"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"
"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić
"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"
Strucno pratilac je jedna velika glupost. Mislim na funkciju koja je skroz nepotrebna bar sto se lova na predatore tice.
Dok ja namolim nekog s.pratioca da krene samnom pa dal moze ili ne moze, posto su to ljudi koji su zaposleni, i dok se sve to poklopi nema nista od lova.
Znaci moooooozda jednom mesecno moze da se desi da neko od njih krene samnom.
Sve ovo ubija zelju i volju za lovom.
A slozicete se svi da na preadatora treba ici skoro svaki dan, odnosno kad je lovostaj na ostalu jestivu divljac.
Koliko puta sam se samo prosetao kroz loviste a puska o desno rame i samo tako setam ko ludak, nista da poleti nista da se vidi.
Bar je tako kod nas...
Kolega Petre,isti problem sam imao i ja.Onda sm odlucio da postanem i ja taj famozni s.pratilac a za to je valda potrebno pet godina iskustva.LU je organizovalo niz predavanja i stekao sam pravo da vadim dozvole za lov i da vodim grupu u lov ali opet se javlja problem ko ce da ide u lov. Za lov cekanjem su potrebna dva lovca a za grupni tri lovca.Posto me iskljucivo zanima lov predatora imam tu srecu da imam cetvoro kolega koji isto vole lov predatora pa idemo bar dva puta nedeljno u lov.
Kolega Petre,isti problem sam imao i ja.Onda sm odlucio da postanem i ja taj famozni s.pratilac a za to je valda potrebno pet godina iskustva.LU je organizovalo niz predavanja i stekao sam pravo da vadim dozvole za lov i da vodim grupu u lov ali opet se javlja problem ko ce da ide u lov. Za lov cekanjem su potrebna dva lovca a za grupni tri lovca.Posto me iskljucivo zanima lov predatora imam tu srecu da imam cetvoro kolega koji isto vole lov predatora pa idemo bar dva puta nedeljno u lov.
Па исто ми се 'вата. Био ја с.пратилац или не, не могу да одем сам. Јбг. Ваљда се тако мислили да смање криволов. Шта знам...
Најбоље би било отићи сам, па лепо седнеш, нема никога да около кије, кашље, зева, ПУШИ! Ако нешто и зајебем па ме лија или шакал осети, онда само себе могу да кривим.
E nekada je moglo tada je bila milina po ceo dan sam bio na cekanju javim se lovniku gde idem,a uvek sam prijavljivao najdalja mesta u ataru. I onda polako krenem peske i osmatram ako vidim lisicu zauzmem busiju i cekam je tu de sam se zatekao i dok stignem do mesta cekanja odmorim pola sata i nazad.A sada dok skupim jos jednog posto sam ja "polozio"za strucnog pratioca da se otelis ajde leti idemo otac i ja ali zimi on nece zima mu,a zaludjenika(fanatika) kao ja jako mala ima koji bi po 3-4 sata sedeli na snegu i vetrometini.