Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Norconia.

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Norconia.
Cvele
 Kineska optika za veoma male pare, kazu da se nije lose pokazala...sta vi mislite ? Smile
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

petar
 Hm, cini mi se da si nesto pogresio, ali mozda nisam u pravu, trebalo bi da se radi o marki "Norconia", a inace je to nemacka firma, a ne kineska, ako gresim, neka me neko ispravi, inace ja koristim njihov dvogled 7x50, i na njemu je Made in Germany, nije kineski...
Just like old times!

Lovac Stari
 Svojevremeno sam imao jednu uvecanja 3-9x40 25,6mm. Dobro je drzala na 30 06, imao sam dosta lepih odstrela ali greskom je poklonio drugome.

Koliko para toliko i muzike!
Moze i da bude dobro a moze i da razocara.
Dobar pogled.

bela
 službeni dvogled mi je ''norconia''10x50 nije loš dvogled .
a privatni je zrak 12x45,kudi kamo bolji.
mada gledajuđi današnjicu to su sve samo u nijansama razlike.
neki bi rekli : (živela razlika).Njanjanja2
vižlan i terier

Cvele
 U prodavnici u mom gradu imaju optike ove firme, cena je 9,000.00rsd, uvecanja 3-9x40 i 1,5-6x40.... pa se razmisljam sta da radim Smile

petar
 A za koji kalibar ti treba Cvele?
Just like old times!

Cvele
 308.Win. Smile

bela
 i ništa manje to je pravi kalibar .srbijalov
vižlan i terier

petar
 Jeste pravi kalibar, ali nemoj tu optiku, to je jako rovito i mekano za taj kalibar, da hoces za .222 ili . 223, mozda eventualno .243 ide u redu, ali za ovo nemoj, uzmi neki Leupold ili Meoptu, jeste da je nov tri puta skuplji, ali bolje polovan Leupold nego dve nove Norconie...Grin
Just like old times!

darkon
 Cvele ja znam dvojicu koji imaju 30-06 i imaju norconiu.Zavrsava im posao,ali posteno 100e za novu optiku,i ne mozes da ocekujes neki kvalitet.
Ja sam pre za neke iz malo viseg cenovnog ranga.Petar je tu naveo dva proizvodjaca,koji su u odnosu na cena kvalitet,odlicni.Mogu da se nose i sa onima koji su najskuplji,a dobro znamo koji su.
Ako si u mogucnosti,uzmi nesto bolje od norconie.
Ja sam pre par godina kupio optiku,ali polovnu.Uzeo sam je za male pare(100e),a kvalitet je neosporan, sto mi se i pokazalo kasnije.Optika je bila tasco 3-9x40,ali original japanska,sa celicnim tubusom i ugradjivali su je u fabrici zastava,stara 20 godina,ali perfektna,bez ogrebotine.
Kod nas za nekih 150e ima da se nadju,odlicne polovne optike i mislim da ti je to mnogo bolje resenje nego nove od 100.
Ovde sam napisao neko svoje misljenje,a na tebi je naravno da odlucis.
PozdravBye

Cvele
 Hvala vam na misljenjima, petre, ako mislis na jako cimanje, gresis, cimanje je kao kad pucas vazdusnom puskom Smile ali videcemo za optiku... pozdrav! Smile

canis aureus

petar kaže:
Hm, cini mi se da si nesto pogresio, ali mozda nisam u pravu, trebalo bi da se radi o marki "Norconia", a inace je to nemacka firma, a ne kineska, ako gresim, neka me neko ispravi, inace ja koristim njihov dvogled 7x50, i na njemu je Made in Germany, nije kineski...

ni G od Germany, made in PRChina 100%, a da piše ...(čuo si kako se neki odraše na tarabu)
montirati na malokalibarku maksimalno jer kod iole većeg trzaja neće dugo služiti ili čak neće uopšte!
od 6komada koje sam video u posledenje tri godine, montirane na srednje kalibre(7x57r, 8x57js, 2x.30-06, 2x7x64) "služi" samo jedna na 7x57r praveći 3x veću grupu pogodaka na 50m nego ista sa mehaničkim nišanima

Cadara
 Beži dalje od Norkonie.
Ako imaš za bacanje 100 evra onda OK.
Ne vredi ni centa.

darkon
 Ja imam dvogled Norconia 8x40 i mogu da vam kazem da sam zadovoljan.Kada je najgora vidljivost(pre nego sto se smrkne i u svanuce) odradjuje posao bez problema.Nije skup,a dobar je.Ja sam ga uzeo na sajmu,bio je snizen 50% i platio ga nesto vise od 2000 din.Za ovih par godina,vise puta padao sa ceke,jednom pao na beton,polomila mu se plastika,ali se slika nije promenila.
Sto se tice dvogleda ok,posto mi on nije vezan za preciznost,ali sto se tice snajpera ne bih ga stavio ni da mi neko pokloni.

petar
 Ja sam pre dva meseca uzeo polovan ZRAK 6x42 (otvorio sam i temu o tome tada) polovan, pet godina star, skoro ne koristen, samo je bio namontiran, jako je malo lovio, covek mi je uz njega dao original kutiju i fiskalni racun sa sve datumom kupovine i uputstvom za upotrebu, nigde ogreban nije, za kalibar 7x64 sam ga uzeo, odlicno se pokazao, inace za njega sam dao 150 evra, a mislim da je puno puta bolja opcija od nove Norconie, cini mi se da je ZRAK licenca Zeiss-a...Grin

Inace sam gledao neke nove optike marke Tasco i Bushnell, cak i Gamo, sve su to kineske varijante za 100-150 evra nove, ali ne verujem da to ima neke vajde...Grin
Just like old times!

darkon
 Pisao sam u nekom od prethodnih postova da imam tasco(star 20 godina)original japanski,celicni tubus.
Skoro sam bio u jednoj radnji i video sta sad prodaju pod imenom "tasco" i zgranuo se.Kinez 100%,ne znam da li bi bio dobar i za malokalibarku,a kamoli za neki karabin.
Sa ovim mojim mozes eksere da zakivas i nece mu biti nista,a ovaj nov mislim da ce se rastelovati i ako ga popreko pogledas.Grin

petar
 Ima i moj cale tasco 6x42, oko 10-tak godina star isto japanski, upravo tako darkon, ovo sad bushnell, tasco, gamo, sve prave kinezi, vijetnamci, filipinci, korejanci i ko sve ne...Sad
Just like old times!

Cvele
 petre, sta danas ne prave kinezi ? Smile

Sniper Hunter
 Jedan moj drug ima norconiju na zastavinom mini mauzeru 7.62x39 cal i sluzi ga godinama bar jedno 7-8 godina koliko ja znam i kaze da nije imao problema e sad da li je za veci kalibar ili ne to je dilema ???Iznenadjeniveli

milancera
 Norconia na sebi ima ugravirano da je Njemački proizvod i isključivo se nabavlja iz Njemačke. Ta firma ima podijeljene grupe ptičkih nišana po vrstama oružja. Oni su to grupisali kako slijedi: vazdušne puške, spotske i malokalibarske pške i lovački karabini. Prema tome kada kupujete trgovac je obavezan da vas obavijesti za koju pušku je koja optika (naravno za to vam mora izdati pismenu garanciju i firma daje trgovcima odnosno svojim predstavnicima 2 godine garancije). Koji trgovac ne želi ili nemože da vam da takvu garanciju nemojte nipošto kupovati u toj radnji. Norconia definitivno nije za magnum kalibre. Vidi www.target.co.ba ( tu je skoro za svaki model optičkog nišana definisano za koji je kalibar odnosno vrstu puške).

Skoči na forum:

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 16
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,464
Najnoviji član: Aca Baikal M...

Poslednje vesti
СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО УСВOЈИЛА ИЗВЕШТАЈЕ И П...
ЗАКАЗАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА Ц...
СТРУЧНЕ ТРИБИНЕ ТОКОМ САЈМА
ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ САЈАМСКОГ ГУЛАША
ОДРЖАНА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ЛОВАЧКОГ САВ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

Lela
· 17.05.2025. 12:37

Krivolov se odvija u Zapadnoj Srbiji, Opština Požega, okolna sela ! Ubijaju se srne !!!

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

64,685,416 posete www.srbijalov.com