Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov predatora uz pomoć mrciništa

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
37% [21 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
33% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [7 Glasa]

Glasova: 57
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov predatora uz pomoć mrciništa
Sniper Hunter
 od kolege dreger

kolega_LOVEc
 pre desetak dana kao po dogovoru resile komsije da kolju svinje svi istog dana, posto sam pomagao oko tog poslica palo mi je na um da sakupim koze i oprobam nekog lisca ako mu se oslade iste. tako je i bilo, namestio sam ih pored jedne jaruge obrasle nekim trnjem tako da mogu da cekam iz jedne napustene kolibe. Proslo je bilo od tad tri dana pa lagano krenuo da cekam lisicu, ali noci ladne nesto ovih dana, pocela kisa, a u kolibi toplo, fino ti ja zaspim gledajuci sve u ono mrciniste, kako se kasnije ispostavilo debelo sam se naspavao, probudio sam se tek kad je nesto urliknulo, cinimi se kao na uvo , refleksno odmah kresem sijalicu kad ono imas sta i da vidis jedno petnaestak sakala dosli u goste , iznenadise me ( a ja cekao predatoreJaooo) do tad nisam video ni jednog na tom terenu, uglavnom sve je bilo Trt Milojka jel sam prvo brojao koliko ih je pa ondaK pucao. Eto ja se obrukao i sve to lepo priznao i to javno kompjuter, aj sad oni iskusniji da pisu malo , daL da cekam jos iL da batalim cekanje na istom mestu
Vim vi repellere licet

kmkole
 cekaj ih, kad zazimi i kada nemaju drugo sta da jedu docice oni ne sikiraj se, mozda malo oprezniji ali doci ce. samo odrzavaj mrciniste da konstantno ima koza na njemu, bitno da mirise iako je predatori mozda jos uvek nece dirati posto jos ima hrane ali bitno da zna da je tu za slucaj kad zatreba. mi kozu obicno probodemo kocem tako da divljac ne moze da je odnese nego mora tu da bude, a ja pored mrcilista imam i jednu cev malo siru, koja je 3/4 ukopana u zemlju, da pravim kako se kod nas kaze smrdljak. tu ubacis sitni otpad cisto da mirise, a i preko zime posto je u zemlji ne ledi tako lako pa mirise i zimi. ako neko voli da se igra i ima mogucnosti kod nas neki prave mrciliste tako sto iskopaju rupu ne mnogo duboku ali dosta siroku, stave otpatke tu i preko stave jacu zicu onu za ograde, i pobiju kolje po ivici zice. kod nas ima primera gde kopaju skipom, i iz obliznje klanice doteraju traktorsku prikolicu otpada i napune. predatori se tu dosta zadrzavaju jer moraju malo da se pomuce da bi dosli do iznutrica i mogu da jedu samo po malo.

imageshack.us/a/img198/1237/dsc05746lt.jpg

Bajkela
 Kod mene u lovisu, malo dalje od sela, opstina je napravila ogromno betonsko mrciniste za uginulu stoku. To je velika betonska kocka sa metalnim vratima odgore. U njoj ima leseva a i s vremena na vreme neko donese ponesto i ubaci a imaponeki i nesavestan seljak pa samo baci odgore. Tu su se sakali i lisice odomacili i ima rupa na sve strane. Idealno za cekanje ako ti ne smeta smrad. Ja tu planiram da cekam ove zime kad zavrsim sve ispite,platim harac drzavi i pazarim pusku. Nadam se da ce biti uspeha.
Indjijanac
Lisica

dreger
 kolege jedno pitanje,da li na mrcinistu koristite lampe za nocni lov tj.kako se lisica ponasa na far kad je na mrcinistu.na sta obratiti paznju itd.

zmaj
 najljepše je kad ima snijega, inače u većini slučajeva ne bježe kad ih posvijetliš, ali ako ugasiš lampu zbrišu
čemu tuga, čemu bol, kad postoje pas i lov?

PEZ
 U petak sam pravio vabilicu (po uzoru na Hubertusovu) imitira kmecanje zeca, 'ajde uvece da je isprobam i uspeo sam da dovabim lisicu, zeznuo sam se pa sam upalio sijalicu i osvetlio je na stotinjak metara, jos par "zvizduka" i krenu prema meni, onda zastade na nekih 60- 70m opet zvizduk, jos par koraka i skrenu levo od mene u gustis. Sve vreme sam drzao upaljenu sijalicu i mislim da je po meni to razlog sto nije prisla blize na domet sacmarice, nema veze, vazno je da vabilica radi, srescemo se ja i ona Lisica na mesecini.

Acke
 pez, po uzoru na koju Hubertusovu?
Pozdrav!

PEZ

Acke kaže:
pez, po uzoru na koju Hubertusovu?
Pozdrav!

Izvini druze tek sad vidoh pitanje!
Vidi nemam mnogo iskustva sa vabilicama, ova po kojoj sam pravio moju je kupljena u Canoni ima na njoj nalepnica na kojoj pise Hubertus (znam,znam i na tarabi pise p....) sto ne mora da znaci da je original ( al' im pravim reklamu Grin) a da ima i onu malu " svirku" koja imitira cijuk misa.
Postavicu sliku cim komsija dodje s posla posto je kod njega.

Acke
 Grin To nije bitno, ta koju si ti napravio jeste original. ;) Pitam, pošto sam ja napravio tzv. Tenterfield vabilicu, pa me zanima ima li još nekih koje se mogu praviti bez neke veće količine alata i posebnih delova i materijala, a i majstorluka.

Ima tema na forumu ,,Lov uz pomoć Vabilica'', tu možeš da nađeš zanimljivih podataka. Ako već nisi bio na toj temi.

Breton Beska
 Od drugara sam pokupio jednu dobru foru za privlačenje predatora...bure od 205 lit se preseče na pola,iskopa se rupa u koju se stavi polovina bureta u bure naravno nadeva za privlačenje ko čega dohvati,napravi se poklopac od žice ,armature...poklopi se i posle 2-3 na čeku Lisicapuc puc
UN MAXIMUM DE QUALITES DANS UN VOLUME MINIMUN Yes

PEZ
 Ja i ujak smo pre 15-ak dana postavili ( okacili) dva dzaka sa iznutricama na jedno drvo onako da vise na nekih 1m od zemlje i lisice redovno posecuju to mesto, povremeno ujak iznese jos po neki odpadak i baci tu ispod dzakova, izgleda delotvorno, jos samo da stane ovaj sneg i bude malo mesecine, javljam rezultate.

P.S. Da li je dobro da se pored mrcinista pokusa sa vabljenjem?

dalibor
 meni se najbolje pokazala ova vrsta vabilice sa kojom mozes da imitiras zeca i misa, samo je problem da se nabavi. Meni je drugar poslao iz Australije. Hteo bih da cujem od vas kolege neki savet oko mrcinista? posto nisam imao prilike jos da lovim uz pomoc mrcinista. Lisica
Hunting is a passion! Pas

Breton Beska

dalibor kaže:
meni se najbolje pokazala ova vrsta vabilice sa kojom mozes da imitiras zeca i misa, samo je problem da se nabavi. Meni je drugar poslao iz Australije. Hteo bih da cujem od vas kolege neki savet oko mrcinista? posto nisam imao prilike jos da lovim uz pomoc mrcinista. Lisica

EVO GDE MOŽE DA SE NABAVI OVAKAVA VABILICA
http://www.kupuje...d=17977607

Breton Beska

pez kaže:
Ja i ujak smo pre 15-ak dana postavili ( okacili) dva dzaka sa iznutricama na jedno drvo onako da vise na nekih 1m od zemlje i lisice redovno posecuju to mesto, povremeno ujak iznese jos po neki odpadak i baci tu ispod dzakova, izgleda delotvorno, jos samo da stane ovaj sneg i bude malo mesecine, javljam rezultate.

P.S. Da li je dobro da se pored mrcinista pokusa sa vabljenjem?

Naravno da je dobro,sve što treba je dobra vabilica,da paziš na pravac vetra i strpljenje Odobreno

dalibor
 EVO GDE MOŽE DA SE NABAVI OVAKAVA VABILICA
http://www.kupuje...d=17977607[/quote]

Hvala kolega ja sam mislio na radnje sa lovackom opremom a ovo je oglas.

Breton Beska
 Mislim da je imaju sve bolje opremljene prodavnice lovacke opreme! pozdrav!

dalibor
 Hvala kolega, ja sam ocigledno trazio na pogresnim mestima. Hteo bih da pitam kolege da mi pomognu oko pravljenja mrcinista, nekim savetima. Recimo kako resavate zimi da ne mrzne? Ja sam imao prilike da vidimo d kolega u Slovackoj da uzmu granule za pse i natope ih tecnim zacinom (Maggi) za supe i jako se dobro pokazalo.Lisica

Lovac Stari
 Ide i SV Nikola, koliko tu ima ribljeg odpada, pa u Klanicama za Pilice.
Dobar pogled.

Breton Beska
 Još jedan način: svežu ribu iseckati na komade pa ubaciti u balon od 5 lit,malo sirćeta,zatvoriti i staviti na sunce a u ovim sada uslovima negde gde je toplije da se dobro usmrdi 7 dana i na mestu gde se čeka postaviti ili okačiti na drvo!FIK

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Fabarm lovačke puške LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 29 17.05.2024. 12:24
Potrebna pomoć! SVAŠTARA 223 11.12.2023. 20:03
TRAŽIM-NUDIM POSAO U OBLASTI LOVSTVA, ŠUMARSTVA, VETERINE SVAŠTARA 45 01.03.2023. 14:51
Sabatti kombinovane lovačke puške KOMBINOVANO LOVAČKO ORUŽJE 16 07.03.2022. 23:10
Hajke, lovačke manifestacije, pozivi, obaveštenja, iskustva i utisci SVAŠTARA 1096 20.02.2020. 12:07
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 20
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,458
Najnoviji član: gorstak1972

Poslednje vesti
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara
Lovna sezona u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,374,408 posete www.srbijalov.com