Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Zaštitari 4. deo - epilog


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Zaštitari 4. deo - epilog

Samozvani zaštitari iz DZPPS nastavljaju sa propagandom protiv lovaca Srbije!

Pre desetak dana smo objavili frapantnu vest da je iz Fonda za razvoj lovstva, koji lovci pune svojim uplatama, samozvanim zaštitarima iz DZPPS odobreno ukupno 1,5 miliona dinara za jedan projekat. Velika buka se digla, posle svega što su samozvani zaštitari radili po lovištima Srbije i posle onoliko izmišljenih i fabrikovanih podataka, ogorčenje lovaca kako na zaštitare tako i na one koji su im odobrili sredstva je opravdano bilo veliko. Nekim lovcima i lovnim radnicima je ovaj potez nadležnih iz Uprave za šume oko dodele sredstava zaštitarima ličio na pokušaj da se 'kupi mir', ali od toga naravno nije bilo ništa! Prividan mir, ako ga je uopšte bilo, potrajao je desetak dana, u kom periodu su se društvene mreže i lovački portali usijali od besa lovaca na takvo olako bacanje lovačkih para.

Novi šok stiže, ali ovaj put ne samo u Srbiji, nego u celom regionu Balkana! Evo o čeu se radi:

Regionalna uticajna arapska TV mreža Al Jazeera (Al Džazira) Balkans koja emituje svoj program u svim državama Balkana (Srbija, Hrvatska, BiH, Crna Gora...) će u sredu u udarnom terminu u 19:05 emitovati onu propagandnu zaštitarsku dokumentarnu emisiju pod nazivom 'Ravnica bez ptica', koja je ranije već prikazana u Srbiji - istu onu emisiju u kojoj Milan Ružić & co. iz DZPPS prozivaju sve redom da su krivi za ono što oni zovu masakrom ptica; krivi su po njima pre svega lovci, ali ništa manje ne štede ni neke druge, uključujući tu i baš one državne organe koji su im sredstva odobrili!!! Tako u najavi emisije u Hrvatskoj piše sledeće: 'Film Ravnica bez ptica prati mladog ornitologa Milana Ružića i njegove saradnike u borbi protiv krivolova ptica u Srbiji. Uprkos dokazima o nezakonitom lovu i trgovini pticama, nadležni na svim nivoima odbijaju reagovati, usljed čega se krivolov nesmetano nastavlja, ugrožavajući opstanak nekolicine ptičjih vrsta u južnoj i jugoistočnoj Evropi. Ružić sa kolegama ornitolozima na sebe preuzima odgovornost da ove ptice zaštiti.'!

Uradjen je i kratki trailer za najavu emisije u kojoj zaštitari direktno prozivaju državne organe Srbije - upravo one koji su im (nezakonito?) dali sredstva iz Fonda za lovstvo za neki projekat! Trailer pogledajte klikom na link https://www.youtube.com/watch?v=dCCCnGQ_F0A . Lepo im sada preko TV Al Jazeer Balkans samozvani zaštitar Ružić i ekipa vraćaju, upravo po staroj srpskoj poslovici 'hrani kuče da te ujede!'!!! Sada će ceo Balkan u onoj emisiji gledati kako Milan Ružić 'postrojava' v.d. direktora Uprave za šume Ministarstva poljoprivrede u ranu zoru u jednom vojvodjanskom lovištu gde su navodno nadjene vabilice, za koje nije sigurno da li su ih baš zaštitari podmetnuli, slušaće milioni gledalaca zaštitarske priče kako inspekcija, policija i carina učestvuju u kriminalu u lovstvu, a sve to bez ikakvog konkretnog dokaza!!! Slušaće ceo Balkan fabrikovane podatke o odstrelu ptica, ma milina jedna će da bude! Kažu u traileru da je 'došlo vreme da zaštitari uzmu stvar u svoje ruke!'?!? Od koga da uzmu?!?

Neke naše kolege lovci iz Hrvatske su kontaktirali Srbijalov portal, skrenuli nam pažnju na pravu kampanju koja se u Hrvatskoj sprovodi već par dana oko reklame emitovanja zaštitarske emisije. Zahvaljujemo hrvatskim kolegama lovcima na blagovremenim informacijama, solidarnosti i saradnji!

Sve u svemu, emitovanje zaštitarske emisije na Al Jazeera biće 'lepa' reklama za Srbiju i lovstvo Srbije - indirektno potpomognuta onim ljudima kojima je u opisu posla da vode računa o lovstvu, da ga razvijaju i unapredjuju, potpomognuta parama koje su lovci i korisnici lovišta u Srbiji uplaćivali u Fond za razvoj lovstva!!! Kakav autogol nadležnih, prosto za primer kako se neko stručno 'upucao u nogu'! Oni koji su delili lovačke pare su trebali da vode računa o unapredjenju lovstva - e pa kako ga unapredjuju, tako ga Milan Ružić i kompanija svestrano uneredjuju, istovremeno prozivajući one koji im dadoše pare!!! I to možda baš pare koje su lovci uplatili!!! Može se, posle ovoga, lako stvoriti u glavi slika nekih zaštitara kako se vesele i slatko smeju jer su namagarčili i lovce i one koji treba da upravljaju lovstvom u Srbiji!

Kakav efekat će regionalno emitovanje emisije 'Ravnica bez ptica' imati na lovstvo i lovni turizam u Srbiji, možemo samo da pretpostavimo. Kako će na Srbiju gledati u medjunarodnim organizacijama, to se već čulo na zasedanju FACE u Briselu, pre mesec i po dana. Kakva će slika biti stvorena o srpskim lovcima, takodje je jasno - svi smo generalno i paušalno optuženi da vršimo masakre, i da doprinosimo nestanku pojedinih vrsta! Kakav efekat će ova emisija imati na ruralni razvoj u Srbiji, jasno je iz aviona! Kako se osećaju državni činovnici, pripadnici policije ili carine, ili inspektori kad ceo Balkan, a verovatno i šire, bude čuo Ružićevu verziju i vidjenje lovstva Srbije - mediji su moćno sredstvo za kreiranje javnog mnenja! Da li lovci, državni činovnici, policija, carina, inspekcije i svi drugi treba da okrenu i drugi obraz da im Ružić i ekipa zalepe još koji vruć šamar? Ili još gore, da ista ta ekipa ponovo pljune na obraz tih protiv kojih vode kampanju?

Čestitamo nadležnoj gospodi iz Uprave za šume na bacanju para u zaštitarsko bure bez dna i verovatnu upotrebu lovačkih para u antilovačke svrhe, a možda i u svrhu blaćenja državnih organa Srbije po inostranstvu!? Evo vam efekat, gospodo, pa uživajte, bićete regionalno popularni i označeni medijski kao eventualni (sa)učesnici u kriminalu u lovstvu, ili kao oni koji tolerišu kriminal?!

Lovci su ionako već toliko ocrnjeni i stigmatizovani da je većini uglavnom svejedno.

Dajte Ružiću još lovačkih para, dižite cifru dok nedosegnete granicu kada će Ružiću biti dovoljno, ili skratite nam svima muke i ponižavanja pa jednostavno zabranite svaki lov, što JESTE cilj Koalicije zaštitarskih NVO kojoj pripada i Društvo za zaštitu i posmatranje ptica Srbije. Od davanja lovačkih para zaštitarima, preko zabrane lova jedne po jedne vrste, ostaje još samo jedan korak do opšte zabrane lova. Imate primer Albanije, gde je kompletan lov zabranjen,evo sad imate i primer Rumunije gde su najatraktivnije vrste odjednom zabranjene za lov... Zaštitari to ionako predlažu, zabranu lova i to na globalnom nivou - pa učinite dobrim ljudima zaštitarima zadovoljstvo, a lovci? Šta sa njima? Ma ko njih uopšte zarezuje i pita za bilo šta, jel tako? Oni ima da plaćaju zaštitarsko onanisanje i neprirodni coitus u lovačku glavu i lovački mozak!

Zapamtite kolege lovci imena ljudi koji su sada na čelu lovačkih organizacija, i koji ni prstom ne mrdaju da zaštite svoje članstvo od ponižavanja, klevetanja i sličnih napada, koji su sve gori i gori! Zapamtite kolege lovci i imena onih koji su pomoću sredstava iz Fonda za razvoj lovstva pokušavali da i po cenu kršenja normi nadju truli kompromis sa zaštitarskim jastrebovima koji već tri godine bez prestanka hajče po svemu što ima veze sa lovstvom u Srbiji, potpomognuti prvo ogromnim sredstvima iz inostranstva i jednostranim izveštavanjem medija u Srbiji, a evo sada indirektno potpomognuti i našim vlastitim novcima i regionalnim medijima.

U istoriji lovstva Srbije ovo je možda najteži trenutak u poslednjih pola veka, kako po pitanju članstva u lovačkim organiizacijama, tako i po pitanju brojnog stanja divljači u lovištima, a verovatno i po ugledu koji imamo, u Evropi pre svega. Zasluge za ovakvo stanje imaju oni koji predstavljaju lovce Srbije i oni koji odučuju o lovstvu upravo ovih par godina pišu istoriju koje će se verovatno neki novi budući naraštaji lovaca stideti. Naravno i svaki lovac pojedinac koji se svojim neodgovornim ponašanjem prosto nudi zaštitarima kao meta, usput nudeći i svoje kolege! Svako izbegavanje priče o tome i šminkanje ružne stvarnosti je samo zamazivanje lovačkih očiju.

Da bi problem bio rešavan i rešen, moramo prvo shvatiti da problem postoji. Lovci nisu problem, ali jesu deo rešenja.

          
Komentari
2585 #1 davorcalic
dana 13.11.2016. 16:07
Ja se pitam sta je sledece na redu... mozda clanstvo zelenih u LSS.... pa sa dozvolama u loviste... po jedan zeleni kao zaposleni u svakom LU.... pogledajte emisije koje se emituju o lovu na televiziji sve sami odstreli i lovovi,nigde radnih akcija a zeleni prikazuju sebe kao dusebriznike a nas kao monstrume i ubice...sve to polako ubija lovstvo u Srbiji i pravi negativnu sliku... mic po mic i eto zabrane lova...
136 #2 Lala
dana 13.11.2016. 17:10
Čisto kao dodatna informacija u vezi sa zaštitarskom propagandom: u Beogradu će od 15.11. do 18.11. biti održan tzv. GREEN FEST, za koju zaštitari tvrde da je jedna od najvećih manifestacija te vrste u jugoistočnoj Evropi. I na tom zaštitarskom poselu namenjenom i širokoj publici, biće ponovo prikazan dokumentarac 'Ravnica bez ptica'. E pa možete zamisliti kako će reagovati prosečan neupućen čovek kad mu zaštitari svojim izmišljotinama isperu mozak i napune glavu!
Bitno je da je LSS zaposlio osobu koja za sebe kaže da je PR mEnager (nepravilno!), ali nešto se baš i ne vidi da je 'public relations' (odnosi sa javnošću) poboljšano tim zaposlenjem. Rezultat je skoro jednak NULI.
Ali zaštitari dobijaju na značaju daeko više nego što zaslužuju upravo zahvaljujući agresivnom medijskom nastupu. Meni nije jasno kako ta činjenica nije jasna gospodi iz uprava saveza? Ma baš ih briga... Ali su zato dobili gospoda iz LSS ove godine 9 miliona + 4 miliona za dogodine, namenjenih PROMOCIJI LOVSTVA... Sunce ti ljubim... Kad ga Šormaz ispromoviše!!!
716 #3 DakiNS
dana 13.11.2016. 20:05
Bruka Uprave za šume , taman im dadoše pare za organizaciju sahrane lovstva . Sram da vas bude šupljoglavci.
716 #4 DakiNS
dana 15.11.2016. 20:59
U pravu ste koleginice , sigurno su ih zeleni umesto lovaca uplatili u budžet.
136 #5 Lala
dana 15.11.2016. 21:00
Natasa, a čije su to pare? Zaštitarske, one koje samozvani zaštitari uplaćuju u Fond za razvoj lovstva? Ili možda taj Fond pune lovci svojim uplatama za lovnu kartu i korisnici lovišta kroz naknadu za korišćenje divljači (10% lovačka udruženja, 5% JP i NP). Zaštitari uplaćuju NULA posto. NULA dinara. A koriste sredstva? Čija sredstva? Pa lovačka, ili možda metalobravarska sredstva?
Prvo malo naučite nešto pa onda komentarišite. Još jedan nesuvisli komentar i bićete udaljeni sa Srbijalov portala. Po zaštitarskom receptu - svako zaštitarsko mišljenje koje ne odgovara administratorima brišemo, a osobi sa takvim mišljenjem zabranjujemo pristup portalu. Takodje i svaki bahati i bezobraznu komentar.
Sikter more! Marš u kućicu!
Nije vam ovo Uprava za šume da možete da radite šta hoćete i da pride drpate lovu namenjenu razvoju lovstva, PARE KOJE SU LOVCI UPLATILI!! Ovde na Srbijalov vam ni Ružić ni Puzović ne mogu pomoći.
2585 #6 davorcalic
dana 16.11.2016. 21:28
Nataša,jel te to Ružić slagao da su to "budžetske pare"... eto vidiš da nisu... sumnjam da ćete od 150 članova da imate svoj budžet... kako vas mota gledam to već dugo vremena a pitajte ga za onaj manjak u poslovanju od 47.000.000 din...što ćuti o tome... što? Aj pitaj ga pa nam reci....
572 #7 AcaNik
dana 16.11.2016. 23:40
Од колега из Хрватске стигло или од колегинице? Smile
Како ће бити весело зеленима када крене са радом ова нова пореска полиција Smile
716 #8 DakiNS
dana 17.11.2016. 07:59
Uopšte se ne čudim što će Al Jazeera emitovati tu emisiju , ako pogledamo ko je vlasnik i ko je direktor . Znači ništa dobro se ne može očekivati od takve TV . Pride se i ne čudim da su tapetari našli zajednički jezik sa njima , pošto im je isti cilj - uništavanje Srbije.
136 #9 Lala
dana 17.11.2016. 17:27
Evo nama nove radosti i još jedne šamarčine za glupe lovce sa još glupljim funkcionerima (izuzimam i izvinjavam se onima koji sebe smatraju pametnim, osnovano ili neosnovano): Dakle, na Green Festu u Beogradu (nešto kao redovni FEST ali sa radovima iz sfere ekologije i slično) prvu nagradu za najbolju emisiju je dobio upravo pominjan uradak DZPPS pod naslovom 'Ravnica bez ptica', taj koji je letos emitovan u Srbiji, a sinoć i na regionalnoj Al Jazeera Balkans televiziji u Hrvatskoj i BiH!
Dakle, emisija u kojoj glavni akter M.Ružić izgovara za lovce, članove saveza i lovne radnike onakve uvrede (džukele, ološ...), emisija koja optužuje za učešće i tolerisanje krivolova i kriminala u lovstvu Srbije redom državne organe (da li i njih smatraju ološem i džukelama?), emisija u kojoj se Srbija od strane vlastitih pojedinaca gradjana optužuje kao leglo lovnog kriminala i kao karika u lancu šverca divljači do restorana u evropskim metropolama, emisija čiji je autor dobio pozamašna sredstva od stranih vlada, a posle toga dodatno još para upravo od Fonda za razvoj lovstva Srbije (valjda da bi efikasnije blatio?), e ta emisija je u sred Beograda nagradjena prvom nagradom!
Poučen njihovim iskustvom i materijalnom podlogom, razmišljam da osnujem udruženje gradjana pod nazivom 'Pljuvanje u dalj' i da kao takvi krenemo da se bavimo aktivnošću iz naziva i maltretiramo neki deo populacije u Srbiji, koji nam se učini zgodnim, pa će nam onda nadležni morati dati para da, recimo, vršimo istraživanje sadržaja projektila-pljuvačke koji se upućuju prema lovcima, lovnim radnicima, državnim organima povezanim sa lovstvom i slično.
Siguran sam da naše (lovačke) pljuvačne žlezde luče dovoljno materijala za kvalitetni ispljuvak prema meti, a za teže slučajeve i ozbiljnije mete ćemo sačekati sezonu gripa, prehlada i bronhitisa, pa da upotrebimo tešku artiljeriju - tzv. šlajmare! Očigledno se isplati tako raditi u zemlji Srbiji. DOBRO SE PLAĆA, A BOGME I NAGRADJUJE!!!

Zašto me, kad god kao gradjanin ove naše države pišem o ovoj temi, hvata neki osećaj sramote? Da li je problem u meni ili u nekom drugom?
716 #10 DakiNS
dana 17.11.2016. 18:48
Vidim da neke tapetare svrbi moj komentar , a na ovom forumu se uvek trudimo da iznesemo istinu , tako da ću im razjasniti . Vlasnik Al Jazeera je iz Katara - https://www.googl...bs.2,d.d2s , a što se tiče direktora Gorana Milića njegovog puta od BG preko SA do ZG , tekstova i političkog angažmana , ne bih trošio reči . I šta onda može da se očekuje od tv priloga , matoroj baba Vanga Štrumfeti da kažem da takvih stvari može samo da se seća (na paradi sramote). A i za 1 cm nije vredan pomena , mene bi bila sramota da se time hvalim.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
14. Међународни сајам лова, риболова и ловног т...
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,349,803 posete www.srbijalov.com