Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?
Lala
 Chaki, primedbe su ti sasvim na mestu.
Upozoravao sam već neke kolege lovce, da ne istrčavaju suviše.
Kako se ono govorilo nekad: 'neprijatelj nikad ne spava' Smile

Mada, za mišljenje o načinu rešavanja problema lutalica, niko ne može da odgovara - odgovara se za dela, a ne za mišljenje.
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Pa dobro mi nismo nista strasno pricali,samo smo komentarisali sta je radi i sta je naj bolje.Confused

Lovac Stari
 img15.imageshack.us/img15/2187/skener.jpg
Dobar pogled.

Predator

Lovac Stari kaže:
Svojevremeno pre mnogo godina, opstinski organi uz saradnju Milicije i seoskih lovaca su izveli organizovanu akciju u selu.Odstrel Pasa Lutalica! Gradjanstvo je bilo obavesteno na vreme, od toliko do toliko niko nije smeo biti na ulici. Ali ujedno i oni nemarni vlasnici su svoje pse te noci zatvorili ili stavili na lanac, tako da je akcija dozivela fijasko sa samo 2 odstrela.

Sledeceg dana ulice su bile opet pune pasa.

Koliko pamtim, slična stvar je bila i na području LU "Mačva". Ovdje je normalna stvar da svaka kuća ima bar po jednog psa, a daj Bože da je 5% vezano ili zatvoreno u boksove. Ruku na srce, većina pasa ne ide daleko od svog dvorišta, ali ako ih gazda ne hrani dovoljno snalaze se po lovištu.

Dulle
 Ja licno kad vidim lunjaru odmah!

Vodite racuna kako pisete.
Jer ovaj forum necitaju samo Lovci!

Srbijalov Admin Tim.

nenadx
 Psi i macke lutalice,mogu napraviti ogromne stete u lovistu,narocito u periodu reprodukcije.Ali evo jedne zanimljive vesti iz Krusevca.Lovci su do sada imali obavezu da priloze dokaz o njihovom odstrelu.U suprotnom morali su da placaju kazne LU.I sada se predala prijava protiv LU od strane neke organizacije za zastitu zivotinja,ali i pojedinih lovaca.Prvo,navodno se ove zivotinje ubijaju i van lovnih terena i drugo,naknadno sakacenje odstreljene zivotinje nije moralno(dokaz za odstrel,rep,usi..).
Dobar pogodak

Boban
 Oduvek je u LU Krusevac bilo prikazivanje odstreljene stetocine i pasa lutalica radi razduzivanja poena a u suprotnom ko ne prilozi duzan je da plati 1 000 dinara,ranije je tako bilo ali danas na vestima cujem istu pricu.

nenadx
 U mnogim LU je slicno,ali stos je u ovoj prijavi
Dobar pogodak

Boban
 Pa da to je sad pitanje ,sta ce biti do kraja
kako ce se sve zavrsiti.Confused

BRESTOVAC
 secams e kad sam bio mali pre nekih dvadesetak godina kada sam isao sa mog caleta u lov bio je mnogo strog lovocuvar koji nije dozvoljavao ni musica da ima u polje a kamoli psi lutalice .cak nisi smeo ni kerove da setas u polje da ne rasteraju divljac stoje i danas ostalo tako.recimo lovocuvar je smeo da odstreli tvog kera ako ga nadje u polje i da mu niko nista nemoze.nazalost danas nesmes da ubijes lutalicu bar kod nas.
B)epanjel breton.moj pomocnik u lovu!!!

petar
 Ja mnogo volim pse, ali zna se da je pas za dvoriste, a ne za loviste, osim lovackoh pasa pod nadzorom u toku lova. Najbolje je da odstrelis lutalicu, spases mnogo divljaci tim postupkom, pa sta bude bude. Inace psi lutalice su u coporu kao vukovi ili lavovi, sve se kod njih radi organizovano, pa tako i ubijaju divljac da bi preziveli. Inace to da li si ga odstrelio ili nisi ne mora da zna niko, odstrelis i cutis i najbolje...

pozdrav

aca81
 Slazem se da nije dobro da ima lutalica u lovistu ali prilikom ciscenja terena treba obratiti paznju na lovacke kerove,nije kriv pas nego vlasnik psa a uostalom neznam koliko je dobro uzimati pravdu u svoje ruke,hocu reci sta pas zna ako nekog treba kazniti onda je to vlasnik a jos neki od nas smatraju psa clanom porodiceNo no no
DOBAR POGLED

petar
 Jeste aco, ali ako odstrelis vlasnika nadrljao si, a ako odstrelis psa lutalicu, uz malo cutanja nikom nista, a u tvom lovistu jedna stetocina manje, a vise divljaci bar sa te strane. Samo ti lutalicu kad sretnes odstreli i nikom ne govori nista i sve ce biti ok, a doprineo si kvalitetu lovista...

pozdrav Smile

nenad_franc
 kad smo polagali za strucnog pratioca,bas smo pokrenuli pitanje kod ceranica za pse koji zaostanu u lovistu i pse lutalice,i on je rekao da takvi psi se vade iz lovista uz prisustvo dva svedoka koji ce da potvrde da su uznemiravali divljac u lovistu! ako odstrelite psa lutalicu i neko vas prijavi a vi ste bili sami onda ste najebali sto bi se reklo u nasem narodu! Smile znaci vi i jos dva svedoka sa vama i pocnete sa odstrelom stetocina!

saja rudnik
 Dacu primer,maj,lov na srndaca,sedim na ceki,gledam srnu i lane kako pasu,iz sume izlaze 4.samsare tj.lutalice,mesanci neki,veliki samo tako.Krecu da jure srnu i lane,vidim da ce biti pokolja.Puno lovaca oko mene na cekama,planina,ja se razmisljam,neznam sta cu sad,ako pucam drugima koji su na cekama nista nece izadji,ako nepucam odose i srna i lane..Kod mene 8x57,zagledam ti ja vodju,neki zuca mesavina svega i svacega.Pustio sam ih da pridju na jedno 40metara a onda paljba.Tri sam uspeo na mestu da odstrelim a 4.kuce sam ranio.Njih petoro su odmah dotrcali do mene,da vide nasta sam toliko pucao...Mislio sam sad ce da me oderu od zezanja ili da me neko otkuca ORKAMA jebga.Ali niko mi nista nije lose rekao vec su mi cestitali.Sta raditi u ovakvim i slicnim situacijama?????

darkon
 To da posle pucnja nece da izadje srndac,nije tacno.Vise puta sam se licno uverio u to.Smile
Mislim da u ovakvim trenucima ne treba ni razmisljati i moje je misljenje da si odradio pravu stvar.B)

Lala
 Nikakva ORKA ni neki drugi ne bi ti mogli ništa, sve i da te neko prijavio! Napadnuta je bila divljač, džukci u lovištu bez nadzora, nema tu šta da se razmišlja! Pljas, i gotovo! I ja bih čestitao svakom koji bi postupio kao ti što si Bravo 2
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Jank
 Svaka čast Sajo i ja bih isto tako postupio, pa neka bude šta bude, više se plašim promašaja pa posle treba dokazivati na šta si pucao i kakve su ti bile namere....u svakom slučaju mislim da je ispravno....Bravo 2
Lov je stil mog života...Pas]yoursmiles.org/msmile/animal/m0218.gif

Boban
 Evo jedne slike kako je to sa Lutalicama u sred bela dana u sred grada kraj jedne skole u
Cupriji. 05.11.2010

petar
 Sad zalosno
Just like old times!

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Kako spremiti LOVAČKI RECEPT 32 26.05.2022. 07:52
Krivolov - kako se boriti protiv? METODE LOVA 624 19.09.2021. 07:54
Kako je protekao današnji lov? LOV NA SITNU DIVLJAČ 2364 27.01.2020. 09:06
Kako se boriti protiv KRPELJA KINOLOGIJA 386 02.07.2019. 09:48
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,463
Najnoviji član: tijanalovkinja

Poslednje vesti
15. sajam lova, ribolova i lovnog turizma Kraguj M
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,575,960 posete www.srbijalov.com