Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Leupold

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Leupold
INTERMAKER
 Leupold

nenadx
 Vidim niko ga nedotice.Ameri su dugo imali svoj pogled na lov,doduse i sada ali su priblizili neke kvalitete sa evropskim.RECIMO NIJE IM BIO BITAN PRECNIK objektiva.Takodje montaza je bila skoro po pravilu fiksna.Nacin lova je podrazumevao radnu pusku sa odgovarajucom optikom i montazom.Znaci jurnjava po lovistu,uz cesta padanja..Tako su na sajmu IWA,krajem 80ih izazvali Cajsa na javni dvoboj.Leupold je ponudio test kojim bi uporedo u masini udarali svoje optike o tvrdu gumu.Nakon par stotina udaraca,optike bi se montirale na puske i videli bi koji je bolji po tim merrilima.Sta mislite,sta se desilo.
Dobar pogodak

canis aureus
 Samo pretpostavljam sta se desilo!?

Uzeo sam Leopolda samo sto nisam mogao da priustim Cajsa, ali sad ga ne bih menjao jer me odlicno sluzi!!B)

nenadx
 Dobro si pretpostavio,jos ako ti je iz ove serije Vari X IIIi45.tinypic.com/2usv0i0.jpg
Dobar pogodak

canis aureus
 leupold european-30 3-9x40

(ameri je radili za prohtevno evropsko trziste te joj i ime tako dadose, tubus 30mm, koncanica "German #4"...)

Prezadovoljan sam!B)
Stvarno me odlicno sluzi!!Bravo 2

nenadx
 Ha evo i ti imas usa robu(propaganda)Evo nadjoh sliku masine za testiranje jacine,koju sam pomenuo. i47.tinypic.com/2licu1c.jpg
Dobar pogodak

canis aureus
 usa propagandaSad

Nista kvalitetnije za te pare se ne moze naci!!Sigurno!
Za Leupolda im svaka cast!

SAVKE

canisaureus kaže:
leupold european-30 3-9x40

(ameri je radili za prohtevno evropsko trziste te joj i ime tako dadose, tubus 30mm, koncanica "German #4"...)

Prezadovoljan sam!B)
Stvarno me odlicno sluzi!!Bravo 2

kolega ako moze pomoc

licnio obilazim i trazim optiku, mnogo sam zagrizao za leupold serija 2, ali sad u zadnje vreme citam da taj EUROPEAN je isti kao i serija 2, samo sto ima tubus 30 mm.

nisam neki iskusan lovac, tj skoro pocetnik sa optikama, licno mi treba za lov DS sa 30-08 i to dosta nocu, (koliko sa citao tubus 30 je bolji za noc)pa me interesuje kako ti se pokazao i ta koncanica GERMANI, nekako mi je drugacija na zvanicnom sajtu leupolda od cajsove koju sam imao sanse da gledam, kao da sredisnja da kazem strelica da je nesto niza od bocnih, il gresim.i sama optika koliko je dobra za noc.

hvala

Pre upisa komentara, potrebno je da se upišeš na temi 'Predstavite se'
Srbijalov Admin Tim

canis aureus
 SAVKE
već sam naveo razlog što sam se odlučio za Leupolda i svoje zadovoljstvo u korišćenju istoga.
Mogu da dodam(a da ne hvališem previšeChut) da ga najviše i koristim u takvim uslovima smanjene vidljivosti, u lovu predatora i DS, i da je sigurno upotrebljiv na svim daljinama na kojima i može da se uspešno odstreljuje pod svetlom fara!
Končanica je klasična A4(German4...) i ista je kao i na Cajsu.(na temi končanice sam pisao...)
Za daljine do 200-250m, koje i smatram krajnjom granicom lovne daljine, (3-9x40) sasvim je zadovoljavajuća!

SAVKE
 ok hvala

momentalno nemaju na stanju u leskovcu,pogotovo nemaju EUROPEN,
pokusacu da sebi priustim VH2,mada slabo ko mi je i od dilera mogao pojasniti razliku VH 1 I VX 2.

ostaje samo dali ce bit x40 ili zbog noci x 50

pozdrav i hvala
menjam zenu od 36 za DVE od 18 godina

Cvele
 I koja je cena tog EUROPIANA, canisaureus ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Lovac Stari
 Sa optikama marke Leupold nemam iskustva ali zato su im Montaze vrhunske!
Dobar pogled.

nenadx
 Misljenja mnogih su da za novac koji se da za Leupold,dobija se najvise.
Dobar pogodak

SAVKE

Cvele kaže:
I koja je cena tog EUROPIANA, canisaureus ? Smile

EVO DA SE PRVO IZVINIM,pogresio sam, vx1 i vx2 nemaju nikakve veze sa EUROPEN, ali su mi danas rekli da je to u klasi vx2

nemaju sa tom koncanicom ali stize za 20 dana

cena je kod legalnog dilera leupolda 48300 dinara 3-9x 40

JOS samo da se odlucim za montazu, ako neko ima dobro iskustvo nek napise, ide na M70,zastavin 30-06

pozdrav

Lovac Stari
 Dodaj jos 60-80 za Leupold QR skidajucu ili Fiksnu i resio si problem za sva vremena.
Na isti takav Karabin i kal imam QR skidajucu, koristim ppu sp i drzi vec godinamaYes.
Dobar pogled.

SAVKE
 mnogo hvala na savetu, taman sam trazio kakvu montazu da stavim,
ima jednodelna i dvodelna,
koju preporucujes

http://www.leupold.com/hunting-and-sh...qr-mounts/

pozdrav

Lovac Stari
 Dobro i jedno i drugo.
Koristim dvodelnu.
Dobar pogled.

Lala
 Grin Uzmi optiku 2 x 18, bez montaže, umesto ove 1 x 36, montirane!!!!
Smeko Smean
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

SAVKE

Lala kaže:
Grin Uzmi optiku 2 x 18, bez montaže, umesto ove 1 x 36, montirane!!!!
Smeko Smean

samo ako kilazu ne moram da doplatim!? a kakve sam srece garant ce biti mnogo za doplatu

p.s.- mojuFrown od 36 bas i nema za sta ker da ujedePas

SAVKE
 stigla jedna`` 3-9 x40 sa germani 4, europen (fi 30 mm), cekam za nju dvodelnu montazu, pa cemo na raspucavanje

prvi utisci su da je bistra slika , siroko polje i dobra u sumraku, mada mislimda cu za dr.karabin traziti ako imaju koncanicu germani 1

pozdrav i hvala

p.s.- okacicu sliku cim se sve skocka

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,407 posete www.srbijalov.com