Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Vreme izbora - promene!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Vreme izbora - promene!
Lala

Indjijanac kaže:
dobio sam odgovor na poslati mejl pokrajinskom sekretarijatu u kome obaveštavaju da će sutra na skupštini ispred sekretarijata biti prisutan Mr Milan Milašinović.
Još jednom se zahvaljujem sekretarijatu ovim putem na iskazanoj volji da izadju u susret zahtevima gradjana i korisnika lovišta.
Aplauz

Svaka čast za Pokr. sekretarijat za poljoprivredu, vrlo dobar potez!Odobreno
Kada smatramo da nešto ne rade kako treba, onda ih kudimo; sada su povukli pravi potez, pa je pošteno i da ih pohvalimo! Pojavio se problem-promptna reakcija, i pristup rešavanju problema! Drugačije ne vredi.
Još jednom: Bravo 2
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Pa ni u dnevnom redu nema tačke "Zahtev uslovnog lovočuvara za smenu sekretara"!

Sve mi se čini da svi vi od drveća ne vidite šumu!

Jeste kriv je i falsifikator i treba da ide u Zatvor
Kriv je i Predsednik zato što kao zastupnik odgovara za zakonit rad LU, ali ne verujem da će i on u Zatvor, pre će biti da će materijalno odgovarati.
Ali najkrivlji u celoj ujdurmi je Upravnik lovišta (stučno lice za poslove gazdovanja lovištem u čijoj ingerenciji je i lovočuvar)) koji je dozvolio da nestručno lice obavlja posao rezervisan za stručno lice.
E ja bih i tog Upravnika lovišta lepo smestio u Zatvor jer je on najodgovorniji za sve što se u lovištu dešava a vezano je za struku!

Sudija
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

bogoljub
 E bas sam nesto postao zaboravan.Pa ima takvih diploma jos kod lovaca......
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Indjijanac
 bogoljube šta bi s onim tvojim komšijom,jel završio šumarstvo u N.Sadu ili je i on Foto?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Gledam onaj poziv za skupštinu LU Indjija, baš imate lep pečat, fin dizajn...

Indjijanac
 to je samo jedan od mnogih,imamo mi tri pečata,a i poziv je za danas .
Da danas i to prevalimo ,a sutra idem na put u bosnu da se malo odmorim i nagledam prirode,počelo je da me smara gledanje ljudskih gluposti.

Indjijanac
 skupština u Indjiji se nije održala jer nije bilo kvoruma,(falilo par ljudi),prisutni ispred LSV,VL Miloš Beuković i ispred sekretarijata Milan Milašinović,još jednom se zahvaljujem svima.
Izgleda je neko čitao scenario za skupštine LSS.

bogoljub

Indjijanac kaže:
bogoljube šta bi s onim tvojim komšijom,jel završio šumarstvo u N.Sadu ili je i on Foto?

Dvojica momaka iz Gardinovaca su završila srednju šumarsku u Novom Sadu smer Šumarski tehničar pre dve ili tri godine.Sutra ću da vidim kod komšije kada je to bilo.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Indjijanac
 Ode sekretar na disciplinsku komisiju!HaHaHa

Evodija
 A šta bi sa Upravnikom LU, ON NIJE KRIV. on je ćutao svo vreme????Pravilo

Indjijanac
 UO LU odbio predlog za pokretanje disciplinske prijave protiv lovočuvara koji je učestvovao na konkursu sa falsifikovanom diplomom i time stekao materijalnu korist,a uz to je i samovoljno zadržao pečat LU za koji nisu znali ni tadašnji sekretar ,a sadašnji predsednik ,a ni sadašnji sekretar.
takodje je odbijen i predlog za pokretanje disciplinskog postupka protiv sadašnjeg predsednika zbog toga što je lovočuvaru omogućio sklapanje ugovora iako je bio blagovremeno upozoren na nepravilnost.
protiv sekretara je pokrenut disciplinski postupak zbog samovolje.
Da nije tužno bilo bi smešno.Foto

Lala
 Da li je iko u LU Indjija svestan težine dela koje je napravljeno? Kako ne kapiraju, da su neke stvari OBAVEZNE da se urade, nema tu samovolje ili nesamovolje, zakon kaže da ukoliko neko ima saznanje o učinjenom krivičnom delu, da je dužan da to prijavi, a ako ima dokaze o učinjenom delu, da ne sme da ih prikriva!! Falš diploma je dokaz: posedovanje falš diplome na sovje ime je jedna stvar; korišćenje falš diplome za zaposlenje je druga; a ostvarivanje imovinske koristi pomoću takvog papira je treće delo!! Kakva bre disciplinska odgovornost, samovolja sekretara, kakvi bakrači? Sekretar uradi ono što mora po propisima, štiteći i LU i sebe, a onda ga šalju na disciplinsku? Neko je gadno pobrkao lončiće.
Da li je na UO bio prisutan neko iz firme koja vrši poslove upravnika lovišta? Ili se prave da ih se to ne tiče? Oni su najodgovorniji za rad stručne službe i stanje u lovištu. Vode li oni računa o svojim licencama?

Da li je UO svestan, da je kao poslodavac dužan da preduzme korake protiv verovatnog prekršioca zakona? Da li su svesni da je nečinjenje takodje moguće krivično delo? A ako svojim nečinjenjem omogućiš drugome da uradi nešto protivzakonito, onda šta?! Pa nije sedenje u UO samo čast neka, nego je i velika obaveza, a neki put se moraju donositi i teške odluke, a ne ovako providno zataškavati i kriviti sekretara što je uradio ono što je morao da uradi!?
Indjijanac, ti si, koliko vidim, izuzeo svoje mišljenje, i nadam se da to postoji u zapisniku sa UO. Time si sebe zaštitio od svih budućih posledica.
Ovde će, koliko ja mogu da vidim, biti posla i za tužilaštvo i za policiju. Ova vaša sednica UO je bila, čini mi se, poslednja prilika za predsednika LU i članove UO da povuku ručnu, stave prst na čelo, razmisle, i zaštite i LU i sebe od svih budućih neprijatnosti, kojih će izgleda biti ohoho.
O zadržavanju (da li i korišćenju?) do sada nepoznatog pečata LU, ne vredi ni da pričam! Zamisli kada bi zaposleni u nekoj firmi imao pečat firme, a da poslodavac za to ne zna? Moguća zloupotreba? Pogledajte krivični zakon!
Čini mi se da je u Indjiji zavladalo neko slepilo za poštovanje propisa, kada je vaš UO u pitanju - sebi su skrojili priliku da ih u budućnosti sustigne ozbiljna glavobolja.
Da li članovi UO su svesni mogućosti da im se (LU) možda zabrani lov? Da li su svesni opasnosti da zbog nepoštovanja zakona neko može da pokrene postupak raskida ugovora o korišćenju lovišta? Da li je to neko vašim lovcima predočio? Minirano je, izgleda, održavanje skupštine LU, pa onda na UO donosite ovakve odluke?
U ovoj situaciji morate da pročitate pažljivo: Krivični zakon, Zakon o udruženjima, Zakon o radu, Zakon o divljači i lovstvu, kao i neke podzakonske akte (Pravilnik o stručnoj službi npr.).
Uprava LU mora da bude svesna, da ovo što je uradjeno (mislim na falš papire) prevazilazi u samom startu okvire LU, i da ne odlučuju oni o sudbini lovočuvara, nego o sudbini LU. Lovočuvar je sam za sebe odlučio, kada je uradio to što je uradio.
Van pameti je sve ovo. Čini mi se da deo uprave LU reaguje više emocijama, nego razumom!
Znam da će neki lovci iz Indjije čitati ovo, verovatno će i predsednik LU čitati, da njima kažem da zaista nikom ne želim zlo, ni lovočuvaru, ni članovima UO, ni predsedniku, ni jednom vašem članu, i da su moji upisi krajnje dobronamerni. Samo neko ko ne vidi dalje od nosa, može moje upise vezane za LU Indjija da shvati kao zlonamerne.
Mislim da bi uprava LU Indjija morala pod hitno da se konsultuje sa nekim advokatom, koji će im pojasniti šta moraju da urade u ovoj situaciji. Ne skačite sekretaru na grbaču, nego razmislite šta vi MORATE da uradite. Imate pravnu službu u LSV, čiji ste članovi, Slobodan Grdinić je pravnik i advokat, pravnu pomoć imate kao članovi, pa bolje pitajte, nego da se ovako zalećete i sebe možda još dublje ukopavate.
Možda je neko od naših članova pravnika ili advokata voljan da vam nešto kaže? Ili neće da se petljaju u ovo?
Ne radi se ovde više samo o lovočuvaru, ovde je, čini mi se, u pitanju celo LU.

zoranp
 OVDE SE MORA KONČNO VIDETI IMALI DRŽAVE ILI NEMA!! OVDE NEMOŽE DA OSTANE KAO U BAČKOJ PALANCI, PALA MUVA NA MEEDA...ILI JE OPET ISTI SAVETODAVAC KOJI JE ZAŠTIĆEN (ČITAJ ZADUŽIO "MUDONJE" I "GUZONJE") KAO BELI MEDVED!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

punisher
 Šta reći o Cenzurisano iz LU Inđija osim da su Cenzurisano!!!!! i to još veoma bezobrazni Cenzurisano koji treba da gule krompir u SM ili CZ-u.

Dakle ovde sam u ovoj temi napisao da je taj nesretni Sir Oliver napravio DVA KRIVIČNA DELA:

1. Krivično delo PREVARE

(1) Ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede koga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina i novčanom kaznom.
(2) Ko delo iz stava 1. ovog člana učini samo u nameri da drugog ošteti,
kazniće se zatvorom do šest meseci i novčanom kaznom.
(3) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina i novčanom kaznom.
(4) Ako je delom iz st. 1. i 2. ovog člana pribavljena imovinska korist ili je naneta šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina i novčanom kaznom.

i to u sticaju sa krivičnim delom FALSIFIKOVANJE ISPRAVE iz čl. 355 KZ RS koji kaže:

Član 355.
(1) Ko napravi lažnu ili preinači pravu ispravu u nameri da se takva isprava upotrebi kao prava ili ko lažnu ili neistinitu ispravu upotrebi kao pravu ili je nabavi radi upotrebe,
kazniće se zatvorom do tri godine.

(2) Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno u pogledu javne isprave, testamenta, menice, čeka, javne ili službene knjige ili druge knjige koja se mora voditi na osnovu zakona, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do pet godina.

Ako se zna gospodo Cenzurisano da je Sir Oliver falsifikujući diplomu oštetio LU Inđija za preko MILION DINARA!!!!! onda je sasvim razumljiv potez sadašnjeg sekretara. Cenzurisano jedne!!!!!! jer Krivični zakonik lepo kaže:

Član 332.
(1) Ko zna da je neko lice učinilo krivično delo za koje se po zakonu može izreći zatvor od trideset do četrdeset godina ili zna samo da je takvo delo učinjeno pa to ne prijavi pre nego što su delo, odnosno učinilac otkriveni, kazniće se zatvorom do tri godine.
(2) Službeno ili odgovorno lice koje svesno propusti da prijavi krivično delo za koje je saznalo u vršenju svoje dužnosti, ako se za to delo po zakonu može izreći pet godina zatvora ili teža kazna,kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.
(3) Službeno ili odgovorno lice koje svesno propusti da prijavi krivično delo svog podređenog koje je on učinio pri vršenju svoje službene, vojne ili radne obaveze, ako se za to delo po zakonu može izreći zatvor od trideset do četrdeset godina, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.
(4) Za neprijavljivanje krivičnog dela ili učinioca iz st. 1. i 2. ovog člana neće se kazniti lice kojem je učinilac supružnik ili sa kojim živi u trajnoj vanbračnoj zajednici, srodnik po krvi u pravoj liniji, brat ili sestra, usvojilac ili usvojenik, kao i supružnik nekog od navedenih lica, odnosno lice koje sa nekim od njih živi u trajnoj vanbračnoj zajednici, kao i branilac, lekar ili verski ispovednik učinioca

Zato gospodo Cenzurisano bolje povucite disciplinsku prijavu protiv sekretara jer je čovek radio posao koji je trebao da odradi PREDSEDNIK a sam LOVOČUVAR, nesretni SIR OLIVER da momentalno abdicira i pobegne glavom bez obzira iz LU Inđija.

Otvoreno vam postavljam pitanje: šta će se dogoditi ako tužilaštvo podigne optužnicu ili optužni predlog protiv Sir Olivera i ovaj bude osuđen za krivično delo. Kakvog će smisla imati vaša disciplinska prijava Cenzurisano protiv sadašnjeg Sekretara ako se dokaže, A NESUMNJIVO JE I SASVIM JASNO DA JE SIR OLIVER DONEO FALSIFIKOVANU DIPLOMU!!!!!!!! da je Sekretar bio u pravu. Postoji potvrda iz škole u Šapcu, kao dokaz!

E onda bih ja da sam na njegovom mestu tužio LU za povredu časti i ugleda, nanetu mi duševnu bol i tražio od LU Inđija odštetu od recimo jedno milionče pa se vi slikajte !!!!!! i pri tome objašnjavajte vašem članstvu zašto ste platili kaznu.

Mada Sekretaru ti to po meni i sada možeš da učiniš i da ih zbog podnete disciplinske prijave tužiš sudu, a slobodno na tom smešnom postupku koji će se voditi predCenzurisano citiraj član 332 KZ RS koji sam naveo gore i opomeni Cenzurisano na taj član.

Lala
 Punisher, molim te, bez uvredljivih reči na račun ljudi koji ili ne znaju šta rade (verovatno), ili ne daj Bože znaju šta rade, ali ne mare za zakonitost!
Uvredljive reči, koje bih i ja možda upotrebio za nekog nekada, sam uklonio.
Hvala za citiranje članova zakona koji tretiraju ovaj problem u Indjiji, valjda će ovima iz UO LU Indjija sada biti malo jasnije u šta su se uvalili, i u šta se izgleda još dublje uvaljuju! A naročito predsedniku, jer je on, koliko vidim, ZNAO od samog početka za problem!!! I nije ništa preduzeo!?!?!? Za rad LU, po zakonu, najodgovorniji je predsednik LU, i moralno, i krivično, i materijalno, koliko ja znam!?

Punisher, šta kaže zakon, u slučaju izrade pečata LU, za koji se izgleda nije do sada znalo, za zadržavanje pečata kod lica koje nije imalo ovlašćenje za to? Čini mi se da je i to posebno tretirano po KZ RS?

Indjijanac, tebi sva podrška; ne samo zbog ličnog poznanstva i zbog portala - podršku bih dao svakom koji u ovakvoj situaciji postupi onako, kako si ti postupio.

punisher
 A što Lalo, pa te ljude treba nazvati pravim imenom.

Inđijanac, momentalno bih zvao LSV i obavestio ih o ovome, a potom ti je moj savet da odeš u Tužilaštvo u Srem. Mitrovicu i upoznaš i zamenika Osnovnog javnog tužioca koji je zadužio predmet kao i sudiju koji ga vodi i požurio rešavanje po istom jer je presuda koja treba da bude doneta osnov za dokazivanje krivice.

Da samo ne bude kao kod Bogunovića, da UO donese odluku da i ako ga je sud osudio on nije kriv.

A još indikativnije je da je u tom predmetu kao veštak bio Potpredsednik LSV Miloš Beuković koji je dakle znao da je Bogunović osuđen od strane krivičnoga suda i da je dakle nedostojan da u opšte bude lovac, pa ga je ipak ODLIKOVAO ORDENOM ZA LOVSTVO LSV-a!!!!!

Lala
 Samo te molim Punisher, bez obzira što vidim da si 'odlepio' da ne koristimo uvredljive izraze na forumu, bez obzira što su možda vrlo prikladni (i ja sam odlepio, ali se kontrolišem).

Daj kad si on-line, pojasni ono o izradi do sada nepoznatog primerka pečata LU, koji je lovočuvar izgleda držao kod sebe, bez ovlašćenja organa LU, a možda i koristio? Šta kaže KZ RS za tako nešto? Kad već pomažemo LU Indjija i ljudima tamo, daj da bude do kraja, da shvate šta rade i u kakvoj su situaciji. Ja mislim da oni nisu dovoljno shvatili, što ih uopšte ne opravdava.
Ovde se ne radi o tome 'ko je za koga' u LU Indjija, nego se radi o vrlo mogućim ozbiljnim krivičnim delima, i vrlo ozbiljnim mogućim posledicama i po LU i po pojedince. To lovci u Indjiji moraju da shvate. Kao što će kanda morati da shvate i nauče, koliki su sudski troškovi, koliko koštaju advokatske usluge, i kolike su novčane kazne, u eventualnim sporovima i postupcima, koje će glatko izgubiti, i LU i odgovorna lica u LU!

punisher
 Dakle imamo i ovde istu šemu događanja da ljudi koji ukazuju na prevare i krivična dela rukovodstva LU budu proglašavani za "crne vrane" od strane počinioca krivičnih dela.

Otišao bih ja i u PS Inđija, a obavestio bi i PU Srem. Mitrovica o ovim navedenim krivičnim delima. Prosto je neverovatno dokle ode ljudska glupost i bezobrazluk.

Pa ko je još u tom UO. Da li su tamo neki pametni ljudi ili klimoglavci. Da li su oni svesni kakvu štetu nanose LU i na šta to sve može da izrodi????

punisher
 Samo da napomenem da se protiv Sir Olivera u Srem. Mitrovici već vodio krivični postupka po zahtevu tužilaštva KT 512-09, a krivični postupak vodila je sudija Olivera Bugarin pod brojem K-3362/09 ali je doduše postupak rešenjem od 08.12.2010. godine obustavljen.

Ali šta to znači. Da je Sir Oliver očigledno sudska mušterija i da je kako se to u krivičnom pravu kaže - povratnik. Voli čovek da pravi krivična dela pa to ti je.

Da ne zaboravim da u delima Sir Olivera ima i ovoga:

Zloupotreba službenog položaja

Član 359.

(1) Službeno ili odgovorno lice koje iskorišćavanjem svog službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja ili nevršenjem svoje službene dužnosti pribavi sebi ili drugom fizičkom ili pravnom licu kakvu korist, drugom nanese kakvu štetu ili teže povredi prava drugog,

kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Ako je izvršenjem dela iz stava 1. ovog člana pribavljena imovinska korist u iznosu preko četristopedeset hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina.

(3) Ako vrednost pribavljene imovinske koristi prelazi iznos od milion i petsto hiljada dinara,

učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina.

e sad što se tiče pečata, u Krivičnom zakoniku RS ne postoji krivično delo koje bi se odnosilo na pečat striktno osim ovoga:

Skidanje i povreda službenog pečata i znaka i

Oduzimanje i uništenje službenog pečata i službenog spisa

što opet ne mora da znači da se u radnjama Sir Olivera a oko tog trećeg famoznog pečata ne stiču obeležija na primer Zloupotrebe službenoga položaja, jer je bez znanja i odluke UO sačinjen i možda upotrebljavan pečat za ko zna kakve overe i ko zna kojih papira koji su se dalje koristili...

Lala
 Pa lovočuvar je ZAPOSLENO službeno lice!!! Šta će lovočuvaru pečat??
Postoji, Punisher, koliko ja znam, u Zakonu o radu nešto vezano za pečate pravnog lica, i za to ko sme da ima pečat i da ga koristi.
A šta ćemo sa papirima, koje je potpisivao lovočuvar? Koji pečat je udaran? Koji pečat je korišćen, recimo, za dozvole za lov, za izveštaje, za lovne karte, npr.? Razmišljam: Dozvole za lov omogućavaju korišćenje divljači koja ima svoju vrednost, pa ako neko lupi pečat za koji se ne zna, a lupi ga bez ovlašćenja, onda omogući drugom da lovi, odstreljuje i koristi divljač - eto elemenata krivičnog dela. Ja to tako tumačim. Ne tvrdim da je toga bilo, to treba da znaju organi LU i upravvnik lovišta, nego čisto kao primer navodim, a treba proveriti.

Šta je uradilo lice koje je vršilo poslove upravnika lovišta? Za te poslove je valjda angažovan uz novčanu naknadu 'Vojvodjanski lovac' doo, firma čiji je osnivač LSV! Ko je lice koje je ispred firme VL obavljalo stručen poslove? Da li je to lice išta preduzelo, u ovoj situaciji? Da li je upozorio predsednika LU i organe LU, o mogućim posledicama po LU, zbog nezakonitosti u radu stručne službe?
Daleko će kanda ovo sve dobaciti, koliko ja vidim! Hteli-ne hteli, mnogi će morati da rade ono što treba i što moraju, da bi se vadili iz sosa koji je jedan čovek svojom glupošću zapržio!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Bezbednost u lovu: pre, za vreme, i posle! METODE LOVA 55 01.02.2014. 21:30
Prognoza promene vegetacije,zbog klimatskih promena u Sloveniji STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 11.10.2013. 18:47
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,449
Najnoviji član: MilanO

Poslednje vesti
Otkazana manifestacija Lovac i pas
УОЧИ ПОЧЕТКА ЈЕСЕЊЕГ ЛОВА - ЈОШ ЈЕДНО ДРУЖЕЊЕ ...
PRVENSTVO VOJVODINE ST. HUBERT 16.11.2024. RISTOVAČA
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

63,911,806 posete www.srbijalov.com