Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Bezbednost i nesreće u lovu.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Bezbednost i nesreće u lovu.
sheytan
 Di piše da su ga povredili sačmom 1.7mm? Jaooo
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

MMilos
 Pa ko velim , lovili su prepelice? Smile
Pretpostavka je majka svih za*eba Smile

sheytan
 hehe Nit je(u Srbistanu) za bilo koju divljač propisana bilo koja krupnoća sačme kao obavezna, niti mi znamo da li se u ovom nemilom dogadjaju koristila neka logična krupnoća... Smile

Pucaju ljudi svašta, tj. najčešće šta imaju... Manji je problem ako neko stavi npr. trap u lovu na prepelice, nego što MNOGI koriste "četvorq" ili "dvojq" za zeca, pa još ako prne fazan... Shock

Mnogo puta sam slušao "staaare" lovce kako kažu da zimi za patq sve ispod "četvorke" ne valja... Qquuuuuuuu! Sad
novi način otvaranja tema je bzvz... Sad

DOBAR DVOGLED!!! iveli 3

http://www.youtube.com/watch?v=GOzgvb4hc5U

Podunavac
 Шеки је апсолутно у праву. Добар део ловаца незна правилно да одабере гранулацију сачме за одстрел одређене дивљачи. Углавном користе крупнију сачму од потребне, али има и оних који пуцају на фазана, зеца и лисицу са трап муницијом пошто је нејјефтинија.
Ако је возач рањен у аутомобилу онда је гранулација сачме морала да буде поприлична. Једино ако је возио са отвореним прозором па да га је сачма погодила кроз прозор на краћој дистанци, онда је гранулација небитна пошто је у питању глава и лице.
Tri prsta 2Kolce

ssekir75

sheytan kaže:
hehe Nit je(u Srbistanu) za bilo koju divljač propisana bilo koja krupnoća sačme kao obavezna, niti mi znamo da li se u ovom nemilom dogadjaju koristila neka logična krupnoća... Smile

Pucaju ljudi svašta, tj. najčešće šta imaju... Manji je problem ako neko stavi npr. trap u lovu na prepelice, nego što MNOGI koriste "četvorq" ili "dvojq" za zeca, pa još ako prne fazan... Shock

Mnogo puta sam slušao "staaare" lovce kako kažu da zimi za patq sve ispod "četvorke" ne valja... Qquuuuuuuu! Sad

ше, немој да те чуди, то има логике итекако. можемо ми сада да се измишљамо, али рачунај са чим су ловили тада. и онда оди ти са 10ком, ручно пуњеном на расклиманој машиници, у разаканој чаури, са ливеном сачмом, филцаним чепом (а можда и само наређаним картончићима) , бог живи зна са којим и како чуваним барутом, по дебелом минусу и ветропичини, и лови патке. и уловићеш "патку" Smeko због самог материјала на који су били ограничени морали су тако. крупна сачма носи више енергије, ако погоди пада сигурно. сад је друга ствар, имаш џебане од сорте па нема потребе за толким куглама. кад смо већ код кугли, знам човека који је куглама ловио гуске Shock

на тему. препрошле године вараличим штуку на каналу дтд, шиба кошава, а гуске на 15так метара од мене (и висински и улево). кад су осули 4ке и 2ке, моментално сам се сетио пешадијске обуке Besan залегање, пузање потрбушке, војник у одбрани Smeko нису ме видли, био сам нешто ниже од њих, али су ми кола била врло видљива и логично би било претпоставити да је неко ту. али боле њих кривак... Besan
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

Cvele
 Podunavac, najlogicnije je da je covek vozio sa otvorenim prozorom... jer mislim da vec sacma od 3mm na nekoj udaljenosti od recimo 25-30m nema sanse da razbije staklo i povredi coveka, jedino da je neki full cok ali i tako je tesko...

Ssekir, je l' pala neka guska barem? Smeko sala mala naravno Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

ssekir75
 искрено, немам појма Confused побего сам под мост, покривен и одозго и слеђа бетонским зидом. нисам ишао да видим ни ко је био тамо.
ловци су организована наоружана група људи која преко поља, шума и ливада иде у кафану iveli

калибар је "производ" два броја означених милиметримаStari

не пучај шинко док им не видиш беоњачеElmer

bullet
 http://www.kurir-...ak-1553785

Okolina Petrovca na Mlavi, jos jedna nesreca u lovu.

DakiNS

bullet kaže:

Koliko sam saznao u pitanju je rikošet a poginuli je napustio mesto na dočeku. Na žalost to nikoga ne može vratiti niti izbrisati ono što se desilo.
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

bullet
 Posto sam i ja iz okoline Petrovca, tacno je da je napustio svoje mesto ali za rikoset nisam cuo. Navodno kazu da je bio u čučećem polozaju pored nekog žbuna. Velika je zalost ovo sto se desilo ali vise nema nazad.

ZleBakeRodjaci
 Strasna tragedija....Rikoset od drveta 14 metara skroz udesno...Poznajem te ljude i znam koliko su vodili racuna u lovu..jbg ipak se desava i ovo.....sta da se radi.. FrownFrown
Za Pametnog Coveka I Komarac MuzikaHarmonika

Zeljko92
 Jel u pitanju bio karabin ili mozda PP?

bullet
 Kazu da je bio karabin..

mrwa22250
 Karabin i grupni lov ne idu zajednoNo no no
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Cvele
 mrwa, zasto ne bi isli karabin i grupni lov zajedno? U lovu na divlje svinje se najcesce on i koristi, naravno ko ima karabin...
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

tomo vrbas

mrwa22250 kaže:
Karabin i grupni lov ne idu zajednoNo no no
E zato sam ja batalio grupne lovove u jednom lovu na ds u Deronjama nas 15-ak odemo tamo kao u goste i sada mi mladi svi u pogon,a stari na docek i sateramo mi svinje na 100m izmedju nas pogona i doceka kad jedan BRAV iz doceka papovkom 10komada metaka strese u nasem pravcu ljudi moji nista strasnije nisam doziveo.Kada su pocele kugle da zvizde i rikosetiraju od drvece i onda cujes viku galamu ja posto sam bio na krilu trk napred da vidim sta se desava,a jedan kolega i moj otac dovatili tog BRAVA da mu Cenzurisanou mamu jedva ih razdvoismo da ga ne nemlate.Kolega i otac poludeli jbg mi deca smo im bili u pogonu,a taj BRAV kaze pa sta se bunite pucao sam na blizu nije to do njih ni dovatilo!I taman kada su se strasti smirile iza ledja protrcava krdo svinja e tada mi se ceo taj tip lova zgadio njih nekoliko potrcase pa kada su poceli da pucaju na krdo jedan preko drugoga to je bilo jezivo i opet ist akter BRAV sa papovkom i jos dva nova BRAVA sa vojnim snajperkama su ispalili preko 25-30metaka za njima negledajuci imali koga iza krda!

mrwa22250

Cvele kaže:
mrwa, zasto ne bi isli karabin i grupni lov zajedno? U lovu na divlje svinje se najcesce on i koristi, naravno ko ima karabin...

Nije problem u lovistima uredjenim za ovaj nacin lova,gde lovci na doceku sede na cekama ili uredjenim prosekama,a hitac najcesce zavrsava u zemlji.Koliko je takvih lovista kod nas,a da nisu u ogradi???
Sa druge strane imas obicno situaciju kakvu je opisao Tomo,gde docek stoji na zemlji,puca se divljac koja bezi ispred pogona i pasa,pa cak i da se ne puca u pravcu pogona vec se ceka da divljac izadje na cistinu,putanja projektila ostaje misterija.Radi se o projektilima velikog dometa,koji na svom putu mogu da zakace stosta,a kad se tako nesto desi,onda je kasno za kajanje.O nosenju karabina u pogonu(a i to sam vidjao),nebih trosio tastature.
Bilo kako bilo,smatram upotrebu karabina u grupnim lovovima nebezbednom,ali to je samo moje misljenje.
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Marko_1986
 U svakom lovAckom drustvu ima premalo smirenih i hladnokrvnih ljudi. I retkos je da vidis coveka kad mu izadje i nazime a kamoli ds da ostane miran i pribran. Da razmisli pre nego sto digne pusku i opali!
Dobar Pogled svim clanovima i posetiocima Lovac 1saita. Srbijalov

Strsljen

DakiNS kaže:

bullet kaže:

Koliko sam saznao u pitanju je rikošet a poginuli je napustio mesto na dočeku. Na žalost to nikoga ne može vratiti niti izbrisati ono što se desilo.

Nije okolina Petrovca na Mlavi vec Selo SUVI DO tik ispred Zagubice i okolina Zagubice.
Nastradalog lovca sam licno poznavao i u pitanju nije nikakav rikoset vec direktan pogodak kao i u dosadasnjim nemilim dogadjajima PUCANJE NA SUMICE u predelu gde se nesto MRDA i SUSKA! A da pritom u opse nije video sta to iza grma mrda i suska nego povuce obarac ubedjen da je u grmu bas D.Svija.

Kolege Lovci Lov nije ni igra ni sala i odstrel divljaci nije na prvom mestu nego na poslednjem u lov se ne ide radi dokazivanja (sto bas jedan deo nasih lovaca lov bas tako dozivljava ko ce pre-brze i vise),LOV je ljubavi!

Nazalost neke nase kolege lovci to nikada nece razumeti!

Iskreno saucesce porodici nastrradalog Goran-a Gvozdic-a i iskreno zalim sto je jos jedan dobar covek-LOVAC glupo izgubio zivot tudjom bahatoscu i ne promisljenom reakcijom brzeg prsta od PAMETI!

Pocivaj u miru Gorane!
"Kad se rodimo tad placemo ,jer smo na veliku pozornicu Budala krocili!" V.S.

DakiNS
 Na žalost i ova godina za lovce počela crno.
http://www.naslov...d/19441837
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Podmlatkari u lovu, DA ili NE LOVCI POČETNICI 136 03.01.2017. 20:32
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Sa ili bez optike u lovu na srndaca LOV NA KRUPNU DIVLJAČ 78 12.03.2016. 13:34
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,872 posete www.srbijalov.com