Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: L.U."Trest" Petrovac na Mlavi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
L.U."Trest" Petrovac na Mlavi
slavaplana
 Udruzenje koje je nedavno proslavilo 115god od osnivanja i koje broji oko 600 lovaca na zahtev clanova otvaram ovu temu.

Dobar Pogled!!!!!!!!!!!Tri prsta

Lala
 Ja mislim da će čika Sniper Hunter imati da kaže nešto o ovom LU, mislim da je on tamo dosta dugo bio član.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

slavaplana
 Kako cujem 11 sela trazi ocepljenje od maticnog udruzenja a to je preko 200 lovaca i oko 20.000hektara lovne povrsine...........

Sniper Hunter
 Bilo je krajnje vreme ....

slavaplana
 Slavoljub Stojadinovic

L.U."Trest" iz Petrovca na Mlavi je u ozbiljnim problemima.......11 sela sa preko 200 lovaca i lovne povsine od preko 20.000h hoce da se ocepi od maticnog drustava jer vise ne moze da trpi pritiske upravnika i lovocuvara i nacin na koji udruzenje trosi ogromna finasiska srestva,,,,,,,,juce je dosla do mene informacija da cak ni svi lovci u udruzenju nemaju lovne karte koje su uredno platili i da ih upravnik i lovocuvar PRECUTNO pustaju da love a takvih je preko 100????????Ovi ljudi ne shvataju da su u KRIVICNOM DELU NEZAKONIT LOV cim ih nema upisane u dozvolu a oni love........kad neko bude kontrolisan od strane drugih organa povesce se i ovo pitanje zasto ovi ljudi nemaju lovne karte???

Lovac-80
 Kao clan LU Trest mogu da kazem da se dosta neodgovorno postupa moze se reci po pitanju svega ali najveci krivci su same sekcije a ne LU Trest.
U sekcijama radi ko sta hoce za neke se ljude koji nisu u tim takozvanim klanovima pravila postoje i moraju da se postuju dok za vecinu njih nema pravila radi ko sta hoce svi su nekako neki kumovi rodjaci prijatelji i sta ti ja znam.Inace za cudo bozije loviste je tu i tamo jos uvek bogato sto se tice divljaci Osim zeca bar je kod mene u sekciji tako.Mislim da je potrbno malo ali samo malo vece odgovornosti i ozbiljnosti pogotovo u smisli postovanja neki propisanih pravila vise Rada oko prehrane divljaci i stanje a i sama atmosvera u krugu sekcije pa i LU bi bila puno bolja!Moj licni zakljucak je kakve su sekcije tako je i LU jer njega sekcije i cine sve u svemu jedan veliki amaterizan i bahatost je u pitanju a trajece sve dok bude bilo divljaci koja polako nestaje a kad bude sve manje ulova onda ce ba polovina lovaca(ili nelovaca) reci skupa clanarina necemo vise u lov.

slavaplana
 Lovci koji zive i rade u Inostrastvu placaju 18.000din clanarinu???Vecina ne zna da je to preko 50% lovaca u udruzenju koji placaju dvostruku clanarinu u odnosu na one koji zive u Petrovcu!!!
Ako udruzenje ima preko 600 lovaca matematika je jasna!!
Sada se udruzenje naslo u problemu da nema za gorivo ni za vozilo a ni za motor???
Kako kazu lovci koji imaju malo vise informacija od mene nikako nije jasno kako posle podnetih ostavki podpredsednika i predsednika upravnikov rodjak obavlja funkciju VD predsednika ili ti drugog podpredsednika???

da stvar bude gora izgleda po scenariju LSS i u ovom udruzenju pukla bruka i udruzenje jer se pominju nevracene pozjmice koje je ocigledno neko uzimao.?????

Kako se divljac kupovala posebna je prica i to oko 3000 fazana koje je upravnik nabavio bez ucesca predsednika komisije za nabavku divljaci Gorana Breica koga kako cujem Disciplinska komisija izbacuje iz udruzenja.........videcemo zasto??????Jer mozda razlog tome ukazivanje na nezakonito ciscenje terena i praksu koja je prevazisla sve okvire????
Neki kazu da je to zbog vredjanja drugih lovaca ,svadja i polemika ali kako to moze biti razlog za iskljucenje iz udruzenja????

Svoja dva advokata stavljam Breicu na raspolaganje...............

posebno je pitanje kako i ko ce potpisati plate,konacno resenje U.O. za iskljucenje iz udruzenja i kako je sadasnji podpredsednik dosao na to mesto posle iskljucenja od pre 5 god . iz istog???Mozda preko rodjaka???

Cak 100 lovaca nema lovne karte od njih 600 jer udruzenje iste nije ni trebovalo jer nema para i precutno upravnik i lovocuvar pustaju ove ljude da idu i prave PREKRSAJ ??Zasto se ovo radi???Nahnadno su svo dobili lovne karte!610 ukupno je podignuto???

Kome je u interesu ovako stanje u jednom bogatom udruzenju u kome je bezakonje uzelo maha???

Jedan od razloga cepanja ovog udruzenja je i gore navedeno stanje!!!

Sniper Hunter
 To u vezi članarine potvrđujem što je slava napisao ,ja sam prestao sa članstvom pre 3 godine ,pa neznam šta se u međuvremenu izdešavalo ,ali lovcima iz inostranstva se naplaćivala skoro dupla članarina ,a tek muke oko lovnih karata ,to je posebna priča drugar iz Francuske mi je rekao da mu je traženo 200 za lovnu kartu ,jer na osnovu iste u Francuskoj ostvaruje pravo na lov ....Sad

Lovac-80
 Da to je tacno ja posto sam u inostranstvu placam cini mi se 18 000 din.ali to je po meni ok jer neidem u akcije(pravljenje ceka i slicno),neinosim hranu u loviste u toku sime tako da je to sasvim uredu po meni!
U vezi lovnih karti koliko ja znam(mada nisam bas najbolje upucen u sve)kod nas u sekciji imaju svi vazece lovne karte,cinimi se da nisu bas svi kerovi ispravni hvali tu ponekom neka karta ili neznam sta vec treba,ali su meni vec dva puta trazili papire od kera na kontrolu(normalno sve ispravo jer mi otac zivi u Srbiji i o tome vodi racuna).
Toliko od meine ja sutra u 7h15 Imam let iz Ciriha i pravo u Lov,subota od 15h na srne a u nedelju na Fazane.
Zelim svim kolegama uspesan lovni vikend!
Dobar pogled

slavaplana
 200eura za lovnu kartu koja kosta 1000din i koja mora da se izda svima koji ispunjavaju uslov za nju jer je to poveren posao Ministarstva udruzenju !Udruzenje koje naplati vise ili odbije da izda lovnu kartu u velikom je preoblemu.........

slavaplana
 Evo dela paira koja ce se koristiti u sudskom sporu protiv L.U. Trest !!
Ovako prolaze ljudi zbog kojih je predsedniku sekcije Stamnica PRAZAN ZAMRZIVAC kako sam tvrdi jer su lovci ove sekcije navikli da love srne na dozvolu za lov divljih svinja,jer su lovci ove sekcije UCENJENI da potpisu nekakav papir protiv Breica pod pritiskom da se i oni iskljuce iz udruzenja,pojedini nisu ni znali sta potpisuju........smesna je stvar da su ti isti koji sada pisu udruzenju peticiju za iskljucenje Breica sami trazili da se isti primi kod njih u sekciju ali kada je BREIC udario na njihove stomake kako kaze pred.sekcije da se divljac masovno ne lovi i da je lov nesto drugo od onoga sto oni zamisljaju postao je neprijatelj broj jedan!!

Ostale cinjenice necu iznositi posto sam se danas cuo i sa upravnikom lovista Milosevicem koji tvrdi da sa ovim slucajem nema nista a i sa pred.dis.komisije koji je potpisao resenje sa odlukom D.K. kao prvostepenog organa!!

Breic Vam je jednom oprostio sto je kako sam kaze pred.D.K. kaznio coveka jer je to morao da uradi jer mu je neko rekao da tako radi pred vise ljudi ..........ovoga puta sve i da U.O. kao drugostepeni organ ili potvrdi ili odbaci odluku D.K. slede tuzbe za KLEVETU,nanetu stetu u moralnom i matrijalnom smislu zbog nemogucnosti da Breic ostvari pravo na lov jer je sve svoje obaveze uredno ostvario,a posledice ce snositi i udruzenje koje donosi ovako nezakonite odluke koje nemaju veze sa lovom i vazecim propisima .....

objavicu samo tri papira dok ce sve ostalo biti predmet dokazivaja i tuzbi pred nadleznim organima kao i ostale cinjenice koje se ticu nezakonitog rada ovog udruzenaja.....Breic ima pravo da svoja prava zastiti na sudu a svi ostali lovci koji su izneli gomilu kleveta i neistina mora ce sve to da dokazu.........postavlja se pitanje kako su isti ucestvovali u lovu kad ih je Breic navodno vredjao a nemaju ni oruzje na svoje ime???Kako su ti isti posteni i moralni ljudi lovili srne na dozvolu za divlje svinje pa se pred.sekcije sam hvali kako su dve srne podeljene kad Breic ne ide u lov jer on to nedozvoljava da se radi??Da li su ovo lovci ili MESAROSI???

Sta je preduzela STRUCNA SLUZBA???Lovocuvar i upravnik Milosevic??Ili je ovo proslo kako je proslo pa se problem pokrenuo 10 agusta po podnosenju ostavke sadasnjeg predsednika kome se sve smucilo???

Gde su bili ti isti lovci 2 meseca???Sto nisu privatno tuzili Breica ako je bilo osnova za to a ne da se pred pocetak lova coveku koji je radio najvise u udruzenje uskracuje pravo lova i jos se iskljucuje iz udruzenja???

To nece moci tako?????SUtra udruzenju istice rok za dostavljanje trazene dokumentacije koju preuzimju moja dva advokata koja ce Breica GRATIS da zastupaju a svima idu sto tuzbe sto prijave za nezakonit rad u roku od 15 dana od dobijanja konacne odluke U.O. po dostavljenoj zalbi Breica na prvostepenu odluku D.K.

Kad hocete da se igrate morate da znate i da igrate.................

Evo dela papira dobijenih danas.......

slavaplana
 .

slavaplana
 .

slavaplana
 .

IZAZOV

slavaplana kaže:
Slavoljub Stojadinovic

L.U."Trest" iz Petrovca na Mlavi je u ozbiljnim problemima.......11 sela sa preko 200 lovaca i lovne povsine od preko 20.000h hoce da se ocepi od maticnog drustava jer vise ne moze da trpi pritiske upravnika i lovocuvara i nacin na koji udruzenje trosi ogromna finasiska srestva,,,,,,,,juce je dosla do mene informacija da cak ni svi lovci u udruzenju nemaju lovne karte koje su uredno platili i da ih upravnik i lovocuvar PRECUTNO pustaju da love a takvih je preko 100????????Ovi ljudi ne shvataju da su u KRIVICNOM DELU NEZAKONIT LOV cim ih nema upisane u dozvolu a oni love........kad neko bude kontrolisan od strane drugih organa povesce se i ovo pitanje zasto ovi ljudi nemaju lovne karte???

A kako da niko od nadležnih, ne reaguje na ovo?
Skoro sve što je napisano je tačno a još mnogo težih činjenica nije izneto. Lovci po sekcijama nisu informisani jer upravnik i sekretar /već petnaestak godina/ za članove UO biraju dgovarajuće ćutologe ili one koji su zadovoljeni na različite načine, naravno na štetu lovišta. Sekcijama se dozvoljava da rade šta hoće i onda je mir kod lovaca ''jer ih niko ne dira''! Upravnik, umesto da se bavi strukom, vodi politiku udruženja i u svim prethodnim godinama je bukvalno po svom, postavljao predsednike ali ih i smenjivao. Lovočuvari su neprekidno izloženi najperfidnijem mobingu tako da pokrivaju i lovokrađu i krivolov a u lovište izlaze tek kad im upravnik kaže i gde ih isti uputi. U više navrata im je niz ruku išla i nadležni inspektor a zataškivanje je izgleda bilo i saradnjom sa nekima iz policije. Upravnik izdaje službeno oružje na nezakonit način i organizuje lovove za političare bez odgovarajuće odluke UO, kada specijalci iz obezbeđenja nečijeg tasta pokazuje da ne promašuju tako lako. Obaraju sve što naiđe! Inače isti je pod sumnjivim okolnostima, nedavno završio specijalizaciju u Kraljevu a pored toga što su to platili lovci, debelo je platilo i lovište.
O trošenju para može mnogo da se priča. U lovište se simbolično ulaže ali se zato ulaže na različite promocije. Unošenje divljači je uvek bilo za neke vrlo unosno a unosilo se bez Komisije za gajenje i zaštitu divljači, kojoj pripada suspendovani Brejić. Zadnje unošenje fazanskih pilića, koji su ugovoreni kao osmonedeljni, ostalo je pod velikim znakom pitanja pošto su u volijerama bili fazančići od 6, 7 i poneko 8 nedelja! Sa brojkom od oko 3000 unetih, neki su se lepo zaigrali. Ali to nije izdvojen slučaj. Brejić je,kao licencirano lice, upozoravao na nezakonit lov srneće divljači i na druge brojne propuste prilikom izvođenja lova i invetarisanja u lovištu. Zbog toga je moralo da se nešto smesti njemu. A izuzetno kvalitetna trofejna grla, verovatno je unovčavao ''neko'' !Inače od selektivnog odstrela nema ni ''s'' nego, šta naiđe. Svi to znaju ali i svi ćute, jer i oni mpgu da pogreše. Predsednik Skupštine udruženja Trest je glavni snabdevač sa koncentratima i solju za lovište i što bi mu šta smetalo. Bivši prdsednik Nadzornog odbora je izvodio radove na lovačkom domu u planini i podnosio izveštaje o savesnom trošenju sredstava udruženja.
Priča se da je zadnja promena nastala zbog nekih pozajmnica a u tom pogledu je prekršen i Statut udruženja. Bivši Predsednik je imenovao i drugog podpredsednika zbog velikog posla a onda je aktuelni - prvi podpredsenik odstranjen na vrlo jadan način. Upravni odbor donosi nezakonitu odluku o obavljanju vršioca dužnosti predsednika i za to određuje upravo izabranog podpredsednika a prvi podpredsednik nije ni pozvan na sastanak.
Neki razlog je postojao za sve to i čini se da je imovina udruženja ali i divljač u lovištu odnosno državna svojina, dovedena u nezavidnu situaciju.
I, svi sve ovo znaju, svi ćute i gledaju samo svoj interes, nadležni inspektor ne preduzima ništa! Uskoro će penzija a rodbinske i prijateljske veze su jake!
Prema tome, štelovanjem izveštaja i papira i odlukama koje služe pojednicima, još uvek sve traje ili, več dugo sve traje. Oni koji, kao Brejić, nešto pokušaju da spreče ili promene, vrlo brzo se na perfidan i već uigran način uklanjaju. A ukoliko i dalje oni koji treba da štite državnu imovinu /divljač/ tolerišu mesojede iz ko zna kog razloga, loše se piše i onima koji su pravi lovci, odgajivači i zaštitari divlje flore i faune!

Obaveštavaju se svi članovi portala SRBIJALOV da je uvedeno obavezno predstavljanje u PROFILU.
Svi koji nemaju podatak imaće upozorenje.
Oni koji su već uradili predstavljanje u forum temi PREDSTAVITE SE mogu isti tekst da prekopiraju u PROFIL ili da ukucaju novi.
Podaci koji ne liče na predstavljanje biće brisani bez upozorenja, a članovi koji ne poštuju ovu obavezu biće banovani.
Srbijalov Admin Tim!*

slavaplana
 OVO JE FOTOKOPIJA ZAPISNIKA SEDNICE D.K.

slavaplana
 .

slavaplana
 A ovo je izjavio Breic na istoj D.K. u koju nije usao deo o masovnom izlovljavanju srnece divljaci nekako slucajno..........

slavaplana
 Evo sta kaze sekretar o radu Gorana Breica koga iskljucuju iz udruzenja i uskracuje mu se pravo lova i ako ispunjava sve uslove !!

slavaplana
 Evo i sta kaze pravilnik o disciplinskoj odgovornosti na koji se poziva D.K. koji oni tumace na nacin koji njima odgovara a od drveta ne vide sumu sto ce im se vratiti kao bumerang u vidu TUZBI ZA KLEVETU I NADOHNADU PRICINJENE STETE sto materijalne ,za dusevni bol i patnju zbog ovakve mere a sto za nanetu stetu i omalovazavanje licenciranog lovnog radnika!!!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Grom" iz Užica MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 284 27.09.2022. 07:26
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,422 posete www.srbijalov.com