Nisam naisao nigde na ovu temu, ali bi mogla da se otvori u podforumu DIVLJAC, a to je "Oglasavanje zivotinja" ili divljaci.
Od kolege nidzamotocross
Pez gledao sam to, samo nikad nisam cuo kod mene u ataru takve zvuke. Slusao sam nocu samo ono klasicno "lajanje" lisice.
Darkon, sakale bas ne cujem, posto su mi zvucnici malo otisli na kompu.. A ova lisica deluje kao mlada po oglasavanju, starija cini mi se nekako ima dublji glas.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
Da li postoje neka odredjena pravila kada se guske oglasavaju u jatu? Mislim konkretno na jato u letu. Jer vidjao sam neka koja se glasno oglasavaju a neka se necuju i umeju da iznenade ako se malo ne prati horizont.
''Kao ptica koja jebez krila, Srbija bibez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
I vukovi strasno zavijaju. Komsija mi je picao da jednom kad ih je uhvatio mrak u povratku sa planine na nekih stotinak metara odjednom je poco da zavija copor vukova, kerovi su im se nabili u noge a oni utrnuli od straha, ja sam se najezio kad mi je to pricao.
Kolega BOJK kad budes cuo zavijanje vuka u planini budi siguran da ces promeniti misljenje, nije to nista strasno, naprotiv, prelepa "pesma" koja nikoga ne ostavlja ravnodusnim.
A price...pusti price
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
Kako nije strašno Pez ? Pa kada smo bili u Kučevu kod Miše 71 počeo vuk da zavija oko kolibe u planini pa Sremac motrao da piški oma sa vrata jer se bojao da mu vuk ne gricne alatku
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
DakiNS kaže:
Kako nije strašno Pez ? Pa kada smo bili u Kučevu kod Miše 71 počeo vuk da zavija oko kolibe u planini pa Sremac motrao da piški oma sa vrata jer se bojao da mu vuk ne gricne alatku
E kad je alatka u pitanjE, koJ se ne bi plasiJo
P.S.
"Da bi bio lovac moraš voljeti prirodu a onda moraš voljeti i vuka jer je on njen najdivljiji i najdivniji dio!"- Duško Sekulić
pez kaže:
Kolega BOJK kad budes cuo zavijanje vuka u planini budi siguran da ces promeniti misljenje, nije to nista strasno, naprotiv, prelepa "pesma" koja nikoga ne ostavlja ravnodusnim.
A price...pusti price
Ma jes jedan kad zavija, al copor, kaze komsa krive se i vriste da te Bog sacuva
Vučije zavijanje je predmet mnogih priča u našim ruralnim predelima, a po meni i mom iskustvu ima i razloga za to!! To je jedno oglašavanje, posebno kada je čopor u pitanju, koje uliva strah i jezu..dosta tu utiče i sami krajolik gde se čovek tada nalazi i sluša Vuka!! Moje prvo iskustvo je bilo u zimskoj noći, sneg sa jakom mesečinom.ma ko u horor filmu....mada kad čovek malo dođe sebi onda imaš prilku da čuješ i osetiš nešto praiskonsko, čisto i "sirovo", jednostavno draž majke prirode!! Kod šakala je oglašavanje ružnije i kraće, ali ima svoju "jezu" i draž!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.
DakiNS kaže:
E kad je alatka u pitanjE, koJ se ne bi plasiJo
Ma nije se Sremac uplašio vuka. Ne može vuk toliko da zine. Nego vampira Save Savanovića. Onako lep, pa deb'o i rumen, pravi sremac. Još punokrvan od Neštinskog crnog vina, bio bi ukusan zalogaj za Savu.
Nisam imao prilike da uživo čujem zavijanje ni vuka ni šakala. Ali sam jednom prilikom u ZOO vrtu stajao kraj same ograde kada je lav riknuo. Zvuk koji izaziva strahopoštovanje. Ja sam u tom momentu stvarno uživao, ali kada se čovek nađe u takvoj situaciji u divljini i bez zaštitne ograde, sigurno je zvuk koji ledi krv u žilama. Ne kaže se džabe da je lav kralj životinja.
Bog da mu dusu oprosti. Pozdrav Daki, vidimo se u vecnim lovistima !
Hunter_lovac Offline
· 25.07.2025. 12:56
Modernizujte sajt , privućiće nove članove , a i svakako treba da se modernizuje 👍🏻
arnotije Offline
· 24.07.2025. 21:28
Бог да му душу прости, породици живот и здравље.
davorcalic Offline
· 24.07.2025. 19:00
Moje saučešće Darkovoj porodici i prijateljima, veoma sam ga poštovao... Nek mu je slava... Pozdravi Lalu i Mrvicu...
alex Offline
· 24.07.2025. 18:30
Sada primio poruku da je DakiNS.preminuo. Predivan čovek,prijatelj,lj udima,nemam reci kojim bih ga opisao! Darko lovi večnim lovištima sa svojim bretonima. 😞😞😞
AcaNik Offline
· 24.07.2025. 15:13
Наш колега и душа овог форума, DakiNS је умро данас. Нека му је лака земља и да има одличну екипу у вечним ловишти
Lela Offline
· 17.05.2025. 12:37
Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!
tomo vrbas Offline
· 20.04.2025. 08:48
Христос Васкресе.
Planinko011 Offline
· 04.11.2024. 07:37
Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.
MilanO Offline
· 15.10.2024. 05:38
Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6