Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: NESTAJE LI LSS?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
NESTAJE LI LSS?
Lala
 Od jutros gomila poziva i poruka kod mene, ljudi ne mogu čudom da se načude šta su videli i čuli. Skoro svako kaže da je ostao bez teksta.
Ne znam šta je Šormazu trebalo ovo: koliko ja vidim, ušao je u sukob sa stručnom službom LSS; ušao je u sukob sa dve trećine članova UO LSS; ušao je izgleda i u sukob sa samim sobom, jer je 'ladno demantovao sam sebe i svoje izjave, tako da ja sad jednostavno nisam načisto kada je Predsednik LSS govorio ono što stvarno misli: da li sinoć u emisiji Lorist tv, ili u intervjuu u reviji ZOV, ili na lovnim oblastima, ili na sednici UO!?

Ili možda stvarno ima pogrešne suflere?
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

DakiNS
 To što je ušao u sukob sa stručnom službom bilo je i za očekivati, samo mislim da je ipak za te stare ajkule suviše slab. Posebno zbog toga što je tanak sa informacijama koje da je hteo mogao je imati samo čitajući upise na našem forumu. Znači bez ku.ca se ne ide u svatove. Sledeća stvar koju je trebao uraditi a to je nastavak kampanje lobiranja , koju je prekinuo onog momenta kada je sebi obezbedio mesto predsednika, svaki iole iskusan i sposoban političar napravi analizu stanja , koja očigledno nije ili je slabo urađena. Da bi izbegao sukob sa stručnom službom , mogao je angažovati neku nezavisnu revizorsku kuću koja bi mu donela potrebnu prednost pri kroćenju alavih zverki iz stručne službe a neke zverke smestila i u kaFeze. Uklanjajući parazite iz stručne službe , UO bi prikočio sa starom praksom a neki bi verovatno iz straha podneli i ostavke ,što bi značilo otvaranje puta novim neiskvarenim članovima. Ccccccc, naivno, neiskusno i autsajderski. Ko još ide u baru punu krokodila sa čačkalicom?Lovac 3
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Miroslaw
 Apsolutno se slazem sa tobom Daki, covek odaje utisak da ne zna gde je dosao...

mrwa22250
 Ili mozda planira da se osloni na onu drugu strucnu sluzbu iz saveza o kome ima mlooogo lepo misljenjeConfused
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

ficha007
 E to je ono što sam i napisao Daki. Angažuješ revizora da napravi presek stanja, da vidiš šta preuzimaš, pa onda dobijaš "municiju" za razračunavanje sa bandom ili za ucenu tipa - ja vas gospodo ne bih više zadržavao ove ( u LSS ) i mislim da je vreme da se džentlmenski povučete ako nećete da odete pompezno, sa sve krivičnim prijavama, maricama, novinskim člancima...itd. E tako se to tamo u Jevropi radi.

Kada te uhvate spuštenih pantalona ponude ti džentlmensko povlačenje u stilu " umoran od posla i obaveza", "da se posvetim deci i unucima..." a ako odlučiš da močaš uz vetar očas posla naprave jedno pompezno hapšenje sa sve paparacima i reše stvar.
ČVRSTINA VERE, ČISTOTA DUŠE, ČESTITOST ŽIVOTA

"Ko sme, taj može. Ko ne zna za strah, taj ide napred" ( Vojvoda Živojin Mišić )

mrwa22250
 E ljudi zayebite to dzentlmensko povlacenje posle gomile zloupotreba i pronevera.Pouceni iskustvom na politickoj sceni,vidimo da to dzentlmenstvo za par godina iste te ljude dovodi na polozaje i tako u krug,vrana vrani,oci ne vadi.Po meni,ko tako postupa i sam je spreman na raznorazne mahinacije,pa racuna-pustim ja vas,danas,vi mene,sutraShock.Ja sam licno umoran od tog i takvog vrzinog kola,koje mi igra pred ocima otkad znam za sebe.
KO JE LAPAO,KRAO,PRONEVERIO,POTROSIO TUDJE,NAMESTAO TENDERE-MARS U ZATVOR!!!!!!
Kakvi sporazumi,kakvi bakraci,vreme je da lopovi pocnu da odgovaraju za svoja nedela.Onda ce oni koji ih naslede u udobnim foteljama,dvaput razmisliti,da li da zavuku ruku u tudji dzep.Dok se to ne desi,nema nama napred,ma sta govorilo ime stranke koja nas vodiStari.

Sremac75
 OdobrenoOdobrenoOdobreno
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Reče sinoć preCednik da će Evropa od nas zahtevati SKRINING... Teško nama ako bude neki malo dublji SKRINING postupaka i izjava!

slavaplana
 Posto ja volim da se bavim samim sobom da malo ja napravim SKRINIG gos.Sormaza od dolaska u LSS...............

posle sinocne emisije imao sam viziju....................HaHaHa

prosto mi se javilo..........Stari

Sormaz je zaista ponudio tatovicu mesto sekretara po dolasku u LSS ali sta se desilo u medjuvremenu ................to samo on zna da isti promeni tu odluku............mozda su ga posteni lovci ubedili ko je i sta je Tatovic?????Za mene on prestavlja glavni problem u LSS i Sormaz mora to da shvati.................

odjedanput kao grom iz vedra neba se pojavljuje Sofija za kandidata na mestu sekretara ..............Tatovic uveliko lobira i zove clanove U.O. a tu je i SKOBIC koji nista ne prepusta slucaju.............

posle odbijanja da Tici i Pantelicu plati deset upola s lukom kako bi Tica pocastio drustvo sto se vratio u igru sledi SAMARANJE U.O. kako bi se Sormazu pokazalo gde je dosao..........da mu se jasno i glasno stavi doznanja da ima nije dorastao i ako misli da menja LSS to nece ici bah kako je isti zamislio................njima treba poslusan decko i covek koji igra a ne da sam svira.......................

Sa kim Sormaz da menja LSS i da radi nov statut a on se toga najvise plasio ...........

kako LSCS I LSV da mu pomognu da uradi stvar do kraja kad njih nema u Skupstinskom kvorumu koji treba da da vecinu............

sa kim da menja LSS???Tatovicem i Skobicem ili sa U.O.?????

Tu se on malo zaigrao u mom skriningu....................

epilog citave price ide ovako.....................

LSCS i LSV posle dobijenih sudskih sporova na stetu LSS i ogromnih troskova kojih ce biti VRACAJU SE NA VELIKA VRATA U LSS!!!!

TICA kao malo tice zakazjuje Skupstinu ne svojom voljom na kojoj sada druga vecina cisti stari kadar i ustolicava SORMAZA sa njegovom podrskom koju sada ima u LSS i koja nije toliko velika koliko isti misli da je ima.............................

bez ovih iskljucenih udruzenja Sormaz moze samo da se nada donosenju novog statuta i promenama u lSS za koje realno sada niko nije od stare garniture jer seku sami sebi granu na kojoj sede..............

lovne oblasti su od uvek bile farsa i pokrica Popovicu kako se tamo negde donose odluke..........lovci traze i hoce.........................u 90 % slucajeva potrebne vecine nije bilo.........sakupi se nekoliko udruzenja.pojede se gulas ........popije se malo ...i svako svojoj kuci................

Sormaz nece moci da se resi sadasnjih krpelja i pijavica ako ne krene da ih cisti KRIVICNIM PRIJAVAMA i prebacivanjem u privredno drustvo sto mu U.O. posle svega nece dozvoliti ..........da se kladimo????

LSS je kao bolesnik koji ima rad i po recima SOrmaza izvadicemo jedan deo .....................to ne resava problem i pacijent umire sigurno.........Sormaz ako misli da kozmetickim promenama menja nesto u LSS on je u velikoj zabludi.......!!!!!
Juceranji u.o. je rekao sve.........samar u startu.....mali budi dobar........Tica i Pantelic su vec rekli da ga nije Tomica doveo tu gde jeste vec oni.............Skobic kako vetar duva i kako njemu odgovara okrece pricu........zato mu je i oduzeo rec na U.O. jer njegovih predavanja je bilo i suvise..........i niko ne odlazi iz LSS.........niko ne podnosi ostavku na clastvo u U.O.?????

valjda to tako treba......lovci su tako hteli.....pogledajte strukturu U.O.???Od goreg oca i gore majke da su ih birali pa ih ovako ne bi sakupili......a pojedici sede vise od 3 mandata u istom.cekaju peziju..............bez njih U.O. nije sposoban da radi i odlucuje.......!!

LSS treba UGASITI ............ovo sto sledi jerte lecenje pacijenta koji ima RAK antibioticima i stvar je jasna..........

povratkom udruzenja iz centralne Srbije i Vojvodine,Kosova sledi takva HEMOTERAPIJA da ce pojedincima kosa da odpadne............dok se to ne desi sudskom odlukom i poratkom na velika vrata istih SORMAZU ZELIM MNOGO SRECE i pojacanu dozu tableta za smirenje.............

Sremac75

slavaplana kaže:

povratkom udruzenja iz centralne Srbije i Vojvodine,Kosova sledi takva HEMOTERAPIJA da ce pojedincima kosa da odpadne............dok se to ne desi sudskom odlukom i poratkom na velika vrata istih SORMAZU ZELIM MNOGO SRECE i pojacanu dozu tableta za smirenje.............

Друже мој, ја се бојим да од овога нема ништа!
Сви ће они једногласно да подрже УЈЕДИНИТЕЉА, који ће им дати пуну самосталност и одрешене руче да раде шта хоће у својим пашалуцима, а он и даље, за узврат, неће никога дирати, нити ће чачкати по одговорности претходних гарнитура за пропаст ЛСС-а.
Направиће привид постојања "кровне организације" чија ће улога бити организација коктела у хотелима са 5 звездица по белом свету плаћена обавезном чланарином коју ћемо МИ ПЛАТИТИ, а на терену ће сваки Савез бити свој газда, већи него икада!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Izgleda da Šormaz nije još svestan u šta je upao. U kakvu zavrzlamu je uleteo, i kakvim ajkulama je upao u bazen. Pa ovi su do sada preživeli sve moguće promene vlasti u zadnjih 10 godina!
Nema 'leba tu, koliko ja vidim; a šta ako Šormaz krene logikom 'protiv koga ne možeš, ti mu se pridruži', pa se poveže sa ovima starima (što se, koliko naslućujem, već dešava)?
Zamišljam kakve su sve kombinacije moguće kad se ovi stari uortače sa čovekom koji komotno za svoju izjavu u intervjuu kaže da je dezinformacija, i još se čudom čudi otkud tako nešto!?

E onda smo ugasili.

slavaplana
 Nek se krse kako hoce ja znam da ce sve manje lovaca moci da placa clanarine...........ja dok mogu placacu i lovicu kad vidim da to vise nije to bavicemo se necim drugim...............kad sve propadne u ovoj zemlji neka propadne i LSS i to lovstvo koga je jos za to briga.........

ljudi su gladni............

zoranp
 SLOBODNO TUMAČENJE BRAČO!!!Besan

http://youtu.be/s...
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Sremac75

Lala kaže:
Izgleda da Šormaz nije još svestan u šta je upao. U kakvu zavrzlamu je uleteo, i kakvim ajkulama je upao u bazen. Pa ovi su do sada preživeli sve moguće promene vlasti u zadnjih 10 godina!
Nema 'leba tu, koliko ja vidim; a šta ako Šormaz krene logikom 'protiv koga ne možeš, ti mu se pridruži', pa se poveže sa ovima starima (što se, koliko naslućujem, već dešava)?
Zamišljam kakve su sve kombinacije moguće kad se ovi stari uortače sa čovekom koji komotno za svoju izjavu u intervjuu kaže da je dezinformacija, i još se čudom čudi otkud tako nešto!?

E onda smo ugasili.

Pa da nastave kao i do sada, ali sa političkom podrškom koju do sada nisu imali!
Gde će im biti kraj!!!!!!!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

mrwa22250

Sremac75 kaže:

Lala kaže:

E onda smo ugasili.

Pa da nastave kao i do sada, ali sa političkom podrškom koju do sada nisu imali!
Gde će im biti kraj!!!!!!!!!!

Ne znam gde ce njima biti kraj,ali nama se opasno primakao,jer stvarno kad pogledas,politicka podrska za muljanje je jedino sto im je falilo(vec imaju totalno nezainteresovano clanstvo).Sad cemo da vidimo kako funkcionise VERTIKALA na drzavnom nivoyu.
Voleo bih da me demantuju,ali od toga cini mi se nema nistasneg
Zaista bih voleo da me demantuju,ali

apinest
 Много је писано на овој теми о интервјуу господина Шормаза на Лорист ТВ, а ја бих поменуо једну стар која, чини ми се, није овде коментарисана: новоизабрани председник ЛСС је у једном делу поменуо проблем криволова, како је то један од наjвећих проблема у нашем ловству и како ће се посебно ангажовати у решавању ове проблематике. С тим у вези је, како каже, већ разговарао са Директором полиције после чега се очекује конкретније деловање...
Оно што мени није јасно: како ће председник једне невладине организације какав је ЛСС утицати на државне органе (полицију, тужилаштво, инспекцијске службе...) да раде њихов посао? Колики је капацитет, воља и одлучност ових служби и органа на сузбијању криминала у ловству (криминал је криминал, ма где био!)? По ком основу председник ЛСС утиче на рад државних органа и институција, кад ЛСС више није ни формални корисник ловишта (у Војводини), а тако ће бити и у централној Србији, после установљења и доделе на коришћење ловишта...
Приче о новом Закону о дивљачи и ловству (или Закону о ловству и дивљачи како га је у неколико наврата назвао г-дин Шормаз) нису реалне, јер ће НОВА власт (данас је први потпредседник Владе најавио ванредне парламентарне изборе), након застоја око предизборне кампање, избора и формирања парламентарне већине са ЊИМ на челу, сигурно имати већих и пречих послова од доношења новог или мењања постојећег ЗОДЛ-а...
Можемо узети у обзир повећање утицаја господина Шормаза у области безбедности; с обзиром да је у овом сазиву парламента члан Одбора за одбрану и унутрашње послове, после избора и формирања нове парламентарне већине могуће је да ће он напредовати у хијерархији и имати већи утицај, пре свега на службу унутрашњих дела. АЛИ: ко гарантује да ће службе на терену уоште показати интересовање за поменуту проблематику? Ко ће их "натерати" у шуме, поља, брда и планине, у блато, снег и воду? Како ће се осигурати њихова и безбедност свих учесника овог подухвата? Како обезбедити материјалне доказе и сведоке довољне да Тужилаштво крене у озбиљан рад?!? О реформи ловочуварске службе у правцу да она постане делом државна са већим овлашћењима и статусом њених радника као овлашћених службених лица... о овоме боље да ни не почињемо!! А дивљач и даље СТРАДА!!!
Све у свему, мислим да г-дин Шормаз има велике амбиције и добру вољу да помери ствари у србском ловству, али изгледа да му је већ јасно да многе ствари неће ићи нимало лако, кад је већ у организацији чији је председник ударио главом у зид (или како то наш народ каже: дупетом о ледину). Очигледно да десетогодишњи ловни стаж и месец ипо дана на челу ЛСС нису били довољни да схвати у шта се упушта (упустио).
Ето, без политике не може ни једна ћелија у Србији, о осталом да ни не говоримо!
П.С. Ако неко зна како се приступа странци првог потпредседника Владе (још увек) и новог председника ЛСС, нека ми пошаље у ПП, ја сам у ловству већ 20 година...

slavaplana
 nikada LSS nije dobio"TANJEG" PREDSEDNIKA iz oblasti znanja i po funkciji u politici................

ako se Sormaz poredi sa predesdnicima koji su bili pre njega pa oni nemaju nista zajednicko ............ovi pre Popovica i njega su bile POLITICKE GROMADE u odnosu na ovu sicu sada koja se poziva na proslost,,,,,

Kralj Milan se prevrce u grobu kad vidi kome je povereno vodjenje LSS........

r
Rankovic bi ga streljao sigurno...............HaHaHa

Sremac75

slavaplana kaže:
Rankovic bi ga streljao sigurno...............HaHaHa

.....a Popović poljubio!!!!!
PraviloPraviloPravilo
Palica

moravac 1
 Ajd da ga malo razredimo.Sormaz ili neko drugi iz vladajuce garniture...Sa vise ili manje znanja...bitno li je ako se nista ne menja i ostane ovako kako jeste.Ako ce neko i dalje da kritikuje ili da se vodi politikom cuvenog SRPSKOG INACENJA i filozofiranja,kritikovanja,pljuvanja i pljucakanja u ne dogled i ne pocne da se bavi prakticnim stvarima nece biti bitno da li ce na celu biti OVI,ONI.Ili neko naj idealniji koga bi lovci Srbije i Vojvodine demokratskim putem referenduma izabrali.Jednostavno vodimo se politikom koja je zastarela koliko i shvatanje lova i lovstva u Srbiji.Sve je nekako podredjeno tome da ukoliko na celu LSS srbije dodje onaj pravi pocece nesto da se menja.Ali duboko sam ubedjen da problem lezi u svima nama.Kako neke starije kolege kazu obicnim lovcima.Prosto nismo ukapirali da se lovom bavi svako i da je lov kod nas moranje.Da lovacka drustva bukvalno prezivljavaju i dovijaju se na raznorazne "ne" dozvoljene nacine kako bi prezivela a ima dosta njih koja pitanje da li uopste zive.Lovokradja bila bice i dok neko ne zaglavi corku plus pare za ostetu...nista...isto tako i za one LSS ukoliko se utvrde cinjenice.Sve su to neka pitanja...Hvala Bogu idu IZBORI.Kada ce doci nov zakon o lovstvu....Sve ovo sto sam naveo bili su i bice problemi i ko je predsednik LSS nije bezvena tema,i ovo sto sam ja nave takodje...ali nema ni lovacke ni politicke volje das se nesto promeni.Prosto udarili smo u neki zid i dalje udaramo u isti.Sve ovo stoji sto smo napisali ali prosto niko nece da promeni pravac.Napravismo i podsaveze revoltirani bojkotujemo i ne bojkotujemo skupstine trazimo sitne i krupne greske.Dodjosmo do zida gde je svako kobajagi ostavio svoj grafit,moralan duhovit,strog,prek...ali samo jedno nismo ukapirali...ne glavom kroz zid...nego samo i jedino iz pocetka...duple nule...onaj koji ce nam napokon otvoriti.Bitno li je da li Rados Bajic koristi oruzije ili kamione koji su se vozili pre ili posle rata ili kakvu je seriju snimio.ILI smo mi jos uvek podeljeni na velike cetnike i partizane.I ko je nama kriv ljude koje biramo ili mi sami.Na zalost dok se neko ne trgna iz sna u kome zivimo POMRECEMO!!!Kolce
srbija

Lala
 Mislim da je Dragan Skrining Šormaz krenuo pogrešno. Čak mi se čini da su i drugi faktori u lovstvu to shvatili, i da se ništa bitno promeniti neće, osim davanja lovaca.
To je moje mišljenje, nakon ponovnog preslušavanja onoga što je izrečeno u emisiji. Nisam optimista.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Ptičji svet koji nestaje DIVLJAČ 8 07.11.2014. 15:00
NESTAJE LI LSS? (Arhiva do 31.12.2013.) LOVAČKA UDRUŽENJA 5815 03.03.2014. 20:01
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,457
Najnoviji član: draganito

Poslednje vesti
Lovna sezona u Srbiji
Vuci se baš odomaćili
“ЈАСТРЕБАЧKИ ВУK” – 2025. год.
U GREBENCU SE INTENZIVNO LOVI, PONEKO I PECA
Tri velika vuka snimljena na planini u Srbiji

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

64,186,333 posete www.srbijalov.com