Psi i mačke lutalice-šta i kako sa njima?
|
AJDUK |
Objavljen 15.01.2015. 19:27
|
Član
Upisa: 171
Pristupio: 11.07.2011. 13:34
|
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 15.01.2015. 19:33
|
Admin
Upisa: 10230
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Što se čudiš , zima je pa biraju masnije , kaloričnije . U ovoj državi posle tajFuna jedino političari dobro žive.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 18.02.2015. 18:54
|
Lovčina
Upisa: 2411
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
http://www.kurir....ak-1685165 |
|
|
|
MMilos |
Objavljen 19.02.2015. 09:00
|
Stari član
Upisa: 400
Pristupio: 25.07.2014. 09:42
|
"plaše se lovaca, ne smeju da izađu iz kuće kada vide kola?!!"
Pa da l je moguće da nas smatraju za ovakve?
Novinari što znaju da se nalupetaju, to je čudo jedno... |
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 22.02.2015. 13:13
|
Lovčina
Upisa: 2436
Pristupio: 27.01.2013. 15:06
|
пре неки дан је колега са трактора гледао како 11 ЏУКЕЛА вијају срну где су сад ти "дивни и хумани љубитељи животиња" да ту јадну животињку заштите од ове гамади?
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
калибар је "производ" два броја означених милиметрима
не пучај шинко док им не видиш беоњаче
|
|
|
|
Macvanski lovac |
Objavljen 22.02.2015. 14:33
|
Stari član
Upisa: 375
Pristupio: 10.02.2013. 14:04
|
Treba slikati ili snimati takve situacije,ako nista,da se ima dokaz kad zatreba a zatrebace kad-tad.Juce dok smo isli prema kanalu,na patke,cujemo psa kako goni u obliznjoj sumi,moji psi krenuse tamo i ubrzo se cuje lavez drugih pasa,znali smo da su lutalice,ali ih nismo videli,pobegli na vreme...
Rodjen da budem lovac
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 22.02.2015. 14:55
|
Lovčina
|
треба,али човек био на њиви а не на фото сешн. гледају људи да уграбе да позавршавају посла пошто нису могли од силне воде јесенас
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 27.03.2015. 13:03
|
Veteran
Upisa: 554
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
http://www.blic.r...a-lutalica
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 27.03.2015. 20:06
|
Lovčina
|
крајње је време... надам се само да ће и коначно да донесу онај пропис о луталицама у ловишту. поједоше све живо
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 27.03.2015. 20:29
|
Veteran
Upisa: 591
Pristupio: 02.11.2013. 17:40
|
Nazalost, ne slazem se sa tobom kolega, jer to bi bilo samo trenutno resenje i to vrlo nehumano! Pravo resenje je edukacija stanovnistva odnosno nasih sugradjana ili seljaka da kad imaju zenke a nezele da imaju stenad 2 puta godisnje , da ih sterilisu! ALI tu dolazimo do sledeceg problema, a to je da pod broj jedan da vecina ljudi nema para da to plati, i do jos veceg problema a to je da nasi veterinari osim onih po velikim gradovima (koji uzgred recene od toga samo i zive jer ne rade sa stokom)nemaju pojma o psima i mackama a jos manje imaju volju, znanje i uslove da obave kastraciju zenki, tako da ne dolazi do nezeljenih nakota, koji se posle zakonomerno nalaze na ulicama i koji posle 6-7 meseci i sami pocinju da se pare i kote nekontrolisano! Resenje je moguce da DRZAVA to omoguci besplatno i da oni koji to ne postoju budu DRAKONSKI kaznjeni! Same zivotinje nisu krive, one ljudske su GORE!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 27.03.2015. 21:59
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
U velikoj većini veterinarskih ambulanti, kastracija je besplatna.
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
dzudzubajac |
Objavljen 27.03.2015. 22:20
|
Veteran
Upisa: 554
Pristupio: 09.12.2014. 09:40
|
Pa nije rešenje ni da se puštaju psi da trče po gradu...
Evo ja živim u centru grada od 35.000 stanovnika i ladno imaš čopor pasa koji stalno operiše po okolini...Često trče za kolima, bajsovima a umeju i na ljude da zalaju. I sad treba da se brinem da li će neko od njih da napadne dete, ženu?
Da li je humano ubijati ih? Nije. Da li je humano ostaviti ih na ulici? Jok vala.
Treba rešiti uzrok al treba rešiti i posledice.
Mudrost dolazi iz iskustva. Iskustvo je najčešće nedostatak mudrosti.
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 27.03.2015. 22:54
|
Admin
|
nidzamotocross kaže:
U velikoj većini veterinarskih ambulanti, kastracija je besplatna.
Vrsila se anketa ko je za kastraciju pasa lutalica, i tako naidju na cigu :
-Jeste li vi za kastraciju pasa lutalica?
-Jeste, svima da se povadu zubi.
-Ali to nije kastracija !?
-Ama gospodja, nece oni mene da yebu, nego da me ujedu!
|
|
|
|
ssekir75 |
Objavljen 28.03.2015. 15:59
|
Lovčina
|
а да ли је хумано да џукеле нападају људе? нешто овако, од пре пар дана
http://niskevesti...om-groblju
мени је жао "заштитника паса", али овако стварно више не може. превише их је и у граду и у атару.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 28.03.2015. 16:21
|
Veteran
|
Zao mi je kolega Ssekir ako stvarno ne razumes da psi nisu krivi ni odgovorni za stanje u kom se nalaze! Za njihovo stanje su krivi LJUDI koji su ih doveli dotle. Ljudi neodgovorni i bezobzirni i bezosecajni! Ajde da uzmemo za slucaj da sve lutalice pobijemo, jel to resava problem?! Odgovor je da, ali za 5-6 meseci i onda smo "ajde jovo nanovo"! Dakle treba resiti uzrok odnosno ono sto dovodi do lutalica, kad se to resi, resen je i problem! I ne zaboravi da je pas NAJBOLJI covekov prijatelj!
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.03.2015. 17:26
|
Admin
|
Kolega krilaš , slažem se sa tobom da je najbolje rešiti uzrok , samo na žalost kod nas je to teško posebno u gradovima. Dobiju ili čak kupe rasno kuče ne znajući uopšte šta uzimaju , drže u stanu i kad odraste , šut karta. Vikendaši u vikend naseljima u proleće svi imaju pse , u jesen su ti psi u lovištima i na ulicama. Na žalost mora se od nekud početi. Čekajući da se edukuju široke narodne mase , ima džukci da nas pojedu. Mislim da je sasvim razuman rok od 15 dana da onaj kome se pas izgubio dođe i preuzme ga, eutanazija bi morala biti urađena bezbolno , jer ni ja ne bih želeo da se jadne životinje pate.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 28.03.2015. 18:56
|
Veteran
|
Prosto nemogu da poverujem sta si napisao Daki! Bilo bi smesno da nije tuzno! Pa sta ima "lako" u zemlji Srbiji?! Pa zar za takavu bezobzirnost, nekulturu i neodgovornost ljudi treba da plate psi?! Ti kao lovac i ljubitelj pasa, kazes da se mora poceti od pasa ???! Neverovatno! Jos jednom dolazim u situaciju da se pitam da li sam ja citav ili je nesto drugo po sredi!? Sa ovim zavrsavam dalje komentare jer u ovakvim okolnostima to nema smisla. Dobar vam pogled kolege lovci i ljubitelji zivotinja i prirode i narocito pasa!
|
|
|
|
AcaNik |
Objavljen 28.03.2015. 19:22
|
Lovčina
Upisa: 2411
Pristupio: 27.05.2010. 14:20
|
Или најбољи пример, дођу зелени и пусте ти 60 паса у ловиште и онда твој пас налети на њих изгладнеле. А да, срне су сигурно побили пијани ловци а не пси које су они пустили! Зима 2012. |
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 28.03.2015. 19:31
|
Admin
|
krilas kaže:
Prosto nemogu da poverujem sta si napisao Daki! Bilo bi smesno da nije tuzno! Pa sta ima "lako" u zemlji Srbiji?! Pa zar za takavu bezobzirnost, nekulturu i neodgovornost ljudi treba da plate psi?! Ti kao lovac i ljubitelj pasa, kazes da se mora poceti od pasa ???! Neverovatno! Jos jednom dolazim u situaciju da se pitam da li sam ja citav ili je nesto drugo po sredi!? Sa ovim zavrsavam dalje komentare jer u ovakvim okolnostima to nema smisla. Dobar vam pogled kolege lovci i ljubitelji zivotinja i prirode i narocito pasa!
Ne znam čime sam te uvredio kolega, izneo sam svoje mišljenje koje sam bazirao na iskustvu , svom a i tuđem. U situaciji u kojoj se nalazi cela država, smanjenje plata , pokušaj pokretanja proizvodnje, poplave klizišta , beskućnici , penzioneri , školstvo , zdravstvo , da ne nabrajam dalje , predugačak je spisak , da li ima para za zbrinjavanje ogromnog broja lutalica (dobar deo njih su lutalice jer su bivši vlasnici smatrali da ih više ne mogu izdržavati). U startu je učinjena greška. Pod tim smatram grešku vlasti kod izglasavanja zakona o NVO. Ako malo dublje zađeš u materiju videćeš i zašto. Naime u tom zakonu država skoro da nije predvidela nikakvu kontrolu priliva i odliva sredstava. Na početku "demokratije" dosetiše se kojekakvi kako da od zapada izvuku novce, pa smisliše azile za koje su sredstva bez ikakve kontrole dobijali iz inostranstva, ja lično sam duboko uveren da ni polovina sredstava nije utrošena u svrhu za koju su namenjeni. Vlast kod osnivanja NVO nije tražila od njih nikakvu garanciju o samofinansiranju, to jest održivom finansijskom poslovanju , bilo da su redovne donacije iz inostranstva ili neki njihov izvor zarade kroz proizvodnju i slično.Kojekakva bagra se dosetila kako da krene ,pa kad spiskaše te novce , počeše od države tražiti i dobijati . A sada ti meni druže reci da li je bitniji neki privatni azil , gde vlasnik krcka državne pare ili recimo zbrinjavanje jedne porodice , bilo iz kartonskog naselja ispod mosta ili nastradalih od poplava ili klizišta. Što se tiče mog odnosa prema životinjama, imam dva (na žalost predebela )psa , četiri mačke moje i još dve komšijske na valovu svako jutro. Pride u firmi ima uvek dva- tri psa koji tačno znaju kada dolazim i sačekuju me , jer znaju da ću im dati nešto hrane. A o nahranjenim odlutalim komšijskim kerama da ne pričam. Međutim znam da nisam spasitelj i ne mogu svima pomoći , ali reci ti meni da li je humanije uspavati psa ili ga pustiti da luta gladan sakupljajući mrvice što besposlene , nedoyebene babe iz NVO bacaju kroz prozor glumeći ljubitelje životinja. Produžavanje agonije tih pasa je mnogo nehumanije od eutanazije. Ne bih da ne pomenem silne napade na decu ili odrasle a normalnio i na divljač. Vrati se malo unatrag na forumu pa pogledaj šta su lutalice napravile u toru našeg kolege Rančera, pa kad vidiš sliku gde jagnje pokušava sisati mrtvu ovcu , javi mi se da nastavimo diskusiju. Raspitaj se samo koliko u Srbiji ima nepismenih građana , onda ćeš shvatiti da je edukacija proces koji će potrajati desecima godina , a problem sa psima je svakim danom sve veći.
|
|
|
|
krilas |
Objavljen 28.03.2015. 19:42
|
Veteran
|
Nisi me uvredio Daki. Politiku na stranu ako je moguce, ali u zemlji Srbiji to izgleda nije. Pusti NVO. Sta radi DRZAVA (bilo sa kim na celu-tj vlasti) da se ne dogadja to sto se dogadja? Tu ne treba neko veliko znanje i mudrost. Kao sto si i sam napisao da svi znamo sta se desava ali niko nista ne preduzima, i oni sto cine takve stvari ne odgovaraju, i naravno ponovo ce isto,jer opet nece da odgovaraju. Lakse je pobiti zivotinje i resiti problem.
|
|
|