Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost!

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Lovačke kamere GAMEKEEPER

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Loviti u drugom lovistu ili Lovac gost!
DakiNS

Sniper Hunter kaže:
Ja sam kolega ohotnik trenutno u Svajcarskoj ne na zimovanjuGrin radim tamo pa dolazim u januaru oko 22-23 jan pa mi preostaje samo lov na patke i guske ali sam zeljan druzenja i upoznavanja sa kolegama i sa Lalom se ne poznajem licno jos ali u svakom slucaju hvala na pozivu( mada nisi imao izbora pozvali smo se samiGrin) razmotricemo to ja sam iz okoline Petrovca Na Mlavi pa i nismo tako puno daleko 120 km razmotricu kombinaciju jer obozavam lov na patke a i ujedno bice prilika da se upoznamoB) jos jednom Hvala
Moja tašta živi u Ćovdinu da nisi u blizini

Sniper Hunter
 Ha homoljski zetGrin tu je na nekih 15 -20 km prolazim po neki putB)kad ides u tazbinu prolazis kroz moje selo

Sremac75
 Moram da napišem nešto o nedeljnom lovu.

Alezi, GEDZA, Vuk71,Marcony, su bili Meshtanovi i moji gosti u LD "Fazan" Neštin, koje je moje i Meshtanovo matično LD.

Mislim da su nas sve ispoštovali do kraja.
Pripremili su nam doručak, organizovali lov na predatore i DS, i pripremili ručak i piće.
Lov je bio težak ali uspešan. Alezi je odstrelio 2 lisice. Ja opet ništa.

E sada to su oni moji "preko Dunava" (lovište Neštin-Vizić u sastavu LUO Bačka Palanka u Sremu) koje niko neće jer su "nepotreban balast, a i sirotinja su".
Ali niko ne kaže da su to lovci sa dugogodišnjom i višegeneracijskom tradicijom, naši lovački prijatelji i pravi domaćini koji su uvek raspoloženi da podele sa drugima i ono malo što imaju.
Neki bi voleli, zarad svoje guzice, da ih se reše po cenu da se ta dva LD ugase i da niko od lovaca više ne lovi.

Mislim da to nije u redu, a posebno da nije u duhu tradicije i identiteta srpskog lovca.

Sve u svemu-----Neštinici, svaka čast!ZivioRodjoBravo 2B)
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica
PalicaPalicaPalicaPalicaPalica

http://www.youtube.com/watch?v=L8U1EI...8U1EIESS1M

"Ko se iskreno bori za pravdu i istinu, mora biti spreman da se žrtvuje!"

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

aca81

asivica kaže:
E pa prijatelji u mom lovistu nema gostinjska ili dnevna karta a i da ima sta bi lovili sto je i Lovac stari napisao u predhodnom upisu i da dodje gost vratio bih se samo punog stomaka,ja sam ove sezone gadjao dva zeca i srecom promasio ih jer mislim da sam ih pogodio sledece godine ne bih video ni jednog.A sto se tice mog gostovanja ja redovno gostujem u Pirotskom lovistu,,PONISAVLJE"i to sada samo decembar i januar idem na DS,kod njih je 1000din.ulazak u loviste i odstrel DS ide na mesu 30din/kg.Gladan

Druze svidja mi se tvoje razmisljanjeGrin znaci ja cu se sledece sezone nagledati DS Smeko inace gostovanje kod nas je 500din za prva dva dok je svaki sledeci 1000 din,kod koga gostujes i kako si zadovoljaniveli pisem na ovu temu jer sam juce imao cetri gosta iz Nisa-Prokuplje ali sam razocaran ponasanjem predsednika mog LU koji se zadesio na mestu polaska gde i MI ali umesto prvo da pozeli dobrodoslicu gostima i dobro jutro domacinima on je odmah pitao da li je prijavljen izlazak i gostovanje a zatim dobacio kako nemoze da se lovi od nas i da pozurimo kako nas neko ne bi preteko KoTuKogai naravno da sam ga ignorisao i nisam udostojio odgovora a sto se tice lova jedan blok sam postavio ispred njega i sva desavanja pokrenuo na drugu stranuSmeko ali sam u najmanju ruku razocaran i sva sreca da je to kultura jednog coveka koji je samo marioneta a ne citavog drustva iveli
DOBAR POGLED

Boban
 Pa Aco to nije nista novo,i ja sam vise puta gledao takva ponasanja gde sam isao u komercijalu i jednostavno sam odustao jer ima i onih koima su nase uplate dobrodosle i gde znaju da cene gosta kao druga i prijatelja i kao lovca.

aca81

Boban kaže:
Pa Aco to nije nista novo,i ja sam vise puta gledao takva ponasanja gde sam isao u komercijalu i jednostavno sam odustao jer ima i onih koima su nase uplate dobrodosle i gde znaju da cene gosta kao druga i prijatelja i kao lovca.

Ma nisu to nikakve pare ali da idu njemu u dzep sigurno bi prica bila drugacija,takvim ponasanjem je pokazao koliko postuje mene i koliko je primitivan covektU.a
DOBAR POGLED

tulipan
 Kod mene u L.U. je dugogodisnja tradicija da svaki clan ima pravo godisnje da pozove po jednog gosta u lov na fazana i jednog na zeca sa tim sto je duzan da uplati Udruzenju -700,00 din za lov fazana i 2.000,00 za zeca,ukoliko se lovi zec i fazan istog dana,cena je 2 500,00 din!Takodje,svaki clan ukoliko jedne nedelje neizadje u lov,ima prava da pozove gosta u lov na tu vrstu divljaci koja se toga dana lovila a bez naknade Udruzenju! Ovakav sistem rada kod nas funkcionise duzi niz godina bez ikakvih problemaSmile

slavko75
 znali neko kakva je procedura da postanem clan nekog lovackog drustva u Srbiji posto sam ja iz republike srpsk
UZIVAM U LOVU Tri prsta 2

LU Aleksandrovo

slavko75 kaže:
znali neko kakva je procedura da postanem clan nekog lovackog drustva u Srbiji posto sam ja iz republike srpsk

Sačekaj još malo da se odvojimo, u našem udruženju ima prostora da budeš član, bez obzira na državljanstvo, teško da možeš negde biti redovan član iz tog razloga, ali u našem udruženju postoji mogućnost da budeš član a lov ostvariš kao lovac turista. Nemoj da detaljišem.
Cucić će biti sasvim dovoljno.

zoranp
 Kolege kod nas po još neproverenim informacijama, svako pozivanje gosta koji je domaći lovac, ali nije član našeg udruženja košta oko 5000 dinara, i za te pare imaš pravo odneti jednog zeca i jednog fazana!!! Dali je to moguće i kakve su te cene kod vas???
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Indjijanac
 možda ti i prepariraju fazana pa je zato toliko
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Sremac75
 Naime, naš Predednik LU ima mišljenje da je svaki lovac koji nije iz LU, turista....isto i ako je stranac ili član drugog LU!
Ulaz u lovište 1000-1500, zec 33E, fazan 11E!

Po meni glupost!
PraviloPraviloPravilo
Udri me, ubi me, kožu mi deri, odavno ja sam spreman da mrem, opsuj mi oca, mater, i sve po spisku, samo mi nemoj dirati SREM.
Palica

"Dođu, tako, vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako Kosovo nije naše, zašto od nas traže da ga damo...? Ako je njihovo, zašto ga otimaju...? A ako već mogu da ga otmu ne znam sta se vec toliko ustručavaju... ?"

Lala
 Hehehehe, pa kod vas je bolje ne dolaziti u goste! U komercijalnom lovu negde za te pare dobiješ još i doručak i ručak!
Bogu 'fala, što sam Lala Smile

ohotnik

zoranp kaže:
Kolege kod nas po još neproverenim informacijama, svako pozivanje gosta koji je domaći lovac, ali nije član našeg udruženja košta oko 5000 dinara, i za te pare imaš pravo odneti jednog zeca i jednog fazana!!! Dali je to moguće i kakve su te cene kod vas???
Kod mene je lov na fazana 500 din a zec i fazan 1500 Ulaz u loviste se nenaplacuje Sto odstrelis to i nosis.A prijatelji nemoraju ni to da plate.

DakiNS

Sremac75 kaže:
Naime, naš Predednik LU ima mišljenje da je svaki lovac koji nije iz LU, turista....isto i ako je stranac ili član drugog LU!
Ulaz u lovište 1000-1500, zec 33E, fazan 11E!

Po meni glupost!
Boze boze kako odjednom postade domacinski nastrojen a to sto su upropastili do sada da ne kazem pokrali nikom nista
KADA BUDEM LOVIO U VEČNIM LOVIŠTIMA LOVIĆU SA BRETONOM

Sremac75
 Ne pričam o Piškaću, nego o predsedniku LU!
PraviloPraviloPravilo
Palica

Bacelj Djordje
 informacija je tacna kod nas u LD JELEN B Palanka kad pozoves gosta ako nije clan udruzenja u debelom si problemu jer kosta okruglo 5900
ulazak 1500/zec 3300/fazan 1100 pa ko voli nek izvoliFrown
BACELJ DJ

Aca Velika Plana

zoranp kaže:

kod mene je ako ja dovedem jedne nedelje goste,duzan sam da odem u goste toliko puta koliko sam gosta doveo,mada nekada i izadju u susret ako imas visak,a pare nikada necu da im dam za to,pa za koga dajem 10000 jos treba i da im placam za goste to kod mene ne prolazi! ;) Oi

DESPERADOS

Bacelj Djordje kaže:
informacija je tacna kod nas u LD JELEN B Palanka kad pozoves gosta ako nije clan udruzenja u debelom si problemu jer kosta okruglo 5900
ulazak 1500/zec 3300/fazan 1100 pa ko voli nek izvoliFrown

To sto ti napisa je KOMERCIJALA !!! Nema veze sa gostovanjem ili bilo cime .
Cista komercijala i cene su zvanicne LSS .
----------------------------------------------------
DOBAR POGLED

1MOA = 2.9cm na 100m
1MOA = 5.8cm na 200m
1MOA = 8.7cm na 300m
1MOA = 14.5cm na 500m

srbijalov

7x64 KRALJ ..Tri prsta..308W CAR..Tri prsta

Boban
 Kod mene u loviste a i u vecinu lovista ako je gost gost onda se zna sta je gost,kratko i jasno lovi sa nama i uziva.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
"Vojvođanski lovac" doo LOVAČKA UDRUŽENJA 475 17.05.2019. 23:58
SAINT HUBERT - Lovac i pas KINOLOGIJA 534 01.12.2015. 00:16
Specijalne kamere za nadzor u lovistu SVAŠTARA 9 19.07.2014. 17:33
LOVAC - strast,nasledje ili pomodarstvo LOVAČKE PRIČE 65 30.04.2014. 08:02
Kako sam postao lovac LOVCI POČETNICI 29 10.02.2014. 18:08
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 15
Online članova: 1

Ukupno članova: 4,448
Najnoviji član: zlatiborac3006

Poslednje vesti
Lovačka slava - Sveti Jevstatije
55. međunarodni sajam LOVA I RIBOLOVA
ПРОСЛАВЉЕНО 120 ГОДИНА ЛОВА У ГРУЖИ
ОДРЖАН ПАРАСТОС КРАЉУ МИЛАНУ
LU "Kraljevo" - Kraljevo

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔

· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,787,405 posete www.srbijalov.com