Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 'SLUG' cevi

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
'SLUG' cevi
Lala
 Na predlog Fiche 007
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Podunavac
 Slug cev je američki naziv za glatku cilindričnu cev sa mehaničkim nišanima (ili nosačima za optički nišan) obično kraće dužine (50-60 cm).
Međutim cev može da bude i rifled slug, što je isto kao i ova prva sa razlikom što ima žlebove u cevi (celom dužinom od ležišta metka do usta cevi).
Tri prsta 2Kolce

ficha007
 E vidiš ja to nisam skontao. Ja sam ubeđen bio da su slug i rifled slug isto, a eto vidiš da sam bio u zabludi.

http://www.weathe...uggun_wood

Evo na sajtu Weatherby-ja pumarice sa dodatnom rifled slug cevkom.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

sheytan
 Ficho, po meni, za pogon ti nije neophodna slug cev, ni obichna, ni rifled. Isto tako, bežao bih od pumparica kao sheytan od krsta, ipak je poluautomat mnogo lakši za pucanje više metaka jedan za droogim!

Jedino bih voleo što kraću cev na "pogonskoj sačmari" - 50-60cm, + - ... Pre svega zbog lakše manipulacije po teškom terenu. A preciznost će sa savremenim zrnima biti više nego zadovolajvajuća iz SVAKE cevi, do 50m, pa i više metara!

Slug cevi imaju logike npr. kod Grka, di su karabini ZABRANJENI za posedovanje...
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

ficha007
 She, ni meni pumparice nisu nešto zapale za oko jer u glavi mi je uvek scena iz amerikanskih filmova gde se ista jako puno upotrebljava u nekom sasvim drugom kontekstu.

Kada sam predlagao otvaranje ove teme u glavi sam imao baš ono što si ti napisao za Grke u vezi zabrane lova karabinom ali sam propustio taj deo da napišem tako da Aplauz uz napomenu da je ja mislim tako i u Turskoj, a u Amerikama mogu da love i visoku divljač sa neolučenim cevima ako se ne varam.

Bilo kako bilo koncept slug ili rifled slug ima smisla kod lovaca koji ne love srnetjinu vetj samo prasetjinu pa sa jednom puškom i dve cevi i par čokova rešavaju sve svoje lovne situacije.

Slažem se i u delu u kojem govoriš o kraćoj cevki s obzirom da lovci koji su u pogonu često budu prinuđeni da malte ne na kolenima prolaze pojedine delove šume jer je gušta jako velika pa duža cev samo odmaže a ne pomaže.

U tom tvom kontekstu izbor bi bio i MP 155 sa dve obične cevke, najkraćom i srednjom ( 61 i 71cm ).

Sve više razmišljam o jednoj LP kojom bi pokrio sve buduće lovne situacije što ne znači da baš preferiram PA sačmare. U poslednjem lovu bilo je i lisica i lijaća a njih je dosta teško pogoditi kuglom. Primerenija je ipak tu sačma, pa onda klasična dvocevka sa kuglom u jednoj i sačmom u drugoj cevi dobija na značaju.

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

vlada lovac

ficha007 kaže:
...Sve više razmišljam o jednoj LP kojom bi pokrio sve buduće lovne situacije što ne znači da baš preferiram PA sačmare. U poslednjem lovu bilo je i lisica i lijaća a njih je dosta teško pogoditi kuglom. Primerenija je ipak tu sačma, pa onda klasična dvocevka sa kuglom u jednoj i sačmom u drugoj cevi dobija na značaju.

Ficha nemas razloga da izbegavas PA sacmare, kad je pogon DS u pitanju po meni su one na prvom mestu, ne iz razloga da bi je punio sa 5 metaka i pucao po krdu, vec da bi imao vise od 2 metka radi svoje sigurnosti ako ranjeni vepar krene na tebe, a u toj panici se nema vremena za prepunjavanje, ko je bar jednom bio u takvoj situaciji zna o cemu pricam. Nema potrebe ni za slug, ni rifled slug a ni paradox cok, naj bitnije je da je puska ispravna i sigurna da ne zasteka kad najvise treba, dovoljna je obicna cev standardne duzine ili nesto krace zbog lakse manipulacije, sve one dobro nose jedinacna zrna i na mnogo vecim daljinama nego 15-25m kako se u vecini slucajeva puca u pogonu. A ovo sto kazes u jednoj cevi sacma za liju, u drugoj kugla za svinju, opet ti ne bih preporucio kad je pogon u pitanju, neznam na koji nacin lovite kada ste u pogonu, ali ja, ni bilo ko iz moje grupe, nebi pucao na lisicu ako smo prethodno vec locirali i blokirali DS i ocekujemo da na nekog od nas izadje kad je pokrenu kerovi. Znaci sigurna puska i kvalitetan metak i nema brige

ficha007
 Kod mene je u pitanju čist ravničarski kraj, ko tepsija. Na temi LU "Srem" ćeš imati prilike da vidiš kakav je lov u subotu bio u pitanju. S obzirom da sam bio paparaco lovac ( lovac bez puške sa foto aparatom ) i da sam se kretao srednjom prosekom kroz šumu sa vođom pogona, larma pogoniča ( uključujući i po koji pucanj na lisice ) je bila dobrodošla kako bi se DS digle u beg i ako je bilo i pasa.

Što se tiče ranjenog vepra tu si potpuno u pravu i iz tog razloga PA sačmara ima smisla zbog brza dva hitca, ali i klasična dvocevka ako ideš na kuglu i potkalibar, pa i kombinovana ( koja je ipak bolja u dočeku ).

Najgore je što je platežna moć našeg lovca jako mala pa on hoće sa jednom puškom da podmiri što više lovnih situacija u kojima će biti.

ficha007
 I ovde evo ipak linka da se ne uploaduje bezveze.

https://www.youtu...QearB6S6AU

https://www.youtu...Noq6QZMeBs

https://www.youtu...8fXi-DKIX8

...malo o slug i rifled slug barrel

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Sellier&Bellot (Za olučene cevi) MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 107 01.09.2020. 21:55
Skraćivanje cevi na karabinu PUŠKARSKA RADIONICA 107 14.11.2019. 19:24
Reloading -Punjenje municije za olučene cevi ,za ili protiv ? MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 113 26.03.2018. 13:07
Dužina cevi kod sačmarica LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 61 03.05.2013. 21:03
Tormentacija cevi sačmarica LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 62 19.11.2012. 12:58
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,683,594 posete www.srbijalov.com