Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: IOR optika

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
IOR optika
Sniper Hunter
 Od kolege davidovic6

http://www.valdada.com/

davidovic6
 Hvala Sniper za odobrenu temu.
Prateci razlicite tutorijale na net-u dosao sam do informacija da se kod nasih prvih komsija, pravi strasno dobra optika. Rec je o Rumunskoj optici proizvodjaca IOR. Na youtub-u ce te naci uglavnom takticku varijantu koja prvenstvenu primenu nalazi u vojnoj industriji i naravno onoj gde ljubitelji oruzja gravitiraju a to je Long Range Shooting. Naravno poiyvode i lovacke optike. Kod nas je distributer za tu optiku ako se ne varam Sport - Uzice.
E sad obzirom da se kod nas lovaca ustalio izraz "cetvorka" - zelim da vam predocim da je optika IOR nezasluzeno izostavljena obzirom da se radi o optici koja koristi vrhunsku izradu, sociva koja se bolja od bilo koje cetvorke (Kahles, Swar, Zeiss i S&B), raspon uvecanja je do 7 itd... Jedini nedostatak koliko sam uspeo da primetim je slaba favorizacija na nasem trzistu ili ti reklama.
Ne zalim da se neko oseti uvredjenim ako ga je moja konstatacija taknula (ja sam vlasnik Kahles-a) ali smatram da bi IOR trebalo malo vise da udje u nase krugove kao simbol vrhunskog kvaliteta i ceni koja je pristupacnija (ili jednaka) od cetvorke.
Na zalost nisam imao priliku da je vidim a jos manje i da je probam. Sve sto imam su ikustav drugih. Pa me zanima kakvo je vase misljenje.
Kolce

Max011
 Ior ima mnogo superlativa ali i po neku manu koju oni što su fascinirani sa njime često previde. A ko se brzo venčava na tenane se kaje. Elem cenovno najprhvatljiviji je jednoinčni 4x32 sa nekih 500$ franko Srbija. Dobra jaka i vrhunska optika samo ima jednu manu što za te pare već se mogu naći lepe varijabl optike koje mnogo više pružaju nego ovaj nemačko-rumunski "džointvenčr". To je i jedina IOreva optika u telu 25,4mm . Ostale lovne varijante su 30mm tela i već su u kategoriji od 1000 i preko $ pa ko hoće leba preko pogače nek izvoli. Za te pare u tom segmentu ima podosta rešenja primerenijih napaćenom srpskom džepu. Sve u svemu nakon razgledanja i isprobavanja par Iorovih optika moram im priznati vrhunsku izradu odličnu sliku ali nešto veću težinu koju prati i visoka cena. Bojim se da će se rumunski pelcer slabo kalemiti u nas odnosno da će ostati pre ekstravagancija vlasnika nego marka koja domaćem lovcu nešto znači. Ior je stigao u Srbiju koliko mi je poznato užičani ga zastupaju a kako ide prodaja ? Vrlo skromno kako se priča u lovačkim krugovima.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

arli
 Max011 Apsolutno se slažem sa tobom.Strpeti se i dodati par stotina evra preko IORa ima smisla i logike-naravno ko je u mogućnosti u ovoj našoj namučenoj zemlji, te uzeti nešto iz velike četvorke. Mada što se tiče njihove(IOR) taktičke optike imaju dosta pohvala na netu-mislim da se rdi o modelu PITBULL,cena prava sitnica 1400evrića...Srbijalov

Max011
 Pitbula sam pogledao zahvaljujući BRistivojevicu novinaru Kalibra koji ga je medju prvima kupio za nekih 1000evrica što znaci da je svaki gram optike vredan 1e otprilike. Izuzetna optika odaje utisak da se sa njom mogu ekseri ukucavati kako stameno deluje ali jako velike mase. Na njegovom 223 radio je savrseno.
Sad ću ja samo tetki lek da dam! Dikh tu kava ?!

astral hunter
 Slazem se da je rec o vrhunskoj optici...koriste stakla kao S&B, a po mnogim tstovima ih nadmasuju...no ekonomija i trziste je druga prica... narod zna sta sigurno valja i kupuje provereno, IOR je oduvek bio dobar ali procvat krece kako su ih kupili nemci...cak sam cuo da ameri uvodenjihove optike u svoje vojno naoruzanje...u svakom slucaju voleo bih da imam IOR al nema se para za neku varijabilnu malog uvecanja
smirenost+dobar pogled+mauser werke oberdorf 8x57+Burris fulfield 2-7x35=samo jedan je dovoljan

ONLY BUCK & BOAR!!!

dzudzubajac
 Evo jedan kolega se naložio da kupi IOR optiku za pucanje na većim distancama pa smo iskopali dilera u Klužu (380km od granice/Vršca) i par zanimljivih cena:

4-28×50 1860 eur tubus 40mm
6-24x56 1320 eur tubus 35mm

Imajte na umu i povraćaj pdv-a (20%) što će pokriti trošak goriva Smile
Pored ovakvih cena nemam baš nešto puno da se razmišljam o kupovini iduće optike. Optika 4-14x56 ispod 1000 eur u tom kvalitetu? Jes pliz...
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Adekvatna optika OPTIKE I MONTAŽE 422 18.05.2025. 01:39
Noćna optika OPTIKE I MONTAŽE 217 23.01.2022. 10:48
Kahles optika OPTIKE I MONTAŽE 69 25.08.2020. 23:34
optika OPTIKE I MONTAŽE 175 24.03.2019. 15:32
Vortex optika OPTIKE I MONTAŽE 38 18.01.2019. 09:04
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,684,905 posete www.srbijalov.com