Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Nemački kratkodlaki

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Nemački kratkodlaki
Boban
 Lalo rodjo,opet ponavljam iskustva su razlicita takodje i znanja.
Ja sam ovo napisao iz mog iskustva i jos uvek se pri tome pridrzavam,kerove cuvam od 94-te godine i nisam nikada imao problema oka bilo kakvih vakcina.Kazem ti raspitaj se dobro i sam odluci nemoj mene da slusas znas onu izreku
( majka rodi dva deteta pa su joj oba razlicita ) a kamoli veterinari, idu u iste skole i isto uce a praksa razlicita.
Ti mene nista ne davis sta god da te interesuje slobodno pitaj,kamo srece da su i ostale kolege tu sa pojedinim pitanjima pa da razmenjujemo medjusobno misljenja i pitanja tek tada bi nam bilo super.Pozdrav svimaB)

Lala
 Rodjo, šta ja to odgajam? Vodio sam kujicu kod veterinara danas na čipovanje i vakcinu, i stavi je čovek na vagu i prenerazi se: kujica od 4 meseca vagne 19 kila! Monstrum bre Grin Kaže veterinar da je skoro dostigla standard odrasle kuje, a ona će još da raste!
Idemo u prvi lov sad u nedelju, ako Bog da bez kiše. Inače, malu sam obučio na komandu pištaljkom, tako da razlikuje 2 signala pištaljke: nazad i traži. Milina je raditi sa pametnim štenetom! Bravo 2
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

Boban
 Rodjo bogami bas si je usikao, trebao bi malo da joj smanjis hranu ali postepeno,kazu da nece padati kisa.
Samo je ti dobro setaj mislim na trening i neces imati problema.

Lala
 Pa ja njačem već par puta da kujica jede kao usisivač, samo uvlači hranu. To bre nije NKD kuja, to je čoveče MUTANT! Angry Sad će bogami postepeno na dijetu, a ja ću da obavim istragu da nije neko od ukućana na svoju ruku pojačavao ishranu!
Rekoh ja tebi da je ona jedino štene bila u leglu, od malena je imala hrane u izobilju. Pa imala je 8 sisa na raspolaganju (ne bih ni ja imao ništa protiv da mi je toliko na raspolaganju) Grin
Ima sad lepo u lov da ide, i da izduva malo tu kilažu.

Boban
 Rodjo sta drugo nego postepena dijeta i naravno trening,
tek tada ce da se malo otanji i zategne.

Lala
 E sad ču malo da se pravim važan!
Danas je kujica bila prvi put u lovu, sa još 7 drugih kerova. Naravno, sa 4 meseca nema pojma šta treba da radi, pa se lepo prikačila uz jednu NOD kerušu, i pokušavala da je kopira u radu, ali mene nije ispuštala iz vida, što mi se jako dopalo. Elem, oborim ja jednu koku i padne u neko žbunje, gustiš nevidjeni. Kuja nije videla pad koke, i ja lepo zagazim u žbunje u pravcu gde je koka pala i dodjem na jedno 2 metra od koke; mala krene napred, nadje i uhvati koku Bravo 2 ali pošto joj je vilica još mala, nije mogla da je uhvati na sredinu, nego lepo se snadje, i ćapi je za vrat i iznese iz žbunja, i lepo preda aport u ruku! Bravo 2Bravo 2Bravo 2
Sva je bila ponosna, od sreće počela da se igra, da luduje, kao da zna da je učinila nešto veliko Grin

Boban
 Pa rodjo svaka cast,samo treba raditi i raditi sa njom.Bravo 2

Lala
 Rodjo, evo proradilo postavljanje slika, ovo na slici je prvi aport male u životu! Ima tačno 4 meseca i 6 dana starosti B)

Boban
 Svaka cast,pa rekao sam ti ja da ce to da bude radna kuja jer poznajem njeno poreklo.
Bravo 2

Lovac Stari
 Evo scene iz jucerasnjeg lova.
U duetu.
img267.imageshack.us/img267/1795/p1020034.jpg

Dobar pogled.

darkos
 Bravo 2
Dobar pogled !

Boban
 Pozdrav Stari,jesu li ovo tvoji psi?
Standardna marka u duetu Bravo 2

Lovac Stari
 Samo stara kerusa je moja Bobane.
Ima 12 godina, malo je izdaju usi i oci ali njuh nikako.
Dobar pogled.

Boban
 Pozdrav Zeljkokvo,druze to je malo komplikovano pitanje za preporuku pticara.

1.Kao prvo neznam odakle si,na kakvom terenu ides u lov?
2.Neznam dali si ranije imao neku vrstu pticara,dali imas neki uzi krug pticara od koje bi nekog cuvao?
3.Neznam dali ti odgovaraju pticari krupniji ili sitniji,manji potrosaci i slicno?

Ima vise varijanti kao na primer,pocicu od NKD i NOP - To su veliki potrosaci sto se tice hrane,koi traze veliki prostor u boksu u autu kada ides u lov ali su i veliki radnici i u vodi i na kopnu i za aport krupnijeg zeca i vece ptice i tome slicno.
ekstra su za trskare,siprazje travuljazine i tako to.
Ja ih odgajam i necu ih menjati.
Sto se tice Bretona - To je jedna vrlo umiljata vrsta kao kucni ljubimac i kao lovac,mali je potrosac hrane prostora i tome slicno,ali nije za neki grub teren trnje gusto siblje i slicno.On je za otvorena polja nisko rastinje deteline retke vrbake vocnjake i tako.
Poenteri i seteri su vise za polja nisko rastinje za sire krugove u polju i slicno.
Ti vidi kazi na kakvom terenu zivis sta ti se odprilike svidja pa da potvrdimo.

Cvele
 Nema boljeg od NOD Grin, malo posle nekog vremena sam mozda i bio razocaran sto sam uzeo NOD a ne NKD, ali evo sada vidim da nisam pogresio... Smile Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Boban
 Svaka cast ,ukusi su razliciti samo su nijanse male.

Lala
 Moram da kažem: NOD je bolji za zimski lov fazana i za rad u vodi (patke), NKD je bolji za letnji lov prepelice i jesenji lov fazana. Ono što mi smeta kod NOD je njihov jak i specifičan miris, naročito kad se pokvase u vodi ili mokroj travi (da ne kažem smrad), pa kad ih voziš u kolima, 3 dana posle luftiraš! A sačuvaj Bože da ti udju u kuću Smile
U radu su vrlo slični, ali priznajem da NOD lakše uleće u neko trnje i sl., dok NKD tu nastupa opreznije. U obuci, NKD je za nijansu lakši za rad, mekši za obuku, dok NOD ume da bude tvrdoglav, ali kad se razradi, onda je OK.

Boban
 Pa da Rodjo nisam hteo da kazem bas u detaljima ko je kakav ali ti si to lepo srocioBravo 2
Ako bih ikada menjao pticare odabrao bi NOD ili Bretone,svaka cast drugim rasama da se neko ne nadje uvredjen ali sa njima sam imao najvise iskustava.

Lala
 Rodjo, ja sam za NKD, i tačka! Bravo 2
Bretonci su mi suviše mali za npr. aport zeca, a NOD sam gledao leti kako se samo izvale od vrućine, zbog duge dlake.
A moraju svi da priznaju da su NKD lepši za oko! I mislim, da su za nijansu racionalniji (pametniji), dok NKD kad krenu, tutnje kao brzi voz!
Sad će me ljubitelji NKD rastrgnuti zbog ovog što sam napisao! Grin

Cvele
 lalo, da imaju ,,miris'' imaju to stoji Frown ali sta ces, ne moze se biti savrsen Grin, a ovo za letnji lov prepelice, moj NOD ovog leta u ni jednom lovu nije stao, i ako je imao samo 7-8 meseci.... a da i stoji da su NKD na svoj nacin lepsi(u zavisnosti dali volis dugodlake-ostrodlake ili kratkodlake), za rad tj obuku nisam imao nekih vecih problema....;) Pozdrav Grin
srbijalov Lov je za mene život =))) srbijalov

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Nemački oštrodlaki - Deutsch Drahthaar KINOLOGIJA 2677 13.06.2022. 21:22
Nemački prepeličar KINOLOGIJA 33 30.05.2019. 22:05
Nemački lovni terijer KINOLOGIJA 1083 18.01.2018. 20:44
Kratkodlaki jazavičar - lovni pas KINOLOGIJA 88 06.02.2014. 11:32
Nemačka LOV U INOSTRANSTVU 18 27.03.2012. 14:22
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,496,918 posete www.srbijalov.com