Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Dobar nož

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Dobar nož
canis aureus
 Nexe braćelaB)
Fino si srediJo finca pa je sadE stvarno finYesBravo 2
nego, posle tolike upotrebe i verujem "pravog" testiranja od 1 do 10 koju bi ocenu dao takvom finskom "sečivu"?! Nisam imao priliku da ga toliko koristim i testiram jer sam ga poklonio drugaru ... pa me interesuje da li je toliko dobar koliko kruže glasine!?!
Svi korisnici su uglavnom zadovoljni, nemam pojma što, al eto tebi najviše verujemConfusedGrin

becoBye
čemu toliko ljutnje i "agresivnosti"?!?
Koliko vidimo u prethodnim postovima nije bilo nipodištavanja niti nekog zlonamernog kuđenja tvojih radova! Čak šta više svi su pohvalili izgled, oblik ... a za "upotrebnu vrednost" više se raspitivali kod korisnika(zex66) kako bi saznali išta više iz prve ruke.
Lepo je što si pristupio portalu jer verovatno ovoj temi možeš puno da doprineseš ali nismo ovde, kako ti kažeš, da se "ubeđujemo", da se srdimo i jedimo, prozivamo ko je držao nešto dobro a ko ne i sl ... "ne bih Vas više zadržavao" i tako to ... već koliko je moguće, u nekom normalnom drugarskom tonu razmenimo mišljenja i iskustva kako bi se iz toga moglo nešto i korisno naučiti!
Lično nisam toliki poznavalac tematike i ne mogu svoje znanje(na temi) da uporedim sa nemezinim znanjem i iskustvom a verovatno ni tvojim ali sam rad da naučimConfused jer da me tema ne interesuje ne bih ni zalazio ... a pored toga ne bih ni koje kuda pročitao tu i tamo nešto vezano za temu ... al 'ajd sadJaooo
Voleo bih da se još "poznavalaca tematike" uključe na temu i kažu svoje mišljenje, prenesu svoja znanja, iskustva ... a ja kako tu i tamo pronađoh i pročitah, složio bih se sa nemezom po pitanju "menjanja boje" čelika Č4146 ...
iveli 3

-braćela jesam li ja već "glasao"Zbunjen
ako nisam ondaK br.1B)
JaoooGrin
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

nemeza
 Nex, što se tiče glasanja slažem se sa canisom, moj konačni odgovor je BR.1. Pozdrav. Bye

nemeza
 Kolega zex66, nigde u postu nisam napisao da su Goranovi noževi u klasi Muele, niti bi to ikad napisao, već sam napisao da su u istom cenovnom rangu, a to nije isto.
Upotrebljivost jednog noža se ne meri time dali je odrao jednog zeca ili se sviđa kolegama sa kojim sečem salaninicu za vreme doručka.
Što se tiče da noževi sa dubokom gravurom nisu upotrebni je zabluda.
i54.tinypic.com/2s83exf.jpg
Što se tiče gore prikazanog gravura ne može da bude dublja, a što se tiče upotrebljivosti posle kompletnog "sređivanja" jednog divljeg vepra od blizu 200 kg u Južnom Kučaju vlasnik istog se obrijao na očigled dvadesetak prisutnih bez oštrenja.

Opet napominjem da nijednom nisam rekao da Goranovi noževi nisu upotrebljivi, kvalitetni i lepi, niti zato što nemaju gravuru nisu vredni, kao ni da su svi noževi sa gravurom upotrebljivi, kvalitetni i lepi, niti da svi lovci treba da imaju iste noževe ili noževe po "mom" ukusu. Da je tako potvrda je i to da sve poznatije firme na svetu rade noževe i od ugljeničnog čelika ali i od legiranih čelika, rade gravirane i negravirane noževe, sa drškama od drveta, roga, veštačkih materijala..., malih i velikih ukratko noževe po svačilem ukusu i za svačiji dzep. Pozdrav. Bye

stojkuki
 E to. Upravo.

Nex357
 nego, posle tolike upotrebe i verujem "pravog" testiranja od 1 do 10 koju bi ocenu dao takvom finskom "sečivu"?
Pozdrav barcala , pa evo prvo suve cinjenice celik je INOX stvarno ne mogu da se setim koja tacno sorta al se recimo secam da su rokveli bili na 55-56 rokvela (sto je bilo malo razocaravajuce al aj) i iako sam kupio luksuznu verziju sa bronzanim balcakom,extra futrolom opet je bio relativno jeftin ...
elem posto je kupljen kao radni noz od prvog dana je na svakom lovu,kampovanju pa i za setnju po prirodi vazda nosen (nekad ja, nekad moje zence) i ono sto sam recimo primetio je da je celik zaista nerdjajuci (nosim ga i na more , jer ima ogromnu prednost to sto deluje izrazito civilno , sa jasnom funkcijom univerzalnog radnog noza i na kraju i kuhinjskog) recimo da sam ga namerno kad zakoljemo recimo lubenicu na plazi isplaknjivo u moru a prao deterdzentom tek uvece i nigde ama bas nigde nema tackicu rdje , posto je izuzetno ostar i udoban sa 10ak cm ostricom moja zena ga cesto koristi u kuhinji i s njim najradje pangluje peceno prase za bozic pa ga krkne u masinu za pranje sudja i opet nista (ovde moram da primetim da ima i uslovno nerdjajucih celika koji polsle duzeg stajanja ili neodrzavanja krenu da rdjaju , najcesce od ostrice i imao sam par nozeva koji su bili oznaceni kao nerdjajuci a opet ) imao je scandi ostricu a one su poznate po tome da i kad se istupe i dalje se cini da dobro seku zbog izuzetne geometrije ai 55 rokvela je stvarno dozvoljavalo brzo,lako i jednostavno ostrenje cak sam ga par puta uspesno i bez problema ostrio na terenu dijamantskom turpijom iz letermana ..
ako u startu izbacimo funkciju cepaca ili chopera za sve ostalo se pokazao kao izuzetno radan , udoban (o drsci stvarno sve naj , dozvoljava korisnu upotrebu noza u bilo kojoj poziciji ) i nigde mi nikad nije zasmetalo 55-56 rokvela iako sam jos tad prilikom kupovine imao bezrazlozne predrasude ... znaci idealni predstavnik skandi skole za svakodnevne radne zadatke sto u kujni , sto u basti , sto u lovu pa i na putu (ko sto reko izuzetno civilno delije i pored nekolko paradajza i konzervi u kesi ili rancu stvarno nijedan carinik nije nikad nista reklamiro )
e sad ako trazis ocenu evo neka bude 9 jer samo bog zasluzuje da ima noz za desetku xexe
posto mu je tek sad uradjena konveksna ostrica (to mi je oduvek bila zelja iako ko sto rekoh za skandi ostrenje stvarno nemam zamerku) prijavicu utiske za par meseci ali vec sad za ovo malo sto sam ga probo stra da te uvati (e da recimo s njim nikad nisam mogo ljudski da naseckam kupus za salatu,al tanko ko dedina brada , a sad brate samo ga ostro pogleda) verovatno ce traziti cesce ostrenje nego skandi al sto rece zex mene to opusta ...
I tako ...

beca
 Pa sad ispado ja neki namcor , svako ko me poznaje zna da sam za svaku saradnju i druzenje nit sam hteo da budem agresivan a nisam nikog ni vredao.Na pocetku prvog posta sam reko da pored nozeva izradujem i replike zanatskog oruzja t.j. sablje jatagane kubure...pa znaci da nemam nista protiv oruzja za vitrinu samo mislim da ih treba razdvojiti od prakticnih stvari.Veoma cenim nase majstore nozare cak su po meni neki pravi umetnici i nikad nisam reko konkretno za nijedan noz da je los cak ni za muelu i slicne jeftine nozeve.Uvek sam postovao svaciji rad i interesovanje i zao mi je ako sam pogresno shvacen.
Da ne bih vise opterecivao ljude koji su ovde radi edukacije i druzenja necu vise o ovome samo jos da kazem ako nekog interesuje moje misljenje u vezi teme slobodno moze da pita na raspolaganju sam.Pozdrav

Nex357
 B)Bravo 2 ja bi reko dobro je ,svi pretekosmo Diskusija a be mora malo za nas ljubitelje ladnog oruzja moz covek svasta da kaze al sekaperse nismo Njanjanja nista beco za kaznu fotoaparat u ruke i lepo na dnevno svetlo da slikas tvoje skalamerije i da turis itno sas dodatno objasnjenje koje,kakav,zasto i tako ... i najbitnije koj sme se komentarise srbijalov PalicaNjanjanja
I tako ...

Nex357
 -braćela jesam li ja već "glasao"
ako nisam ondaK br.1

jao srbine Jaooo i ovde pokusavas da namestis glasanje Tri prsta KoTuKogaKolce
I tako ...

canis aureus
 beca Bravo 2

Braćela Bravo 2 opširnoB) ... 9tka Hmmm svaka čast!! za pare koje košta odličan je izbor jer očigledno vredi mnogo više!!!
Konvex si radiJo samo zbog kupusa?!?!Frown....Grin
... i sam sam uvek za konvexYes ali možeš li malo obrazložiti što je bolji od "skandija" ako je ovaj toliko "otporan" i izdržljiv?!?
"Boat tail" bolje klizi kroz otpor ...Chut

Frownkak'o nameštanje glasanja?!?! ... kad je već br.1 izglasan!!Grin
Dim

Podunavac
 Mislim da ljubitelji noževa ne bi trebali međusobno da se svađaju i prozivaju jedni druge. Nego lepo negde na livadu pa se izbodu sa noževi i prospu crevca da se vidi ko je u pravu i čiji je nož bolji. Što bi rekli Bosanci čakijada.ROFL
Nex druže stvarno nisi morao da prepravljaš oštricu radi kupusa. Mogao si lepo da nabaviš ribež.Grin
A ovakvo nameštanje glasanja nije viđeno još od pada druga Miloševića i drugarice Mire Marković. Canise ako ovako nastaviš moraćeš da tražiš azil u Rusiji.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac
 A sad jedno ozbiljno pitanje. Kupio sam nož Cudeman R-150. Interesuje me mišljenje stručnjaka (Nex, Nemeza ali i ostala stručna lica) o ovome nožu. Ali onako realno i iskreno bez "kićenja".

i51.tinypic.com/14e6q6h.jpg
i55.tinypic.com/5ogt35.jpg[/quote]
Tri prsta 2Kolce

Nex357
 GrinGrinB)Frown znaci padanje smejao sam se 15 minuta , alal vam vera moji stari saborci StariStari
E zasto konvex umesto scandia , ne umem da odgovorim al me uvek interesovalo koje su razlike pa eto za par meseci znacemo ...
A ono za kupus sram vas bilo,ja sam domacin covek ,nije samo za kupus Angry bice i kobaje,suvog mesceta a pasce i neko prasence iveli 3StariStari
I tako ...

Nex357

Podunavac kaže:
A sad jedno ozbiljno pitanje. Kupio sam nož Cudeman R-150. Interesuje me mišljenje stručnjaka (Nex, Nemeza ali i ostala stručna lica) o ovome nožu. Ali onako realno i iskreno bez "kićenja".

i51.tinypic.com/14e6q6h.jpg
i55.tinypic.com/5ogt35.jpg
[/quote]

ma reko bi ja rec , dve al ako Beca ustane sto komentarisem noz koji nisam koristio da me branis Dragoljupe
Evo bez kicenja vidi se da nisi dzabe orao po ovom forumu , sve lepo odabrano radni noz a lep pa kude to ima ... ostrica ti je very modern pogledni Nyalu i ostale lovacke kustome u zadnje vreme .. sve zanitnovano cvrsto , ne vidi se al si sigurno uzo ful tang sto znaci da si ispostovo sve sto treba za univerzalni lovacki noz ... a i 440C je vise nego pristojan celik ... jedino ae mana na futrolu , da je lepa lepa je tu nema zbora (Spanci prave lepe futrole bas) al eto cini mi se da noz moze da se izvuce bez oslobadjanja remnika a i inace ne volim da su remnici na strani ostrice , jer prilikom izvlacenja noza se remnik uvek malo zasece ae eto da ga ne hvalim samo B) Bye u zdravlju te sluzio u lovu B)iveli 3
I tako ...

canis aureus
 http://www.youtub...P43nW3vYg0
... ponavljaćemo izbore dok on ne pobedi ...Veselo

CudemanHmmm
lep izgled mada umesto laminata da je neko cocobolo, "tigrovo", "pustinjsko", kruška, breza ... TIKOVINA e bilo bi još lepše a sa ovim zadnjim(tik) i "večno" ali Confused a možda da su i neki roZI ili druge koske ...
440C za ono zašta je u ovom slučaju namenjen je odličan!! Pisao sam o onoj mojoj "nazubljenoj Mueli" koja je lošijeg materijala od 440C šta je sve izdržala i sa čim se sve izborila ... tako da će ovaj služiti i služiti!!!Stari
Oblik sečiva -pravi "lovački"!! za dEranje B) a za kobaju i slaninicu ondaK može i da poslužiConfused
Jes' da nije konvex ali aj' valjda će mogne i za kupusi i ostale salateGrin

Nego, kako si ti zadovoljan sa CudemanOM? Jesil ga oprob'o? Drži oštrinu, oštri li se ikako?
Jel "ljut"?!?Stari
iveli 3

... i nisam neki stručan ali i futOrola može da poslužiika
Dim

beca
 Zemo ne pravi se naivan znas ti zasto sam bio ljut.Da kazem jos jednom ne zivim od prodaje nozeva jer da je tako umro bi gladan,svako ko je kovao noz zna koliko posla ima a po ovim cenama sumnjam da bi imao za leba.Ne posecujem forume da bi prodavao nozeve za to postoje druga mesta ne uvlacim se nikom jer uvek imam poruceno vise nego mogu da napravim ali mislim da na ovakva mesta mogu nesto da naucim a mozda da nauci neko nesto i od mene.Nisam video da na forum aktivno ucestvuju majstori nozari ni amateri ani oni koji to ozbiljno rade a ima ih dosta na drugim mestima i to odlicnih majstora.Jos nesto sto se slikanja tice treba da mi dode sin za vikend pa cu njega da nateram da to odradi i postavi ipak to nije moj teren.
Podunavac mislim da lubitelji nozeva mogu mogu mnogo bolje da isprobaju noz na prasici jagnjici a moze i na ovnici.
Cudeman svida mi se cak sam napravio nekoliko slicnih naravno sa konveks secivom veoma upotrebljiv noz .Esad imao sam jedan drugi model nekoliko meseci da ti pravo kazem nisam bio zadovoljan secivom tupilo se prilicno brzo a puma sa istim tim celikom je radila daleko bolje.Posle nekog vremena sam noz poklonio prijatelju koji je prezadovoljan sa njim mozda mu je bio suden.Zelim ti da ga dugo koristis i nadam se da ne zameras.
Pozdrav

Podunavac

Nex357 kaže:
ma reko bi ja rec , dve al ako Beca ustane sto komentarisem noz koji nisam koristio da me branis Dragoljupe
Evo bez kicenja vidi se da nisi dzabe orao po ovom forumu , sve lepo odabrano radni noz a lep pa kude to ima ... ostrica ti je very modern pogledni Nyalu i ostale lovacke kustome u zadnje vreme .. sve zanitnovano cvrsto , ne vidi se al si sigurno uzo ful tang sto znaci da si ispostovo sve sto treba za univerzalni lovacki noz ... a i 440C je vise nego pristojan celik ... jedino ae mana na futrolu , da je lepa lepa je tu nema zbora (Spanci prave lepe futrole bas) al eto cini mi se da noz moze da se izvuce bez oslobadjanja remnika a i inace ne volim da su remnici na strani ostrice , jer prilikom izvlacenja noza se remnik uvek malo zasece ae eto da ga ne hvalim samo B) Bye u zdravlju te sluzio u lovu B)iveli 3

Oštrica naravno jeste ful tang konstrukcije. A iz futrole ne može da se izvuče dok se ne otkopča druker. Evo još par slika iz drugog ugla.
i44.tinypic.com/mcsvu9.jpg
i42.tinypic.com/rt2rgn.jpg
i43.tinypic.com/ay66h5.jpg
i41.tinypic.com/9veef8.jpg

A sad ću da te branim pošto mi nahvali nož.Presrean Inače...Palica
Kad sam pošao na sajam (LORIST) imao sam nameru da kupim Muela Apache, pošto mi se mnogo svideo. Ali kada sam ga video uživo bio mi je preglomazan, pa sam odustao i izabrao ovaj Cudeman.
i43.tinypic.com/28rcrck.jpg
i42.tinypic.com/2yoqp6o.jpg
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

canis aureus kaže:
Nego, kako si ti zadovoljan sa CudemanOM? Jesil ga oprob'o? Drži oštrinu, oštri li se ikako?
Jel "ljut"?!?Stari
iveli 3

... i nisam neki stručan ali i futOrola može da poslužiika

Zasada sam zadovoljan. Pošto je tek nedavno kupljen nisam mnogo radio sa njim. Do sada ogulio jednog zeca i saseko nešta kobaje za lovački doručak. Još nije oštren, pošto je fabrički dobro naoštren. Ljut jeste, kao guja ljuta. Nego me brine kako će kupus da secka pošto još nije radio takve majstorije.Grin
Tri prsta 2Kolce

Podunavac

beca kaže:
Podunavac mislim da lubitelji nozeva mogu mogu mnogo bolje da isprobaju noz na prasici jagnjici a moze i na ovnici.
Cudeman svida mi se cak sam napravio nekoliko slicnih naravno sa konveks secivom veoma upotrebljiv noz .Esad imao sam jedan drugi model nekoliko meseci da ti pravo kazem nisam bio zadovoljan secivom tupilo se prilicno brzo a puma sa istim tim celikom je radila daleko bolje.Posle nekog vremena sam noz poklonio prijatelju koji je prezadovoljan sa njim mozda mu je bio suden.Zelim ti da ga dugo koristis i nadam se da ne zameras.
Pozdrav

Naravno kolega da ljubitelji noževa imaju bolji način provere oštrica. Ono je bila šala i zato je stajao smajlić iza. I nemam šta da zameram. Nisam ja nezgodan tip kao ovi kavgadžije udaranje Nex i Canis.ROFL
Tri prsta 2Kolce

Nex357
 Nisam video da na forum aktivno ucestvuju majstori nozari ni amateri ani oni koji to ozbiljno rade a ima ih dosta na drugim mestima i to odlicnih majstora
E bas to je i razlog zasto sam na ovom forumu , i meni a pretpostavljam i drugima je malo muka od tih mastora nozara koji misle da sve znaju , i ovde uopste ne mislim na tebe ... bio sam ja i na tim mestima al cuvaj me boze ignoranata
I tako ...

nemeza
 Gospodine beca, u ovoj zemlji Srbiji amatera ima mnogo ali postoji samo jedan majstor i umetnik u izradi noževa a to je Petar Topoljski.
Što se tiče članova ovog foruma mi smo ljubitelji prirode, lova i oružja, a forum nam služi za druženje, razmenu iskustva i mišljenja, a ne za dokazivane i merenje "noževa". Što se tiče svih tih "Nisam video da na forum aktivno ucestvuju majstori nozari ni amateri ani oni koji to ozbiljno rade a ima ih dosta na drugim mestima i to odlicnih majstora" dobrodošli su ako hoće, a ako neće opet su dobro došli. Pozdrav. Bye

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Dobar puškar PUŠKARSKA RADIONICA 646 15.03.2018. 10:32
Dobar pogled!!! SVAŠTARA 46 10.04.2015. 19:54
Dobar Pogled LOVAČKE NOVINE 30 28.01.2011. 08:57
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 23
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,467
Najnoviji član: SJ410

Poslednje vesti
DIVLJE LEPOTICE
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
Humanitarno takmičenje - Lovci za decu
56. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA - LORIST
Obaveštenje korisnicima lovišta

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

65,396,849 posete www.srbijalov.com