Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Radne akcije u LU

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Radne akcije u LU
Lala
 Napišite šta ste radili, dajte nove ideje, šta treba uraditi...
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Cadara
 Trenutno priprema terena i prihvatilišta za prihvat i ispuštanje fazana iz matičnog jata. Odnos polova je 7:1 u korist koka a ovi fazani se isporučuju od 5 -20. juna.
Cene se kreću oko 490 din bez PDV-a. Na to se doda PDV 18%, 12 dinara veterinarski pregled po fazanu i obično se ugrade i u prevoz pa ovakav fazan izađe od 580-590 dinara po komadu.
O radova se izvodi i već su urađeni:
poprvaka prihvatilišta, dezinfekcija pojilica, hranilica, postavljanje istih u prihvatilište, popravka nadstrešnica na mestima za noćenje.
organizacija lovaca i priprema spiska za dežurstva, obilaske i iznošenje hrane i vode
nabavka kukuruza u zrnu i lomljenog žita
i na kraju prihvat, ispuštanje fazana u prihvatilišta i dežurstva i iznošenje hrane i vode 15-20 dana.
Za sada su to prioritetni zadaci.
Takođe ujedno se radi i iznošenje kamene soli u solišta u celo lovište. Kupljena kamena so 12 dinara kg sa PDV-om. Najbolja je obična kamena so, provereno. Ranije su iznošeni gotovi briketi sa raznim dodacima, vitaminima itd i to ne pije vodu.
Krajem juna završetak čeka koje se nalaze na lovačkom domu i postavljanje istih u lovište, kraj juna i početak jula.
Takođe ko ima sopstvene njive i remize kao mi u LU Zrenjanin ovih dana je urađeno završna zaštita kultura pod kukuruzom i međuredna kultivacija je u toku.
Eto ukratko.

slavaplana
 Ja sam danas u brdu iz 2 bunara prirodnim padom izvukao 2 linije koje dolaze do pilista za taj deo terena duzine oko 250 metata!!!
Namucili smo se jer je kisa nocas ucinila svoje pa smo jedva ukopali crevo!!!!
Solista redovno obilazimo a spremio sam 11 jasala sa krovom duzine 1 m koje su pravljene od bagrema da iznesem u teren sledece nedelje!!

Limun

Cadara kaže:
Trenutno priprema terena i prihvatilišta za prihvat i ispuštanje fazana iz matičnog jata. Odnos polova je 7:1 u korist koka a ovi fazani se isporučuju od 5 -20. juna.
Cene se kreću oko 490 din bez PDV-a. Na to se doda PDV 18%, 12 dinara veterinarski pregled po fazanu i obično se ugrade i u prevoz pa ovakav fazan izađe od 580-590 dinara po komadu.
O radova se izvodi i već su urađeni:
poprvaka prihvatilišta, dezinfekcija pojilica, hranilica, postavljanje istih u prihvatilište, popravka nadstrešnica na mestima za noćenje.
organizacija lovaca i priprema spiska za dežurstva, obilaske i iznošenje hrane i vode
nabavka kukuruza u zrnu i lomljenog žita
i na kraju prihvat, ispuštanje fazana u prihvatilišta i dežurstva i iznošenje hrane i vode 15-20 dana.
Isto ovo da nebih ponavljao, a u planu je zidanje rostilja kod nasih lovackih prostorija. Da napomenem da smo pre neki dan u iste uveli vodu, odradili kanalizaciju kao i neke namenske police.

A podrum za vino?Grin
Srbijalov Admin Tim

Pozdrav od Čarapana!Jaooo "ja s'tem nem ništa"
LimunLimunLimunLimunLimun

"Klonim se ljudi koji misle da je drskost hrabrost, a nježnost kukavnost, a klonim se i onih koji misle da je brbljanje mudrost, a šutnja neznanje."

Khalil Gibran

Indjijanac
 kao prvo zahvaljujem s na otvaranju teme,drago mi je da se već piše na njoj znači da je to nešto.
kod mene se u Indjiji bogami radi udarnički stavili smo pločice u kuhinju novog lovačkog doma inače kuhinja je 5x4 i stavili smo je kompletno u funkciju,pločice su do plafona,na plafonu fasada,električni kazan 120litara,frižider,zamrzivač, pultovi....u planu je izrada gasne instalacije u novom domu,a priključak već imamo...
u fazaneriji smo napravili jednu malu volijeru oko 100m2 u koju smo stavili jarebice koje smo dobili od našeg prijatelja,fazansko matično jato od 250 jedinki svakodnevno nosi jaja koja se inkubiraju i odgajaju fazančići,a takodje ima i malih jarebica.svaskodnevno se vrše pripreme za prihvat fazančića u volijeri po etapama jer planiramo da ubuduće intenziviramo proizvodnju fazančića i jarebica.u toku nedelje očekujemo i izlazak komisije za registraciju fazanerije..
A kad još malo poradimo onda ćemo napraviti i neko druženjeKolce
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

petar
 [xhide]Kod nas trenutno, popravljanje starih ceka, montiranje novih, uredjivanje terena za lov na DS cekanjem, cesalista sa preradjenim uljem, kaljuzista, iznosenje kukuruza...fazanerije nemamo, prihvatilista, volijere isto nemamo, naseljavamo odrasle fazane u loviste, ali nam je za to jos uvek rano (tako kazu nasi 'strucnjaci'), solista su pomalo prazna, jer smo zadnji put dopunili u martu, ali eto nasi 'strucnjaci' znaju kako i sta treba, kazu 'srndaci vise nisu u bastu, ne treba im so' Jaooo i tako dalje i tako blize, inace, obavezno nasi 'strucnjaci' ugradjuju farove na krovu na dzipovima, stavljaju se gume kramponke (koje su skinuli dok je bio lovostaj), popravljaju se pokvareni delovi, proveravaju se karabini na strelistima, kupuju se optike (ako moze da se pogadja na 1000m u mrklom mraku ne bi bili zadovoljni), vezba se gadjanje i tako dalje, za lov su svi spremni, a za radove u lovistu tesko, kad treba da iznesem jedno hraniliste, zovem njih 10-oricu, svi su zauzeti, niko nece, a kad se ide u lov, njih 10-orica mene zovu, svi hoce da idu, ne daj Boze da neko nece!!! Histerian Besan [/xhide]
Just like old times!

Lovac Stari
 Ovo je poslednje sto sam odradio u lovistu gde sam ispomoc!
I to proslog cetvrtka prepodne,ostao je jos frontalni oslonac za oruzje.
img832.imageshack.us/img832/5959/p1030059e.jpg
Pored toga i dopuna solista, e sad da bi se dopunilo soliste netreba pitati nikoga i ne treba slusati strucnjake. Vec treba raditi samostalno i po savesti.
Sve prave stvari koje se nekose za zakonom nisu zabranjene. Pored toga sam prekontrolisao i dopunio prirucna hranilista za Svinje i drugu divljac. Nije lose da se ponekad dopune, jer divljac se preko godine navadi na dopunsku prihranu, narocito migracione vrste(Jelen) pa u toku zime takav se rad isplati ili nagradi odstrelom.
Sto rekose stari Stari, samo rad i rad jer rad je stvorio coveka Veselo 2.
Dobar pogled.

zoranp

petar kaže:
[xhide]Kod nas trenutno, popravljanje starih ceka, montiranje novih, uredjivanje terena za lov na DS cekanjem, cesalista sa preradjenim uljem, kaljuzista, iznosenje kukuruza...fazanerije nemamo, prihvatilista, volijere isto nemamo, naseljavamo odrasle fazane u loviste, ali nam je za to jos uvek rano (tako kazu nasi 'strucnjaci'), solista su pomalo prazna, jer smo zadnji put dopunili u martu, ali eto nasi 'strucnjaci' znaju kako i sta treba, kazu 'srndaci vise nisu u bastu, ne treba im so' Jaooo i tako dalje i tako blize, inace, obavezno nasi 'strucnjaci' ugradjuju farove na krovu na dzipovima, stavljaju se gume kramponke (koje su skinuli dok je bio lovostaj), popravljaju se pokvareni delovi, proveravaju se karabini na strelistima, kupuju se optike (ako moze da se pogadja na 1000m u mrklom mraku ne bi bili zadovoljni), vezba se gadjanje i tako dalje, za lov su svi spremni, a za radove u lovistu tesko, kad treba da iznesem jedno hraniliste, zovem njih 10-oricu, svi su zauzeti, niko nece, a kad se ide u lov, njih 10-orica mene zovu, svi hoce da idu, ne daj Boze da neko nece!!! Histerian Besan [/xhide]

Petre nažalost nisi jedini slučaj, ima još takvih udruženja i "lovaca"!!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac
 danas završena volijera prihvatilišta za fazančiće sa nadstrešicom i delom za ispust u okviru fazanerije i u njega unešena prva tura fazančića od 265 komada starosti 33 dana,izgradjeno 2 boksa za prihvat fazančića u uzrastu od 2-5 nedelja,redovno se kose proseke i održavaju hranilišta

gavra bakos
 Ja sam za radne akcije, kako obavezne tako i dobrovoljne. Uvek sam u njima učestvovao koliko sam mogao, ali od prošle godine više neću! Predsednik LU "Ada" je doneo odluku da se radna akcija hvatanja živih zečeva odradi radnim danom i to u petak ko se ne odazove plaća novčanu naknadu i ja sam platio.Svoju odluku pravdao je time da se ova radna akcija može uspešno obaviti samo ako u njoj učestvuju deca iz osnovne škole. Dakle i decu su doveli i to sa nastave. Na moje pitanje zašto to nije subota, neradni dan, pa da i mi koji radimo i ne možemo da izostanemi sa posla uzmemo učešća u akciji ,a i da deca ne gube od nastave, odgovoreno mi je da subotom deca ne bi došla na akciju, obzirom da na nju dolaze petkom samo da bi izostali sa nastave. Nisam za takvu politiku i neću više učestvovati na radnim akcijama , pogotovu što se sam predsednik LU na njoj nikada ne pojavljuje i ne pruža primer ostalim lovcima.Platiću svoj izostanak ,mada znam da te pare neće otići tamo gde treba, a LU gubi jer nije odrađeno ono što treba.
gavra bakoš

Indjijanac
 pa ljudi radi li neko nešto?

DakiNS
 Vezbamo kume vezbamo , i ti cas to raditi kume samo sutra
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Indjijanac
 u indjiji izvedena gasna instalcija u novom domu,ozidan mokri čvor i privodi se stavljanju u funkciju,fazančići napreduju i sezonu dočekujemo sa oko 1200 fazana (imamo 98 lovaca) ,fazani se nalaze u volijeri i vršimo sukcesivno puštanje u toku sezone nadamo se da će ova sezona biti dobra,generalno se pretresa terensko vozilo lada niva sa pogonom na tng i sprema za sezonu

Indjijanac
 obran kukuruz sa lovačke njive i uskladišten ,tako da se spremno dočekuju dani kada će biti potrebna prihrana divljačiDrutvo

DakiNS
 Indjijanac svaka cast e kada bi se i druga drustva ugledala na vas i Becejce

Indjijanac
 za godinu-dve svi će shvatiti da moraju da rade ako žele da opstanu jer trebaće mnogo više novaca za funkcionisanje,a red će se sam napraviti,recimo vidiš kako sad svi vežemo pojas i palimo svetla dok vozimo auto,tako ćemo i početi da u lovu nosimo fluo prsluke,koristimo propisanu municiju,poštujemo administrativne norme vezane za lov........................Pilot

DakiNS
 Mozda cemo konacno u lovu zaboraviti primenu onih caka kada u lovu na fazana zvekne srnu u kukuruzu i produzi kao da nista nije bilo a uvece sa traktorom kao ide orati i pokupi je, nonsalantno to uradi a mi se ostali pravimo da ne vidimo umesto da smo odmah pokupili srnu i pravo u lovacki dom pa u policiju , da vidis kako bi se postovala pravila

punisher

DakiNS kaže:
Mozda cemo konacno u lovu zaboraviti primenu onih caka kada u lovu na fazana zvekne srnu u kukuruzu i produzi kao da nista nije bilo a uvece sa traktorom kao ide orati i pokupi je, nonsalantno to uradi a mi se ostali pravimo da ne vidimo umesto da smo odmah pokupili srnu i pravo u lovacki dom pa u policiju , da vidis kako bi se postovala pravila

Daki ni sam ne znaš kako si u pravu sa ovim upisom. Putujem danas sa jednim lovcem, i pomenem mu upravo prijavljivanje onih što kriju puške po šumama, krivolove i lovokrade, a on meni da nisam fleksibilan. I ko je tu sad lud.
Ja mu pričam o upravo takvim slučajevima, a on će meni pa ja uvek kada je sezona na srnjaka jednog odstrelim za udruženje, ali jednog moram za sebe. Ojoooj Srbistanu moj. I tako svako po jednog i džaba nam te čeke, hranilišta i solišta koja pravimo.
Malo sam se udaljio od teme zato izvin'te.

Indjijanac
 ma ljudi radi li ko nešto ili samo izlovljavamo?srbijalov

DakiNS

u indjiju ima djungla kaže:
ma ljudi radi li ko nešto ili samo izlovljavamo?srbijalov
Pa normalno da rade kradu divljač i to ne po komad

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Karabin direktne akcije KARABINI 44 26.10.2014. 11:10
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 24
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,803,101 posete www.srbijalov.com