Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Pušten u rad novi sajt LSV


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
17% [9 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 54
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Pušten u rad novi sajt LSV
Pušten u rad novi sajt LSV

LSV pustio u rad svoju novu internet prezentaciju!

Posle nešto više od četiri meseca od izbora u LSV kada je izabran novi predsednik saveza Aleksandar Milovančev, pušten je u rad potpuno novi izgled internet prezentacije-sajta Lovačkog saveza Vojvodine na staroj internet adresi www.lovackisavezvojvodine.com . Treba podsetiti da je izrada novog, savremenijeg, ažurnijeg i kvalitetnijeg sajta bila jedno od obećanja koje je novoizabrani predsednik dao u svom programu. O ostalim obećanjima datim tm prilikom (niža članarina, rad u interesu članstva a ne po zahtevima interesnih grupa, omasovljenje članstva, poboljšanje fondova divljači, novi Statut, itd.) nećemo ovom prilikom.

Prvi utisak prilikom pregleda novog sajta jeste da je zaista vizuelno daleko bolje i profesionalnije uradjen nego prethodni (uradjen amaterski), da je novi sajt vrlo pregledan i funkcionalan, i da uglavnom sadrži bitne informacije koje jedna savremena prezentacija treba da ima. Zamerka sadržaju sajta jeste da nigde (opet!) nema mogućnsti pregleda osnovnog akta saveza - Statuta LSV, kao što nema ni mogućnosti uvida u sadržaj pratećih akata kao što su poslovnici o radu organa i tela saveza, pravilnici saveza i slični akti, kako bi članstvo imalo mogučnost da prati da li funkcioneri saveza rade u skladu sa aktima ili suprotno.

Veoma dobro je uradjena interaktivna mapa, samo što se tu ne radi o mapi lovišta Vojvodine, nego o mapi opština u Vojvodini - greška koja bi morala hitno da se ispravi! Takodje, postoji i greška u sastavu Komisije za pravna pitanja, pošto je predsednik te komisije Nikola Jović pre skoro mesec dana podneo ostavku. Ostaje, dakle, da se ažuriraju podaci o lovištima, i verujemo da će to biti vrlo brzo uradjeno - to je sada samo tehnička stvar ucrtavanja granica i unosa podataka o korisniku lovišta; tehnička stvar jeste i redovno ažuriranje sadržaja sajta, naročito kada je u pitanju informisanje članstva o dešavanjima u lovstvu Vojvodine, o sednicama odbora i komisija, dnevnom redu i o odlukama koje se donose. Nadamo se da će jedan ovako dobro uradjen sajt (u profesionalnom smislu) doneti i promene u sadržajnom smislu, te da neće služiti samo da bi se reklo da sajt postoji, nego da će zaista biti mesto gde će članovi LSV moći da na vreme saznaju sve bitne informacije na zvaničnom sajtu, umesto da se informišu alternativnim kanalima kakav je dugo vremena bio (i još uvek jeste) upravo naš Srbijalov portal. U tom smislu sa zadovoljstvom primećujemo da su neke sugestije koje su potekle od članova Srbijalov portala ugradjene u konačan izgled zvaničnog sajta LSV (mogunost da svako LU ima svoj prostor na sajtu koji će popunjavati infomracijama uz prethodno logovanje; deo posvećen ponudi u lovnom turizmu itd). Takodje, smatramo da bi bilo dobro da se imenuje lice koje je zaduženo za ažurnost i sadržaj sajta (predsednik saveza, sekretar saveza, predsednik komisijie za informisanje, ili neko drugi) kako bi se znalo ko je odgovoran i kome bi članovi LSV mogli da dostavljaju informacije, postavljaju pitanja o temama koje ih zanimaju ili stavljaju primedbe i predloge - time bi sajt dobio na kvalitetu, rejtingu i ugledu, i odražavao bi stvarne želje i potrebe lovaca članova za informacijama, a ne potrebe rukovodstva u smislu nekog samoreklamiranja, hvalisanja sa i bez pokrića, predstavljanja realnosti u ružičastim bojama čak i kada je sve sivo, zaobilaženja vrućih tema, ignorisanju realnosti ili nečeg sličnog čemu smo mogli da budemo svedoci u ranijem periodu, kako na sajtu tako i u glasilu LSV.

Kao neočekivan deo novog sajta LSV predstavlja odeljak posvećen naučno istraživačkom radu (NIR), koji kod dobrog dela lovaca izaziva averziju, jer su se godinama preko stavke NIR odlivala značajna lovačka sredstva za raznorazne 'projekte' koji u praktičnom smislu za lovce nisu imali upotrebnu vrednost, ali su za pojedince predstavljali izvor sredstava finasiranja projekata koji su dobrim delom služili ličnoj promociji! Čak je jednom prilikom uskupštinski materijal ugurana dva komada NIR (Beukovićev i Ristićev) pa im je sa skupštinske govornice poručeno da to više ne rade! Ostaje nejasno i dalje zašto se lovačkim parama umesto u lovišta i divljač sredstva plasiraju u apstraktne stvari, i zašto se taj deo uopšte našao na sajtu saveza - svaka ustanova (fakulteti, zavodi, instituti) ima svoje izvore finansiranja, zaposleni u tim ustanovama primaju platu, i nema opravdanja da lovci plaćaju svojim parama nešto što je u nadležnosti i na budžetu Ministarstva ili Sekretarijata nauke i prosvete.

Sve u svemu: u profesionalnom smislu (programerskom) odlično uradjen sajt, možda jedan od najbolje osmišljenih sajtova lovačkih organizacija koje smo videli u srpskom lovstvu, a vreme će vrlo brzo pokazati da li će sadržaj pratiti velike mogućnosti koje sajt nudi. Za sadržaj sajta i njegovu ažurnost su zaduženi organi upravljanja i odgovarajuće komisije, pa ćemo videti već za par meseci da li je ovo još jedna od šarenih bombona za članstvo saveza, ili će zaista predstavljati prekretnicu u informisanju članstva. Sa obzirom na sastav UO LSV gde je većina članova iz prethodnog mandata, na sastav Komisije za informisanje koji je skoro identičan sastavu u prethodnom mandatu, kao i predlogu te Komisije da glasilo LSV uredjuje i dalje ista osoba kao ranije, ostavljamo veliku rezervu oko pitanja ažurnosti, profesionalnosti i celovitosti informisanja članstva LSV - konačna odluka je pred članovima UO LSV, a najbolje sudije će biti vreme i lovci članovi saveza. Da podsetimo da je na skoro svim skupštinama LSV, pa i na izbornoj, informisanje članstva ocenjivano kao loše; da li će novi sajt biti impuls koji će pokrenuti promene na bolje, videćemo.

Želimo da napomenemo kao važnu stvar da je, koliko je nama poznato, ovaj novi sajt LSV poklon novog predsednika LSV Aleksandra Milovančeva lovcima Vojvodine - potez i gest koji treba pozdraviti, jer nam je poznato koliko može da košta profesionalna izrada jednog ovakvog sajta.

Ovo su zaista neki od prvih utisaka, voleli bi smo kada bi lovci dali svoje objektivne komentare. preporuke i primedbe. Time ćemo, nadamo se, uticati da sajt bude što bolji; ažurnost, profesionalnost i celovitost informisanja ostavimo onima koji su za to zaduženi: UO LSV i Komisija za informisanje. Samo da se ne 'proslave' kao u prethodne čeitri godine!?

   
Komentari
572 #1 AcaNik
dana 28.09.2015. 19:10
У програмском не знам какав је, нисам гледао али у дизајнерском ми се никако не допада. Превише је мрачан. Слабо прегледан... Више је орјентисан ка понуди производа неког него ка лакшем приступу информација.
Наравно да ми одмах смета што није на Ћирилици!
136 #2 Lala
dana 28.09.2015. 19:20
Aco, u odnosu na prethodni sajt ovaj novi je 'Mona Liza' i što se tiče estetike i funkcionalnosti i preglednosti. Ali estetska pitanja su stvar lične impresije - neko voli crnke, neko plavuše... A neko ne bira! Smile
I crnka i plavuša mogu biti i veštice i svetice - u prenosnom smislu, izgled sajta sam po sebi ne čini kvalitet - kvalitet čini sadržaj. A to ćemo da vidimo čime će prostor na sajtu biti popunjavan.
478 #3 milenko0609
dana 28.09.2015. 19:55
Ajde nek početak rada na predizbornom obećanju podrzimo i ne opalimo odmah drvljem i kamenjem?

Što se sajta tiče pored izostanka glavnog akta Saveza- Statuta LSV-a, zaključio bih da ga je pravio pravi programer a da mu neko iz struke nije pomagao, jer da jeste ne bi u galeriji stavili folder .... životinje 1 i životinje 2? Valjda se stavlja slike divljači??????

A pre galerije stoji "Lovački savezi",klikom na to dobijemo sva postojeća LU u Vojvodini, moje mišljenje je da treba da stoji Lovačka udruženja- mapa koja slikovito objašnjava gde se šta nalazi:
1) Lovna područja,
2) lovne okruge
3) lovačka udruženja

Ali sve to na satelitskom snimku Vojvodine, sve sa rekama,..... pa de se vidi svaka nepravilnost, prilikom ustanovljavanja lovišta, i na ovakvoj opštinskoj karti ima elemenata da se angažuju pravnici iako maloj karti ja sam video da smo mi oštećeni kad su prezentovali granice mog LU??????
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,421
Najnoviji član: Grofmilic

Poslednje vesti
Automobil udario srndaća na pešačkom prelazu na Novom Beogradu
Sazvano zasedanje SKupštine LSS
Novi 'zaštitarski' napad na lovce
Divljač na pitomoj planini
Popularizacija lovstva

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarVoganjac
Offline
· 07.05.2022. 20:30

i eto kupljena je Beretta Odobreno u decembru bogu hvala....Pozdrav svim kolegama


avatarPlaninko011
Offline
· 24.04.2022. 12:38

Drage kolege Hristos voskrese i srecan vama i vasim porodicama praznik


avatarVoganjac
Offline
· 24.11.2021. 16:43

Zelim da pozdravim sve kolege ovog foruma i da podelim radosni vest.... Dobio sam nabavku dozvolu i napokon kupujem pusku za dve nedelje😊koliko sam srecan nemogu vam opisati... 💓


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
61,704,585 posete www.srbijalov.com