Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Prvi Damski lovački klub u Srbiji

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Prvi Damski lovački klub u Srbiji
huntinggirl1
 http://www.damyce...ost-klubu/
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

zoranp
 Sanja hvala na informacijama, ali nekako mi neide slovački, češki ili koji već...više bi volio da mi na srpskom predstaviš odgovore na ov pitanja sa naslovne strane.
Citiram taj post
"Vidim da ovde sve ide na prvu loptu!! Ja sam u prethodnom postu mislio na temu ili svrhu konferencije (koja nije nigde ni pomenuta) i na to kako to da jedan "lokalni" damski klub ima takav kapacitet i takve sponzore?? Zar je zaista toliko jaka stručna tematika te konferencije, pa da se tolika svita okupi?? Neznam zaista zašto ova moja razmišljanja nekoga potpiruju i da neko to naziva nekim podrivanjem, ljubomorom i zavišću, jer zato stvarno nemam razloga, čak šta više poznam tu dosta ljudi i imam lepo mišljenje o njima!"
Hvala koleginice unapred!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Srem
 Nisam ni ja uspeo da odgonetnem sta kazu Cehinje .
Pa valda da je bilo lepo , sve dobro organizovano itd .
U krajnjem slucaju I cilj postojanja je ovakvih klubov bi trebalo biti bas to druzenje I saradnja na medjunarodnom nivou.

Evo ja sam bas iz ovih upisa saznao da imamo vise Damskih klubova u Srbiji bar dva kluba koliko vidim .

Mislim da ovaj Zoranov upis meni licno je sasvim na mestu , I kao I da tu nema mesta da se ovakva pitanja etiketiraju kao zloba ili netrpeljivost prema nekom desavanju .

Pozdrav

zoranp
 Srem nema tu nikakve zlobe, alo mogu pomalo naslutiti ono fino potprcaCenzurisanonje od strane drage koleginice sa ovim zadnjim linkom, a na račun nas nekolicine koji smo pitali neka po meni konkretnija pitanja!!??...ali Bože moj, pa ko smo mi da to zapitkujemo??!! ...izgleda da je draga koleginica ipak previsok nivo da bi nama običnim lovčićima polagala račune!!...a onda opet pitam admine, kakva je uopšte važnost te objave na naslovnoj strani??
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Srem
 Vidiš da baš nije popularno bilo šta pitati , tako bar izgleda .
To je sasvim tačno da je ova vest , najavljena prilično upečatljivo.
Iskreno mislim da je sa organizacione i menadžerske strane vrlo zanimljivo pitanje kako u danasnje vreme bilo sta uspeti dobro organizovati i naravno finansijski se pokriti .
Jer stvarno neznam ni koliko je to Damsko udruzenje tj. koliki broj koleginica broji ?
Naravno ako ih je mali broj članova - opet je verovatno teže organizovati .

Verujem da bi i nama neupućenima dobro došao neki savet .

Pozdrav svima na temi ....

dalibor

zoranp kaže:
Sanja hvala na informacijama, ali nekako mi neide slovački, češki ili koji već...više bi volio da mi na srpskom predstaviš odgovore na ov pitanja sa naslovne strane.
Citiram taj post
"Vidim da ovde sve ide na prvu loptu!! Ja sam u prethodnom postu mislio na temu ili svrhu konferencije (koja nije nigde ni pomenuta) i na to kako to da jedan "lokalni" damski klub ima takav kapacitet i takve sponzore?? Zar je zaista toliko jaka stručna tematika te konferencije, pa da se tolika svita okupi?? Neznam zaista zašto ova moja razmišljanja nekoga potpiruju i da neko to naziva nekim podrivanjem, ljubomorom i zavišću, jer zato stvarno nemam razloga, čak šta više poznam tu dosta ljudi i imam lepo mišljenje o njima!"
Hvala koleginice unapred!!

Nista kolega posebno ne pise osim da su ih posetili u Srbiji i da su imali konferenciju i otvorenu diskusiju a posle toga lepo druzenje i lov, da je od 5 odstreljenjih prepelica 4 odstrelila njihova clanica, ako bude sta trebalo za prevod tu sam i za Ceski i SLovacki iveli 3
Hunting is a passion! Pas

DakiNS
 Kada sam neupućen u neke stvari ja pitam ali otvoreno i bez zadnjih namera, koje su u prethodnim upisima uočljive , barem meni. Kolege ukoliko niste nikada učestvovali u organizaciji neke klubske svečanosti onda to i pitajte nemojte insinuirati ružne stvari. Iz mog iskustva , a učestvovao sam u mnogo organizovanja kojekakvih skupova mogu vam reći da je to vrlo težak i naporan , a nadasve odgovoran posao. Prvo mnogi od vas znaju za drugi damski lovački klub Artemidu , pa što niste postavili vest, ne nego se pravite grbavi. u organizovanju takvih kupova , svečanosti (čak i izložbi pasa) ide se na noge svima onima za koje mislite da vam žele i mogu finansijski pomoći , od dobrosojećih lovaca , kinologa , privrednika, pa do opštinskih organa kojima je u interesu promocija njihove opštine , delatnosti ili recimo odgajivačnice. Ta sredstva se zovu donacije koje mogu biti od novčanih , materijalnih ili čak radnih (dobrovoljni rad). Koje je Damski klub iz Bečeja od tih varijanti iskoristio je potpuno nebitno, možda čak i iz vlastitih sredstava, što je vama zavidnicima nepoznato. Ali ajde da vam malo nagovestim. nekoliko naših forumskih druženja isfinansirali su domaćini forumaši. Nadam se da sam bio jasan.Svi ostali upisi tipa: Pravim se Toša. Biće brisani. Kao i pitanja uperena prema ličnosti a ne događaju u cilju omalovažavanja ili ismevanja nečijeg vrednog rada. I kolege ukoliko vam neki tekst na stranom jeziku nije moguće prevesti isloristite mogućnost "prevodioca" na netu.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

dalibor
 Kolega ja sam i postavio taj drugi damski lovacki klub na pitanje da li postoji jos neki klub u Srbiji. Angry a mene ne zanima ko je koga molio ili sta je ko radio, ja sam samo ovde odg na pitanje. Mislim da je svima nama na prvom mestu druzenje i razmena iskustva. iveli 3
Hunting is a passion! Pas

DakiNS
 Kolega tvoja je informacija dobrodošla , kaoi svaka druga.Odobreno
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Vuki
 ConfusedShockFotoMakaLoveMakaStari

huntinggirl1
 https://www.faceb...amp;type=1
Pas Kuca Pas 2 živim za njih, moji psi su moj život, lov bez njih nije lov!

slavaplana
 sajt LSS

OČUVANJE PRIRODE U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI
- USPEŠNA PRIČA NEZABELEŽENA BILO GDE U SVETU

Potpisan sporazuim o saradnji LSS i PHASA

Sporazum o saradnji

Sporazum o saradnji u oblasti lovstva, potpisali su Asocijacija profesionalnih lovaca Južne Afrike, (PHASA), koju predstavlja gospođa Adri Kitshoff, izvršna direktorka i Lovački savez Srbije, koga predstavlja predsednik, prof. dr Zoran Popović.
Organizacije su se obavezale da će raditi na razvijanju prijateljskih veza i jačanju lovačkih interesa.

Promocija održivog lovstva

Gospođa Adri Kitshoff, direktorka PHASA, je prisutne vodila kroz video prezentaciju o izazovima crnog kontinenta. Za svakog lovca je svakako najveći izazov velika petorka big five: nosorog, lav, leoprad, bufalo i slon, ali je ovaj lovački san za većinu veoma skup.

Očuvanje prirode-uspešna priča

Očuvanje južnoafričkih divljih životinja je uspešna priča nezabeležena bilo gde u svetu.
Safari lovna industrija, da je tako nazovemo, u ovoj priči je odigrala ključnu ulogu od prvog dana i nastavlja to da čini na neodređeno vreme.
Kako je navela gđa Adri, godine 1964. u JAR su imali oko 575. 000 divljih životinja širom zemlje.
Tokom 1960-tih safari lov je počeo značajnije da se razvija, stvarajući direktan podsticaj za razvoj ove oblasti, za gajenje, kupovinu, zaštitu i očuvanje divljači. Lovstvo je postalo održiva investicija. Kada je safari lovna industrija počela da raste, sa njom je paralelno rasla i inspiracija za Južnu Afriku kao zanimljivu turističku destinaciju.
Danas se JAR može pohvaliti populacijama divljih životinja od blizu 19 miliona jedinki. Neke vrste kao što su beli nosorog (od kojih trenutno ima više od 5.000 na privatnom zemljištu) i crni gnu, su se vratile sa ivice istrebljenja.
Populacije su ponovo zdrave i danas se odgajaju uglavnom na privatnom zemljištu, odnosno privatnim farmama divljači. Vrši se reintrodukcija vrsta u oblastima u kojima su izumrle.
Trenutno postoji više od 10.000 privatnih rančeva divljači u JAR, uglavnom u marginalnim poljoprivrednim oblastima, a procenjuje se da pokrivaju 20 miliona hektara zemlje.
Privatna preduzeća poseduje tri puta više zemlje (i sprovode efikasne programa očuvanja divljači), od svih državnih parkova i rezervata zajedno.
Lovna industrija u celini, koja obuhvata lov, doprinosi godišnje otprilike 8 milijardi randa privredi JAR. To je više od prihoda ostvarenog od mnogih drugih značajnih poljoprivrednih proizvoda.
Danas u JAR imaju više međunarodnih lovnih turista koji putuju u JAR svake godine, nego bilo koja druga zemlja na crnom kontinentu. Južnoafrička uspešna priča o očuvanju životne sredine se zasniva na principima održivog korišćenja, čiji glavni deo čini odgovorni lov.
Jednostavno poređenje je Kenija, zemlja koja je izgubila 85 % svojih divljih životinjskih vrsta, jer je ukinula lov kasnih 1970-tih.

Saradnja damskih klubova

Dolazak afričke delegacije je podstakao saradnju damskih lovačkih klubova. Svečanom potpisivanju su prisustvovale i predstavnice damskih lovačkih klubova. Značajan je bio susret naših dama lovkinja, koje su se zadržale sa gđom Adri u prijatnom razgovoru o lovačkim temama.
Međusobna saradnja će se nastaviti, kako bi se kroz promociju održivog lovstva i očuvanja prirodnih resursa, pokazalo da lovačka zajednica misli na buduće generacije i zdravu prirodu kao nasleđe koje ostavljamo svojim potomcima. Održivi i odgovorni lov su ključ očuvanja prirode, što nam južnoafrički primer nesumnjivo potvrđuje. PHASA daje nesvakidašnji primer i u pogledu angažovanja žena u lovstvu i lovnom turizmu, obzirom da njihov radni kolektiv čine žene.

Svrha sporazuma

PHASA i Lovački savez Srbije su potvrdili da žele međusobno da promovišu jedni druge, kao i da se uzajamno usklade kao prioritetni partneri za očuvanje prirode i zastupanje u lovstvu. Na ovaj način organizacije će zastupati i promovisati aktivnosti svake od strana i upoznati javnost u celini da poštuju i zastupaju prava lovaca, regulišući u svom domenu uslove tržišta, odnose sa javnošću i svest o partnerstvu ove vrste sa sličnim organizacijama. Dogovorena je i razmena publikacija koje organizacije šalju svojim članovima.
PHASA kao Asocijacija profesionalnih lovaca Južne Afrike, koja predstavlja pojedince profesionalce i preduzeća u južnoafričkom sportskom lovu i lovnoj industriji ima velika iskustva u organizaciji lova za inostrane goste, tako da će i u tom pogledu biti pouzdan partner lovnim turistima iz Srbije.
Lovački savez Srbije će se zajedno sa PHASA zalagati na zastupanju stavova udruženja kao obrazovanih, stručnih i priznatih upravljača u oblasti gazdovanja divljači u svojim zemljama.
PHASA će podsticati južnoafričke lovce da posete Srbiju radi učešća u organizovanom lovu.
Jaooo

Lala
 Svi današnji upisi vezani za SDLK 'Artemida' su prebačeni u temu koju sam otvorio pod tim nazivom.

Nema smisla na temi o Prvom damskom klubu 'Bečej' pisati o radu drugog damskog kluba. Svako neka iznosi svoja dostignuća i rezultate u radu na odgovarajućoj temi.
Pretpostaljam da koleginica Mina iz neiskustva sa forumom Srbijalov nije zatražila otvaranje nove teme posvećene radu SDLK Artemida, čiji je sekretar; ne uzimam joj to za zlo, pošto iz njenog upisa shvatam da je ona za saradnju damskih klubova, makar i protokolarnu, što bi valjda bilo i normalno.

Naravno, odnose medju klubovima treba da reše članice/članovi tih klubova, bez ljubomore, zavisti, zlobe ili pakosti, a uz uvažavanje svačijih postignutih rezultata u lovačkoj karijeri i lovstvu. Nadam se da će dame biti dovoljno mudre da izbegnu zamku posle koje bi opet mnogi zlonamerni mogli da kažu: 'ma pusti, žene!'.

Dakle, 'Artemida' je dobila svoju temu, pa izvolite! Evo i link:

http://www.srbijalov.com/forum/viewth...ost_157301
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Mina
 Lalo, prihvatam sugestiju.
Prosto sam se nadovezala na diskusiju koja je ovde započeta, ali ipak, oba kluba zaslužuje zasebnu temu.
Deda i otac su me pored lova učili i diplomatiji i međusobnom uvažavanju, time se i danas vodim.
iveli 3

Lala
 Ovih dana su članice Damskog lovačkog kluba otišle u tradicionalnu novogodišnju posetu jednom vrtiću u Bečeju. Kao i ranijih godina, deci su objašnjavane osnovne stvari u vezi lovstva, u vezi odnosa prema prirodi, a klinci su svojim gošćama priredili i malu predstavu 'Crvenkapa i vuk'. Za ovu priliku je u scenografiji korišćena i preparirana koža vuka kog je svojevremeno odstrelila Sanja, predsednica Damskog lovačkog kluba.
Treba dodati da su bečejski klinci i klinceze redovni gosti i učesnici manifestacije 'Lovački dani' koja se tradicionalno održava početkom avgusta svake godine u Bečeju, u organizaciji tamošnjeg LU.

Lala
 Poznato je da je u Vojvodini generalno veliki problem nedostatatak šuma, i da je po nekim podacima svega oko 9% površina u pokrajini pod šumom, što stvara veliki problem za divljač da ima svoje stanište i zaklon.

Imajući to u vidu, LU Bečej je u svom lovištu na inicijativu Sanje Momčilović Bognič, zamenice predsednika LU, imao akciju pošumljavanja. Nabavljeno je i zasadjeno 100 sadnica hrasta. Ova akcija predstavlja deo dugoročnog plana poboljšanja stanišnih uslova u lovištu.
Naravno, Prvi damski lovački klub je podržao ovu akciju, pa je deo članstva konkretnim primerom i radom na terenu pokazao kako treba raditi.

Koliko se sećam, pre nekoliko godina je država delila besplatne sadnice višegodišnjih remiza, ali izgleda da ta akcija nije naišla na onakav odziv kakav se očekivalo. Šteta da jedna dobra ideja nije realizovana u većem obimu tada. U medjuvremenu je jedan deo već postojećih remiza u lovištima uništen, isečen ili čak i spaljen od strane nesavesnih pojedinca, koji to rade zbog brazde više. A kad nema remiza, onda nema ni divljači - divljač ide tamo gde ima sklonište.
Lala priložio:
10153048_692599287429907_50046596_n.jpg

Lala
 Evo još jedne slike

bogoljub
 Gde god nađeš zgodno mesto ti drvo posadi.Jer drvo je blagorodno pa će da nagradi.......iveliSrbijalovHoemo jo
Gledala mi Ciganka u dlan i kaže:
- Do 35. godine nećeš imati para i mučit ćeš se.
Ja je pitam:
- A poslije 35.?
A ona će:
- Će se navikneš na to.

Lala
 U Bečeju je 22. i 23.08. održana druga Medjunarodna konferencija damskih lovačkih klubova, sa dobrim izgledima da Bečej i njegov Damski lovački klub postanu središte tradicionalnog godišnjeg okupljanja dama lovkinja u regionu, pa i u Evropi.
Podsećam da u Srbiji postoje dva damska lovačka kluba: Damski lovački klub iz Bečeja, kao prvoosnovani, i Damski klub 'Artemida'.
Na žalost, i medju malobrojnim damama ima podela i isključivosti, pa su tako članice uprave kluba 'Artemida' i pored zvaničnog poziva organizatora ignorisale ovu Mejdunarodnu konferenciju!
Lično sam bio svedok da su gosti Konferencije u Bečeju bili neprijatno iznenadjeni odsustvom bilo koga iz uprave kluba 'Artemida', i da komentari prisutnih gostiju na Konferenciji na takav potez ignorancije uopšte nisu bili pozitivni, naprotiv.

Moram da kažem da su prisutne gošće na Koonferenciji bile veoma šarmantne i raspoložene, a da su, po pričama organizatora, pokazale vrlo dobru obučenost i preciznost za lov prepelice i gugutke, tim pre što je nekima od njih to bilo prvi put da love prepelicu, jer je lov na tu vrstu u njihovim zemljama zabranjen.

Podršku ovoj Konferenciji je pružio CIC, LSS i LSV, a i lokalana samouprava na čelu sa predsednikom opštine Bečej nije ostala ravnodušna na ovaj značajan dogadjaj.
Zajednička fotografija učesnika:
Lala priložio:
dsci0054_2.jpg

Lala
 Sa leva na desno: predavač na stručnom delu Konferencije, expert CIC i direktor preduzeća 'Jelen LSS' Aleksandar Ćeranić; domaćin lovnog dela Konferencije predsednik LU 'Bečej' Tamaš Lastovič; predsednik LSS Dragan Šormaz i predstavnik LSV, član UO LSV Miodrag Šoškić, ispred zgrade opštine Bečej u čijoj svečanoj sali je skup održan, nakon završetka stručnog dela Konferencije.
Lala priložio:
dsci0052_1.jpg

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Lovački karabin KARABINI 1790 29.06.2025. 11:38
Lovački karabini češke proizvodnje KARABINI 400 23.02.2025. 19:56
Lovačke priče - stvarni dogadjaji! LOVAČKE PRIČE 877 13.01.2025. 14:39
Lovačko udruženje LOVAČKA UDRUŽENJA 550 11.12.2024. 09:59
PRVI PARTIZAN MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 452 03.12.2024. 02:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
ПРЕГЛЕДАНО 1.000 ОЧНИХ СОЧИВА
Изабрано ново руководство Ловачког савеза Во...
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,710,431 posete www.srbijalov.com