Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Rezultati Konkursa Fonda za razvoj lovstva


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
17% [9 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 54
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Rezultati Konkursa Fonda za razvoj lovstva

Uprava za šume: rezultati Konkursa za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva

Uprava za šume Ministarstva poljoprivrede je na svom sajtu objavila rezultate ovogodišnjeg Konkursa za dodelu sredstava iz Fonda za razvoj lovstva, a objavljeno je i pisano saopštenje povodom tih rezultata.

Objavljivanje ove dve stavke je direktni rezultat zahteva za informacije od javnog značaja koji je potekao od Srbijalov Admin Tima. Pozdravljamo potez nadležnih iz Uprave za šume i nadamo se da u narednim godinama neće biti potrebno da se interveniše i da se nadležni podsećaju na obavezu informisanja javnosti, te da će na nekim budućim konkursima rezultati biti objavljivani odmah po potpisivanju ugovora.

Letimičnim pregledom rezultata ovogodišnjeg Konkursa uočili smo nekoliko zanimljivih stvari i nazive pravnih lica koji su redovni dugogodišnji abonenti Fonda za razvoj lovstva. Tako je, npr., LSS posle rekordnih 11 miliona dobijenih prošle godine, i ove godine dobio lavovskih 9 miliona dinara pus dodatnih 4 miliona za sledeću godinu za projekat pod nazivom 'Promocija značaja lovstva kao delatnosti od opšteg interesa i unapredjenje informacionog sistema u lovstvu' – ma šta to značilo! Pod promocijom se može sve i svašta provući, pa se tako i svaki javni nastup, izjava, tekst, i slično nekog čelnika može smatrati promocijom lovstva, dok nam nije poznato šta znači unapredjenje informacionog sistema u lovstvu, jer do sada nismo znali da takav sistem u lovstvu uopšte postoji pa da bi se mogao unapredjivati!? Dalje, zanimljiva nam se čini odluka nadležnih da se ponovo na spisku dobitnika sredstava nalazi agencija 'Lorist' iz Petrovaradina, vlasništvo Jeremije Trifunovića, koji je ove godine dobio momačkih 800.000 dinara za izdavanje knjige 'Prihvat i podivljavanje fazanskih pilića u lovištima' – za toliki novac može se štampati priličan broj primeraka, zavidan tiraž knjige! A još lepše će biti ako sredstvima Fonda štampana knjiga bude kasnije prodavana, verovatno hoće – eto prilike za 'win-win' dobitnu kombinaciju: em ti drugi štampa knjigu (možda je u tim odobrenim sredstvima i honorar za autora prof. Ristića koji je u rodbinskim vezama sa Trifunovićem?), em posle tako praktično za džabe dobijenu štampanu knjigu pustiš u slobodnu prodaju a pare samo lepo kaplju! Milina! Predlažemo vlasniku agencije 'Lorist' i nadležnima da provere da li posle objavljivanja rezultata konkursa neko piše knjigu pod nazivom 'Podivljavanje LOVACA u lovištima' pošto smo mišljenja da bi bila vrlo aktuelna!? Kad se pogleda unazad kroz konkurse, uočljivo je da je agencija 'Lorist' dobijala sredstva redovno, a za sve i svašta, pa i za pravljenje privatne TV (više puta) na osnovu sumnjive dokumentacije, a pare su dobijane i za edukaciju lovnih radnika – nije nam poznato da je osim jednog kratkog predavanja na PMF Novi Sad na katedri za lovstvo (koju vodi gle čuda baš prof.Ristić) bilo neke edukacije!! Pa za informisanje... Čestitamo na ovakvoj svestranosti! Pojavljuje se u spisku dobitnika i jedna firma 'SiS group doo' koja je dobila 1,5 miliona iz Fonda za projekat 'Podrška promociji lovstva Srbije kroz informisanje javnosti o stanju i merama na njegovom unapredjenju' – nemamo informacije o kojoj se firmi radi, i kakve veze je do sada imala sa informisanjem javnosti o lovstvu i promocijom lovstva. O zaštitarskom projektu i sredstvima koja su im odobrena (500.000 + 1.000.000 dinara) smo već pisali.

Sve u svemu, brzim pregledom rezultata konkursa i odobrenih projekata vidljivo je da prosto pršti od raznih monitoringa, unapredjenja, promocija, analiza, edukacija, poboljšanja uslova, praćenja stanja i raznih apstraktnih stvari. Prema pisanoj informaciji, na unos divljači i na hranu za divljač odobreno je svega nešto više od 10% ukupno odobrenih sredstava! A i šta će nam divljač i hrana za divljač kad su nam mnogo potrebniji monitorinzi, unapredjenja i slično. Čudi nas da niko još nije  iskoristio u projektu reč 'skrining', reč koju je posebno voleo da izgovara predsednik LSS Šormaz - evo im ideja za sledeći konkurs!

Ali nećemo dalje komentarisati; prepuštamo to lovcima. Koga zanima neka pogleda spisak dobitnika na konkursu klikom na link http://www.upravazasume.gov.rs/wp-content/uploads/2016/11/lov-fond-2016.pdf

Pisana informacija o rezultatima konkursa se nalazi na linku http://www.upravazasume.gov.rs/informacija-o-konkursu-za-raspodelu-sredstava-budzetskog-fonda-za-razvoj-lovstva-republike-srbije/

         
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 09.11.2016. 07:56
Pored gore navedenog . može li mi neko objasniti ovo , i kakve veze ima sa lovom:
Израда књиге о шупљорошцима са ареалом
распрострањења од истока до запада

Ili ovo:
Пројекат едукације ловних радника - фаза 1
A i ovo jer sve te knjige se prodaju a ne dele:
Пројекат едукације ловаца кроз издавање и штампање
недостајуће ловачке литературе (ловачког приручника,
ловачког практикума и практилума за бонитирање
ловишта)
4038 #2 dragan23
dana 09.11.2016. 11:23
Sledece godine ekipa sa Srbija lov portala se organizuje i konkurise sa nazivom projekta Unapredjenje internet promocije lovstva u Srbiji sa monitorningom rada lovackih organizacija i lovnih radnika. Smile

Lovacka komora je jos jedna bruka i besmisao za nase lovstvo. Osnovni cilj uzimanje novca. Nisu mi poznati slucajevi da su nekome pomogli da se zaposli, vec su one koji su bili u radnom odnosu licencirali i svake godine im uzimaju reket.
136 #3 Lala
dana 09.11.2016. 13:23
Ne promoviše lovstvo ekipa sa Srbijalov samo preko interneta, nego i na terenu - gde god da odemo uvek ima neko ko nas prepozna, i onda kreće priča.
Naš projekat je samofinansirajući! Grin
2585 #4 davorcalic
dana 09.11.2016. 14:11
A njihov projekat je samozadovoljavajući....ROFL
905 #5 zoranp
dana 09.11.2016. 19:58
Taj Ristić je izgleda čudo od mozga, samo se on nešto financira i predaje teoriju...o relnom stanju na terenu, koji isti sigurno u gostima redovno obilazi, stručnjak izgleda ne vidi ništa loše, kad ništa negovori??...bljuzga😣
892 #6 Sremac75
dana 09.11.2016. 20:02
SiS group doo ... ne postoji u registru privrednih društava!!!
3265 #7 mrwa22250
dana 09.11.2016. 20:17
Pitam se samo gde su isle ove pare dok je distribucija lovnih karata isla preko LSS-a?Ovako samo 9 milioncica za njihova vazda gladna doopeta.
Interesantno je i da ruzic za mapiranje=prodaja magle,dobije 1500000,a NP Kopaonik za reintrodukciju tetreba svega 200000.Gradice se repro centri za DS,fazanerije,uskoro ocekujemo i kavezni uzgoj zeca,a o pravoj divljaci(ne ovoj koju gajimo ili planiramo gajiti u oborima)ni reci.
Usrali smo i shefa i stanicu i sve sto se desava samo je proizvod veoma niskog stepena lovacke(i svake druge)kulture kod vecine lovacke populacije.
Izreka(i moj potpis na forumu)"Dok pametni popustaju,budale zavladase" je objasnjenje ocajnog stanja u lovstvu poslednjih nekoliko godina ,a dokle tako,to od pametnih vise ne zavisi jer su u velikoj manjiniStari
4038 #8 dragan23
dana 09.11.2016. 21:11
Risticev moto je treba videti! Grin Prestao je da bude clan u jednom LD jer mu je skupa clanarina. Psa nema, jer gotovo i ne ide u lov. Preko interneta skuplja radove i plagira ih. U zavadi je sa Martom Takaci i nema sanse da on udje u neko loviste kojim gazduju Vojvodinasume. Sto je najgore od svega nije on tolika stetocina kolliko ima drugih. Samo se o tim drugima slabo prica i pise. Skoro svi oni ti njini lovni strucnjaci ne mare za lov i lovstvo ni mrvicu. Samo koriste fondove i legalno nam karadu novce.
136 #9 Lala
dana 10.11.2016. 16:14
SiS GROUP doo: radi se o pokušaju nevešte kamuflaže firme koja radi pod sledećim imenom i podacima (preuzeto sa sajta APR):
Пословно Име: S&S-Group DOO Beograd-Stari Grad
Статус: Активно привредно друштво
Матични број: 21029491
Правна форма: Друштво са ограниченом одговорношћу
Седиште: Општина: Београд-Стари Град | Место: Београд-Стари Град | Улица и број: Призренска 13/II
Датум оснивања:07.07.2014
ПИБ: 108587243
Direktor firme je Stevan Banković, novinar magazina 'Predator', čiji osnivač i izdavač je upravo pomenuta S&S firma. Dokaz za navedeno se nalazi u impresumu 'Predatora'. Inače, S&S verovatno znači 'Slavoljub & Stevan' (Dragišić i Banković), novinari 'Predatora'.
Šta reći? Ko se ono busa u grudi junačke kao borci za... Ko je ono u svom glasilu pa čak i u specijalu preuzimao moje tekstove sa Srbijalov portala, strogo vodeći računa da se pri biranju, preuzimanju i objavljivanju tekstova sa Srbijalov ne zameri nekome od koga bi mogli da očekuju neku paru? Ko je upirao prstom na samozvanu perjanicu lovnog novinarstva kao osobu koja besomučno juri pare, a istovremeno slično nešto i sami radili? Ko je ono mene zavlačio i donekle uspeo da i meni i čitaocima proda priču o ispravljanju krivih Dirna u lovstvu? Sve ima svoju cenu, jel tako gospodo iz 'Predatora'? Vaša cena u paketu sa dve osobe je 1,5 milion? Jeftino!
Ugasili ste sa kredibilitetom.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,421
Najnoviji član: Grofmilic

Poslednje vesti
Sazvano zasedanje SKupštine LSS
Novi 'zaštitarski' napad na lovce
Divljač na pitomoj planini
Popularizacija lovstva
Šakali - sve veći problem

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarVoganjac
Offline
· 07.05.2022. 20:30

i eto kupljena je Beretta Odobreno u decembru bogu hvala....Pozdrav svim kolegama


avatarPlaninko011
Offline
· 24.04.2022. 12:38

Drage kolege Hristos voskrese i srecan vama i vasim porodicama praznik


avatarVoganjac
Offline
· 24.11.2021. 16:43

Zelim da pozdravim sve kolege ovog foruma i da podelim radosni vest.... Dobio sam nabavku dozvolu i napokon kupujem pusku za dve nedelje😊koliko sam srecan nemogu vam opisati... 💓


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
61,649,567 posete www.srbijalov.com