Raspisani su izbori za rukovodstvo LSV. Još uvek se ne znaju imena kandidata, i njihovi programi rada. Takodje, u više LU i LD/lovačkima sekcijama, se dešavaju promene u rukovodstvu. Isto tako, dolazi do zamene delegata u višim savezima.
Pišite o ovome, ako znate neke detalje, naročito vezane za LSV, podelite ta saznanja sa drugima. Obzirom da LSV ne pruža ni jednu informaciju o ovome, ili bar ja na znam da ima info, onda moramo da se snalazimo nezvanično.
Da podsetim, da je, ako dobro znam i ne grešim, za kandidata za predsednika LSV, potrebno da kandidat prikupi podršku 15 LU iz Vojvodine. Da li je u vašem LU zatražena podrška za nekog kandidata?
Da li je rukovodstvo vašeg LU ostalo isto, da li je bilo promena?
Moje LU 'Bač' je odlučilo da zameni svog delegata u LSV! O razlozima ne bih, mislim da možete da pretpostavite. Novi delegat je izabran, čoveka poznajem, i mislim da će raditi onako kako i treba da radi jedan predstavnik LU. Siguran sam, da će novi delegat verno prenositi mišljenje lovaca našeg LU, i da ćemo najzad imati i povratnu informaciju, o tome šta i kako radi LSV, ako budemo odlučili da i ubuduće budemo članovi LSV. Ako ne bude tako, biću prvi koji će kritikovati.
Istovremeno, došlo je i do personalnih promena u rukovodstvu LU 'Bač': biran je novi predsednik, potpredsednik, i novi UO. Sekretara LU će valjda naknadno izabrati, dotle, stari obavlja dužnost, ali uz mnogo veću kontrolu UO. Pre toga, u LD (članovima LU) izabrani su novi delegati u skupštini LU, uglavnom mladji ljudi, koji će biti u stanju da se snadju u svim ovim promenama u lovstvu. Moram da kažem, da imam osećaj, da se sada u mom LU vuku pravi potezi, i da pravi ljudi dolaze na prava mesta, eventualno još neka korekcija, i to je TO!
Posle nam ostaje samo da zapnemo; priliku imamo, prvi koraci su napravljeni, već za par meseci, pola godine, očekujem da atmosfera bude mnogo bolja. Ima jedan dosta težak zadatak, a to je da se promeni način razmišljana lovaca, članova, ali mislim da će i to biti OK.
Valjda me osećaj ne vara!
Lepo za čuti, ako još bude volje i razumevanja sve što si napisao obećava.
Želim vam puno uspeha u daljem radu i funkcionisanju.
P.S.
Posebno zanimljivo da menjate sekretara, zar kod Vas nije doživotan kao u skoro svim drugim udruženjima, ali to je po meni dobro, možda i drugi malo porazmisle o smrtnosti svojih besmrtnih i nezamenljivih sekretara.
Radi se, Cuciću, radi se. Malo sam i ja tu razgovarao sa mojima u LD, malo pokušao da utičem, ali imam sreću da se uglavnom radi o razumnim ljudima u upravi, koji su rešili da se otresu balasta prošlih vremena, i ljudi iz uprave LD, koji nisu svesni novih okolnosti, što iz neznanja, što iz okoštalosti, što iz želje da sve ostane po starom, iako su svesni da nije dobra situacija. A možda ti ljudi jednostavno nisu bili dovoljnog kapaciteta da shvate dubinu promena
A već sam pominjao, kako sam pre godinu iviše dana, od strane nekih kolega lovaca, jednom prilikom bio skoro ismejan, kad sam im govorio šta sledi, i kakve promene idu sa novim zakonom i novim sistemom lovstva. Sad, je, hvala Bogu, drugačije.
Društvo iz S. Crnje, je 11.03.2011. godine. na izbornoj skupštini promenilo rukovodstvo a na svojoj svečanoj skupštini 19.03.2011. godine i potvrdilo, da su pretežno izabrani mlađi ljudi, ostaje da se vidi hoće li biti razumniji i svesniji situacije, koja je trenutno u udruženju ili je ova promena samo bila klasična borba za položaj i vlast, U svakom slučaju pozdravljamo izbor koji je namestilo njihovo društvo, mada to više za nas nema nikakvog posebnog značaja, pojedine stvari čak i vredne na žalost stignu sa zakašnjenjem. Sva dosadašnja dešavanja ukazuju da će borba za čelne pozicije u udruženju biti veoma komplikovana i neizvesna za sve one koji u njemu misle da ostanu. U sklopu svečane skupštine saznalo se da će Srpska Crnja, dati predlog za novog predsednika udruženja za kojeg se veruje da će učiniti značajne pomake (lice zaposleno u policiji), no ostaje da se vidi, inače to bi bilo sada treće već lice iz te službe???
Nisam siguran ali mislim da g. Beuković prikuplja podršku za kandidaturu!
Proveriću da li je tačno da se obratio mom LU da podrži njegovu kandidaturu, a to možete i svi vi iz Vojvodine da proverite, jer ako se obratio mom Lu obratio se i drugim LU!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Svakako da i treba da prikuplja podršku, isto tako ako i ima protivkandidata lepo bi bilo da i oni krenu u prikupljanje podrške, kako se možemo za nekoga opredeliti ako ne znamo ni da on postoji. Svako treba da se bori za sebe, pa onda neka oni koji vide sebe na čelu LSV izvoli to i da rade. U ostalom da li nešto posebno treba da očekujemo od ovih izbora, sem da se nastave i završe svi procesi koji su već započeti?
Lala kaže:
Istovremeno, došlo je i do personalnih promena u rukovodstvu LU 'Bač': biran je novi predsednik, potpredsednik, i novi UO. Sekretara LU će valjda naknadno izabrati, dotle, stari obavlja dužnost, ali uz mnogo veću kontrolu UO. Pre toga, u LD (članovima LU) izabrani su novi delegati u skupštini LU, uglavnom mladji ljudi, koji će biti u stanju da se snadju u svim ovim promenama u lovstvu. Moram da kažem, da imam osećaj, da se sada u mom LU vuku pravi potezi, i da pravi ljudi dolaze na prava mesta, eventualno još neka korekcija, i to je TO!
Mala korekcija: od petka (pre 3 dana) je zamenjen i sekretar LU, izabran je novi sekretar.
Pa vreme će pokazati da li smo se usrećili ili nismo. Videćemo. Treba raditi, a rezultata mora biti.
Belo polje? A što baš tamo? I zašto unapred nešto ocenjuješ kao loše? Sve ostalo je negativno, a samo je prethodni sekretar bio pozitivan? Pa neće biti, da je samo jedan čovek bio pozitivan, od nekoliko stotina lovaca. To nije lepo, sa tvoje strane, zvuči prilično omalovažavajuće.
Nema veze, svako ima pravo na svoje mišljenje, ali daj ipak malo koriguj takve upise, nije korektno. Ili si lično pogodjen promenama u LU 'Bač'? Ili, da napišem kako je nastupio 'jedini pozitivni', i kakve uslove je postavljao, da uvede novog sekretara u posao? Hvala Bogu, pa UO LU nije prihvatio takvo uslovljavanje. Da vidiš koliko je 'jedini pozitivan' zaista ispao pozitivan u ovoj priči!
Eeee moj Swarowski....
Evo ga jaran Swarovski!!!! ..kolega , pa ti si baš nostalgičar, tebi samo stare ekipe valjaju, a PROMENE kolega , vreme je za PROMENE!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Dobar je Swarowski, upiše jedan post, junački zbriše, pa onda kao neregistrovan gost sedi ispred compa i čita
Najbolje od svega je što iznese gomilu argumenata, za svoj stav. NI JEDAN!
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
IZVINJAVAM SE DELU LOVACA LU BAC TIPA SLOBODANA CELICA I MALOBROJNIH NJEMU SLICNIH!
Vama Lalo kao coveku koji zeli da nepristrasno informise lovce trebalo bi da bude poznato zasto sam spomenuo Belo polje.
To je granica sa moim LU i znate da tamo postoji okupljaliste "lovaca' za koje je vreme lovostaja nepoznanica i da se lovi sze sto naidje od 1.1 do 31.12. u godini.
Ukoliko to ne znate raspitajte se kad dodjete u Bac(morate znati sta se desava u Vasem dvoristu).
Inace do tamo se i dolazi prolaskom kroz moje loviste tako i vidi se ko tamo gostuje.
Evo naglasavam da Vi nemate nikakve veze sa tim ljudimakoji tamo rade necasne krivolovacke radnje,ali sam siguran da znate sta se desava na Belom polju.
Pozdrav i nisam iz Udbe!