Lovačke kobasice od mesa divljači!
|
nenad_franc |
Objavljen 22.12.2010. 23:36
|
Veteran
Upisa: 968
Pristupio: 05.04.2010. 21:22
|
Jank kaže:
nenad_franc kaže:
ja sutra koljem,kako se kaze u mom kraju, PASTRMU! pa ce biti i kobasica,snicli a bogami i dimljenog mesa
Pa srećno ti bilo....to je najlepši posao koji se radi zimi a kao obavezan dekor svemu tome ...kuvana rakija...ufffff sav sam se naježio....od miline...a tek čvarci....$aAa
bice,bice bice svega,samo sto se tice mene,nece biti grejane rakije,jer sam okoreli antialkoholicar! ali zato ima ko nije ali glavni dan ce biti za nekoliko dana kada se izdimi meso |
|
|
|
KREC |
Objavljen 17.06.2011. 17:01
|
Stari član
Upisa: 204
Pristupio: 09.12.2010. 15:58
|
Citam ove vase recepte i mnogo mi vise lezi ovaj od Canisa,stim da na 50 kg mase i to jos od divljachi stavite samo 5kg slanine =nece da valja. Ja imam poznanika koji je 25 godina radio kao poslovodja u industriji mesa Topola i evo podatak da u njihovu sremsku ide 35% slanine za razliku od vasih jedva 10% a sve sa mesom divljaci koje se mnogo brze susi ??? Treba da znate da postoji razlika izmedju kobasice za brzu upotrebu ili zamrzivac i susenih kobasica u koje nikako ne ide 150gr paprike na 10kg(recept od starog lovca) vec max 100gr i do 2% soli dok za susenje moze i do 2.5 % ali je bolje do 2.2 zbog zdravlja vas samih.Idealno bi bilo:
1-srnece =20kg
2-svinjsko =20kg
3-ledjna slanina =10kg
4-paprika po 250 grama
5-biber 250 grama
6-beli luk 500-700 grama po ukusu
7- razno-razne specije
8-mlevenje na 10mm resetku samo jednom
9-da odstoji meso pomesano sa zacinima po mogucnosti 12 sati
10-drugo mlevenje sa sve zacinima i punjenje !!!
11- DOOOBROOO ZALITIIII |
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 18.02.2013. 20:27
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
canis aureus kaže:
30kg mesa divlje svinje
10kg srnetine
10kg mesa domaće svinje
5kg slanine (sa leđa domaće svinje)
1,25kg soli(oko 2-2,5%)
250gr aleve slatke paprike
200gr tucane ljute paprike
200gr mlevenog bibera
200gr belog luka u prahu
100gr šećera
dobra volja
jaka želja
poprilično snage(za mlevenje mesa, za mešenje, punjenje ...) ... i rezultat neće izostati
-ove moje se trenutno cede pa u pušnicu
a u ovom stadijumu u teflonskom tiganju
20kg DS (2 osrednja buta)
20kg JelenE evropljana
10kg Srnećine
10kg leđne slanine manguljana (možda malo manje od 10)
začina koliko i gore navedoK s tijem što sad beli luk nije u pra' nego pravi domaći, sitni
... ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 13.11.2013. 12:15
|
Stari član
Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Stize zima, stiglo crno vino, a uz crno vino ima li sta lepse od domacih kobasica! Sem domace slanine, sve ostalo je divlje! Tri dana smo mastili ruke dok smo zavrsili ovaj mukotrpan posao...
Sledecih nekoliko meseci degustacija
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 13.11.2013. 12:46
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
Uh, uh, uh.
Bravo
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
AleksandarB78 |
Objavljen 14.11.2013. 15:12
|
Član
Upisa: 118
Pristupio: 17.11.2012. 20:37
|
Canisa i Nikolu V udaljiti sa foruma zbog širenja propagande najgore vrste
Kad sam video slike ogladnio sam momentalno, svaka čast! Odoh da pregrizem nešto i ne vraćam se na ove stranice |
|
|
|
veljko__ |
Objavljen 14.11.2013. 15:19
|
Veteran
Upisa: 654
Pristupio: 02.10.2012. 21:31
|
Nikola
|
|
|
|
darko7x64 |
Objavljen 14.11.2013. 20:00
|
Član
Upisa: 113
Pristupio: 30.09.2013. 18:15
|
Uf kolege ne mogu a da se ne umešam,ovo je nešto najjjjllllepše viđeno do sad,mogu samo da pojmim kako mirišu one iz tiganja... pa još ako se zalije špricerom litra dve,ne više zbog onih 0,5 promila . SVAKA ČAST KOLEGE! SKIDAM KAPU
IN VINO VERITAS
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 14.11.2013. 20:03
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Ovo je već atentat, perverzija, od gledanja mi skočio holesterol
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|
|
kresho |
Objavljen 18.12.2013. 18:19
|
Mlađi član
Upisa: 15
Pristupio: 10.12.2012. 18:20
|
Svaka vam cast lijepo mi voda ide na usta a imam osjecaj da im miris osjecam |
|
|
|
AleksandarB78 |
Objavljen 27.12.2013. 23:35
|
Član
Upisa: 118
Pristupio: 17.11.2012. 20:37
|
Opet sam gledao kobasice.... |
|
|
|
bela |
Objavljen 28.12.2013. 19:21
|
Veteran
Upisa: 930
Pristupio: 06.02.2010. 17:48
|
veoma lepo izgleda . malo mi je nejasno kad ih ja dimim moram ih razdvojiti da bi se lepo odimili a ovde na slici vidim kako su gusto zbijeni liči na svežanj neki, pa se pitam dali im neće faliti nešto .( sem gladnog čoveka) ili možda ima ventilator koji meša vazduh, dim unutar pušnice
vižlan i terier
|
|
|
|
Neca92 |
Objavljen 28.12.2013. 20:08
|
Lovčina
Upisa: 1459
Pristupio: 14.12.2010. 19:29
|
AleksandarB78 kaže:
Opet sam gledao kobasice....
Kralju!
Lovac nije ko vino ne pije i ko ide planinom samo da ubije!
|
|
|
|
Dikavac |
Objavljen 28.12.2013. 21:05
|
Stari član
Upisa: 297
Pristupio: 19.09.2012. 12:46
|
bela kaže:
veoma lepo izgleda . malo mi je nejasno kad ih ja dimim moram ih razdvojiti da bi se lepo odimili a ovde na slici vidim kako su gusto zbijeni liči na svežanj neki, pa se pitam dali im neće faliti nešto .( sem gladnog čoveka) ili možda ima ventilator koji meša vazduh, dim unutar pušnice
kada ih je puno nista ne smeta da su zbijene ovako E manju kolicinu razvuce covek na 5 cm ... Zavisi od susnice Sa ove daljine su vrlo primaljive Retko traju za -ventilator .. Nista ne fali ni mangulicama |
|
|
|
Nikola Vojinovic |
Objavljen 30.12.2013. 09:06
|
Stari član
Upisa: 409
Pristupio: 15.05.2010. 20:38
|
Upravu ste kolega da bi trebalo malo razmaknuti i razrediti, ali je kolicina velika a vecu pusnicu od ove nemamo, bilo je pozeljno da je "dim uhvati" sto pre jer je "masa" mesa stajala vec dva dana, zbog zacina...
Inace, nakon pusnice pozeljno je da se neka kolicina ostavi na promaji, nastavljaju da se tope i super su meze uz crno vino, a mogu da se nose u dzepu i degustiraju bez zagrevanja...
Priroda, kerovi i lov!
|
|
|
|
canis aureus |
Objavljen 08.02.2014. 16:34
|
Admin
Upisa: 4116
Pristupio: 22.01.2010. 15:41
|
... prva tura već na izmaku
The best of the World all game caliber 8x57JS
|
|
|
|
nidzamotocross |
Objavljen 08.02.2014. 16:36
|
Lovčina
Upisa: 2820
Pristupio: 19.02.2011. 19:15
|
El ovo nožić made in Leskovac?
''Kao ptica koja je bez krila, Srbija bi bez goniča bila''
Ako želiš da izbegneš budale, ne radi ništa, ne pričaj ništa i budi ništa.
|
|
|
|
Jank |
Objavljen 08.02.2014. 17:18
|
Lovčina
Upisa: 2650
Pristupio: 17.05.2009. 23:12
|
canis aureus kaže:
... prva tura već na izmaku
Leeele canise...
još ako zaliješ sa nešto hladno,
pritisak će skoči gadno
vene će se zapuše do bola
od velikog holesterola........................
Lov je stil mog života... ]
|
|
|
|
arnotije |
Objavljen 17.11.2024. 20:10
|
Veteran
Upisa: 686
Pristupio: 14.04.2010. 09:28
|
Не нађох неко боље место, па рекох овде да поставим када се већ писало о кобасицама. Да ли је неко скоро куповао топ (шприц) за кобасице, стари Проток Винковци дотрајо, па се размишља о замени. Креће свињокљ па вреди поразмислити о томе.
" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic
|
|
|
|
DakiNS |
Objavljen 19.11.2024. 08:36
|
Admin
Upisa: 10247
Pristupio: 31.08.2010. 09:25
|
Imam top za kobasice , ali pogrešan, kupljen pre tridesetak godina . stoji vodoravno , po meni je to greška, jer svaki puta kada ga treba puniti moram potiskivač izvlačiti do kraja pa vaditi top i tek tada puniti, mnogo vremena se gubi , tako da pored svog topa pozajmljujem od drugara vertikalni gde kad izvučem potiskivač odmah mogu puniti gde se štedi na vremenu, inače rezultat je isti , i gledaj da ima što manje plastičnih delova, iako su plastične "dizne" praktične dajem prednost metalnim jer pri punjenju kobasica kuckaš nožem po dizni da izađe vazduh , pa plastične brzo postanu hrapave i teže je navlačiti creva.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM
|
|
|