Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Lov na zeca

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Lov na zeca
AcaNik
 Ако зец уђе у кукуруз када га бретон гони, после неког времена ће га бретон изнети из кукуруза ;)
Пошто је пре сачекивао зеца док га јури немац, добио је стимуланс од ЕДБ да то више не чини али су онда зликовци смисли нову тактику. Гоне у линији. И када зец промени правац овај га пресече по дијагонали и крај. Ако омаше не настављају.
Не знам да ли ће на Марсу бити нешто за лов када оду горе, али знам да ће се и ту ловити са Бретоном.

mrwa22250
 Naravno da postoje situacije kada pas uhvati zeca,takodje i lisica i sakal,ali to nikad nije plod jurnjave za istim jer je zbog brzine i boljih manevarskih sposobnosti zec u ogromnoj prednosti.Cak se ni hrtovi koji su brzi od zeca nikad u lov ne pustaju sami jer ih zec lako"polomi"u cik-cak i nikad ne love na pokrivenom terenu zbog opasnosti da udare u prepreku i ozbiljno se povrede.Kada nam se ucini da je pas opasno blizu zeca(pod uslovom da je zdrav zec u pitanju) neko vreme,a zatim ga bas tim manevarskim sposobnostima zec otrese ko slinu,u vecini slucajeva je u pitanju zecica koja u blizini ima leglo i na taj nacin odvlaci potencijalnu opasnost od zecica(slicno se ponasaju sve majke u prirodi).
Kolega Lovec,da li je ta kuja donosila male ili odrasle zeceve???Ne mogu da verujem da je donela 6 zecevaIznenadjen
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

Tomash
 Shvatite da prosto i jednostavno da postoje kerovi koji mogu da uhvate zeca, živog i zdravog, nekim čudom ili srećom.

Moj Meda je sa 10 meseci stigao zeca u ataru, na otvorenom, a ne ovde u Petrovaradinu, i udavio ga.

Takođe, u tom istom ataru, prve dve godine mog lova tamo, dva različita NKD su hvatale žive odrasle zečeve VIŠE PUTA.

Ovaj prvi je doneo zeca za kojim je pucano, pa ajde da kažemo da postoji mogućnost da je bio i ranjen, ali ovaj drugi (Leo) se redovno pojavljivao niotkuda sa zecom u ustima (voleo da ide daleko, to mu je kasnije i presudilo).

Moj Meda je na moje oči gonio zeca na otvorenom, na kraju ga udavio. Nema šta nisam pokušao da ga vratim, pucao u oranje više puta, nije vredelo, a tada je imao malo više od 10 meseci, a da stvar bude gora zec je bio u lovostaju Nervozan

Nemac ga je našao, povijao ga, za njim su poleteli Meda i jedna sitnija poenterka i breton,prvih 100-nak metara taj nemac je i on gonio pa odustao, a poenter, poenterka i breton su nastavili, i posle nekih 400 metara jurnjave za njim bez opaljenog patrona, Meda ga je oborio, udavio, ostrvila se i poenterka, a bretonac ga je pokupio i odneo gazdi. Jeste ih izlomio, ali njih je bilo troje, i bio je početak lova, rano ujutro, kerovi puni snage, nema tu zeka šanse a mom keru treći ukupno izlazak u lov...

Macvanski lovac
 Sumnjam da su ti zecevi bili zdravi,mozda ranjeni od ranije.Pas na otvorenom nema sanse da stigne zdravog zeca,moze da ga uhvati samo na prevaru,ako mu presece put,zec naidje na neku prepreku,na logi....ali da ga stigne jureci za njim,nema sanse,ne umanjujem uspeh tih pasa,samo kazem da im je sigurno nesto falilo...Prisustvovao sam 3-4 puta kada pas uhvati zeca na logi,jednom je i moj breton tako,vise puta su psi hvatali zeceve bez opaljenog metka,ali je uvek postojala neka olaksavajuca okolnost za pse...opet kazem,ne verujem da pas moze da uhvati zdravog zeca na cistini,tako sto ga stigne....
Rodjen da budem lovac

kolega_LOVEc
 [xhide]

Kolega Lovec,da li je ta kuja donosila male ili odrasle zeceve???Ne mogu da verujem da je donela 6 zecevaIznenadjen

Nisu bili mali, doduse video sam samo cetri, ostale su videli kolege, nije ostalo nista od njih do moje smene.
Jedno je sigurno, suvise je stara i kratkonoga da se trka sa zecom, ali nacin na koji ih hvata je sigurno efikasan.
Primetio sam jednom prilikom i da markira fazansku koku i to bas cvrsto, sa podignutom nogom, da ne poverujes....[/xhide]
Vim vi repellere licet

mrwa22250
 Iako ga ni ove godine necemo loviti,zeca ima ko nekad.Redukcija predatora u kombinacijisa manje totala zadnje dve godine izgleda daje rezultate.I tako,dok bezuspesno tragam za lisicama uzivam u njihovoj zayebancijiVebanje
Shockdok pametni popustaju,budale zavladase

IvicaL
 U Somboru i Monostoru i dalje vise nego slabo stanje sa zecom.
Iznenadih se neko vece dok sam se vracao iz Monostora, na put mi istrcao mlad zekan i ja na kocnicu. A on nikako da se skloni,... taman da ga prodjem a on se vrati u farove. Jedva sam nekako uspeo da prodjem a da on ostane u travi,...
I iznenadio sam se i obradovao sto videh mladog zeca, e sad koliko ce on poziveti ko zna ali mu zelim duboku starost
lala, pa sta

gavra bakos
 Kakvi su rezultati vanrednog prebrojavanja zečeva i da li će se menjati lovni kalendar za ovu god . na ovu divljač?
gavra bakoš

Podunavac
 Kod mene danas otvorena lovna sezona i pokazalo se da zeca ima (kao i u zadnjih 2-3 godine) zaista mnogo. Lepo se popravilo brojno stanje zeca. Pre par godina smo kupili i pustili 10-ak komada da osvežimo krv i na jednom delu lovišta zabranili lov. Pojačali iznošenje hrane i odstrel predatora, a smanjili kvotu odstrela par godina. I trud nam se isplatio. Toliko ga imamo sada da pravi štetu na lubenicama. Sva sreća što nam svi poljoprivrednici koji gaje lubenice imaju bliske rođake u LD-u ili su i sami članovi, pa nismo imali zahteva za odštetu.
Tri prsta 2Kolce

schweps
 Juce lovili zeca i ako vreme nije bilo bas povoljno ali zeca dosta i ako je bilo dosta omasaja svako je u proseku puco bar na 3zeca uspeli smo da se podmirimosrbijalov
i66.tinypic.com/2v2wsat.jpg
Lisica

Milan__
 Danas smo lovili zeca,na prvom delu terena zecevi su se relativno daleko podizali te je odstreljeno 10-15 komada,sledi dorucak i prelazak na drugi deo terena gde je odstreljeno takodje 10ak zeceva i podignuto 4 fazana od kojih je samo jedan odstreljen. Hteo bih da dodam da je jedan zec u drugom delu terena dobio preko 5 patrona i tek je onda pao,i lovac ga je odmah vezao kanapom. Ukratko : prelep dan,odlicno druzenje i mnogoo promasaja (verovatno zbog vetra,koji je ujutro duvao).
Bog prašta,ali 30-06 nikad! Srbija

Milan__
 Evo ovako da postavim slike :
http://www.dodaj....mage/oDNop
http://www.dodaj....mage/oDsJ9
Bog prašta,ali 30-06 nikad! Srbija

arnotije
 Kod nas ove godine (brdsko planinski teren) ima zeca više nego ranijih godina. Ipak ne toliko kao na prethodnom upisu Bravo 2.
arnotije priložio:
20171104_100801.jpg

" Ako Kosovo nije nase, zasto od nas traze da ga damo...? Ako je njihovo, zasto ga otimaju...? A ako vec mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustrucavaju... ? "
Matija Beckovic

ljubi
 Slika iz novembra. Odstrijel poslije gona ujakove posavke i barakuše. Daljina 20 m. Krušik 4,00 mm
ljubi priložio:
23795498_10212486250705405_5312878629694922779_n.jpg

Hunter_lovac
 Gde se nisani zeca kada trci i kad ide prema lovcu ? Zeka
*

Djurovic Djordje
 Prema tebi pucas ispod njega, od tebe u usi, e sad ako trci bocno tu moras uzeti preticanje ispred njega, a sve je to stvar vezbe, iskustva, a ima i do municije.
Svi smo mi ljudi, ali retko ko je čovek.

Jastreb
 Do 40m, probaj da ga uvek gadjas u njusku, a posle ce vremenom samo da ti se kaze sta i kako... gledaj gde prsti zemlja pri pucanju pa po tome koriguj... to je prednost kod zeca, kod ptica se to ne vidi...

Jastreb
 Do 40m, probaj da ga uvek gadjas u njusku, a posle ce vremenom samo da ti se kaze sta i kako... gledaj gde prsti zemlja pri pucanju pa po tome koriguj... to je prednost kod zeca, kod ptica se to ne vidi...

gavra bakos
 U jednom sremačkom lovištu na prijavu jedno očevidca policija odmah odreogovala i na delu uhvatila dva krivolovca sa odstreljenim zecom u vreme lovostaja.Sve pohvale za policiju.
gavra bakoš

davorcalic
 Lov na zeca.... Hvala Bogu dade nam zeca ko šaše... U prvom krugu podizali se izuzetno daleko jer je vetar duvao bočno naspram pogona i čim nanjuše prvog sa krila diže se i ode... Povukli smo krilo u liniju i onda je počeo lov kako treba... Dizali se ne više od 20 m... U prvom krugu podigli oko 30 zečeva odstrelili 15... U drugom krugu podigli 15 odstrelili 11 zečeva s tim da smo u prvom krugu prešli dve duži a u drugom jednu duž... Lovili smo zeca na manje od 10%lovišta.... Mogu zamisliti koliko ga ima u delovima lovišta koja su još bolja za lov zeca... Svi lovci su imali priliku za pucanje... Brojnost zeca i dalje izuzetno velika svake godine....
Žena mi Makedonka....ena Shock

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Obuka goniča za lov na zeca KINOLOGIJA 464 31.05.2018. 09:45
Paraziti zeca i prepelice u Bačkoj STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 07.11.2014. 15:02
Sindrom evropskog zeca u Vojvodini STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 1 23.10.2014. 23:13
VEŠTAČKA PROIZVODNJA ZECA STRUČNI I NAUČNI RADOVI IZ OBLASTI LOVSTVA 5 10.03.2014. 19:41
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,709,516 posete www.srbijalov.com