Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovački karabin

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovački karabin
Aca Velika Plana
 Odobreno

I Jevtic

Vukota kaže:
Kao sto sam i obecao evo i slika rastavljenog karabina:

kao sto sam se i nadao strasno lose i totalno neprovesionalno druze vukota ovo se odnosilo na majstora koji je to radio a za tebe pozdrav Bye
najbolja je ona puska koja se non stop kvari

sheytan
 ^ Oš da kažeš da je korišćenje OPASNO i sl., ili...?

iveli 3
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

I Jevtic
 seki prijatelju zapitaj se samo koliko ima majstora u srbiji i da nijedan nije napravio tako nesto puskarske radnje mogu da rade prepravku lovackog naoruzanja ali samo dokle ne steti sigurnosti oruzja to se krsi sa zakonom mi se trudimo da zategnemo zev da nepopusti a baja privio cevi stavio osigurac i to je to izum svaka mu cast majstor odradio vrh poso pozdraviveli

Max011
 Dobro sad nije da ih nema i da se nije eksperimentisalo

http://ww2aa.prob...hread=5643

imageshack.us/a/img607/6730/takedowno.jpg

ali mene bre stra* čim to nije zašarafljeno Shock
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

I Jevtic
 da druze moj ali to nije legalno nijedan zavod za ispitivanje nemoze da da papir za to nemoze za to treba ogromna prepravka a ne samo odsrafi i zasrafi
koi je meni djavo pa se raspiso ebo me otac stavljajte bre cevi i bez navoja uf bas me brigaSmeko

Vukota
 Sto se tice pesama ona prva mi bolje pase, onu drugu nekpeva ko hoce ,nemam nista protiv(stvar ukusa tj.naklonjenosti,ili ako vec neko hoce nastrojenosti..)Pozdrav
Ovo drugo ,zbog cega i pisem(o),sve ovo je, sloziti ce te se, mnogo bitnije i zanimljivije nama lovcima i zbog toga i jesmo tu gde smo da bi jedni sa drugima podelili misljenja, iskustva, informacije i slicno.Drutvo(ili se varam?Hmmm..?)
Da nebi ova moja tema otisla nekim krivim tokom,(a to nebih hteo niukom slucaju) zelim ponovo da kazem par reci koje sam vec,cinimi se, par put ponovio.
Puska je pre vise godina kupljena u stanju kakvo jeste,ispucala vec podosta municije u nasim rukama,sa dobrim odstrelima,i isto tako na streljani (vidi slike pogodaka sa novijeg upucavanja optike)bez zastoja ,greske ili bilo kakvog kvara,ili nedaj boze cega..
Gledajuci(cak i uzivo na IWA),sklapanje i rastavljanje mnogo poznatijih i priznatijih proizvodjaca lovackih karabina pocev od Blazera R8,Mauzera 03,Sauera 202,Merkela RX pa i Fabarm Iris(ili kako se vec zove)i nekih drugih koji imaju Take Down verziju nigde ne vidoh da se cev i kundak(sanduk),bilo gde zatezu kojekakvim specijalnim spravama,kilo kljucevima i ostalim alatkama.
U sustini sve se svodi na jednom ili dva imbus sarafa u promeru ne vecim od fi 6,mozda i manjim,a kod nekih nepostoji cak ni to nego zatvarac obavlja sveHmmm tako da ...
Ne bih hteo da sve ovo sto sam rekao kod pojedinih kolega
ostvari pogresan utisak,misljenje ili nedaj boze sta drugo,ja sam samo zeleo,i zelim, da svoje skromno misljenje podelim sa vama postovane kolege.U to ime iveli

arsa
 Bravo 2
lovac Joca i Luka srbijalov

I Jevtic
 druze moj opet mesas babe i zabe sami sistem mauzera nije predvidjen da radi kao take down prvo svi takvi karabini koje si naveo ne brave u sanduku nego direktno u cevi gde se povrisine bruse a ne obradjuju na strugu jer je tada prag tolerancije smanjen na minimum jer kada na cevi narezujes colovni navoj koi je jos i trapezastog oblika koi ima veliki korak nemozes nikada dobiti idealno naleganje svo to oruzje koje si naveo ima sasvim neki drugi sistem koi trebas malo bolje da pogledas i da uporedis videces da nisi upravu ja samo tebi kazem da to sto je uradjeno moze da povuce prijavu jer je direktno uticano na sigurnost oruzje koje nije predvidjeno za to ja imam najbolje namere da te ubedim da to nije majstorski uradjeno pozdraviveli

jedna slika da razmislis malo
i48.tinypic.com/ji2fci.jpg

tomo vrbas
 Pa sta sada covek da radi sa tim karabinom da ga baci ili da ga preda u mup? Pa nije ga on prepravljao da bi snosio posledice vec je tako kupio,a i kad ga je kupio morao je da ga odnese u mup pri registraciji da ga pregledaju uporede brojeve valjda su videli da se puska rastavlja?

sheytan
 ^ Ništa ne treba da radi, nego samo da bidne oprezan, jer, koliko shvatam majstora Jevtića, puška izvesno nije savršeno bezbedna!
A "stručnjaci" u MUP koji rade na redjistraciji niti se razumeju u oružje, niti je to neophodno, jer je njihov posao čisto formalne, administrativne preerode... Odobreno

Vukota, izvinjavam se za grešq oko pesama! iveli 3

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

stojkuki
 Vukota, IJeftic je u pravu. Radi se u princip bravljenja.
take down puske brave zarvaracem u cevi, a mauzer sistem bravi u sanduku. Kada ti zatvarac zabraviu cevi, u sustini ne treba ti nista vise. Srafovi koje ti spominjes sluze samo da pridrze sve na svom mestu a u smislu bezbednosti akcije nemaju nikakvu ulogu.
Ovo sto si ti ovde pokazao mozda i verovatno radi, ali je pitanje koliko je to bezbedno i do kada ce biti. Zamor materijala, povecavanje tolerancija na spoju cevi i sanduka jednog dana moze da dovede do ... Pa zamisli sam sta se des kada prilikom opaljenja cev krene na jednu a sanduk na drugu stranu.
Onda tu se postavlja funkcionisanje sistema za odvodjenje gasova u slucaju pucanja caure .... I tako dalje i tako dalje ....
Jednom recju, take down je super varijanta. Jedan karabin. Dva ili vise kalibara. I tada ima smisla. Ali to su puske cija je konstrukcija zaista plod opasnog inzenjerskog truda i rada i nikako šloserske rabote u neko malaoj radionici iza koje nijedna istitucija za sertifikaciju ne moze da stane. Zapamti, radi se o oruziju.
Znaci pucaj ti iz tvoje puske igumane ali imaj u glavi ono sto ti majstor ijeftic rece.

Vukota
 Cini mi se posle svega ovoga gore navedenog da bi najpametnije bilo potraziti savet u nekom zavodu za ispitivanje oruzja (ako tako nesto postoji u Hrvatskoj)ili u ovlastenoj puskarskoj radnji kakav je np.Rusan ili neko slican.
Najvise bih voleo da mogu da sve proverim(odnesem u Zastavu) da mi oni sve pregledaju i kazu o cemu se radi i sta i kako dalje,samo mi prelazak preko grane predstavlja problem tako daHmmm,neznam ni sam...
U svakom slucaju nebih ovo da ostavim ovako kako jeste,ipak se radi o oruzju i sigurnost istog treba da bude na prvom mestu.PraviloNo no no
Zahvaljujem se svima koji su svojim misljenjima i savetima pomogli da koliko -toliko odgonetnemo o cemu se zapravo radi.Odobreno
PS.Sekki nema brige za pesmu,daj boze da se mozda nekad i sretnemo pa da bude Harmonika i Veselo 2.

sheytan
 ^ Bravo

I time - Harmonika - sam se pomalo bavio, tako da smo tog sa slike već obezbedili!!! O fotografisanju da ne pričam... Smeko

ŽIVEO, DOBRI MOJ VUKOTA! iveli 3

Kolce

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

I Jevtic
 ja cu druze ako se slazes da odem do zavoda za ispitivanje i zigosane u kragujevcu pa da ih pitam da ti odgovore putem meila ili ti da im posaljes slike ili da nekako kontaktirate pa da ti oni malo bolje objasne toliko mogu da ti pomognem ali samo pod uslovom ako se ti slazes pozdraviveli

Vukota
 Kolega Jevtic,bilo bi extra ako bi uspeli nesto da uradimo po tom pitanju na nacin koji predlazes,naravno da se slazem,samo ako to tebi nestvara poteskoce.Mogu da posaljem jos koju sliku ako treba a i sve ostalo mozemo i preko PP.Unapred hvala.OdobrenoMedalja
Kolega Sekhi(a i ostali)nema problema za tako nesto sam uvek dobro raspolozen,i sam se sa Harmonika istim pomalo bavio,takodjer i sa mikrofonom,(jbg.nema smajlija..)dok ova mojaenanije rekla FIK,tako da vec uveliko sve skuplja prasinu i ceka pogodnu prilikuVeselo...
Jos kad bi bilo prilike za Rotilj a pogotovo Raanj,( iako vise preferiram "vulkansku lavu"(jbg.slavonac brate sta da ti kazem..)sto rece kolega DakiNS pa jos uz to i Elmernebi mi puno trebalo da Pilot,i da se sve zavrsi otprilike ovako Kolce.

DakiNS
 Vukota pa jesi li ti Sremac ili Slavonac pošto kažeš da si iz okoline Vukovara
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Vukota
 Slavonac iz Sremske ako je po volji ,nepravim pitanje a ni razlikuStidljiv

Vukota
 Posto je bilo prigovoraOpameti seBesan da sam izostavio deo krvne grupe(slike) koja je sa,dragog nam ,Bosanskog podrucja eto da se ispravim ovom prilikom.KissCao poljubac

stojkuki
 Znaci slavonac i srema bosanskog porekla ....

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Poluautomatski karabin KARABINI 571 18.05.2025. 01:41
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Lovačke kobasice od mesa divljači! LOVAČKI RECEPT 40 19.11.2024. 08:36
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 17
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,479
Najnoviji član: pwn

Poslednje vesti
ШАКАЛ ВАСА ЈЕ ИМПРЕСИВАН ПЛИВАЧ И МАРАТОНАЦ
JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ORUŽJU I MUNICIJI: Rasprava će trajati do 20. ap...
46. Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova
Lovna sezona jelena svih polova traje do 15. februara
Донете измене и допуне Правилника о проглаша...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

OfflineAdmin
· 19.11.2025. 12:42

Podunavac Bye

· 17.11.2025. 20:08

Поздрав другари. Дуго ме није било.

· 25.07.2025. 13:27

Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !

· 24.07.2025. 21:28

Бог да му душу прости, породици живот и здравље.

· 24.07.2025. 19:00

Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...

· 24.07.2025. 18:30

Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj
udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞

· 24.07.2025. 15:13

Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

66,713,926 posete www.srbijalov.com