Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Kundak

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Kundak
DakiNS
 Iskreno nije niko ni trazioSmeko
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Lala

DakiNS kaže:
Trpio sam nekih petnaestak godina, i konacno nabavio taj stitnik , puska lezi perfektno , retki promasaji,sve do pre dve godine kada se od starosti i upotrebe raspao,tada je nastao period kada sam bukvalno skoro kod svakog povlacenja obaraca zazmurio, u ocekivanju ostrog udarca i bola, tada su usledili ucestali ili skoro konstantni promasaji, tada me i Lala gledao sa nevericom i pitanjem nikad izgovorenim *koliko si dugo lovac a toliko promasaja*.Paralelno sa tim dogadjanjima ostao sam bez zalihe belotove(crno crvene) dzabane pa se prilagodjavaj eksperimentisi menjaj a promasaji sve cesci i cesci ubila me sramota. I onda jednog dana komsija mi donese iz austrije novi stitnik , u medjuvremenu sam se prilagodio krusikovoj municiji a rezultat ce vam u nedelju navece reci Lala

Ne moram da čekam nedelju uveče, odmah mogu da kažem rezultat: situacija nepromenjena! Desiće se da neki put i pogodi! Smeko
P.S.
Daki, kod Rančera su ostale one prelazne nagrade, za najlošijeg strelca u lovu - jedna velika crvena mašna i jedna bela. Nemoj da se iznenadiš ako u nedelju kući budeš išao okićen kao pravi svadbar!Lično ću ti, ako zaslužiš, onaj tvoj lovački šešir okititi mašnicama! Grin
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DESPERADOS

marcony kaže:
prvi put čovek uzme kundak u ruke i napravi ovo...

www.srbijalov.com/forum/attachments/photo053.jpg

Odican rad , svaka cast majstoru .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

DakiNS

Lala kaže:

DakiNS kaže:
Trpio sam nekih petnaestak godina, i konacno nabavio taj stitnik , puska lezi perfektno , retki promasaji,sve do pre dve godine kada se od starosti i upotrebe raspao,tada je nastao period kada sam bukvalno skoro kod svakog povlacenja obaraca zazmurio, u ocekivanju ostrog udarca i bola, tada su usledili ucestali ili skoro konstantni promasaji, tada me i Lala gledao sa nevericom i pitanjem nikad izgovorenim *koliko si dugo lovac a toliko promasaja*.Paralelno sa tim dogadjanjima ostao sam bez zalihe belotove(crno crvene) dzabane pa se prilagodjavaj eksperimentisi menjaj a promasaji sve cesci i cesci ubila me sramota. I onda jednog dana komsija mi donese iz austrije novi stitnik , u medjuvremenu sam se prilagodio krusikovoj municiji a rezultat ce vam u nedelju navece reci Lala

Nece da se javi Lala postao je trajni vlasnik prelazne masnice
Ne moram da čekam nedelju uveče, odmah mogu da kažem rezultat: situacija nepromenjena! Desiće se da neki put i pogodi! Smeko
P.S.
Daki, kod Rančera su ostale one prelazne nagrade, za najlošijeg strelca u lovu - jedna velika crvena mašna i jedna bela. Nemoj da se iznenadiš ako u nedelju kući budeš išao okićen kao pravi svadbar!Lično ću ti, ako zaslužiš, onaj tvoj lovački šešir okititi mašnicama! Grin

DESPERADOS
 www.srbijalov.com/forum/attachments/pr2.jpg

Bas lepo i elegantno ....Bravo 2
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DakiNS
 UH i tata bi sine

kelt

DakiNS kaže:
Da li vas je puska tukla po prstima. Vrlo cesto se u razgovoru cuje *Ma tuce me puska po prstima vidi srednji prst mi je sav plav i krvav*. Ima li neko objasnjenje,kada se meri kundak i ruka sve je po meri ali kada se puca ........ jaooooooConfused
kolega daki ja sam imao isti problem sa iz 43 uvek posle lova srednji prst mi je bio otecen i imao je bolnu kvrgu a ponekad bi bio cak i oguljen. ja sam jednom posle lova iznerviran uzeo gumeni keramicarski cekic pa izlupao stitnik koliko god su mi obaraci dozvoljavali. sada ima gotovo spljosten oblik a cak sam i obarace malo potkresao odozdo turpijom da bi mogao vise da spljostim stitnik. udarao sam ga vise otpozadi gde mi dolazi taj nesretni prst. potom sam ivice oborio takodje turpijom ali kod mene je to od prokroma tako da se ne provaljuje. kod tebe je stitnik bruniran ma dobra je i guma.
Mi necemo reci gde praznina zveci
Kao klepka suplja,
Mi hocemo dela velikih bez reci-
Zuljeva i znoja, stradanja i vere,
Pelina iz cije zuci pcela bere
i med slatki skuplja.
A. Santic
http://www.youtube.com/watch?v=pDIl8R...re=related

kelt
 da nema neko kakav stari kundak za m48 ili lovacki koji mu vise nije potreban za m48 dakle kratki sanduk. trebao bi mi jedan da nebude mlogo skup Kuca
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

vojkan
 Kolega Kelt pisao sam ti na PP!
Ja sam Lovac s juga cevka mi je duga!

DakiNS
 Kelt ne da je dobra nego perfektna ne smeta a uopste ne primecujem ikakvo trzanje i udaranje po prstima u stvari ga nema

kelt
 mislim ono ja jesam precizni mehanicar ali mnoge stvari resavam cekicem ili toljagomudaranjePalicaDragoljupe
Kao klepka suplja,
i med slatki skuplja.
A. Santic

Podunavac
 Pa čekić je stari srpski alat za sve poslove. Jednom sam i sat popravljao sa njim, ali ga više ne koristim (nešto mnogo kasni).Grin Mislim zemo da je Dakijeva guma mnogo bolje rešenje od čekića i turpije. Ko god prati nemačke i austrijske kataloge mogao je u njima da nađe gomilu korisnih sitnica za koje se kod nas nezna ni da postoje. Te sitnice nisu preterano skupe a svako ima nekoga vani da može da mu donese, a sada još i ovi kompjuteri, sve lepo stigne kući na adresu.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Kolega Podunavac , nebi bilo lose da se ovde postave linkovi ka OnLine prodavnicama Lovacke Opreme .

Evo ga Kettner

http://www.kettner.com/de/

Frankonia

http://www.frankonia.de/
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

Podunavac
 Dobra ideja, premda više volim staromodne katologe štampane na papiru. Evo ga i Akah.
http://www.akah.d...111327/A/1
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Jedna od vecih Evropskih firmi Cariboom Francuska :

http://www.cariboom.com/
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

sheytan
 Fino, fino! Molio bih modove da prebacu ovi linkEvi na, možda, posebnu temu, kako bismo ih sutra lakše mogli naći!

Hvala i linkadžijama i modovima! iveli 3

(sajdžija = čovek koji pravi sajtove)
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Danas sam kod kuma gledao kundak koji mu je rađen za IŽ 27. Ima ga već 2-3 godine, ali mi je priča ko mu ga je radio tek sad postala zanimljiva. Moj kum je iz Bijelog Brda, sela u okolini Osijeka u Hrvatskoj. B. Brdo se pre 30-ak godina pobratimilo sa Mrčajevcima kod Čačka. Često jedni drugima idu u goste za slave, seoska slavlja i lovove. Jednom prilikom u lovu u Mrčajevcima, kum je video kod jednog pobratima kundak koji mu se svideo, pa je pitao pobratima da mu dogovori takav isti za njegovu IŽ-ovku. Dogovor je sa majstorom brzo postignut, a pošto se radilo o pobratimu i cena je bila malo niža (70 evra). Kundak je brzo napravljen i poslan za B. Brdo. Kum je izuzetno zadovoljan sa njim a kod istog majstora planira da radi još jedan za drugu pušku, a i još neki lovci iz njegovog LD-a. Ovo su slike tog kundaka.
i55.tinypic.com/2znsjyp.jpg
i53.tinypic.com/2n5zsi.jpg
E sad, pogodite ko je bio dotični majstor za kundak. Naš kolega Vlade. U ovom slučaju je sve ispoštovao fer i korektno.
Nisam ovo napisao da ga nešta pravdam, niti da započnem neko novo prepucavanje. Nego čisto istine radi, da čovek nije baš svakoga prevario.
Tri prsta 2Kolce

DESPERADOS
 Vlade je ovo odradio extra dobro i korektno ......B)
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

DakiNS
 Na potkundaku je malo neuredna šara

I Jevtic

Podunavac kaže:
Danas sam kod kuma gledao kundak koji mu je rađen za IŽ 27. Ima ga već 2-3 godine, ali mi je priča ko mu ga je radio tek sad postala zanimljiva. Moj kum je iz Bijelog Brda, sela u okolini Osijeka u Hrvatskoj. B. Brdo se pre 30-ak godina pobratimilo sa Mrčajevcima kod Čačka. Često jedni drugima idu u goste za slave, seoska slavlja i lovove. Jednom prilikom u lovu u Mrčajevcima, kum je video kod jednog pobratima kundak koji mu se svideo, pa je pitao pobratima da mu dogovori takav isti za njegovu IŽ-ovku. Dogovor je sa majstorom brzo postignut, a pošto se radilo o pobratimu i cena je bila malo niža (70 evra). Kundak je brzo napravljen i poslan za B. Brdo. Kum je izuzetno zadovoljan sa njim a kod istog majstora planira da radi još jedan za drugu pušku, a i još neki lovci iz njegovog LD-a. Ovo su slike tog kundaka.
i55.tinypic.com/2znsjyp.jpg
i53.tinypic.com/2n5zsi.jpg
E sad, pogodite ko je bio dotični majstor za kundak. Naš kolega Vlade. U ovom slučaju je sve ispoštovao fer i korektno.
Nisam ovo napisao da ga nešta pravdam, niti da započnem neko novo prepucavanje. Nego čisto istine radi, da čovek nije baš svakoga prevario.

[xhide]kolega necu ni ja da pocinjem neku raspravu ali pre kako ti kazes nekoliko godina u mrcajevcu je radio i majstor milan kod koga je radio i vladin otac a slike sam pokazao majstoru u kragujevcu banetu koji je radio takav kundak jer se njegov rad prepoznaje po toj lepezi koja je izbacena na gornjoj strani ako budem mogao da slikam isti takav kundak sutra kod majstora pa mozes da vidis dali ima razlike.da serazumemo ja nemam nista protiv decka ali se zaboravlja radnja koja je bila u mrcajevcima do pre neku godinu i koja je radila hromiranje bruniranje i popravke pozdrav[/xhide]
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Plastični kundak PUŠKARSKA RADIONICA 9 12.03.2011. 01:43
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,580,816 posete www.srbijalov.com