Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?
Indjijanac
 nevidim baš jasno jel na ovom džipu što se vidi na slici volan sa desne strane ili leve?
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 Joooj.....kaže kum da me pune insajderi a ja još pre 4 meseca pisao o ovome!!

A šta kažeš majstore : "....očišćeno od grmlja i šiblja...."!
A ukrasno kestenje???
...odbačeno!

Ali da podsetimo radi se o 2010. godini, a sada je čini mi se 2012.
Prošlo je puno puta po mesec dana!
Da li su dozvole pribavljene?
Da li je izgradnja počela?
Da li je dom završen?
Da li je MILION još uvek na računu?
Da li je neko iz PSPŠV proveravao da li su sredstva namenski potrošena?

Uf, al je lako deliti tuđe pare....
Ali došlo je vreme i da neko odgovara!
Drž'te gaće!Rodeo

Ima li koga iz Vršca ili okoline?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

ficha007
 Auuu, a ja kada sam dizao kredit kod banke za izgradnju kuće samo što im nisam morao na uvid staviti i broj crvenih krvnih zrnaca.

Šalu na stranu, osnov za dodelu namenskih sredstava, u ovom slučaju lovačkog doma i fazanerije je projektna dokumentacija kao i lokacijska odnosno građevinska dozvola.

Bar je meni to banka tražila za kredit.

E sad, da sam znao da to može i bez papira, mogao sam preko Kuma da sredim pare za kuću a ja se "iskičmih" sa papirologijom.Grin
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Sremac75

Indjijanac kaže:
nevidim baš jasno jel na ovom džipu što se vidi na slici volan sa desne strane ili leve?

Ma to je onaj u kojem je kum upoznao gepek....iznutra!HaHaHa
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75

ficha007 kaže:

Šalu na stranu, osnov za dodelu namenskih sredstava, u ovom slučaju lovačkog doma i fazanerije je projektna dokumentacija kao i lokacijska odnosno građevinska dozvola.

Bar je meni to banka tražila za kredit.

Banka radi sa svojim parama, a "vertikala" sa NAŠIM!
PraviloPraviloPravilo
Palica

DakiNS
 Na njih se čekalo.Stigli investitori.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

ficha007
 Brate Sremac tu si u pravu. Pa što da se ljudi iz "Vertikale" zamaraju sa dosadnom papirologijom i kontrolom namenski dodeljenih sredstava.

Kome još trebaju te glavobolje kada je kasa puna "NAŠIH-NJIHOVIH" para.

Znaš li ti koliko je to mučno skupljeti te dosadne papirine, dozvole, čitati zakone, paragrafe, pazagrafe... ovako je lakše i lepše.Preki Sud

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

Lala
 Kad smo već kod Vršca, citiraću deo nepotpisanog članka koji je objavljen u 'Vojvodjanskom lovačkom glasniku' br.2, na strani 11:

'U vršačkoj opštini
RAZVOJ LOVNOG TURIZMA

Priznanje LSV g.Krisu Kuksu vlasniku firme 'Fieldsport' iz Engleske

.... tako je i jedna od sednica Upravnog odbora (LSV) upriličena u Vršcu. Tom prilikom je rukovodstvo opštine Vršac dogovorilo punu saradnju sa LSV posebno u oblasti lovnog turizma, razvoju i unapredjenju ove privredne grane, realizaciji zajedničkih porjekata i korišćenje stručnih saveta.
Ovom prilikom je g. Krisu Kuksu iz Engleske, vlasniku firme 'Fieldsport' koja na ovom području ulaže u lovne projekte i zapošljavanje, uručeno posebno priznanje Lovačkog saveza Vojvodine'

Na slici u članku je predsednik LSV Milan Pažin koji uručuje priznanje Englezu.

Da li je to možda firma koja je pominjana u onim glasinama, oko fazanerije i onih 12000 fazana, od kojih navodno pomrlo 2000, ako se dobro sećam, i u onim neproverenim pričama oko nekakvog auta? Mada, znam da ima dosta fazanerija, i da dobar deo njih radi smanjenim kapacitetom - problem je plasman i naplata, pretpostavljam. Ili se ovde radi o ino firmi koja se bavi samo lovnim turizmom?
Probao sam da na internetu pronadjem nešto o ovoj firmi 'Fieldsport' ili o vlasniku g. Kuksu, ali nisam uspeo.
Naravno, u ova krizna vremena, svaki čestiti investitor je dobrodošao. Bilo bi lepo kada bi LSV koji je dodelio priznanje, ili neko drugi, objavio o kakvom ulaganju je reč, da li je reč o nekom zajedničkom aranžmanu sa LU ili sa LSV, ili sa opštinom - zaista može biti vrlo interesantno saznati, pa da možda i druge opštine ili LU krenu tim putem. Pretpostavljam da naša (srpska) strana u tom aranžmanu daje lovište na neki način, radnu snagu, i po tekstu daje eventualno i 'know how', a stranci ulažu novac; zašto se ne objavi 'vršački recept' kako da se privuku strane investicije u lovstvo? To bi bilo vrlo korisno za celo lovstvo. Nije valjda tajna?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Sremac75
 Strani investitor u fazanerije, finansijer porodičnog letovanja i kupovine automobila...ju, ju, ju...

Nije valda zbog njega održavan UO LSV u Vršcu?

Ne znam samo zašto mu Beuk nije dao orden...on je poznat po ordenima!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Sremac75
 Da bi strani ulagač mogao da ulaže u Srbiji, mora prvo da osnuje privredno društvo ili predstavništvo stranog pravnog lica kod APR.

Sve ostalo bi možda moglo biti zanimljivo upravi za sprečavanje pranja novca?
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala

Sremac75 kaže:
Da bi strani ulagač mogao da ulaže u Srbiji, mora prvo da osnuje privredno društvo ili predstavništvo stranog pravnog lica kod APR.

Sve ostalo bi možda moglo biti zanimljivo upravi za sprečavanje pranja novca?

Pa može da osnuje i mešovitu firmu sa nekim domaćim pravnim licem.
Mada koliko ja znam, stranci preferiraju svoje firme, jer profit mogu vrlo jednostavno, prema našim propisima, da iznesu van Srbije. A i porez na dobit je u Srbiji manji.

Sremac75
 Da, ali onda ne nastupa kao vlasnik firme 'Fieldsport' iz Engleske, nego kao vlasnik, suvlasnik, predstavnik, "XY" firme iz Srbije sa stranim ili mešovitim kapitalom!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Lala
 Pa zato i kažem, da bi bilo lepo kada bi savez ili neko drugi ko je verziran u celu priču, dao malo više detalja.
Ne znam, možda Kum zna nešto oko toga?

Indjijanac
 http://www.fields...azine.com/
evo neki magazin ali neznam baš najbolje da se snadjem sa pregledom pa neznam dali negde ima ime Krisa Kuksa i dali je to ta firma
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

sasa035
 Sve se moze kad se hoce.Treba da postoji samo dobra volja.I da se opstane od nasih zakona i cele birokratije.Preleze pocetne decije male boginje...i onda je sve lakse.Ali znajuci kakav smo narod i kako kod nas funkcijonisu stvari tesko da ce neko pametan iz inostransva da ulozi kod nas nesto.
sasa035

Lala
 Sve se može kad se hoće, tačno, ali kanda u ovoj priči samo poneki mogu, a ostali ne.
Dokle god ne bude jasno o kakvom se aranžmanu radi, i dok to ne bude javno predočeno, imam pravo da izražavam sumnju u čestitost namera učesnika. Tim pre što su lovišta i divljač državna imovina, dodeljena na korišćenje LU. Zato me zanima način na koji je omogućeno stranom privatnom kapitalu da udje u aranžman oko lovstva i kakve vrste je taj aranžman? I čime je to strani državljanin zaslužio plaketu, kad već nije mogao da dobije neki ordenčić (valjda komisija nije htela ili nije mogla po pravilniku da to dodeli).
A obaška što me jako zanima, na kom to konkursu su deljene pare za izgradnju lovačkih domova - to nisu ničije privatne pare, nego pare poreskih obveznika, dakle, gradjana. Nije valjda da su pare deljene ad hoc, nečijim diskrecionim odlukama?
Imamo pravo kao lovci i kao gradjani ove države da zahtevamo da se obelodani ceo ovaj arnažman u Vršcu, uključujući i dobijene pare od države, i uključujući volijeru velikog kapaciteta, napunjenu sa fazanima. Divlje krmače sa prasićima, na hranilištu, se ne računaju za sada.
Ima u izgradnji, kako se saznaje, još jedan velik lovnotehnički objekat u mestu Mladenovo, kod B.Palanke, za koji pretpostavljam da se takodje finansira parama iz državnih fondova - interesantno, baš iz tog mesta su jedan uticajni otac zaposlen u PSPŠV, i jedan sin uticajnog oca, za kojeg nije sigurno da li je zaposlen u LSV ili u Vojvodjanskom lovcu.
Mslm, da se ne lažemo: sve se manje-više zna, ali jedno su privatna saznanja, a drugo su zvanični podaci i saopštenja. Zato i postavljamo pitanja, a oni koji znaju odgovore, dužni su da ih daju. Bez 'lovnih tajni'!

ficha007
 Nemoj tako Lalo, možda je u pitanju koncesijaROFL.

Vidiš da je to sada u modi. Možda se radi o koncesionaru, a pojedina gospoda iz Vršca su mu "logistička podrška" ROFL.

sasa035

Lala kaže:
Sve se može kad se hoće, tačno, ali kanda u ovoj priči samo poneki mogu, a ostali ne.
Dokle god ne bude jasno o kakvom se aranžmanu radi, i dok to ne bude javno predočeno, imam pravo da izražavam sumnju u čestitost namera učesnika. Tim pre što su lovišta i divljač državna imovina, dodeljena na korišćenje LU. Ne znam kako može lovišta da koristi strana firma ili pojedinac?
A obaška što me jako zanima, na kom to konkursu su deljene pare za izgradnju lovačkih domova - to nisu ničije privatne pare, nego pare poreskih obveznika, dakle, gradjana. Nije valjda da su pare deljene ad hoc, nečijim diskrecionim odlukama?
Apsolutno se slazem sa tobom Lalo.Pitanje je odakle poceti.Jer osecam da kod nas i pored zakona i svega postoje takve rupetine da je apsoluno sve moguce.Pa i jos ako poznajemo nekog lokalnog odbornika koji je na vlasti...neposoji nemoguce.Mislim Lalo da celo nase drustvo trazi put u magli.Putokazi postoje ali ih mnogi necitaju i nepostuju. I tako u nedogled.Pitam se samo dokle i ko ima resenje za sve ovo?
sasa035

Lala
 Pa, i pored svih manjkavosti nekih naših zakona i propisa, mislim da je kod nas mnogo veći problem neprimenjivanje ili selektivno primenjivanje već postojećih zakona. Ili još gore, 'kreativno' tumačenje propisa.
Dokle god je tako, nema nama 'leba!

chaki

Sremac75 kaže:
Da, ali onda ne nastupa kao vlasnik firme 'Fieldsport' iz Engleske, nego kao vlasnik, suvlasnik, predstavnik, "XY" firme iz Srbije sa stranim ili mešovitim kapitalom!

Ti ni na odmoru ne mozes bez posla hehehe. Uzivaj opusti se napuni baterije tek se sprema vruca jesen treba odmoran da budes
O meni se najlepše brinu oni koji me ostavljaju na miru.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Strelišta u Srbiji LOVNO STRELJAŠTVO 106 10.02.2020. 15:01
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,461
Najnoviji član: Cikazuba

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,539,779 posete www.srbijalov.com