Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: 6mm Remington

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
6mm Remington
canis aureus
 Na predlog kolege xlr 5

" Predlazem temu za kalibar 6 remington interesuje me taj kalibar pa bi voleo neka iskustva iz prve ruke. Molim kolege koji imaju iskustva sa ovim kalibrom nek napisu koje slovo."

Izvol'te
iveli 3
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

canis aureus
 Po mom mišljenju vrloo dobar kalibar za odstrel zakonski predviđene divljači.
Položena putanja zrna, blag trzaj, umeren odskok oružja prilikom pucnja, mogućnost relativno lakšeg karabina(prednost za pentranje po planinskim lovovima na divokoze, dugotrajni pirš, ...)
Po svemu ovome vrlo je sličan sa .243Win ... pa i po izgledu s tim što ima čauru dužine 57mm za razliku od .243Win koji je kraći za 6mm.
Težine zrna su im uglavnom iste kao i prečnik.
Za nijansu je brži 6mmRem ... u zavisnosti od proizvođača mundže.
I najveća mana 6mmRem je što nema mundže koliko ima za .243Win ili ostale popularne kalibre!
Dim

canis aureus
 Iz ličnogA iskustva ...
Pre 20 i kusur godina ponuđen mi je Zastavin Charles Daly u 6mmRem ...
Mlad, još dovoljno neiskusan a sa željom da imam jedan karabin u "lakšem" kalibru za pucati na daleko ... odem da vidim tu ponudu.
Zastavin karabin znam šta je ali taj metak još video nisam.
Bila je to ljubav na prvi pogled!
Karabin se razlikovao od svih zastavinih koje sam do tad viđao ... završna obrada bolja a drvo kao "tursko" minimum ... (vlasnik je bio vojno lice-viši oficir JNA pa se probralo) i metak lep, što bi se kazlo, svidljiv! A još pride sve kao novo!
Dogovorimo da odemo do strelišta da probamo.
Cajs 6x42 ... Remington PSP 80grs mundža ... na 100m 3 metka u grupu ispod 20mm a slično napravi i naslednik/vlasnik koji nije baš poznavaoc ...
Uz karabin i optiku mundžu sam dobio "gratEs" (50kom navedenog Remingtona)
Dok je bilo mundže bio sam prezadovoljan!!
Pogađao sam metu kad većina nije htela ni da pokuša ... odstreljivao sam lisice i šakale na daljinama gde sa 8x57js nisam nikada pokušao ...
Sve je to bilo lepo dok bijade mundže, E kad je nesta' počeše muke!
U domaćim prodavnicama je nije bilo ni za leka ... strana džebana je bila nepoznatija nego kosmos. Tetaka po EU nije bilo a preko bare je daleko ...
Uspeo sam preko drugara da direktno iz PPUa kupim 3 kutije SP 6,5g ..... bolje da nisam ... totalno razočaranje zbog nepreciznosti! Šta je bilo u pitanju ne znam ali na 100m u 15tak cm i nije 'telo bolje! I od svega onoga čime sam bio prezadovoljan ostalo je razočarenje Sad
Trećeg šakala kad sam mašiJo čaša je prelila i usledila je udaja.

Da je bilo mundže uopšte, veći izbor iole, možda bih još lovio tim karabinom, il barem kalibrom Yes
Dim

xlr 5
 Hvala na otvaranju teme i na iskustvu iz prve ruke. Interesantan mi je kalibar za odstrel srnece divljaci i predatora naravno mogucnost punjenja municije otvara nova zadovoljstva
JelenLisica

mrwa22250
 Na moju preporuku,kolega iz grupe uze jedan Zastavin-konzerviran(neka saradnja sa Mauzerom-leptir kocnica,punjenje i praznjenje samo odozgo)za smesnu lovu(ispod 200E)takodje sa 30-tak kom municije.Posto sam mu montirao optiku i upucao karabin dobio sam rezultat kao i kolega Canis(malte ne metak u metak),ali sam taj rezultat imao i kod ponovnog upucavanja sa takodje PPU-om od 6,5g.Najveci mi je problem predstavljala visoka montaza zbog leptira ali kad je kocnica zamenjena karabin ko lutkica.Trenutno nema problem sa nabavkom municije i ako je trenutno nema prodavac poruci i stize za cca 10-tak dana.
Po meni pored 243 najbolji kalibar za vojvodjanska lovista(srneca divljac i predatori) kao i za podmladak DS koji iole uvezbanom strelcu nece predstavljati problem.Izuzetno ugodan za pucanje i bez potrebe za preteranim korekcijama po visini,tako da precizan hitac preko 200m nije nikakvo iznenadjenje(a moze i dalje).
Posto lovimo zajedno pratim odstrele i opet paralela sa 243 i zujalicama iz grupe 22.Pogotci na blizu(ispod 150m)gde jos uvek ima zavidnu brzinu,ako padnu na"tvrdo",nastaje mlevenje.Malo je iskustva sa nekom drugom municijom,ali me zanima kako bi se ponasao sa nekim tvrdjim zrnima.Za predatore mozda malo prejak i tu prednost dajem 22-kama ali kao sto je vec receno ne postoji idealan za sve.Trazi precizan pogodak,ali ga je zahvaljujuci odlicnim balistickim performansama lako i uputiti pa je sve na strelcu i kod onih koji kao i ja love sa PPU-omSiroma,malo srece da se naleti na dobru seriju.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

krilas
 Ima li neko u medjuvremenu neko novo iskustvo u ovom kalibru, jer vec dugo vremena niko nista nije napisao?!
Siroma

xlr 5
 Od danas ponosni vlasnik jednog 6mm rem.
Slike čim bude završen radi se nov kundak i jos sitnica
JelenLisica

canis aureus
 E, nek je sa srećU iveli 3
... u zdravlju ga trošiJo!

"jednog 6mm rem." metka ili karabina?! Zbunjen....Jaooo
Dim

krilas
 I ja se pridruzujem cestitkama, pa posle prvih iskustava da nam ih podelis!
Siroma

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Cal. .280 Remington MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 3 10.04.2017. 22:45
Remington MUNICIJA ZA OLUČENE CEVI 36 01.11.2012. 21:46
remington i svarovski OPTIKE I MONTAŽE 6 14.07.2011. 14:23
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,615,098 posete www.srbijalov.com