Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Jubilej LSV


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [17 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
14% [7 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
39% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
12% [6 Glasa]

Glasova: 49
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Jubilej LSV
Jubilej LSV

LSV obeležava 95 godina postojanja – bez proslave!?

Za oko mesec dana, tačnije 10. decembra, proći će tačno 95 godina od kada je davne 1922. godine održan osnivački kongres Saveza lovačkih društava za Vojvodinu. Za prvog  predsednika saveza izabran je zamenik gradskog načelnika Jovan Lakić, a za prvog sekretara Joca Divild.

Obilje divljači i entuzijazam lovaca i čelnika saveza doveli su do povećanja broja članova, razvoja lovnog turizma i kasnije pravog buma u vojvodjanskom lovstvu, koji je trajao sve do kraja ’80. godina XX veka, period poznat kao ’zlatne ’70-’80 godine’. Narednih desetak godina je počelo opadanje broja lovaca usled kriza i ratova u bivšoj SFRJ, a još drastičnije opadanje se beleži od 2010. godine pa sve do današnjih dana. Jubilej 95 godina postojanja Lovački savez Vojvodine dočekuje sa brojem lovaca koji je imao još 1960. godine, pa čak i manje, i sa vojvodjanskim lovištima koja po broju divljači sigurno nisu ni blizu onome čega se sa setom prisećaju stare kolege lovci, što iz ličnog iskustva, što iz priča. Dakle, nije baš za hvaliti se.

O razlozima zašto je stanje takvo, nećemo ovaj put, ali je stvarno za svaku kritiku da, koliko je nama poznato, evo u predvečerje jubileja nigde niko od vojvodjanskih lovačkih funkcionera ni ne pominje javno ovaj jubilej ili neko obeležavanje-proslavu!? Zar jedan LSV, časna starina od 95 leta, nije zaslužio barem neki vid čestitke? Setimo se da je nedavno LSS napravio veliku proslavu svog jubileja (po mnogima potpuno neprimerenu situaciji i preskupu), LSCS je takodje nedavno imao svoj jubilej i oni su bili daleko odmereniji, a šta će LSV?!? Nigde ni naznake da će se na neki način obeležiti rodjendan saveza! Možda je situacija takva da se baš i nema šta proslavljati, imajući u vidu stanje i rezultate vojvodjanskog lovstva, možda nema sredstava za neko veliko veselje, ali bi bilo vrlo pristojno, dostojanstveno i sigurno dobro prihvaćeno i pozdravljeno kada bi, na primer, jedna delegacija današnjih funkcionera vojvodjanskog saveza obišla grob prvih čelnika Saveza, položili vence i odali poštovanje onima čije delo baštine sadašnje generacije, kao i da se na sajtu LSV u istorijatu postave imena svih prethodnih funkcionera (predsednika i sekretara) od osnivanja do danas! Barem toliko se može!

Neka ovo bude i kritika upućena čelnicima LSV, i predlog šta bi mogli da urade – ne košta mnogo, ali je kao gest veoma važno!

    
Komentari
665 #1 gavra bakos
dana 07.11.2017. 08:18
Kolege lovci Vojvodine, znate li čemu ovo vodi?
E pa ja ću da vam kažem. Krajnji cilj je da se LSV definitivno ugasi . Otuda i ovakvo zavlačenje u mišiju rupu.Proslave jubileja LSV mnogo bi smetale LSS i njihovim čelnicima.
136 #2 Lala
dana 07.11.2017. 12:04
Vrlo moguće da Gavra Bakoš razmišlja u dobrom pravcu. Naime, na prolećnoj godišnjoj Skupštini LSV, zamenik predssednika LSV Beuković je sa govornice javno prozvao prisutnog predsednika LSS Šormaza da je na jednom lovačkom skupu u Mačvi izjavio kako će on (Šormaz) pogasiti regionalne saveze. Šormaz nije demantovao to.
Da ne bude zabune, tada je naravno bio prisutan i predsednik LSV Milovančev.
Dakle, svi dogadjaji sa kojima sam ja upoznat (i ono što je izneto na Srbijalov, a i štošta što još uvek nije izneto) meni takodje mirišu na, ako ne gašenje LSV, a ono potpunu marginalizaciju i vazalski tretman pokrajinskog saveza od strane Šormaza. Da bih bio potpuno iskren, stičem utisak da se niko od vojvodjanskih zvaničnika (osim donekle Beukovića) ne trudi da povuče crtu i ne dozvoli takav sled dogadjaja. Kao da im je svejedno.
TO se vidi i po tome što Šormaz potpuno suprotno svom rodjenom statutu LSS direktno učlanjuje LU iz VOjvodine u sastav LSS, sa uslovima koji variraju, i na taj način direktno oduzima članstvo LSV!
To se vidi i po tome što Šormaz i njegova ekipa uopšte ne zarezuju odluke Skupštine LSV o zameni aktuelnih vojvodjanskih delegata u UO LSS za koje se komotno može postaviti pitanje u čijem interesu rade - da li u interesu onih koji su ih delegirali ili u interesu Šormaza?
TO se vidi i po tome što je Šormaz na Supštini LSS javno obećao da će zakazati vanrednu sednicu Skupštine LSS posvećenu odlukama LSV do 15.09.2017., ali taj rok je evo odavno prošao, a nema ni naznaka o nekakvom zakazivanju.
To se vidi i po tome što Šormaz kao predsednik LSS nije došao barem na par sati na sajam LORIST, valjda zato što se održava u Novomm Sadu, ili možda zbog medjunarodne izložbe trofeja pod okriljem CIC, koja je organizovana na sajmu, a gde je u organizaciji učestvovao i LSV.
Ima još dosta signala koji ukazuju na Šormazove namere, a ja mislim da se on ni ne trudi suviše da te namere prikrije.
716 #3 DakiNS
dana 08.11.2017. 12:38
Ništa tu nije slučajno kao što nije slučajno da su baš milosrdni anđeo Šorgmaz i Milovančev na čelu dva najveća saveza. Jednostavno izvršavaju zadatak - UNIŠTAVANJE LOVSTVA U SRBIJI.
2585 #4 davorcalic
dana 08.11.2017. 13:07
Već duže vremena pratimo, slušamo i čitamo sve ispade, gluposti i svojevolju predsednika LSS... Vidi se da započinje da radi neke stvari kao da će biti doživotni predsednik... Mislim da će otići mnogo ranije pre negoli ispuni zacrtano.... Jedino što će ostaviti je jedno zamršeno klupko koje niko neće da odmršava već će to klupko samo biti bačeno... Ako lovstvo izdrži još malo, uzdam se u mlađe ljude koji će nadam se biti bolji rukovodioci od ovih koji se već osećaju na memlu..
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 11
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,409
Najnoviji član: srdjadim

Poslednje vesti
Retka ptica u NovomSadu
Završena Svetska izložba - na zatvaranju ministar Vulin
Svetska izložba - Dan Srbije
Prvenstvo Vojvodine 'Lovac i pas'
Svetska izložba - drugi o nama

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
60,825,143 posete www.srbijalov.com