Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: "Grom" iz Užica

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
"Grom" iz Užica
kolega_LOVEc
 i67.tinypic.com/znwn4l.jpg
Vim vi repellere licet

canis aureus
 Odličan! Odobreno
Čini mi se, na sliKi, da novi ima širi kanal(šupljinu) unutar tela zrna u odnosu na stari?! ... a možda samo tako deluje na sliKi Confused

ako ga bude po našim trgovačkim radnjama ... a pogotovU u 8x57js ... javljajte
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

kolega_LOVEc
 Smeko Pa ti jedini "imas " u 8x57 ja nisam ni video da se to uopste mota u ppu u......pokvarene ere, cutu i pravu mundzu...Grin
Vim vi repellere licet

krilas
 ^ Ne preterujte kolega. "Ti jedini"..., mislim, ima nas jos (po neki).
Siroma

DakiNS
 Će da se vredjamo ?
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

canis aureus
 KoleZa LOVEc je mislEo "jedini" u smis'o Z-GROM u kalibru 8x57js jer sam pronaš'o da i to "čudo" postoji a proizvođač ga nEje reklamir'o i prekaz'o već je sam' razglasiJo za cal .30 ...

E, sadE ... nemam trenutno cJevku u 8x57js ! ShockCry ... AALII, jedna tak'a čeka samo da mi stigne odobrenje ... PresreanGrin Veselo 2
Dim

kolega_LOVEc
 A nabavka???? i dalje istoHmmm
Nadam se da se neko setio da to moze da se proda i kod nas.
Za sirinu neznam bas, mene iznenadilo sto ima ovoliko kalaja...Smile..
a uvek ispadne, imao sam utisak da je "monolitniji".
I nije neka novotarija(svabe ga pucali pre 100 godina) al i dalje mislim da je najbolje zrno iz uzica.
Vim vi repellere licet

kolega_LOVEc
 i65.tinypic.com/2ujgg9z.jpg
i68.tinypic.com/1zecy82.jpg
A mogli su i da preskoce koji korak u razvoju i oprobaju se kako stoje sa modernijim resenjima.
Nekako sve mi se cini da iduca generacija groma ima da bude jos veca novotarija.......bonded zrno
Vim vi repellere licet

canis aureus
 Stigla nova cJevka czm70 pa otud i nova testiranja preciznos' i još po nešto ...

CZ M70 cal. 8x57js
municija PPU 2x SP12,7g i 2x GROM 12g
daljina 150m
nakvašena hartija i dve hrastove daske od po cca. 2,5cm ...
redosled: daska -hartija 10cm -daska -hartija

SP zrna su se mnogo brže(pre) i više raspadala od GROMa, što je i za očekivati ... SP je prodirao do cca.27-30cm praveći vrlo širok kanal već posle prve prepreke(daske), GROM je prodirao preko 45cm(drugi ispucani nepunih 50cm) i takođe je strelni kanal bio vrlo širok dok je se više širio posle druge prepreke(daske)
Kod SP zrna jezgra olovna su se potpuno raspala u sitne komadiće kao i kod GROMa pa sam samo pokupio ono što je ostalo u komadu od zrna.
SP zrna tj obe košuljice su ukupno zadržale mase 4,7g dok su zrna GROMa zadržala 8,2g i 9g

Iz navedene cJevke GROM je veoomaa precizan, praveći grupe pogodaka 2,5-3cm tu je negdI i SP12,7g ...
Naslućije se koJ je pobJednik Confused
... slike će reknut' još 1000 rJeči ...
canis aureus priložio:
ppugrom.jpg

Dim

arli
 Canis veoma poučan testOdobreno Samo,baš imaš sreće da ti cevka nosi gromaBravo

canis aureus
 Pozz ArliJ Bye
CJevka je najuža od svih koje sam premerio u kalibru T-rex a GROM je zrnce užOg prečnika tako da...
Može biti da je to ta dobitna koNjbinacija Hmmm
Dim

kolega_LOVEc
 OdobrenoLepo..super..cestitam prinovu

Zagolica me to "uze zrno" u 8ici pa ako bi mogle neke brojke bilo bi lepo, i cevi i zrna.
A i razlog dve daskeGrinHmmm da simuliraju kosti??itanje

Jednom sam citao nesto o iskustvima amera kod delaboracije svapske mundze iz "drugog" rata.....Sva bila ispod mere, kazu .322 inca. Klackalica
iveli
Vim vi repellere licet

canis aureus
 Zrno GROM PPU po katalozima preDstaljaJet .322inch pod oznakom B-351 ... što je 8,17mm a svoja SP zrna .323inch 8,20mm

A u cJevku najuži kalJibrator, koji je 7,90mm, ne prolazi

... i da, daske su turene radi simulacije "koski" tj kako bi otpor biJo veći ...
canis aureus priložio:
ppugrom.jpg

Dim

canis aureus
 EvE još nekih izvađeni' zrnaca ...
Uz'o novu sJeriju pa aj da probam jer sezona je počela srbijalov

Ovoga puta zadržala su olovno jezgro a samim tim i preostala masa je 10,5-11g
Ovo je sad u najmanje kogoj Partition pa čak i bolje Stari
E sad, ko im nađe manu ...
canis aureus priložio/e:
gromppu.jpg gromppu1.jpg gromppu2.jpg

Dim

kolega_LOVEc
 Pa ovo bas lepo izgleda, moje misljenje je da je sve taman.
https://www.youtu...DlK15z1iqA

Partition ili sta god , ABC je nekako konkretniji pa iako se "izuje" bar za mene.
Imao sam skoro prilike da pljunem dve norme na novine, vulkana i orixa iz osmice, sve je to lepo, klasika, moze da se kaze i odlicno , samo nije tri puta bolje od tog groma na slici.
Doduse, meni fale daske....Grin...Confused....za neko uporedjivanje.
P.S fala na slikama i informacijama.....Odobravam
Vim vi repellere licet

canis aureus
 GROM 8X57IS 12,0g - 185gr
... što znači "stari" Grom sa olovom

Već sam se pohvalio da se moja cevka, karabin CZ M70 8x57js, odlično slaže sa PPU GROM-om Odobreno
iz tog razloga uglavnom ga koristim i u lovu i na strelištu. I posle "priličnog" broja uspešnih odstrela još uvek mi je omiljeni izbor... na divljači se pokazao i bolje od očekivanog! Većinom(ogromnom) daje prostrelne rane i obiman krvni trag ukoliko divljač nije pala "u vatri". Prenos energije na cilj je vrlo dobar iako se radi o "tvrdom" zrnu.
...
Imam samo, za sada, četiri slučaja(četiri sačuvana zrna) gde nije bilo prostrela već su Grom-ovi ostali u divljači.
Ovaj na slikama je izvađen iz divlje svinje težine cca 130-140kg, pucana je na oko 130m, pogodak u grudi, zrno pronađeno u karličnoj kosti. Na ulazu nije bilo krvnog podliva, unutar grudi leepoo oštećenje džiga, kroz stomačni deo vrlooo čisto - bez većeg "prosipanja creva" i prljanja.... takav pogodak je odnet 40tak metara od mesta nastrela
Zrno je zadržalo tačno 11g težine
...
canis aureus priložio/e:
img-aaf1e652cf20fe68b8456e3e64a7d374-v_1.jpg img_20211115_122447_copy_1303x1081_copy_651x540.jpg

Dim

canis aureus
 Još jedan Grom izvađen iz odstreljene divljači

Vepar cca 160kg pucan na daljini od 180-190m... u zimskom periodu kada je "zimska" čekinja, koja može biti pod slojem blata ili leda, i kada je slanina deblja zbog jesenje pripreme za zimu, a što predstavlja dodatnu prepreku zrnu da dođe do vitalnih organa... Grom je ušao u plećku, malo višlje(skoro "treger" što bi lovci rekli) probio štit, kosti i veliki sloj mišićnog tkiva, unutar grudnog koša napravio ršum, ponovo probio rebra, mišić, kosti plećke, štit i zaustavio se pod kožom druge plećke!
Vepar je pao na mestu nastrela kao da su mu se noge odsekle, posle par sekundi ustaje i trkom odlazi još nekih 30tak koraka, ponovo pada ali sada na bok, gica nogama još desetinu sekundi, tu ostaje i seli se u večna lovišta

Zrno je zadržalo 10,1g težine
ps. na slici je pored izvađenog Groma i kuršum Z-Groma Yes
canis aureus priložio/e:
grom2.jpg grom1.jpg

Dim

kolega_LOVEc
 Zrno je odlična ideja, stvarno radi posao.
Trebalo bi samo tehnički malo da se dotera i da mu se tolerancije punjenja smanje pa da uskoči u premijum klasu.
Kad se malo pogleda šta je recimo TTX -grom sa plastikom na vrhu i drugačijim profilom...znam da je grubo reći da su isti ali ideja jeste.
Video sam kako izgleda Z-grom koji je prošao kroz glavu , donju vilicu , grudnu kost i ostao u plućima.
Zaista zrno za poštovanje, i svima pomenem i preporučim zrno kao odlično za "tvrdju" divljač uz ogradu da svako mora da odluči za sebe koliko je zadovoljan kvalitetom punjenja ppu-a i preciznošću iz svog oružja.
Vim vi repellere licet

canis aureus
 ... pogodak uglavu - zrno prošlo kroz glavu, zakačilo kičmu u vratnom delu, nastavilo kroz vrat, pluća, jetru(džigericu) i zaustavilo se udarivši u rebro. DS težine oko 90-100kg, pucano na daljini 80-90m. Pad na mestu nastrela. Confused
canis aureus priložio/e:
grom1_copy_883x683.jpg grom2_copy_886x715.jpg

Dim

Finnskogen
 kroz glavu,vrat,kicmu, pluca i jetru i palo na mestu kazes ...... hmm....cudno GrinGrinGrin

samo je falilo da mu odseces sve cetiri noge i to bi bilo to GrinGrinGrin

Usput cestitam na odstrelu Odobreno

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Susreti i druženja "forumaša" SVAŠTARA 4989 02.10.2022. 23:48
"Gebruder Merkel Suhl" LOVAČKE PUŠKE GLATKIH CEVi 447 22.06.2021. 11:59
Grom Hunter sačmena municija MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 56 30.12.2019. 12:15
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
LU "PANČEVO" LOVAČKA UDRUŽENJA 115 07.03.2019. 18:18
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo
Naknada štete od divljači
Orlovo oko
Pirot

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,699,854 posete www.srbijalov.com