"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Otkud lako, svi oni žele promene, ali da im se ne dira stečeno pravo, koje nikada nisu ni imali, sa čime se najteže izboriti, e kad se stvari urede i konsoliduju u svom društvu, onda je već mnogo lakše uticati na promene u udruženju, samo ono prvo nije ni malo lako pregrmeti.
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Pa i nije, sam kažeš da je ostalo samo njih osam, i to verovatno onih koji te poštuju, šta bi sa drugima, pri ovome ne mislim na protivnike i njihove pristalice oni se normalno nalaze sučeljeno.
Nekad 8 vredi više nego 800. Verujem da su tih 8 oličenje poštenja i čestitosti, pa se za takve ljude vredi boriti i žrtvovati. Čovek može izabrati dva puta. Put čestitosti i patnje ili liniju lakšeg otpora i ništavnosti. Naš je Sremac odabrao ovaj prvi put, a siguran sam da će tim putem ići i limun.
Limune jarene svaka čast i želim ti puno uspeha u daljnjem radu i tebi i tvom društvu!!! Svakako pozdravi i za Browija i Mirka B)!!!
podunavac B)
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Ja "znam" samo g.Beukovića, sadašnjeg predsednika LSV!
I znam da je g.Pažin pre dve godine bio žestoki protivnik aktuelnog rukovodstva LSV i predsednika Beukovića!
U međuvremenu se nešto desilo pa su postali koalicija!
Na osnovu gore navedenog, ja smatram da bi ova opcija bila loša za lovce u Vojvodini iz prostog razloga što se ništa ne bi promenilo...sve bi ostalo po starom!
I javnost rada LSV, i članarina veća nego izvan Vojvodine, i Vojvođanski lovac doo, i "Svetski prvak", i.......... sve isto!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Beuković je radio to što je radio, i kako je radio, zato što su mu naši delegati u skupštini u i u UO LSV, davali podršku za takav način rada.
Propitajte bolje svoje delegate, zašto nisu reagovali?
Beuković je takav kakav jeste, on se promeniti neće, ali zašto niko nije upotrebio mehanizme kontrole, da stopira neke stvari, ako su pogrešne? Zašto niko nije imao petlju da postavi pitanje odgovornosti, ako je trebalo? Zašto niko nije postavio pitanje neinformisanja? Delegati skupštine LSV su jednako krivci, po mom mišljenju. I naravno, ni sekretar LSV, koji je usko saradjivao sa predsednikom Beukovićem.
Da ne bude da samo u jednom čoveku tražimo krivca i 'žrtvenog jarca' za sadašnje stanje - niko nije mogao sam da dovede do ovakvog stanja, bez učešća drugih, iz uprave!
Ako je tačno (pisano je u novinama o tome) da je posle jednog incidenta koji je Beuković napravio u inostranstvu, da su iz CIC.a pismom tražili njegovu smenu, pre nekoliko godina, pa je čak i to nekako prošlo.
Pazin Beuku vraca dugove, ali to je malo, mnogo velika usluga i zaista ni meni nije jasno kako je ovaj to prihvatio. Buduci da se clanstvo nece pitati prilikom izbora nego samo delegati, a clanstvo ni ne zna (vecinom) ko su oni, Pazin odnosno Beuk ponovo prolazi. Sastav delegata i uprava udruzenja je Beuk jos na vreme sebi prilagodio i da nema one statutarne zackoljice po kojoj se ne moze opet kandidovati Pazin mu ne bi ni trebao. I da znate, mozemo mi na ovom forumu i bilo gde drugo pisati sta hocemo, mogu se iznositi kakvi hocete dokazi o njegovom neprimerenom ponasanju sve je uzalud. Truli sistem naseg lovstva je tako postavljen da ta mala klika mocnika radi sta i kako hoce bez ikakve kontrole i uticaja clanstva a bogami ni drzave. Jedino je moguce da deo Backe i Banata tamo gde jos nije slomio opoziciju, donese odluku o osnivanju svog saveza i tako marginalizuje ove vecite, dozivotne "strucnjake" koji su se zacarili u LSV.
stane kaže:
Sastav delegata i uprava udruzenja je Beuk jos na vreme sebi prilagodio i da nema one statutarne zackoljice po kojoj se ne moze opet kandidovati Pazin mu ne bi ni trebao. I da znate, mozemo mi na ovom forumu i bilo gde drugo pisati sta hocemo, mogu se iznositi kakvi hocete dokazi o njegovom neprimerenom ponasanju sve je uzalud.
Nisam siguran da je baš tako. Prvo, Todorović je vrlo ozbiljan kandidat, i koliko sam ja čuo, ima podršku velikog broja delegata i LU. Drugo, koliko ja znam, glasanje za izbor predsednika LSV će biti tajno, tako da podrška za kandidaturu ne znači da će neki kandidat automatski dobiti glasove delegata. Delegati, kad ostanu sami sa papirom za glasanje, mogu da urade po svojoj savesti, a ne po direktivi ili po rezultatu eventualno neke trgovine glasovima.
U celoj ovoj priči, jedna stvar nedostaje, i niko ne pominje, a to je: ko će biti sekretar LSV? Da li će ostati stari sekretar Zeremski? On je, po mom mišljenju, u dubokom sukobu interesa, jer je istovremeno i direktor Vojvodjanskog lovca, i time valjda sebe automatski diskvalifikuje.
Nažalost ja se ipak slažem sa Stanetom!!! U ovoj našoj državi je ekipa u lovstvu izgleda "debelo zadužila" sve strukture, pa ih država nedira ni pod tačkom razno, a kamoli na sve ovde zvanično dokazane i predstavljene manipulacije i razno razna krivična dela, a o indicijama o onome šta se radi, da i nepričamo!!! SRBIJO PROBUDI SE VEĆ JEDNOM!!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
Mi smo novog predsednika postavili i slozno velikom vecinom glasova ga podrazali...sad nam ostaje da loviste napunimo sa divljac i unapredimo nasu sekciju,a mislim da ce nas drug Limun u tome biti odlican covek... Pozelimo mu srecu i da uradimo nesto korisno za sekciju...
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6
tomo vrbas Offline
· 01.01.2024. 19:30
Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻
Planinko011 Offline
· 01.01.2024. 17:21
Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).
slavaplana Offline
· 15.12.2023. 13:46
Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo što to trpimo.
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:13
Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?
Stevo Kuzmanovic Offline
· 14.02.2023. 09:10
Pozdrav svima..
Anita Randjelovic Offline
· 11.02.2023. 15:09
Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?