Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Privatizacija lovstva u Srbiji da ili ne?
DakiNS
 Kolege mislim da ste smetnuli sa uma jednu stvar , a to je da je fazanerija isto kao i bilo koja druga farma kokošaka . Strana firma mislim da nema prepreka da iznajmi ili kupi zemljište i napravi fazaneriju sa kupljenim matičnim jatom ili pilićima iz umetnog uzgoja .Tako isto može da gaji i divlje svinje iz umetnog uzgoja a fazančiće i prasiće redovno da prodaje zainteresovanima.Znači po meni može čak i da napravi ugovor sa nekim LU da isporučuje fazane i dovodi kod njih turiste na odstrel a da se pojavljuju na tržištu samo kao proizvođači fazana. Dobro njima i dobro LU.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75

chaki kaže:

Sremac75 kaže:
Da, ali onda ne nastupa kao vlasnik firme 'Fieldsport' iz Engleske, nego kao vlasnik, suvlasnik, predstavnik, "XY" firme iz Srbije sa stranim ili mešovitim kapitalom!

Ti ni na odmoru ne mozes bez posla hehehe. Uzivaj opusti se napuni baterije tek se sprema vruca jesen treba odmoran da budes

NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA!Srbija
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Sremac75
 Daki to bi bilo OK ...ali zbog čega onda orden za farmera!

A da li bilo OK kada bi, npr prilikom konkursa za bespovratna sredstva za unošenje fazana u lovište, bila isforsirana baš slučajno ta farma fazanskih pilića....odnosno kada bi oni koji dobiju sredstva od PSPŠV bili na neki način primorani da fazane kupe baš od tog odlikovanog engleza, čiji je KUM fizikalac na terenu?

Kako bi na to gledale već postojeće fazanerije?
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala

DakiNS kaže:
Kolege mislim da ste smetnuli sa uma jednu stvar , a to je da je fazanerija isto kao i bilo koja druga farma kokošaka . Strana firma mislim da nema prepreka da iznajmi ili kupi zemljište i napravi fazaneriju sa kupljenim matičnim jatom ili pilićima iz umetnog uzgoja .Tako isto može da gaji i divlje svinje iz umetnog uzgoja a fazančiće i prasiće redovno da prodaje zainteresovanima.Znači po meni može čak i da napravi ugovor sa nekim LU da isporučuje fazane i dovodi kod njih turiste na odstrel a da se pojavljuju na tržištu samo kao proizvođači fazana. Dobro njima i dobro LU.Lovac 3

Tačno, može i tako, ali i dalje ostaje pitanje kakva je tu uloga LSV, i čemu onda priznanje? Ako je stranac došao da pravi profit, onda nije došao iz altruizma, nego zbog para.
A rekoh već da su kapaciteti već postojećih fazanerija tek delimično iskorišćeni; neke fazanerije ni ne rade. Ne vidim ekonomsku logiku da neko otvara još jednu fazaneriju baš sada, u ovim uslovima krize. Slaba potražnja i donekle loša naplata redukuju proizvodnju. Komercijalni lov divljači je takodje sve slabiji.
Pre mislim da je možda bilo neke druge kombinacije i matematike, koja kanda nije odigrana.
Ne tvrdim da sam u pravu, ali meni ovo liči na priču 'ruka ruku mije'.
Zanima me baš, koliko dnevno pojedu hrane 12000 fazana? To mora da je lep trošak, posebno kad ih hraniš stalno, u volijeri, a nema potražnje na tržištu. Ili grešim, možda ima? Pa onda radna snaga, pa vet. nadzor, pa uginuća, itd...
Da se našalim: ima onaj vic, kad čovek udje u pekaru i pita 'imate li hiljadu pereca?', pekar kaže 'nema'; i tako nekoliko dana zaredom. Pekar odluči da preseče svakodnevno cimanje i napravi hiljadu pereca, dodje čovek i opet pita 'imate li hiljadu pereca?', pekar kaže 'imamo!', a čovek mrtav 'ladan, krene na vrata i u odlasku dobaci 'e da mi je znati kome ćete da ih prodate!'.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

bogoljub
 Možda to bude i izvoz za Englesku,a ovde jeftina radna snaga i zemljište a o hrani i da nepričamo.
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Gedza66

ficha007 kaže:
Nemoj tako Lalo, možda je u pitanju koncesijaROFL.

Vidiš da je to sada u modi. Možda se radi o koncesionaru, a pojedina gospoda iz Vršca su mu "logistička podrška" ROFL.

Jel Sremac75 utvrdio šta piše na etiketama fazan?Grin

Ako je etiketa na engleskom, onda se sigurno radi o "lon poslovima". To znači da kum od te strane firme dobije sve što mu je potrebno da napravi fazan a onda im vraća gotov proizvod, koji se najverovatnije opet vraća u ovdašnja lovišta ali po engleskim cenama.Cry
ČUJTE LOVCI!!!ČUVAJTE SE SEBE

Indjijanac
 [movie=youtube]qeC79EBsIvo[/movie]

Vrlo je moguće da je nešto ovako zamišljeno u Vršcu
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

DakiNS
 Da li mi se čini ili privatizacija tiho i polako se uvlači u lovstvo. Koliko ste puta čuli da neko LD ima sponzora? Na prvi pogled to je jedna jako lepa vest. Međutim to po meni liči na medalju sa licem i naličjem ili na put koji se račva. U prvom slučaju ili lice medalje nalazimo na čoveka koji je uspeo u životu ( ne ulazim u način uspeha pod uslovom da je zakonit) koji voli lov i druženje i koji želi svojoj lovačkoj organizaciji da pomogne, To je za svaku pohvalu i daj bože da je takvih što više! Međutim ima i naličje medalje ili drugi put gde je početak sličan ali sa drugačijom namerom i posledicama. Scenario liči pomaže se lovcima ulažu se sredstva stvara se jedna uspešna lovačka organizacija, ali organizacija gde se samo sluša gde nema različitih ili suprotstavljenih stavova jer "BABO" preseče i njega se sluša. Kada je to u interesu lovstva uvek bih pozdravio postupak "BABE", međutim "BABO" može i da počne drugačije da se ponaša , a to je ono što neće valjati. Počinje da smatra lovište svojom babovinom , ponaša se kao paša, samo on ima pravo na odstrele , određuje ko će a ko neće loviti , u lov ide isključivo sa podrepašima koji dobivaju mrvice pale sa stola. Izbacivanjem ili odlazak "Babe " vodi ka gašenju lovačke organizacije jer su to uglavnm društva , geografski skrajnuta ili malobrojna. Da li sam pristalica teorije zavere - nisam , samo možda malo dalje i pažljivije gledam i slušam.Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

sheytan
 Ima tu mlogo istine, Daki, al ja moram da se nashalim na konto BABE, jer ako se ne shalim, tju da pooknem, u ova teshka vremena! Odobreno

novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

sasa035
 Ja sam no ovu tema imao mnogo duela.Svi se boje necega sto im je totalno strano ili poznato iz onih nasih nesrecnih privatizacija nesretnih firmi.Koje iz kolapsa predjose u zaborav ali...Ja mislim i da je ovakvo stanje kakvo jeste u prilicno ocajnom stanju.Da bi poceli sa temom iole ozbiljno treba to videti kako iole ozbiljne zemlje to rade pa onda dalje.Inace kod nas se bavi lovom svako...I ne videh da od silnih pretnji brojki mahanja i bilo cega se nesto promeni na bolje.Bojim se da kod nas se samo bojimo da izgubimo ono sto imamo a nemamo puno toga.A za korak dalje bojimo se ko ce i sta ce i sta ce ostati za nas.Pa ako ovako ostane uglavno mrvice ili nista.Ukoliko se zakonski nesto regulise i pronadje onaj ko ce to da postuje mozda i ima neke nade.
sasa035

sasa035

Indjijanac kaže:
[movie=youtube]qeC79EBsIvo[/movie]

Vrlo je moguće da je nešto ovako zamišljeno u Vršcu
Ovako nesto mozemo mi samo da zamisljamo i sanjamo.Cry
sasa035

Sniper Hunter
 Šta će nam veća privatizacija od ove danas ,u većini LU caruju i žare i pale razni predCednici ,sekretari ,lovnici ,za nas sitnu boraniju nema leba tako da možemo reći da je već sve bar poluprivatizovano.....Sad

sasa035

Sniper Hunter kaže:
Šta će nam veća privatizacija od ove danas ,u većini LU caruju i žare i pale razni predCednici ,sekretari ,lovnici ,za nas sitnu boraniju nema leba tako da možemo reći da je već sve bar poluprivatizovano.....Sad
Zasto kolega sniper tako.Pa to je barem u skladu sa nasim mentalitetom.Ko zasedne u sedlo tu treba da doceka i smrt.I po moguctvu da prepusti nekome ko je istog misljenja ili nekome iz familije.Naravno ovo je ironicno.Ali ti kao i ja znamo kako tro ide u zemljama gde se zna kako se i sta radi(i ti u Svsjcerskoj i ja u Austriji).I ne treba da budemo licemeri.Vec i sam znas da se kod nas mora ici na pecanje ili u lov.I kod nas mora ponavljam mora jer to smo mi.Kako je to kod tebe?Zasto ne odes u Svajcerskojh da pecas na mestu gde je to zabranjeno ili lovis gde ne sme?Isto i ja u Austriji?Koliko lov kosta i ko se njime bavi?Kod mene u jagodini se bore da lovacko udruzenje preziv od nekih 900 clanova.I obezbede one minimume a stanje svake godine sve gore i gore.100 za sezonu a svako zeli svake nedelje i fazana(ili vise njih)i zeca i kad sme i nesme.Imao sam zelju da odstrelim jarebicu ili idem negde gde je ima.Od jednog poznatog lovca sam dobiuo za mene ne proverene informacije da ka Zajecaru su Italijani iskesirali dva revira i da jarebice i sljuke nesme niko osim njih da lovi.Kada budem imao vise informacije vrlo rado cu podeliti sa svima.A fotografije sam video sam.Privatizacija je u toku i ona se desava ali na cudne nacine.I ko koga moze kod nas da kontrolise.Ovo nas lici na ono mnogo kucica i imanja i previse znanja.A samo oni sto domacinski gazduju u skladu sa mogucnostima zivuckaju.lovista koja mogu da ugoste i ponude nesto svima koji to sebi mogu da priuste mozes izbrojati na prste.A sto se sponzora tice njih je uvek i bilo nekad manje nekad vise.Samo se sada mnogo manje ima a sve vise treba a i sponzori ocekuju vise.I na kraju mora nesto i da mu se vrati pa nije on kriv sto ima a mi nemamo.Kao da je to nesto novo i od juce......Kolce
sasa035

Lovac Stari
 Privatizacija je vec tu samo se nije javno oglasila. Ali kada dodje pravi momenat iznenadice se mnogi kada cuju i vide koliko ih je postojalo ili vec postoji. Ima toga u Vojvodini na vise mesta. A i sve ostalo navodi u tom pravcu, ko ima love imace i ostalo, a sto napisa Sniper mi sitna Boranija > kako nam bude ili kako se snadjemo, mozda cemo kao Prle Balansero Frown.
Dobar pogled.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Školovanje u oblasti lovstva PROPISI O LOVU 65 22.06.2020. 08:05
Strelišta u Srbiji LOVNO STRELJAŠTVO 106 10.02.2020. 15:01
Konkurs za raspodelu sredstava Budžetskog fonda za razvoj lovstva RS u lovnoj 2011/2012 PROPISI O LOVU 55 27.07.2019. 16:12
Prvi Damski lovački klub u Srbiji LOVAČKA UDRUŽENJA 69 26.08.2016. 22:37
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 26
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,716,899 posete www.srbijalov.com