja je, po mom mišljnenju, vrlo, vrlo upućena u problematiku, i jedan od autoriteta u kinologiji. Ja samo ponekad asistiram njoj na kinološkim temama, više pišući načelno, nego u detaljima, jer nisam toliko stručan, kao ona.
Zato mislim, da je upravo ovo što je koleginica napisala, a i ja sam rekao ranije u upisima, da je pravo mesto za razvejavanje bilo kakvih sumnji KSS, a pravi način onaj koji je ona predložila: pismeni prigovor, potpisan imenom i prezimenom, onda organi KSS imaju osnov za postupanje. A ako ni onda nema rezultata, e onda možete prozivati i KSS i njegovo rukovodstvo i nadležne organe.
Svako pojedinačno prozivanje odgajivača po forumima, nije u redu. Mislim, da bi svakom pravom i poštenom odgajivaču bilo u interesu, da i ako neko sumnja u njegove pse i poreklo, da se utvrdi verodostojnost. DNK analiza košta koliko košta, pa ko sumnja, neka plati, ako je sumnja neosnovana, bacio je pare, a ako se pokaže da ima mesta sumnji, onda nesavesni odgajivač treba da plati i analizu, i kaznu, pa čak i da se drastično sankcioniše - zabrana rada u kinologiji npr.
To je neko moje razmišljanje o ovome.
huntinggirl1 kaže:
sada vi malo preterujete,
ko treba da kontroliše parenja, KSS, pa to nigde nema, pa ni kod vas u D, manite se takvih priča,
ako nekom nešto nije jasno, sumnja u ispravnost rodovnika... presavijte papir i argumentujte tvrdnje, u koverat i Bukovička 1, Beograd,
ja i tekako sumnjam u ispravnost pojedinih odgajivača iz nemačke, zato i imamo problem sa NLT Raudijem za koga neznamo da li je pravi kod nas u zemlji ili lažnjak,
toliko o poštenju odgajivača iz nemačke,
KSS je tu da obradi prijavljeno leglo i interveniše na pismene prijave, pa ko ima nedoumica izvolite im se obratite,
Tu vec niste u pravu. Sto se tice uzgoja Nemackih Ostrodlakih funcionise na sledeci nacin. Ovde rodovnike izdaje klub koji u svojoj strukturi poseduje komisiju koja je odgovorna za uzgoj. Da bi se kontrolisao uzgoj kod clanova kluba stvorena je sledeca procedura: ugovor o parenju, prijava kod odgovornih u klubu-grupi nakon kocenja, nakon 8 nedelja dolazi lice-komisija odgovorna za uzgoj da pogleda stence tetovira i preda vama rodovnike za iste.
Oni koji su uhvaceni u takvim malverzacijama su kaznjeni po disciplinskom pravilniku. Pre dve godine je jedan od jacih odgaivaca u to vreme iskljucen za stalno iz kluba, a ovde je tako ako nisi u klubu nemozes ni da uzgajas NOD-a.
aleksa kaže:
Radonjicu,
Pogledao sam snimke iz lova sa Labudom i Baldurom i mogu reci da je ne samo zadovoljstvo vec i cast imati onakve pse.
Iako je Baki verovatno tvoj ljubimac,dacu sebi za pravo da kazem kako mi se cini da je Laki nekako iskusniji u lovu,mozda snimci nisu merodavni ali tako izgleda.Verujem i da je stariji i da ima duzi lovni staz.Iako on nema tipican izgled Ostrodlakog Nemca,sve ostale karakteristike su kao kod DD-a i mozda jos izrazenije,mislim na nos i stil pretrage.
Jedan kolega u grupi ima slicnog psa,samo braon meliranog i vodi se kao Kratkodlaki Nemac,a ja tvrdim da je on potomak Ostrodlakog sto se moze zakljuciti po konstituciji,nacinu pretrage i lakoci pronalaska ranjene divljaci.Neko moje misljenje je da su upravo ovakve jedinke mozda i najbolje resenje za lov sitne divljaci.Izdrzljivi,jaki kao NOD a cini mi se jaci nos kao NKD i kraca polegla dlaka sto je dobro kod terena sa dosta cicka.
Interesuje me kako bi se ovakvi psi kao sto je Labud tretirali na Hegewaldu na primer po pitanju forme i dlake?
Takodje,posto imam potrebu da nabavim psa zanima me kako se nabavljaju psi poput Lakija,mislim na kvalitet ne eksterijer i odakle je on poreklom?
pozdrav
Ova rasa je stvorene izkljucivo kao lovno upotrebljiva. Svakom lovcu je dato na slobodu da izabere jedinku koja ce odgovarati uslovima za koje ce on biti primenjen. Lovci koji love pretezno u brdovitim predelima koristice pse u donjem delu propisane visine, oni koji love krupnu divljac ( jelena, muflona, srnda i ls. ) koriste ce pse u gornjoj granici koji su snazniji i koji ce bez problema savladati takvu ranjenu divljac. Lovci koji rado love barsku divljac gledace da njihovi psi imaju jacu dlaku ( naj cesce u gornjoj granici pravilnika ) jer nije bas sve jedno kada posaljete psa u vodu na - 10 c. Oni koji love u polju kao vi gde ima dosta cicka koriste ce pse koji imaju dlaku u donjoj granici ( 2 cm ) i tako dalje. Prilikom pravljenja ove rase uvek se gledalo na njegovu svestranu lovnu upotrebu pa se po toj upotrebi kasnije pravio standard.
Tacno Labud je dosta iskusniji ( 5 godina ) dok Baldur-Baki ( 2 godine ). Labud ( Seep vom Schinkelberg ) je sada u vlasnistvu mog brata Aca037. Psi koji nemaju brade nemozete voditi na Hegewald. Psi koji mogu uzeti ucesce na ovakvom radnom ispitu moraju prvo ispuniti neke uslove od koji je i taj BRADA. Sto se tice Baldura-Bakija II vom Balkanhoff on je prica za sebe.
Ovo je sajt odgaivacnice vom Schinkelberg. Labudov otac je Nero i majka Mira vom Schin. ( sestra Menta i Mazeta )
Nero je pravi gospodin a Miru ne nadjoh na sajtu.
Neko je napisao da bih ja da menjam standard rase,skracujem dlaku itd.Mogu reci da je to potpuno pogresan zakljucak.Izneo sam samo misljenje o radu Labuda i smatram da bi jedinke sa takvim radnim sposobnostima bilo greota eliminisati a oni koji se u potpunosti i dosledno pridrzavaju standarda verovatno bi tako nesto ucinili.On ne ispunjava vazne uslove i to mi je jasno ali je za lov u polju milina.
Radonjicu,ne znam kakvu ambiciju imas sa Baldurom ali pred njim je definitivno lepa buducnost!
Pozdrav!
Kako bi se takav pas, mislim na Lakija, tretirao u maticnoj zemlji?
Da li bi mogao da ucestvuje na nekom od radnih ispita i da li bi mogao da ucestvuje u priplodu posto je ocigledno da vodi poreklo od pasa koji su u potpunosti u standardu?
aleksa kaže:
Kako bi se takav pas, mislim na Lakija, tretirao u maticnoj zemlji?
Da li bi mogao da ucestvuje na nekom od radnih ispita i da li bi mogao da ucestvuje u priplodu posto je ocigledno da vodi poreklo od pasa koji su u potpunosti u standardu?
Sa ovakvim psom mozes poloziti sve radne ispite predvidjene za ovu rasu. Nedostatak brade se po pravilniku ne tretira kao diskfalivikovana mana nego veca greska u standardu eksterijera sa kojom pas moze dobiti najvise ocenu dobar u formi. Ovakve pse ovde retko ko koristi za priplod jer ima toliko drugih priplodnjaka da ste u mogucnosti uvek izabrati to sto vama treba. Na primer za 2009 godinu u Nemackoj je prijavljeno 3500 stenaca tada mozete predpostaviti koliko je tu dobrih priplodnjaka, da ne pomionjem one iz 2008, 2007 i td.
možete kazati da nisam u pravu, da vi radite tako i onako,
neću dozvoliti nikome, pa ni Vama da kudite moj savez i zemlju u kojoj živim, lovim i bavim se kinologijom,
kod vas je mislite bolje, e nije i nećete me ubediti,
klubovi rade, a odgajivači muljaju i petčljaju, samo za puno veće pare,
tako da ko na ubuduće bude bez razloga i dokaza počeo da proziva KSS, biće zaista sankcionisan,
ovo nije preki sud, nego forum i ovde je tema NOD, ali sa upisima dostojnim jednom kinologu i lovcu!!!
huntinggirl1 kaže:
neću dozvoliti nikome, pa ni Vama da kudite moj savez i zemlju u kojoj živim, lovim i bavim se kinologijom,
tako da ko na ubuduće bude bez razloga i dokaza počeo da proziva KSS, biće zaista sankcionisan,
ovo nije preki sud, nego forum i ovde je tema NOD, ali sa upisima dostojnim jednom kinologu i lovcu!!!
Kad bi Vi znali šta je sve Igor radio za svoju zemlju, nikad ovakvu glupost ne bi napisali.
Što se tiče saveza, većina vlasnika pasa su i članovi te organizacije tako da imaju apsolutno pravo da kritikuju njegov rad, a od pravilnog rada jedne takve organizacije zavisi i budućnost rase DD. Znači da rasprava nije van teme.
Iz vaseg posta mogu da zakljucim - toliko o demokratiji i postovanju tudjeg misljenja sto je a i o u lovnoj i kinoloskoj etici.
Meni je poznat rad kinoloskih organizacija u mojoj zemlji ( ja sam isto tako ravnopravni clan KSS ), a i u zemlji gde trenutno zivim ( clan sam JGHV i VDD ). Ako vi smatrate da ste bolje upoznati sa nacinom rada kinoloskih organizacija u Nemackoj ja Vam skidam kapu i ovim putem Vas pozdravljam.
huntinggirl1 kaže:
Evo ja cu vam postaviti par pitanja gospodjo Sanja,nadam se da dozvoljavate!!
Recite mi da li ce KSS vratiti i odbiti prijavu legla NODa ako roditelji imaju samo po ocenu 4 iz eksterijera i nista vise?
Recite mi da li ja izmisljam ako kazem da vecina lovackih drustava pred sam lov organizuje smotre nekakve na kojim se recimo NOD upisuje za zapisnickim stolom da su polozili tog dana IUO a da oni nisu videli polje?
Recite mi da li je ikada odbijena izrada rodovnika za leglo ako su roditelji crno meliorani jer se zna da je ta boja recesivna i da je opasnost za rasu ako se nevodi kontrola?
Recite mi da li se ikada neko pita u KSS kada su u pitanju NOD da li je roditeljima prilikom vadjenja rodovnika provereno da li su im snimljeni kukovi?
Recite mi ..reci te mi... reci te mi.....
Mislim da je ovo lovacki forum i da mi lovci i odgajivaci imamo pravo da kazemo sta je ko cuo,video,doziveo,sta misli na kraj krajeva a dali je neko u pravu ili ne vreme ce pokazati ili vec....Mislim da vi ovde treba da zastupate kao moderator ovaj forum i nas zbog kojih forum postoji a ne KSS.Ovo je tema NOD i nas nekolicina izrazili smo ogorcenost prema KSS,klubovima,pojedinim odgajivacima...Nerazumem vas ako ste castan kinoloski radnik bili dosad zasto vas pogadja tragedija u kojoj se nasla ova rasa braneci pogresnu stranu?
Aca037, prvo, takav ton ostavi za svoju kuću, a ovde to ne može.
Huntinggirl1 je administrator foruma. Jedno upozorenje na upise sam dao ja, drugo upozorenje je dala ona. I ti lepo napišeš da su to gluposti? E pa, pošto ne može normalno da se dogovorimo, onda ti kolega ideš malo na hladjenje glave, 3 dana ban, čisto da se naučiš da nije lepo damama tako govoriti, a naročito ne administratorima. Advokatisanje Radonjiću nije potrebno. Kad se malo ohladiš, i kad ti istekne ban, onda možemo dalje pričati, ali ne ovako.
Savez kritikujte na skupštini saveza, a ovde na forumu više NE!
huntinggirl1 kaže:
A zasto da Vam ne kaze da niste u pravu, i odakle vama dokazi da se i tamo mulja ali samo za vece pare. Mozemo mi Srbi da tvrdimo da smo i najbolji i najpametniji i najlepsi, najposteniji ali nismo.
Umesto da od naprednijih zemalja u svakom pa i u kinoloskom smislu usvojimo njihova iskustva i nacin rada mi cemo po svome pa dokle stignemo i ako znamo da gresimo. Nemci su stvorili ovu rasu i ona je lovna rasa br.1 jedan u svetu i njihov najveci ponos od lovnih rasa, o uzgoju se maksimalno pazi i vodi racuna, sama cinjenica da ne mozete posedovati psa ove rase ako niste lovac i ako ga ne izvodite na radne ispite dovoljno govori o tome. A kinoloski savez Srbije ne radi kako treba i gotovo, svako selo ima izlozbu, ima milion sampiona koji realno ne zasluzuju ni 4.
Radonjic kaže:
Iz vaseg posta mogu da zakljucim - toliko o demokratiji i postovanju tudjeg misljenja sto je a i o u lovnoj i kinoloskoj etici.
Meni je poznat rad kinoloskih organizacija u mojoj zemlji ( ja sam isto tako ravnopravni clan KSS ), a i u zemlji gde trenutno zivim ( clan sam JGHV i VDD ). Ako vi smatrate da ste bolje upoznati sa nacinom rada kinoloskih organizacija u Nemackoj ja Vam skidam kapu i ovim putem Vas pozdravljam.
pozdrav uz Uvek dobar pogled
Radonjiću, demokratija je kad se u sistemu poštuje procedura, koju verujem da poštuješ u Nemačkoj, pa onda izvoli poštuj je i kad je Srbija u pitanju. Dakle, imate KSS, pa tamo rešavajte probleme KSS, a ako budete ignorisani od rukovodstva, na zvanični dopis ili na zvanično iznošenje argumenata, onda predjite na alternativne načine kritikovanja (forum), ako to administrratori portala procene da je u redu.
I nemoj držati nikom lekcije iz demokratije.
zoran zivojinovic kaže:
Mislim da je ovo lovacki forum i da mi lovci i odgajivaci imamo pravo da kazemo sta je ko cuo,video,doziveo,sta misli na kraj krajeva a dali je neko u pravu ili ne vreme ce pokazati ili vec....Mislim da vi ovde treba da zastupate kao moderator ovaj forum i nas zbog kojih forum postoji a ne KSS.Ovo je tema NOD i nas nekolicina izrazili smo ogorcenost prema KSS,klubovima,pojedinim odgajivacima...Nerazumem vas ako ste castan kinoloski radnik bili dosad zasto vas pogadja tragedija u kojoj se nasla ova rasa braneci pogresnu stranu?
Pozdrav od lovca i vlasnika NOD!
Dakle, ja ne znam da li je jasno, da je Huntinggirl1 protiv neargumentovanog iznošenja optužbi, a i ja sam. Kad postavljaš ta pitanja, kolega, molim te, navedi kada je i gde, i koji sudija, tako ocenjivao pse. I koje leglo je registrovano, sa kojim psima, da je jedan od pasa ili oba imao ocenu 4, i od kojeg uzgajivača? Paušalno iznošenje optužbi ne pije vodu ovde! Izvoli, napiši imena, pa onda razmišljaj, da li će te neko od njih tužiti za klevetu, ako nemaš dokaze.
Isto to važi za KSS.
Tema je NOD!!!! Sledeće što ću uraditi, brisaću vam bezvezne optužbe za tamo 'neke', 'pojedine' itd...
Ako ni posle toga ne prestanete, banovaću. Kolega je već dobio mali odmor, 3 dana, zbog nepristojnosti uglavnom.
TEMA JE NOD!!!
a zašto vi mislite da ne postoje dokazi,
klub postoji i kod nas, pa te stvari rešite tamo, a ne ovde,
mi , ponavljam nismo sud, nego forum,
a vi gospodine Radonjiću, kada ste član i ovde i tamo, ne bi smeli tako da pišete o savezu u kome ste član, tj o KSS.
Nemojte da mislite da ste jedini koji nešto zna o radu drugih saveza,
sve probleme rešite tamo, a ne ovde,
zapeli ste svi savez ne valja, pa idite lepo u Beograd i tamo to rešite, a ne ovde,
Zorane, to isto važi i za Vas, odgovore na vaša pitanja znam, ali ovo nije mesto za taj tip diskusije, malo je neumesno to i pitati,
postoji DD klub, pa izvolite tamo postavljajte takva pitanja,
ako treba da se radi nešto na rasi, ne radi se ovako i ovim tonom,
pređite svi na malo mirniji ton, a onda možemo na normalan način diskutovati o ovoj plemenitoj rasi,
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?