Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar
aleksa

VOM TIGRA HAUS kaže:
Radonjic-Cestitam i nadam se da ces sa novom kujom da premasis stare rezultate...

Aleksa--Ja kerove pogotovo one koje sam ostavio sebi ne prodajem lako..Hvala na ponudi ali Energo tek treba da lovi samnom posto je moj ljubimac i najbolje se slazemo ...Brigu o mojim psima vodi moj brat a ja posto veci deo vremena nisam kuci nevolim da se mesam u bilo sta.Energo je pas koji me pored Cite najbolje prihvata tako da mislim da ce mo ja i on jos dugo loviti.Pozdrav

Vom Tigra Haus,to je pravi pristup,svaka cast!Puno lepih i uspesnih lovova sa Energom zelim!
Ova ponuda sa moje strane je vise bila sala i nacin da te podstaknem da kazes ono sto sam pretpostavljao.
A,ja da imam bar deset puta manje od te svote,vec bih nabavio sebi psa za novu sezonu i kupio bih jos neki dobar lezaj da se naspavam k'o covek makar ovde u stanu,kad vec ne mogu kuci noc pred lov.ConfusedGrin

KREC
 Pravi potez Igore Smile Svabe ce pasti na kolena !

Radonjic
 Uschi IV ( Una ) fom Donaueck rodovnik

i54.tinypic.com/x6etcz.jpg

Majka-Janka IV vom Donaueck 193269 ostenjena 2004 god. AH eksterijer 11/11, VJP-73, HZP( Hegewald )-226 ( radnih bodova ), VGP-I/335 TF, Majcina linija- DK

i52.tinypic.com/258tpxy.jpg

Otac-Droll v. d. Draustadt HZB11877 ( pas je iz Austrije )ostenjen 2009 god. eksterijer 10/10+11/11. HZP( Hegewald )-224 ( radnih bodova ), VGP-I/334TF. Majcina linija-DK

i52.tinypic.com/fwiq0z.jpg

Baba po majcinoj liniji- Bessy vom Donaueck 179010 ostenjena 1999 god. Eksterijer sg/sg, VJP - 77, HZP( Hegevald )-227 ( radnih bodova ) VGP-I/336, majcina linija-DK. ( Bessy prva sa desne )

i53.tinypic.com/2wpmjyf.jpg

Deda po majcinoj liniji-Asko vom Brgerhoff 167571 ostenjen 1995 god. Eksterijer sg/sg VJP-68, HZP( Hegewald )-193+212, VGP II/318 F. Majcina linija-St

i55.tinypic.com/fbwdjt.jpg

Baba po ocevoj liniji- Fee IV vom Donaueck 186826. Eksterijer 12/12, VJP-75, HZP-189. Majcina linija-DK. Po mojim informacijama kuja se nalazi u Austriji.

i54.tinypic.com/1zp0j21.jpg

Deda po ocevoj liniji- Attila v. d. Draustadt HZB 11402 ostenjen 2007 god. Eksterijer 11/10, AH, VJP-77. ( pas Austriskog uzgoja )

i53.tinypic.com/30xick1.jpg

sledi nastavak
Igor Radonjic

Radonjic
 nastavak

Pra baba po majcinoj liniji-Vini vom Donaueck 167826 ostenjena 1996 go. Eksterijer sg/sg, VJP-77, HZP( Hegewald )-229, VGP I/348 F, Majcina linija-DK

i55.tinypic.com/16kxsj.jpg

Pra baba po ocevoj liniji- Flocke II vom Rauhhaar HZB 10844 ( Austriski uzgoj ). Eksterijer sg/sg, VJP-72, HZP( Hegewald )-227 ( radnih bodova )

i52.tinypic.com/dyls7m.jpg

Pra deda po ocevoj linijni- Luchs III v. d. Wupperaue 186754 ostenjen 2002 god. Eksterijer 12/12, VJP-75, HZP( Hegewald )-227 ( radnih bodova ), VGP I/307

i52.tinypic.com/2ps39f9.jpg
i55.tinypic.com/20ijv4l.jpg
i51.tinypic.com/esspkx.jpg

Pra pra deda po majcinoj liniji - Darko van de Wissenbos 159871 ostenjen 1993 god. Eksterijer 11/12, VJP-72, HZP( Hegewald 1995 )-193+218, VGP I/326. Majcina linija - DK.

i56.tinypic.com/1zgsuuu.jpg

Pra pra deda po majcinoj liniji - Birko II vom Richthof 158827 ostenjen 1993 god. Eksterijer sg/sg, VJP-66, HZP( Hegewald )-224 ( radnih bodova ), VGP I/326. Majcina linija - DK.

i54.tinypic.com/aeusee.jpg

Pra pra deda po ocevoj liniji - Karlo vom Landhagen 182424 ostenjen 2000 god. Eksterijer sg/sg, VJP-72, HZP-198, VGP I/307

i51.tinypic.com/34i5q38.jpg
i52.tinypic.com/333bjvr.jpg

Pra pra deda po ocevoj liniji - Nick vom Isendorf 150833 ostenjen 1991 god. Eksterijer sg/sg, VJP-75, HZP-171. Majcina linija - DK

i51.tinypic.com/293yf42.jpg
i54.tinypic.com/o0nqw.jpg

nastavak sledi
Igor Radonjic

Radonjic

VOM TIGRA HAUS kaže:
Radonjic-Cestitam i nadam se da ces sa novom kujom da premasis stare rezultate...

Hvala. Sto se tice popravke rezultata iz prosle godine nista ne obecavam.
Igor Radonjic

DESPERADOS
 E to je Swabska preciznost , sve se vidi i sve se zna .
Jos jedno cestitke na izboru steneta ....Bravo
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Lala
 Već duže vremena govorim da se neobrijani psi ne vode na izložbu! Grin
Konačno sam imao priliku da malo pokušam makazicama da upristojim NOD pre izlaska u ring Smeko
Robija mi nije zamerio na šali, a ni njegov Beban!
Lala priložio:
dsci0019.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DESPERADOS
 Pojacanje u mojoj odgajivacnici :

Wiki 55 dana .

i19.photobucket.com/albums/b170/-PEKY-/Wikica_01.jpg

Bye
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Boban
 Rodjo,dobar pokusajB)
Desperados,lep stenac i dobro odnegovan svaka cast i sve najbolje u daljem odgoju.Bravo 2Bye

DakiNS

VOM TIGRA HAUS kaže:

DakiNS kaže:

Boban kaže:
Vom Tigra Haus,lepa slika svaka cast.Bravo 2
Slika je Slika ali videćemo u Bečeju uživo ko će imati petlju da dođe i stane na crtu Robijinom Bebanu

DakiNS-Nije lepo unapred pisati ko dolazi na izlozbu jer mogu ljudi da se uplase pa ima manje prijavljenih pasa ili da izbegavaju razrede..
Ja ne poznajem ,niti sam video psa sa tim imenom(ako mozes napisi roditelje ili postavi pedigre)...U svakom slucaju zelim da pobedi ako bude najbolji.
Ako bude uhvatio zalet i krene po izlozbama verovatno srescemo se negde i vrlo rado cestitati ako je bolji...

Naravno ocekujemo od tebe foto izvestaj iz Beceja posle izlozbe.Pozdrav
E dragi kolega da znaš koliko si bio u pravu, sa svojim komentarom, već sam napisao da kvalitet NOD a opada pošto je samo jedna odgajivačnica pobeđivala nisam siguran ali mislim u svim kategorijama, čak i na BIS u. Žalosni je bilo slušati komentare suđenja u stilu " Ne treba biti toliko blizu Tise vidi šarani pobeđuju(šaranasta leđa) ili vidi ovu kucu što je pobedila doveli su iz konjičkog kluba tamo su je jahali vidi joj sedlasta leđa.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

KREC
 Desperados = cestitam,daj par detalja od cega ti je Wiki ?

vladant
 E dragi kolega da znaš koliko si bio u pravu, sa svojim komentarom, već sam napisao da kvalitet NOD a opada pošto je samo jedna odgajivačnica pobeđivala nisam siguran ali mislim u svim kategorijama, čak i na BIS u. Žalosni je bilo slušati komentare suđenja u stilu " Ne treba biti toliko blizu Tise vidi šarani pobeđuju(šaranasta leđa) ili vidi ovu kucu što je pobedila doveli su iz konjičkog kluba tamo su je jahali vidi joj sedlasta leđa.[/quote]

Daki na koju odgajivacnicu konkretno mislis? Ko je sudio ostrodlake?
Sveta Srpska zemlja!

DakiNS
 Ne bih da se upuštam u polemike i rasprave to što sam napisao bilo je moje doživljavanje izložbe i suđenja, ja lično nisam oštećen a ostali podaci napisani su u novostima i na temi izložbe i utakmice

KREC
 Daki=organizatori bukvalno vuku za rukav poznate izlagace jer em je kriza,em toplo pa bolje da nekom das i popust na broj pasa nego da te cika Mahmud obrise sa listet za npr. Cacib. Kvalitet ne opada nego cak naprotiv raste,ali se radi po sistemu maticnog Nemackog kluba gde je uticaj izlozbi i utakmica stavljen na marginu a akcenat se stavlja na klubske smotre i secijalizovane ispite u radu pa ti se zato cini da je kvalitet u opadanju. Ili si ti nesto vise na toj izlozbi video Smile

DakiNS
 Začin je sarkazam i ironija, a ne realna slika kinologije ili NOD kao rase

Lala
 Moj drugar Sale, i njegov pas, moj imenjak Lala.
Vrhunski pas, šampion - što i priliči jednom Lali Grin
Lala priložio:
dsci0032_2.jpg

Bogu 'fala, što sam Lala Smile

huntinggirl1
 Mirko nisi u pravu,
to je krajnje nepristojno što si napisao,
barem ti znaš kako se nešto organizuje u Bečeju,
mi nikoga ne moramo da ''vučemo za rukav'' da dođe, oko 50 prijava je odbijeno nakon zatvaranja katalogaa,

stil i ocenjivanje sudija je nešto, na čega mi ne možemo da utičemo, to je slobodna volja sidije,

tako da sam zaista iznenađena tvojim komentarom,

Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

vuk71
 NOD je ocenjivao DUSAN PAJTIC, e sad kako je obavio zadatak ... necu komentarisati...

vuk71
 kako kaze koleginica huntinggirl1,stil i ocenjivanje sudija je nesto na cega nemozemo uticati, to je slobodna volja sudija.... licno sam misljenja da tu slobodu malo treba obuzdati... pa poput Nemaca koji su uvek u sablonima i mi da krenemo, sa ovolikom slobodom kod jednog sudije ispod prosecni pas koji tesko zadovoljava ocenu odlican dobije nekoliko titula kod slobodnih sudija i na kraju ide u priplod kao sampion...al to je i dalje ispod prosecni pas koji ce dati i takvo potomstvo... ako je to cilj zivela sloboda...

huntinggirl1
 pa ja ne razumem, koji zadatak i od koga zadat,

ipak mi malo objasnite, pošto mi kao organizatori zovemo sudije da ocenjuju psa, a ne da izvrašavaju neke druge zadatke, mislim da niste ovde u pravu, što se Bečeja tiče!!!
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački kratkodlaki KINOLOGIJA 6923 15.09.2022. 18:20
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Oštrodlaki jazavičar KINOLOGIJA 90 13.02.2016. 23:08
Bosanski oštrodlaki gonič BARAK KINOLOGIJA 79 07.04.2015. 00:31
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...
ОТВОРЕН 15. МЕЂУНАРОДНИ САЈАМ ЛОВА, РИБОЛОВА И ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,652,014 posete www.srbijalov.com