LU Beograd
|
Sniper Hunter |
Objavljen 17.04.2011. 21:59
|
Moderator
Upisa: 4753
Pristupio: 13.12.2009. 10:00
|
Po predlogu kolege bojsavi12
"E pa drugari lovci,LU Beograd dobio je novog predsednika,novi upravni odbor,hajdemo malo o tome ljudi su svi novi ok"
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.04.2011. 21:23
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
kad je došlo do promene,može li malo opširnije |
|
|
|
zoranp |
Objavljen 18.04.2011. 21:29
|
Lovčina
Upisa: 2484
Pristupio: 13.11.2010. 09:37
|
Imaš u zadnjem broju ZOV-a dve stranice o tom udruženju!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
|
|
|
|
Indjijanac |
Objavljen 18.04.2011. 22:14
|
Lovčina
Upisa: 2727
Pristupio: 09.03.2011. 18:00
|
pa nije fora ako imamo otvorenu temu temu |
|
|
|
Sremac75 |
Objavljen 19.04.2011. 07:49
|
Admin
Upisa: 4851
Pristupio: 08.11.2010. 22:10
|
Ako se bojsavi 12 ne javi sa informacijama zbog kojih je tražio otvaranje ove teme, ista će biti zaključana!
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M
"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 09.06.2011. 11:09
|
Veteran
Upisa: 763
Pristupio: 28.02.2011. 14:14
|
Sjajna tema. Redovni izbori, stari predsednik posle 3 mandata nije mogao niti zeleo da bude kandidat.
Ovi novi. Sjajno rade.
- pustili su sve fazane iz fazanerije
- najavili placanje divljih svinja po punom cenovniku posle trece ulovljene za clanove
- digli clanarinu
- kukaju kako nemaju para, legendarni Brka nocni cuvar, covek koji je samo ove godine ulovio preko 30 sakala morao je da napusti fazaneriju, jer eto nema para za njegov minimalac.
- Kako udruzenje nema para ako im je stari predsednik pred odlazak u amanet ostavio povecanu zakupninu restorana i to za 200.000 din vise, dakle imaju vece prihode, rashodi samo plate?!
- Dakle nema hrane i lekova za hiljade fazana i fazancica, prihodi veci, a udruzenje nema novca ni za Brku nocnog cuvara?! |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 09.06.2011. 11:18
|
Veteran
|
Zaboravih - najbolje od svega sto je sadasnji predsednik u prethodnom sazivu bio predsednik nadzornog odbora. Dakle najodgovornije lice. I onda se moze svasta procitati u ZOV-u.
Navodni gubici o kojima se toliko prica su poseban slucaj.
Kako moze biti prikazan kao gubitak fazan koji je proizveden na sopstvenoj fazaneriji, pusten u sopstveno loviste za svoje lovce?!
Razume li se neko u knjigovodstvo? |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 09.06.2011. 13:23
|
Lovčina
Upisa: 1032
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Clan sam LUB-a od 1999god i ne zelim da nekom guram prst u oko jer se tu radi i o porodicnim odnosima. Ja u lov idem zbog opustanja u prirodi a politika drustva i sastanci nisu nesto za sta imam vremena i mozdanih sivih celija za bacanje. A i uvek ispada da "vlado' Tito vlado' Petar meni isti bije vetar". Stari nisu bas postigli neke rezultate jer prelet pataka i seksualna aktivnost divljih svinja i nisu bas u domenu rukovodstva, odstrel srndaca u LUB-u ako nisi u upravi u ili uz upravu je uvek bio malo tezi posao, fazani dok nije pocelo sa prihvatilistima su leteli kao babe od 80 god a kasnije ih i nema za namirivanje osim ako ne saznas gde su su ih bas pustili u petak. A i ovi novi su mi uslovili odradjenim ili uplacenim akcijama izdavanje drzavne lovne karte iako to ne bi smeli jer po Srbiji to nije uslov kako cujem od drugara. Ja uplatio i clanarinu i taksu a uplaticu i akcije jer ne ulazim u nase loviste do oktobra (a mogu i da ne udjem ove godine) tj dok lovim srndace po Srbiji a bez lovne karte ne mozes nikud. E sad, da mene neko pita da li hoces u upravu ja bi rekao NECU pa kako mi je tako mi je. Da smo zivi i zdravi. |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 09.06.2011. 14:25
|
Veteran
|
Sto vas prosto obozavam - tek registrovani, pa prvi post o lu Beograd.
Fantasticno kolega. Sjajan zakljucak. Seksualna aktivnost divljih svinja nema veze sa upravom?! Mozda ima kod vas licno, ali da bi seksualne aktivnosti svinja bilo, mora da ima i svinja, zar ne?
Jedan od podataka je i ovaj
- pre 12 godina plan odstrela divljih svinja bio je 20 grla. I nije ispunjavan. Zadnje tri godine je 120. Po sezoni. Ispunjen do novembra/decembra. I onda ce neko tek registrovan da kaze da nemaju veze cuvanje, desetine tona hrane i sve ostalo sa bivsom upravom?!
Fazani su uvek pustani subotom. Nekada se desavalo da nema ko da ih hvata i pusta?! A svi bi da love u nedelju ujutru.
ko je bio vredniji, pa dosao na hvatanje, mogao je da ih uz strucnu sluzbu pusta na teren po do mile volje.
Srndaci, porodicni odnosi i ostalo - bez komentara.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 14:28
|
Admin
Upisa: 10233
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Sumo ne mo da se ljutiš svuda se fazani hvataju i puštaju subotom ali u lične volijere bili smo Lala i ja skoro svedoci tome. Kada smo hodali oko pet km po oranju da dođemo do mesta gde su pušteni a tamo ni perceta.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.06.2011. 14:32
|
Moderator
Upisa: 11472
Pristupio: 27.10.2009. 17:19
|
Migracije fazana u lovištima Srbije: sjajna tema za diplomski rad! Stručni saradnici bi morali da budu insajderi iz nekih LU, samo ih teško nagovoriti Kad bi se gledalo koliko se na papiru pusti, a koliko ih se nadje, ispadne neretko, da su ovi naši fazani izrazito migratorni. Neki put čak krenu u migraciju odmah, još dok su na traktoru u gajbama (grupna migracija).
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 09.06.2011. 15:05
|
Veteran
|
Ma di se ljutim? Volem ove recite.
Gde ste to hodali 5km po oranju?
Lalo, nije valjda da su vam toliko migratorni? |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 09.06.2011. 15:13
|
Admin
Upisa: 10233
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
SUMO kaže:
Ma di se ljutim? Volem ove recite.
Gde ste to hodali 5km po oranju?
Lalo, nije valjda da su vam toliko migratorni? Pa gde nego u Bačkoj, a i ti si nam sumnjiv jer smo načuli da su migrirali u BG
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
SUMO |
Objavljen 09.06.2011. 15:38
|
Veteran
|
Ma sudeci po pojedinima, nosio me upravnik na ledjima a lovocuvari sipali dan ranije kukuruz natopljen rakijom pa sve zivo islo sporo i levo/desno.... |
|
|
|
Lala |
Objavljen 09.06.2011. 17:13
|
Moderator
|
Do mene doprle neke priče, da ima migracija fazana na relaciji volijera-zamrzivač, pošto u pozno leto i ranu jesen fazan traži hladovinu... ali to su naravno sve neproverene i zlonamerne priče, u koje ja nikako ne verujem
Ali ovo što pišem je off topic, tema je LU BGD, izvinjavam se.
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Patan |
Objavljen 09.06.2011. 21:35
|
Mlađi član
Upisa: 32
Pristupio: 23.09.2010. 23:50
|
G dine Sumo znamo da ste vi posebno pogodjeni promenama u L.U Beograd ali nemorate drugim clanovima ovog foruma servirati vase vidjenje stvari u drustvu kao jedino ispravno. Oko 17000 uginulih fazana za 2 godine i vise milionski manjak u kasi dovoljan ja razlog da ljudi zele promene u drustvu. Kazite nam od kada ste postali clan L.U Beograd i na koji nacin tj. kolko vas je kostala upisnina koju obicni ljudi placaju pa onda mozda mozemo da pricamo argumentovano o problemima u drustvu. Probajte da malo stisate strasti jer ovako samo gubite ugled kod ostalih clanova drustva. Pozdrav |
|
|
|
Planinko011 |
Objavljen 10.06.2011. 09:36
|
Lovčina
Upisa: 1032
Pristupio: 08.06.2011. 12:45
|
Ma kakvo je stanje u nasem drustvu uopste u udruzenjima i nije tako lose. Na kraju u celoj Srbiji vazi Sojicevo pravilo da kad pretaces med malo i polizes prste. Neko vise neko manje zavisi od zelja, straha od sankcija a mozda i obraza . I ne zelim da insinuiram o parama vec o goscenju prijatelja kroz lov i gulasijade-sto ljudima i nije strano. Nemam neke tacne podatke o finansijama LU Beograd i ne zanimaju me i nisam imao nameru da nekog licno prozovem ili uvredim a ima i ko time treba da se bavi. E sad ja malo ko Jovandeka Babic mogu da budem i malo antiprotivan jer se svaka stvar moze gledati i ovako i onako, svako ko nesto radi radi i nesto dobro i nesto pograsno. Svidjalo mi se sto su pustili gostovanja nasih prijatelja jer je bilo necovecno da svako od nas ide u goste sirom Srbije a da ne mozes prijatelje da zoves u lov osim na jamarenje. Prvi post o LUBu? Pa clan sam 11 godina, procitao temu kako kolega velica nove posle par meseci pa procitao i o velicanju stare uprave pa sad ne izdrzah -oprostite mi. Iznosenje hrane traktorom divljim svinjama??? Pa nisam cuo od nijednog redovnog lovca da je ucestvovao u toj radnoj akciji. Koliko znam ono sto je PKB (i privatni vlasnici zemlje) zasejao to je i izneseno. Mozda u ekskluzivnom delu naseg lovista za zasluzne lovce. Ja lovim u forlandu a tamo ne videh ni jedan klip kukuruza osim onoga koje su lovci pojedinacno doneli ispod svojih ceka. Mnozenje svinja regulise priroda i ima ih u celoj Srbiji i u Evropi podosta zadnjih pet godina a samo bi neka bolescina ili organizovane hajke sa psima kod nas im stale u kraj. Cak i pet krivolovaca to ne mogu jer odstreliti svinjce, istarnzirati ga i izneti ga nije bas lak posao i treba velika volja ili velike gladne oci. |
|
|
|
SUMO |
Objavljen 10.06.2011. 09:54
|
Veteran
|
Polemisati sa vama je zaista smesno. Lako dostupna arhiva udruzenja pise - potpisnik ovih redova je clan podmlatka od 1991. godine. clanska karta br. 004. Do dana danasnjeg.
Uopste nisam pogodjen promenama, jer osim pataka na Secerani i na Crvenki ne lovim apsolutno nista, niti me zanima.
Bice i revizije tog cuvenog manjka, a i vreme ce pokazati svoje. I to vrlo brzo.
Zivi bili, pa nove redove posle toga citali. |
|
|
|
Lala |
Objavljen 10.06.2011. 20:27
|
Moderator
|
Molim vas, kolege lovci, da izbegavate lične paušalne prozivke. Da li je neko lično pogodjen smenama ili nije, to je stvar pojedinca. Sa druge strane, forum i jeste mesto za polemiku, nema tu ničeg smešnog, ako se polemika vodi argumentima.
Nastavite priču u kolegijalnom tonu, bez nepotrebnih prozivki i omalovažavanja.
Mislim da ova tema zaslužuje ozbiljan pristup, pošto se radi o velikom i značajnom LU. Pretpostavljam da smene u LU Bg nisu došle slučajno, pa me kao lovca, zanimaju razlozi za smenu. Čitao sam o pomoru fazana (valjda beše oko 17000 komada), pa sam ostao šokiran cifrom. Čitao sam i tumačenja nekoliko ljudi iz struke koji su imali suprotstavljena mišljenja. Šta se u stvari dogadja u LU Bg?
Bogu 'fala, što sam Lala
|
|
|
|
Patan |
Objavljen 11.06.2011. 01:01
|
Mlađi član
Upisa: 32
Pristupio: 23.09.2010. 23:50
|
Lalo, u opste mi nije namera da nekoga licno prozivam ali morao sam da reagujem iritiran pisanjem G-dina Sumo o LU Beograd, pogotovo o omalovazavanju novog rukovodstva kojeg su clanovi LU BGD legalno izabrali.
Ja licno nemam nikakve veze sa novim rukovodstvom a nisam imao ni sa starim ali me kao obicanog clana ovog drustva pogadja stanje u kojem se trenutno nalazi. Ako neko misli da uginuce tolikog broja fazana i nije tako strasno ili ako neopravdan manjak u kasi nije bitan jer ima gde cemo zaraditi onda neka to misljenje zadrzi za sebe a ne da vama clanovima ovog foruma servira svoje vidjenje stvari.
Svojim pisanjem na ovu temu zeleo sam samo da vama ukazem da stvari nisu onakve kako ih pojedinci predstavljaju, a pri tome su veoma pristrasni.
Sve promene koje se sada desavaju u LU Bgd su u cilju da se sto pre sanira steta koja je nastala u predhodnom periodu, ali te promene sada pogadajaju pojedince koji gube svoje benificije koje su do sada imali.
Pojedini clanovi naseg drustva su se malo zaneli pa su mislili da je to njihova privatna svojina.
Lalo, znam da ovo nije mesto za licne prozivke ali jednostavno kada znas sta se sve radilo i kakvi su rezultati toga a drugi te ubedjuju da to nije tako onda covek mora da odreaguje na ovaj nacin, pa valjda je legitimno pravo lovaca da probaju sa drugim ljudima da nesto promene i tim ljudima treba dati sansu a ne odmah drvlje i kamenje na njih, a ako ni sa njima ne budemo zadovoljni menjacemo i njih. Pozdrav |
|
|