Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: SAINT HUBERT - Lovac i pas

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
SAINT HUBERT - Lovac i pas
vukoje
 Lovačko udruženje "BRZAVA" Plandište je dana 29.10.2011. godine održalo izborno takmičenje u Lovačko-kinološkom kupu za plasman na Banatski kup.Iako je vreme bilo promenljivo (od hladnog jutra do pretoplog podneva) došlo se i do konačnih rezultata koje su sumirali kinološke sudije urin Stevan i orđević Emil a koje moram pohvaliti na fer i korektnom suđenju i drugarskom pristupu u edukaciji lovaca za ovakav tip takmičenja.
Svi takmičari su u svom prezentovanju imali kontakt sa divljači i mogli su pokazati svoju i spretnost svojih pasa.
Nakon sumiranja rezultata dobili smo i predstavnike Udruženja na Banatskom kupu a to su :
Stevanović Nenad ,(pas nkd BEA),iz Plandišta
Pajić Jovica,(pas M.Minsterlender NODI), Plandište
Banatski kup se održava u Plandištu tako da
DOBRO DOŠLI!!!

Zahvaljujemo za informacije, ova vest ide i na naslovnu stranu.
Srbijalov Admin Tim
vukoje priložio:
308009_155086584585420_100002522396301_279008_1641063976_n.jpg

Jelica

Indjijanac
 U Indjiji 05.11.2011. u 8.00 zakazane kvalifikacije u LU*Fruška Gora*Indjija za regionalni LKK koji će se takodje održati u Indjiji na terenu Leje .Očekuje se veliki broj takmičara,sudeći po tradicionalno dobrom odzivu takmičara u predhodnim godinama.
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Lala
 Bač, 05.11., takodje kvalifikacije u LU 'Bač', za regionalni LKK Bačke. Sudiće kinološki sudija Stevan Doroslovački.
Organizaciju kvalifikacionog takmičenja na nivou LU 'Bač' su preuzeli Lovačka sekcija 'Fazan' Bač, sa predsednikom Borisom Jošićem, i Kinološko društvo Bač, sa predsednikom Dobrijević Bogdanom-Boćom, koji je i glavni operativac za organizaciju. Deo poslova sam obavio ja, uz veliku pomoć Sanje Momčilović-Bognič.
Na žalost, kolege u Baču su imali jedan peh: prvobitno odredjen teren za održavanje LKK, pod visokom travom i remizama, je nečijim nemarom i nepažnjom pre nedelju dana, skoro u potpunosti izgoreo!
Sreća je da postoji još par terena koji omogućavaju preglednost rada pasa i lovaca, tako da se u zadnji momenat morala menjati lokacija održavanja LKK.
Obzirom da se predvidja lepo vreme, i da je uzabran teren skoro idealan za ovu vrstu takmičenja, očekuje se da će kvalifikacije za LKK biti uspešne.
Odziv kandidata za takmičenje je iznad očekivanja.
Regionalni LKK, prvenstvo Bačke, će biti održan takodje u Baču, 12.11., a ovu manifestaciju će svojim prisustvom uveličati i predsednik LSV, g.Milan Pažin.
Najavljen je i dolazak g.Dušana Knežića, iz redakcije 'Lovca', koji će medijski ispratiti ovo regionalno takmičenje, kao i drugih uvaženih gostiju.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Lala
 Sutra je LKK, po regionima u Vojvodini.
Dobio sam informaciju da je za Kup Bačke kvalifikovano i prijavljeno 28 takmičara!!! To znači da je velika većina LU na području Bačke, održalo svoje kvalifikacije, i poslalo predstavnike na regionalno takmičenje - drago mi je da su naši napori za omasovljenje ovog takmičenja, dali rezultat.
Ovo će biti jedan od najmasovnijih LKK na nivou Bačke, održan u poslednje vreme!

Indjijanac
 Pošto se završilo pre svega još jedno divno kinološko druženje red je da izvestim kako je bilo pa ovako :u Indjiji je danas održan LKK za region Srema na kome je učestvovalo 10 takmičara,sudili su sudije Munćan i Glumac,ispred pokrovitelja ove manifestacije je bio prisutan sekretar čuveni Deda Deja.
psi su radili odlično,divljači je bilo a bilo je i realizacija(4 takmičara su imali kompletnu realizaciju,1 jedan je imao marku ali pošto je divljač bila ranjena nije poletela a pas je uhvatio)
1 mesto MIKIĆ ALEKSANDAR i nod GAL
2 mesto RANKOVIĆ MILOMIR i eb DIK
3 mesto STJEPANOVIĆ ZORAN i nkd ASTOR
4 mesto VUKAJLOVIĆ RADOVAN i nkd BEK
5 mesto MANOJLOVIĆ MIHAJLO i mv CEZAR

Indjijanac
 evo jedne zajedničke fotke plasiranih,sudija,vodje baterije i predstavnika LSV

Lala
 A ovo je naš Indjijanac, koji je veslao po kazanu, da gosti ne ostanu gladni, a sve u sklopu priprema za 'drugo poluvreme'!

Indjijanac
 malo su bili nestrpljivi dok nije stigla klopa

Indjijanac
 sudija je do tančina objasnio kako je ocenjivao da bi svi znali kriterijum

Lala
 O današnjem regionalnom LKK za Bačku, mogu samo da kažem sledeće: organizacija je bila bolji deo takmičenja. Imali smo i goste, predsednika LSV Milana Pažina, zatim predsednika optšine Bač, Tomislava Bogunovića, urednika časopisa 'Lovac' Dušana Knežića, i druge.
Učestvovalo je ukupno 22 takmičara, od kojih su četvorica odabrana za dalje takmičenje.
Spremam video snimak početka takmičenja, kao i snimak proglašenja rezultata, pa ćete čuti i videti.
Više detalja će napisati Sanja, a ja ću samo za početak postaviti par slika.
Organizatori, sudije takmičenja, i gosti, pre početka takmičenja:
Lala priložio:
dsci0107_1.jpg

Lala
 Evo snimka otvaranja LKK u Baču, govor sudija (Sanja Momčilović-Bognič, Stevan Doroslovački, Dragomir Ljepoja), sa kratkim objašnjenjem pravila takmičenja:
[movie=youtube]gjErEaQorqY[/movie]

kopov
 Cestitke za ld fazan Bac na odlicnoj organizaciji.Po mojom skromnom misljenju u bateriji koju sam ja posmatrao bilo je sve na zavidnom nivou.
Posto sam morao ranije za ns Lalo daj nam rezultate i ko nas predstavlja na dalje
Živi i pusti druge da žive.

Lala
 Rezultate, kao i obrazloženja sudija, ćete čuti i videti, na video snimku koji pripremam. Malo je duži snimak (oko 8 minuta), ali biće najkasnije sutra postavljen ovde.
Organizacija je, bez lažne skromnosti, bila odlična! Ponosan sam što sam bio deo ekipe koja je iznela teret organizacije, tako da je sve bilo u najboljem redu, a to je i ocena g.Pažina, predsednika LSV, i sudijske ekipe, da je LD Fazan iz Bača, organizovalo sve kako treba, za primer!
Za svoj doprinos organizacji, zaslužili su da im se pomenu imena: Boris Jošić, predsednik LD Fazan, Dobrijević Bogdan-Boćo, Djaković Goran, sekretar LD, Ćulibrk Milan, Azaševac Biljana, i moja malenkost.
Tokom ove manifestacije, predsednik LD Fazan, Boris Jošić, je uručio prigodan poklon g. Milanu Pažinu, predsedniku LSV - sat ugradjen na odbačenom rogu jelena lopatara, sa gravurom.
Eee, još da su takmičari imali više sreće...

steva novic
 Završene su i kvalifikacije za područje Banata.
Skup takmičara je bio u Lovačkom domu u Plandištu gde je prijavljeno 18 lovaca sa svojim pomoćnicima.
Uz doručak,kafu i čaj sudijski žiri u sastavu gos.Rajić Mirko,gos.Madzarev Dušan, gos.urin Stevan, gos.orđević Emil je održao edukativni govor o pravima i obavezama lovaca na L.K.K.
Krenolo u 8 sati na teren koji je pogodovao ovakvom tipu takmičenja a i divljač nije izostala.
Iako je jutro bilo prohladno vremenski uslovi su bili teži ali je ipak bilo dosta realizacija.
Svi rezultati su zbrajani i prezentovani takmičarima odmah po isteku vremena za turnus tako da ni tada a ni posle nije bilo nikakvih primedbi na rad sudija koji su po mišljenjima lovaca odradili svoj posao na profesionalan i krajnje drugarski način.
Tako smo i došli da rezultata i spiska lovaca koji će predstavljati Banatske lovce na Vojvođanskom L.K.K. a to su:
1. Vojnov Dragoslav, pas Ben e.s
2. orović Branislav, pas Beta nod
3. Bajić Dušan, pas Ventura nkd
4. Stevanović Nenad, pas Bea nkd
5. Radivojević urica, pas Klio nkd

Opet bih na kraju pohvalio kako sudijski žiri tako i takmičare na korektnom ponašanju prilikom takmičenja, i prijatnoj i pozitivnoj atmosveri tokom celog druženja jer je ovo bio prvenstveno skup druženja lovaca!

DOBAR POGLED !
steva novic priložio:
391302_174381685989243_100002522396301_342061_620660569_n_1.jpg

Neša

steva novic
 L.K.K. BANAT , Plandište 12.11.2011.
steva novic priložio:
296326_174380835989328_100002522396301_342039_37978730_n.jpg

Neša

steva novic
 L.K.K BANAT; Plandište 12.11.2011.
steva novic priložio:
318514_174379519322793_100002522396301_342005_443809004_n.jpg

Neša

steva novic
 L.K.K BANAT; Plandište 12.11.2011
steva novic priložio:
378131_174380692656009_100002522396301_342034_88160235_n.jpg

Neša

Lala
 Uspeo sam da postavim video snimak, sa proglašenja rezultata na LKK u Baču.
Samo da dodam, da i pored lepih terena, i pored dosta divljači, teškoće je takmičarima, odnosno psima, pričinjavalo izuzetno suvo vreme, i vegetacija skoro bez kapi rose, tako da je jako teško bilo naći miris. Fazani su se uglavnom izvlačili ispred pasa 'peške', a poletanje je najčešće bilo nasumično, bez prilike da psi markiraju, a lovci da realizuju.

Još da kažem, da su pehari, pripremljeni za takmičare, ostali nepodeljeni - razlog ćete saznati kad odgledate snimak proglašenja rezultata!

Moram i da dodam da smo imali, posle proglašenja rezultata, i jedan prilično nelovački, nedžentlmenski i nesmotren istup jednog od takmičara, koji je nezadovoljan sudjenjem, vrlo loše postupio, prilazeći sudijskom stolu, i neprimereno komentarišući sudjenje i sudije. Pokvario je generalno vrlo dobar utisak sa celog takmičenja, a domaćine i goste doveo u neprijatnu situaciju, da prisustvuju sceni, koju je napravio. Čak je i na moj obilazak takmičara kasnije, prilikom ručka, kada sam želeo da vidim da li nekom nešto treba, i da poželim 'prijatno', dobio nabusit odgovor 'djavola je prijatno!'. Time je taj takmičar pokazao da ne poštuje ni domaćine, ni sudije, ni ostale takmičare i goste, a sebe prikazao u vrlo ružnom svetlu. Mogu da razumem da neko bude nezadovoljan, ali zna se kako i na koji način može svoje nezadovoljstvo da iskaže. Ovako, šta da kažem...Žalosno i nekulturno!

Evo video snimka proglašenja rezultata, i obrazloženja sudija:
[movie=youtube]lcTWPjpB-Mw[/movie]

boramaki
 Pozdrav svima ali moram da kazem LALI da je reakcija lovca za koga je receno da je ..... da ne ponavljam, samo isprovocirana reakcija jednog obicnog takmicara, a provokacija je usledela nakon takozvanog proglasenja takmicara koji su prosli dalje u visi rang takmicenja. To mogu svi da zakljuce samo ako malo bolje preslusaju video snimak koji si postavio. Znam da se sada moze reci ona stara KO GUBI IMA PRAVO DA SE LJUTI,ali ako treba da budemo iskreni i posteni jedni prema drugima, onda i nase izlaganje na ovom forumu treba da je u tom duhu. Jos da dodam da su u Bacu svi bili gubitnici, a najvise oni koji i dalje misle da su u pravu.

Kolega molimo Vas da se predstavite kako to dolikuje

Srbijalov Admin Tim

boramaki

Lala
 Kolega, ja znam samo, da je došlo do jedne nesvakidašnje situacije, da ni jedan (!) od 20 takmičara nije imao realizaciju po pravilniku. Kako, zašto, to je drugo pitanje!
Svi uslovi su bili obezbedjeni, a kako su takmičari radili i kako su radili njihovi psi, i ko je imao sreće, a ko nije, to su prava pitanja.
Sudije su postupile kako su postupile, i to je njihovo pravo. Napraviti scenu, zaista nije način.

Svaka druga odluka koju bi sudije donele, bila bi još gora, po mom mišljenju. U nedostatku bodovnih elemenata, presudio je utisak koji su takmičari ostavili, i tu se ne može ništa. Već sledeći vikend je prvenstvo Vojvodine, i glupo bi bilo, da Bačka nema svoje predstavnike.
Žao mi je što takmičari i psi, nisu imali sreće, ili znanja, ili umeća, ili je jednostavno presudila trema ili loš dan kod nekih, ne znam.
Sudije su napravile svoj izbor, a sudjenje vrlo često, i prečesto, bude komentarisano. Mislim da su sudije u ovoj zaista neobičnoj situaciji postupile na najbolji mogući način.
Ili imaš neku drugu ideju, šta je trebalo da urade sudije?

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost! LOVAČKA UDRUŽENJA 71 21.10.2017. 10:46
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
FINANSIJSKI IZVEŠTAJ DOO "VOJVOĐANSKI LOVAC" NOVI SAD ZA 2011. GODINU LOVAČKA UDRUŽENJA 5 08.05.2013. 23:06
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,489,004 posete www.srbijalov.com