Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lovačko oružje na crni barut

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lovačko oružje na crni barut
MMilos
 Pa da ne ispadne kugla...Grin
kad ono nit je kugla nit može da ispadne. Shock

AcaNik
 Ниси чуо ону домаћу: само га добро наби рођо? то иде обично пре онога не пуцај док му не видиш беоњачу ;)

zex66
 Da malo zivne tema.
Evo moje artiljerije na crni barut.
Odozgo na dole: Kentucky cal. 45; Uberti Siber perkusion target cal.44; Uberti ( Remington 1858 ) cal. 44

i62.tinypic.com/ay7uj8.jpg

i60.tinypic.com/2epna03.jpg

i62.tinypic.com/55wjk.jpg

i57.tinypic.com/ezup3.jpg

i59.tinypic.com/11r50f6.jpg

View My Video
Dima koliko hoces Smile

zex66
 I sad zamislite lov sa perkusionom puskom ili kremenjacom, perkusioni pistolj ili pistolj na kremen kao back up i u lov.
Kome to moze da smeta?
Sa kremenjacom mozete da uspesno odstrelite bilo koju divljac kod nas na 100m.
Sa petometkom se sme u lov a sa kremenjacom... ne sme. Mnogo je nelogicnih stvari kod nas.
Valjda ce se uskoro u nasim prodavnicama pojaviti puske na crni barut srbijalov
Inace svo ovo oruzje je vrlo precizno.

AcaNik
 Замишљамо сваки дан и чекамо ;)
питање је и како тачно регулише нови закон оружје на црни барут и да ли ће бити уопште и дозвољено да се лови са њиме.

AcaNik
 Можда и Застава покрене производњу овако нечега? Smile
https://www.youtu...EnlMrPoMpM

zex66
 Ne znam da li bas da se nadamo...
Bice super i ako nas ispostuju uvoznici i trgovci. obzirom da nece trebati dozvola, promet bi mogao da im bude veci.... Opet, s druge strane kod nas i ne postoji bas neko zanimanje za oruzje na crni barut. Mozda kad pocne novi zakon pa da krenemo sa osnivanjem klubova i edukacijom i popularizacijom oruzja na crni barut.

AcaNik
 Ако погледамо не постоји неко занимање ни за лов. ловачка популација броји мање од 1% у овој земљи, па опет има трговаца ;)
Биће тога свега код продаваца сигурно. Него хајде да се ми мало едукујемо ;)

zex66
 Stigla Smile

Hawken .45

i57.tinypic.com/15q84gj.jpg

iveli 3 Tri prsta

AcaNik
 Јеси је пробао? Дај мало више о њој.

zex66
 Probao Smile

View My Video

Perkusiona puska kalibra .45 ( 11,43mm. )
Kapisla size 11, petch ( krpica ) 0,10.
Duzina puske 114 cm.
Tezina 3,7 kg.
Koristi SAMO crni barut od 50 do 100 grejna ( 3,24 - 6,48 grama ) punjenje.
Cevi su ozlebljene a puska vrlo precizna do 100m. Na dalje nije probana a i to je neka efikasna daljina za lov ovakvim oruzjem.
Na snimku je pucano sa punjenjem 50 grejna i kuglom. Sa tom kombinacijom trzaj je zanemarljiv. Inace predvidjena su i konicna znatno teza zrna. Shodno izboru zrna koristi se i jacina punjenja. Ima ubrzicu, na snimku se vidi.
Snimak ne prikazuje verno pucanj, koji je potmuo a ni dim se ne vidi bas najbolje. Posle opaljenja ne vidite odmah metu Smile

AcaNik
 Лепео је изгледала на снимку Smile Просто мами да се проба тако нешто.

MMilos
 Znali neko gde kod nas (ili u komšiluku) ima da se kupi oprema za oružje na crni barut?
Pre svega me zanima pyrodex, kugle (za početak), kalupi za izlivanje kugli...
Je l možda neko to naručivao iz USA?

Našao sam neku online prodavnicu (Dixie Gun) i tamo ima opcija Yugoslavia Smile, ali ne imadoh herca da poručim nešto, pre svega zbog carinika... Sad

arli
 Ne znam koji je korak cevi-twist barel,pa me zanima da li ove puške kapislare-kremenječe, bolje nose sverične projektile ili kugle?!

arli
 Htedoh reći ili konusna zrnaSmile

Podunavac
 Kugle su odavno prevaziđene. Pogotovo iz olučenih cevi. Međutim problem je što se kod pušaka klasične konstrukcije zrno gura kroz cev u pravcu usta cevi do ležišta. Jedino kod revolvera postoji pravi efekat usecanja zrna u žlebove cevi. Ameri su radili na usavršavanju pušaka na crni barut koje se pune odozada, bas iz tog razloga. Ali to onda nema više onu čar starinskog izgleda i verne istorijske kopije.
Tri prsta 2Kolce

arli
 Ok bata podunavacOdobreno

stefan092
 Ja sam pre neki dan na youtube gledao lov na fazana puskama sacmaricama ali na crni barut, ima i kapislara i kremenjaca. Sipaju barut onda filcani cep pa sacma i na kraju pokloac sve se to nabija sipkom, a lovci nose odela iz 19tog veka. Dojam je bio kompletan kad sam gledao. Kako li je tek onima koji ucestvuju u takav lov!?

Cuo sam da je SPORT iz Uzica uvezo ovako oruzje i da sada u kategoriju C, sto bi znacilo da se nabavlja uz licnu kartu i obaveznu prijavu u PU.
Zastava M70 6,5x57, Meopta Meopro 3-9x42
Zastava M70 8x57js, Holosun 403B
Zastava M75 12/70
Zastava M80 12/70
Fabarm ELOS B2 12/76
IŽ 58 16/70

StefanS
 Čuo sam da Dragan Perić iz Sport Užica može da uveze bilo šta iz programa Henry Krank. Na sajmu u Beogradu su bile izložene dve lepe polovne puške kapislare. Vidim da je sada i u Kalibru postavljena reklama da imaju u ponudi oružje na crni barut. Lepo to izgleda. Što se tiče revolvera na crni barut Uberti, bilo ih je u Grofu, i za sada mislim da samo ove dve radnje imaju u ponudi oružje na CB. Smile

AcaNik
 https://www.youtu...e=youtu.be

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Porez na oružje ORUŽJE - SVAŠTARA 233 17.01.2025. 08:58
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovački karabin KARABINI 1756 04.01.2025. 11:13
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,402 posete www.srbijalov.com