Lovački portal SRBIJALOV - Forumske diskusije: Samilosni hitac u lovu

Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije

INTERMAKER
Vreme

Pregled teme
 Štampaj teme
Samilosni hitac u lovu
Zuban

Podunavac kaže:

Zuban kaže:
U pogonu se Sacmarica pokazala kao najadekvatno i naj sigurnije Oruzje!!! Zasto? Zatop sto uvek imamo rezervni metak na raspolaganju i zato sto mozemo na osnovu situacije koristiti "Metak" koji nam odgovara ili smatramo potrebnim/neobhodnim!!! Na rastojanju od 2-7 metara, od 4/4,5 mm nadalje sve ubija i bez ikakvog treptaja Oka!!! Znaci u dzep se stavi bar 2 izbora,Krupna Sacma ili PP i Brener. Pa na osnovu situacije, koja diktira ponasanje, stavi se u obe cevi jedno ili drugo. Ili u 1. ovo au 2. ono ili obrnuto i prica je zavrsena.

Kolega, lov DS (i druge visoke divljači) sačmom bilo koje granulacije je zakonski zabranjen. Ne znam kako je to regulisano u Nemačkoj, ali verujem da znaš da u Srbiji (i Hrvatskoj) jeste, pa me tvoj upis još više čudi. Drugo, ne bi se složio da je sačma 4 ili 4,5 mm adekvatna za dostrel DS bez obzira na daljinu upotrebe sve i da je zakonski dozvoljena. A treće, tvoj komentar da većina lovaca koji su ovde napisali svoje mišljenje nije nikad odstrelila visoku divljač ni učestvovala u takvom lovu je malo neumesan. Lovi se visoka divljač i na Balkanu a ne samo u Nemačkoj.

@ Kolega, citajuci vise vasih komentara i na drugim temama, mogao sam se obkladiti da ce vas komentar biti odprilike ovakav i naravno medju prvima.Zato sto je vas "neodoljiv" mamac, Nemci... Odnosno da ste, nekim slucajem,Dunavska Riba, nebi bilo potrebno koristiti drugi mamac na udici...
Posto sam iz slicnog podneblja, poznato mi je da se i u Srbiji lovi Krupna divljac. Ali ipak hvala na ukazanom...
Ja pisem(shodno temi!) o Samilosnom usmrcavanju ranjene Visoke-Divljaci, a vi pisete o Lovu! Napisao sam Lovacki Kodeks, koga zastupam i shodno svoje savesti, trudim se,da ga se pridrzavam. Bez obzira na zabrane ili dozvole, nekog "Foteljoprdaca". Ovo je bilo cisto "Hipoteticko" Sitno Razmisljanje. A vi ako imate dovoljno izkustva u tome, slobodno podelite isto sa nama. Ja sam zadnji koji nece prihvatiti ili preuzeti, ako izpunjava, kodeksom zadata pravila ponasanja. Zasto ne spomenuti grubu sacmi, "hipoteticki" ? Pa ni .357 Revolver/pistolj nije na "Balkanu" dozvoljen, ali u Demokratiji, mora biti dozvoljeno bar pricati o tome...! Zasto mislite, da je Lovacka Puska, Dvocevka, sa Glatkim tj, neolucenim cevima, neadekvatno oruzje za efikasno usmrcavanje ranjene Visoke Divljaci na udaljenosti od samo nekoliko koraka ??? ...sa naprimer: Magnum(76) kalibrom i tezinom "zrna" od 28-35 grama, udarnom brzinom od 450-500m/s i energijom od oko 3 000J (2800J - 3600J)?!!!
Odnosno kako biste vi to uradili kada biste se, nekim slucajem,naslki u jednoj takvoj situaciji???!!!
...uz duzno postovanje, nadam se vasem odgovor-u.
uvek dobar pogled. zuban.
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

Zuban
 zoranp/DakiNS @ SmileB)Bye
...za sazaljenje nije potrebno nista.Njega dobijamo dzabe. Zavidnost se ne dobija na poklon. Zavidnost se mora radom zaraditi. A ja imam mnogo da radim...

...pusti zavidnike da zavide i mrznike da mrze. Sta mi bog dao, to covek nema pravo da mi uzme. Ja sam covek i imam svoj cilj. Ko me zato prezire, sam ne vredi mnogo...

slaven_hunter001
 Kako god zeca prepustio psu dobro mu se nepiše,i čisto sumljkam da pas humano odradi"samilosni hitac" ipak je to životinja a koliko ja znam goniči bar ovi naši nisu baš nježni,ma koji god bili dokrajčiće ga na isti način-davljenjem.A i u nekim lovačkim priručnicima se nikako ne preporučuje puštanje psa na ranjenu divljač naravno osim obučenih aportera.Mada većinom i nažalost lovci divljač prepuštaju psima bila ona ranjena ili ne,e baš u tim slučajevima psi rastrgnu to što im je datoHisterian
Ponavljam NAŽALOSTSad

Hunter forever
 Mislio sam na pticare.. Oni koji aportiraju ne "kidaju" divljac,sem u slucajevima kada pas nije dovoljno obucen. Kod gonica je druga stvar.Bye
marka Engleski poenter marka

slaven_hunter001
 Ptičare koristite za pernatu divljač-ptice,a zečeve ostavite goničima ali obučenim i nema problema.Bez obuke nema nauke-LOVA hahahaSmekoGrin

Podunavac

Zuban kaže:
@ Kolega, citajuci vise vasih komentara i na drugim temama, mogao sam se obkladiti da ce vas komentar biti odprilike ovakav i naravno medju prvima.Zato sto je vas "neodoljiv" mamac, Nemci... Odnosno da ste, nekim slucajem,Dunavska Riba, nebi bilo potrebno koristiti drugi mamac na udici...
Posto sam iz slicnog podneblja, poznato mi je da se i u Srbiji lovi Krupna divljac. Ali ipak hvala na ukazanom...
Ja pisem(shodno temi!) o Samilosnom usmrcavanju ranjene Visoke-Divljaci, a vi pisete o Lovu! Napisao sam Lovacki Kodeks, koga zastupam i shodno svoje savesti, trudim se,da ga se pridrzavam. Bez obzira na zabrane ili dozvole, nekog "Foteljoprdaca". Ovo je bilo cisto "Hipoteticko" Sitno Razmisljanje. A vi ako imate dovoljno izkustva u tome, slobodno podelite isto sa nama. Ja sam zadnji koji nece prihvatiti ili preuzeti, ako izpunjava, kodeksom zadata pravila ponasanja. Zasto ne spomenuti grubu sacmi, "hipoteticki" ? Pa ni .357 Revolver/pistolj nije na "Balkanu" dozvoljen, ali u Demokratiji, mora biti dozvoljeno bar pricati o tome...! Zasto mislite, da je Lovacka Puska, Dvocevka, sa Glatkim tj, neolucenim cevima, neadekvatno oruzje za efikasno usmrcavanje ranjene Visoke Divljaci na udaljenosti od samo nekoliko koraka ??? ...sa naprimer: Magnum(76) kalibrom i tezinom "zrna" od 28-35 grama, udarnom brzinom od 450-500m/s i energijom od oko 3 000J (2800J - 3600J)?!!!
Odnosno kako biste vi to uradili kada biste se, nekim slucajem,naslki u jednoj takvoj situaciji???!!!

Nisam ljubitelj nemaca i to ne krijem. Ali moji pogledi na lov nemaju veze sa mojim osećanjima prema germanima. U ovom konkretnom slučaju ti podcenjuješ kolege koji su pisali na ovoj temi da ne znaju šta je lov na visoku divljač, zato sam ti napisao da se ona lovi i ovde a ne samo u nemačkoj, gde ti živiš i loviš. Pola mog upisa nisi dobro shvatio. Kao i ono o sačmi. Ja nisam rekao da puške sa glatkim cevima nisu adekvatne za odstrel DS, nego da sačma granulacije 4 ili 4,5 mm nije adekvatna, a nije ni etički, ne samo za lov nego ni dostrel. A ako je nešta nedozvoljeno za lov, onda je logično da se ne koristi ni za dostrel. Nedozvoljena municija ne bi trebala ni da se unosi u lovište prilikom lova. Kugla i potkalibarni projektili su i efikasnio i zakonski dozvoljeni. Što se tiče revolvera i pištolja kod mene (u Hrvatskoj) su dozvoljeni za zadavanje samilosnog hitca i u oružnom listu se vode kao lovački pištolj ili lovački revolver. Najmanji dozvoljeni kalibar je 7,62 mm a kinetička energija na ustima cevi minimum 300 J. Ja sam DS uglavnom lovio karabinom i karabinom vršio dostrel (ili samilosni hitac), premda sam nekoliko puta koristio i pištolj.
Tri prsta 2Kolce

Hunter forever

slaven_hunter001 kaže:
Ptičare koristite za pernatu divljač-ptice,a zečeve ostavite goničima ali obučenim i nema problema.Bez obuke nema nauke-LOVA hahahaSmekoGrin

Do skoro nije bilo dozvoljeno drzati gonice ispod 500 m nadmorske visine.!

Indjijanac
 dozvoljeno je držati ih svugde,ali upotreba dugonogih goniča u lovu ispod 500 metara nadmorske visine je zabranjena do stupanja na snagu novog pravilnika o upotrebi pasa u lovu,a o tome imamo temu na forumu
Van teme
IndjijanacĆIRKO PA JEL TI NEZNAŠ DA U INDJIJU IMA DJUNGLA?
http://www.youtube.com/watch?v=vOipjp...page#t=25s

Zuban

Podunavac kaže:

Zuban kaže:

Nisam ljubitelj nemaca i to ne krijem. Ali moji pogledi na lov nemaju veze sa mojim osećanjima prema germanima. U ovom konkretnom slučaju ti podcenjuješ kolege koji su pisali na ovoj temi da ne znaju šta je lov na visoku divljač, zato sam ti napisao da se ona lovi i ovde a ne samo u nemačkoj, gde ti živiš i loviš. Pola mog upisa nisi dobro shvatio. Kao i ono o sačmi. Ja nisam rekao da puške sa glatkim cevima nisu adekvatne za odstrel DS, nego da sačma granulacije 4 ili 4,5 mm nije adekvatna, a nije ni etički, ne samo za lov nego ni dostrel. A ako je nešta nedozvoljeno za lov, onda je logično da se ne koristi ni za dostrel. Nedozvoljena municija ne bi trebala ni da se unosi u lovište prilikom lova. Kugla i potkalibarni projektili su i efikasnio i zakonski dozvoljeni. Što se tiče revolvera i pištolja kod mene (u Hrvatskoj) su dozvoljeni za zadavanje samilosnog hitca i u oružnom listu se vode kao lovački pištolj ili lovački revolver. Najmanji dozvoljeni kalibar je 7,62 mm a kinetička energija na ustima cevi minimum 300 J. Ja sam DS uglavnom lovio karabinom i karabinom vršio dostrel (ili samilosni hitac), premda sam nekoliko puta koristio i pištolj.

@ U svakom slucaju imate pravo na svoje misljenje i na ponasanje koje smatrate dobrim. Ali tokodje i ja imam na svoje. Post do posta, blizu 90% Theorija. ...ja mislim, ja verujem, trebalo bi ovako , trebalo bi onako, to nije "Humano"?!! To nije Lepo(za gledati) itd,itd. Znaci sta je to? Izkustvo? oslonjivo i primenjljivo znanje?
To su samo price i pricice , ljudi koji ustvari neznaju o cemu pricaju=nerealnost=Zelje i snovi=Teorija i masta=bla,bla,bla... Realnost u praksi diktira ponasanje i to je to. Koliko je od vas imalo prilike i koliko puta u zivotu, suocavati se sa ranjenim Veprovima i Jelenima i jos opkoljen ljudima i vecim brojem pasa, da moze suditi sta je ok a sta ne i kako se u tom trenutku treba ponasati?! Ne pricam o klasicnom odstrelu sa odredjene daljine i nadoknadnim dostrelom,po cistomk ili polucistom terenu.Koji se normalno vrsi istim oruzjem , koriscenim za predhodni odstrel. Nego o Visokoj divljaci koja se uvuce u nepreglednom terenu, trnju, trsci, kukuruzu... Koja nema vise sta da izgubi i koja pokusava svim sredstvima da se odbrani od Coveka i/ili Psa. Koja munjevito i odlucno napada sa svime sto ima na raspolaganju... Meni je to redovna pojava, a spasio sam nekoliko teoreticarima i "Strucnjacima" zivot do sada u takvim situacijama u kojima su 1. ugrozili sebe, a onda i mene, druge i Pse. Jedva da su ostali zivi i morali su pod hitno biti prebaceni Helikopterima iz SUME u Kliniku!!! ...a Dvoje "Strucnjaka" nisu hteli da slusaju i nisu preziveli susret sa renjenu Divljac! Jedan sa Jelenom a Drugi sa DS...!!!
Vidite, u takvim i slicnim situacijama, vazno je obaviti poso i bez povrede ikoga, a i Pasa! Kako cete to izvesti, ostaje na vama da odlucite.
U ostalom svako je za sebe, svoje ponasanje, svoju odluku i svoj hitac sam ODGOVORAN...Smile

Hunter forever

Indjijanac kaže:
dozvoljeno je držati ih svugde,ali upotreba dugonogih goniča u lovu ispod 500 metara nadmorske visine je zabranjena do stupanja na snagu novog pravilnika o upotrebi pasa u lovu,a o tome imamo temu na forumu
Van teme

Indjijanac hvala na dopuni na to sam i mislio Grin .... Da ne silazimo sa teme dosta o tome. Grin B)

Podunavac

Zuban kaže:
@ U svakom slucaju imate pravo na svoje misljenje i na ponasanje koje smatrate dobrim. Ali tokodje i ja imam na svoje. Post do posta, blizu 90% Theorija. ...ja mislim, ja verujem, trebalo bi ovako , trebalo bi onako, to nije "Humano"?!! To nije Lepo(za gledati) itd,itd. Znaci sta je to? Izkustvo? oslonjivo i primenjljivo znanje?
To su samo price i pricice , ljudi koji ustvari neznaju o cemu pricaju=nerealnost=Zelje i snovi=Teorija i masta=bla,bla,bla... Realnost u praksi diktira ponasanje i to je to. Koliko je od vas imalo prilike i koliko puta u zivotu, suocavati se sa ranjenim Veprovima i Jelenima i jos opkoljen ljudima i vecim brojem pasa, da moze suditi sta je ok a sta ne i kako se u tom trenutku treba ponasati?! Ne pricam o klasicnom odstrelu sa odredjene daljine i nadoknadnim dostrelom,po cistomk ili polucistom terenu.Koji se normalno vrsi istim oruzjem , koriscenim za predhodni odstrel. Nego o Visokoj divljaci koja se uvuce u nepreglednom terenu, trnju, trsci, kukuruzu... Koja nema vise sta da izgubi i koja pokusava svim sredstvima da se odbrani od Coveka i/ili Psa. Koja munjevito i odlucno napada sa svime sto ima na raspolaganju... Meni je to redovna pojava, a spasio sam nekoliko teoreticarima i "Strucnjacima" zivot do sada u takvim situacijama u kojima su 1. ugrozili sebe, a onda i mene, druge i Pse. Jedva da su ostali zivi i morali su pod hitno biti prebaceni Helikopterima iz SUME u Kliniku!!! ...a Dvoje "Strucnjaka" nisu hteli da slusaju i nisu preziveli susret sa renjenu Divljac! Jedan sa Jelenom a Drugi sa DS...!!!
Vidite, u takvim i slicnim situacijama, vazno je obaviti poso i bez povrede ikoga, a i Pasa! Kako cete to izvesti, ostaje na vama da odlucite.
U ostalom svako je za sebe, svoje ponasanje, svoju odluku i svoj hitac sam ODGOVORAN...Smile

Naravno da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i na ponašanje (u lovu). Mnoge su stvari propisane zakonskim aktima a druge pravilima ponašanja ili etikom. Nije divljač neprijatelj pa da joj objavimo rat svim raspoloživim sredstvima. I u ratu ne sme da se protiv neprijatelja upotrebljavaju zabranjena sredstva i municija, nego mora da se poštuje Ženevska konvencija. Bez obzira što ne volim nemce, smatram da imaju visok nivo lovačke kulture, pa se još više čudim tvom upisu sobzirom da godinama živiš i radiš u Nemačkoj. Naravno da kolege pišu "ja mislim" i "ja verujem" pošto se ne smatraju nepogrešivima i da su samo oni u pravu. Zbog čega ti tu vidiš manjak iskustva ili znanja? Lovac sam 20-ak godina i imao sam prilike da se suočim sa ranjenim veprom (i krmačom), ali od jelena nikada nisam doživeo napad, niti čuo da je nekoga napao u mojoj okolini (a ima ih dosta). I kad već ovde pokušavamo drugarski da diskutujemo, razmenjujemo mišljenja i iskustva o raznim temama, ne vidim razlog zbog čega tolika ostrašćenost i zapaljivost u upisima?

Stvarno nema potrebe kod obojice tolika ostrašćenost. Molim kolege da iznesu svoje mišljenje bez prozivanja drugih aktera diskusije!

Srbijalov Admin Tim

Tri prsta 2Kolce

sara planina
 Evo jeda naš primer iz lova.Kolega stajao je u šumi i puca na DS pogađa ona projuri dalje.Šačeka se pogon da dođe k nama.Pogledamo mesto nastrela,krvi kao da bi prosuo 5 litarsku kantu.Produžimo dalje i pratimo krvni trag.Puštaju se dva kera,trag se nekad poznaje viš nekad ga skoru i nema a sve to ide nizbrdo.Približvamo se jednom delu gde 600-700 kvdrata samo gusto šiblje.Dvojica ulaze u gusto granje ostali se rasporedimo i zatvaramo sa vanjske steane,psi unutr rade svoj posao.U toj gustini nisi mogo ni pušku da okreneš,levo desno.
Tu tek događaj dobija svoj problem.Čovek drži u rukama svoju pušku ZH 7x57R/16.Kerovi laju ali ništa nevidi,odjednom dojuri ispred njega na 2-3 metra vepar, puca i olučene cevi promašuje iz više razloga.Puca iz sačmene PP i vepar pada. Vepar pri tom udari u nogu tog lovca koji se skoro usro od strah.Kad je izašao iz granja nije mogo jedno vreme ni da razgovara sa nama.Vepar tri godine, brez utrobe 70 kg,loše pogođen u predzadnje rebro
Ja nisam da lovci šačmom lovi divljač,ali prilikon potrage i davanje samilostnog hitca vrlo je uptrebljiva,pa jo kad dan prelazi u sumrak u šumi se još manje vidi . Razlika je dali se daje samilostni hitac na 50 m ili na 2koraka.Ako se puca u neposrednoj blizini na divljač,velikim kalibrom mora se znati šta je ispod divljači(konfiguracija terena)kamenje ,led pa čak i velike kosti divljači,zbog rikošeta i sigurnosti svih prisurnih.
fazan

Zuban

sara planina kaže:
Evo jeda naš primer iz lova.Kolega stajao je u šumi i puca na DS pogađa ona projuri dalje.Šačeka se pogon da dođe k nama.Pogledamo mesto nastrela,krvi kao da bi prosuo 5 litarsku kantu.Produžimo dalje i pratimo krvni trag.Puštaju se dva kera,trag se nekad poznaje viš nekad ga skoru i nema a sve to ide nizbrdo.Približvamo se jednom delu gde 600-700 kvdrata samo gusto šiblje.Dvojica ulaze u gusto granje ostali se rasporedimo i zatvaramo sa vanjske steane,psi unutr rade svoj posao.U toj gustini nisi mogo ni pušku da okreneš,levo desno.
Tu tek događaj dobija svoj problem.Čovek drži u rukama svoju pušku ZH 7x57R/16.Kerovi laju ali ništa nevidi,odjednom dojuri ispred njega na 2-3 metra vepar, puca i olučene cevi promašuje iz više razloga.Puca iz sačmene PP i vepar pada. Vepar pri tom udari u nogu tog lovca koji se skoro usro od strah.Kad je izašao iz granja nije mogo jedno vreme ni da razgovara sa nama.Vepar tri godine, brez utrobe 70 kg,loše pogođen u predzadnje rebro
Ja nisam da lovci šačmom lovi divljač,ali prilikon potrage i davanje samilostnog hitca vrlo je uptrebljiva,pa jo kad dan prelazi u sumrak u šumi se još manje vidi . Razlika je dali se daje samilostni hitac na 50 m ili na 2koraka.Ako se puca u neposrednoj blizini na divljač,velikim kalibrom mora se znati šta je ispod divljači(konfiguracija terena)kamenje ,led pa čak i velike kosti divljači,zbog rikošeta i sigurnosti svih prisurnih.

@ ...Bas tako i ja tu nebi vise nista dirao. B)Bye

zoranp
 sara planina nisam bio u takvoj situaciji, ali mislim da je tu upotreba PP-a korisna i bezbedna!!
MOLITVA ZA LOV
Jesam.
I moja puška i moj pas.
Lovac sam,
al' pravičan.
Kao što Plakida bejaše, čuvši glas
Gospodnji Isusa Hrista,
i posta Evstatije.
Čuvaj me Gospode bože iskušenja
i u pravdi održi me,
da se po zapovedima tvojim vladam
i podari mi plen koji mi i uistinu pripada.
Poštujući tebe, poštujem i tvoje darove,
što njeno veličanstvo priroda ima,
a zavet Gospodu, da ne skrnavim delo
Božjih ruku, dajem i molim
za pušku i mog psa.
Amin.

Rodeo

Podunavac
 Da se PP koristila na razumnim daljinama i nije dolazilo do zloupotrebe verovatno ne bi bila ni zabranjena. Međutim na daljinama od 2-3 metra sačma nema nikakvu prednost u odnosu na kuglu pošto ne stigne da se raširi. Čak šta više inferiornija je u odnosu na kuglu, pošto ima manju penetraciju od jedinačnog zrna.
Tri prsta 2Kolce

Predator

Podunavac kaže:
Da se PP koristila na razumnim daljinama i nije dolazilo do zloupotrebe verovatno ne bi bila ni zabranjena. Međutim na daljinama od 2-3 metra sačma nema nikakvu prednost u odnosu na kuglu pošto ne stigne da se raširi. Čak šta više inferiornija je u odnosu na kuglu, pošto ima manju penetraciju od jedinačnog zrna.

'bem li ga, ko zna šta je sigurnije?! Confused
Kad bih se zavlačio u neki gustiš i tražio ranjenog vepra, mislim da bi' mirniji bio sam PP u cijevi. Mada, ne moram o tome mnogo brinuti. PP je zabranjen, a i nemam često prilike ići na divlje svinje, tako da je to samo neko moje razmišljanje.

Sasvim prirodno

canis aureus

Podunavac kaže:

iako mislim i verujem da se pojedini neće složiti sa ovim upisom jer "ne misle i ne veruju nego samo znaju" ... potpuno se slažem sa napisanim!Bye
PP je OK za te neke situacije, potrage i da se koristi na tim kratkim distancama ...
The best of the World all game caliber 8x57JS
Dim

sara planina
 B) NIJE PP ZA LOV tu se slažemo svi i tako terba da ostane. Al za te rabote je koristan
fazan

Zuban

Podunavac kaže:
Da se PP koristila na razumnim daljinama i nije dolazilo do zloupotrebe verovatno ne bi bila ni zabranjena.

@ Moje reci... Potpuno se slazem !!!

Međutim na daljinama od 2-3 metra sačma nema nikakvu prednost u odnosu na kuglu pošto ne stigne da se raširi. Čak šta više inferiornija je u odnosu na kuglu, pošto ima manju penetraciju od jedinačnog zrna.

@ Gruba Sacma i PP je zabranjeno i to je OK. ali ipak...30+ do 40+ grama grube Sacme, deluje drugacije, nego jedan projektil! Na daljini do 5m. gde cela Energija ostaje u Telu i ima Sok dejstvo, dok "Brener" prohuja kroz telo. A i povrsina pogodka je ipak veca nego kod "Brenera" (proverite na Strelistu). "Brener" zaustavlja DS na mesto, samo kada je pogodi u sred cela...

Smile

srpko1

Podunavac kaže:

Kolega Podunavac, u potpunosti se slazem sa ovim vasim upisom, ovo tvrdim iz licnog iskustva, jer sam vise puta imao priliku da lovim svinju puskom sa neolucenim cevima i ustanovio da iz nje nista ne moze da zaustavi svinju kao kugla ili bilo koje kvalitetno jedinacno zrno za svinju bilo to na 3m ili na 33m pp je uvek daleko losiji izbor od kugle ili ti jedinacnog zrna.

Skoči na forum:

Slične teme
Tema Forum Odgovori Poslednji upis
Filmovi o lovu SVAŠTARA 16 27.04.2023. 23:11
Male tajne u lovu na divlje svinje METODE LOVA 140 13.09.2017. 13:56
Bezbednost i nesreće u lovu. METODE LOVA 67 04.01.2017. 12:57
Podmlatkari u lovu, DA ili NE LOVCI POČETNICI 136 03.01.2017. 20:32
Upotreba PP sačme u lovu divljih svinja i predatora-da ili ne? MUNICIJA ZA NEOLUČENE CEVI 516 25.11.2016. 21:15
Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 18
Online članova: 0

Ukupno članova: 4,460
Najnoviji član: Baustelac

Poslednje vesti
Širom Evrope ponovo će biti dozvoljen sportski lov na grlice, EU ukida zabranu lova
Novosađanin zatečen u krivolovu u selu Divoš
ГОДИШЊИ ПОМЕН
У кикиндском ловачком удружењу ускоро и даме
Lov na vuka i ostale predatore u Bujanovcu 2. februara

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.

tomo vrbas
· 20.04.2025. 08:48

Христос Васкресе.

· 04.11.2024. 07:37

Milane imas temu izbor prve puske za pocetnike mada tesko da ce neko nesto smisliti protiv Z6 e sad taj Lupo ne znam.

· 15.10.2024. 05:38

Pozdrav ljudi, hvala za prijem, imao bih par pitanja sa obzirom da sam tek dobio sve potrebne dozvole za lov, a ranije nisam lovio, zanima me šta mislite ovoj kombinaciji. Benelli Lupo i Swarovski Z6

tomo vrbas
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).

· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.

· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?

· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..

Anita Randjelovic
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?

· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.

64,506,841 posete www.srbijalov.com