Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: U susret skupštini LSV


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

U susret skupštini LSV
U susret skupštini LSV

Godišnja skupština LSV: brdo pitanja bez odgovora

Upravni odbor Lovačkog saveza Vojvodine je  odlučio da za 14. april zakaže redovnu godišnju Skupštinu Lovačkog saveza Vojvodine. Iako nam još nije poznat skupštinski materijal, niti izveštaji o radu, jasno je da puno toga škripi u LSV, i da su mnoga, pa čak i suštinska pitanja i dešavanja izmedju dve redovne skupštine ostala nerazjašnjena, nerešena, zanemarena, gurnuta  pod tepih, da se, rekli bi smo, ignoriše realnost, i da nema svesti o mogućim posledicama ovakvog načina rada saveza, a da ne pominjemo bilo  kakvu dugoročniju viziju budućnosti lovstva AP Vojvodine u Srbiji, i vizije razvoja samog LSV.

Ne bi smo da sada ulazimo u neku veliku priču, ali bi mogli da kroz javno postavljena pitanja za rukovodstvo saveza pokušamo da animiramo delegate Skupštine LSV da konačno jednom isteraju barem neke važnije stvari na čistac – sigurni smo da je dobra većina lovaca i njihovih predstavnika svesna da situacija u lovstvu kakva je sada ne može dugo trajati, i da će se vrlo brzo sve loše što se dešava u i oko LSV preliti na LU članice i lovce pojedince, a onda odosmo svi skupa u... Honduras, ako već i nismo na tom putu.

Šta bi, na primer, mogli delegati da priupitaju svoje cenjeno rukovodstvo, koje su sami birali, i koje treba da na Skupštini podvuče crtu za godinu dana rada? Evo predloga, možda će neko staviti prst na čelo, pa ili odgovoriti u svojim izveštajima, ili će neko dobiti ideju šta da kaže i upita kad zatraži reč za govornicom (redosled pitanja nije pravljen po prioritetima, nego je samo slučajnost, ili hronološki redosled):

-          Zbog čega nije sprovedena prošlogodišnja odluka Skupštine saveza o zameni predstavnika LSV u Upravnom odboru LSS u Beogradu?

-          Zbog čega niko nije objasnio kako se na Skupštini LSS od 28 vojvodjanskih delegata pojavilo njih svega 12, i to bez predsednika LSV, dok su ostali savezi bili kompletni i vodjeni od strane njihovih predsednika?

-          Zbog čega je vodja vojvodjanskih delegata Gutić Dragan, posle diskusije, a pre glasanja, napustio zasedanje i ostavio ionako malobrojne svoje prisutne delegate? Da ga nije slučajno neko nehotice zaključao u toaletu?

-          Zašto nije insistirano na održavanju vanredne Skupštine LSS u roku od 90 dana od redovne, što je lično Šormaz Dragan, predsednik LSS, obećao na skupštini u Beogradu, gde bi se rešio zahtev i realizovala odluka Skupštine vojvodjanskog saveza o zameni svojih predstavnika (Kovačević Milan i Steva Marjanov)?

-          Da li rukovodstvo LSV i delegati imaju saznanja o pominjanju osnivanja nekog novog saveza u Vojvodini – možda bi g. g. Kovačević i Marjanov mogli da nešto znaju o tome?

-          Da li delegati i rukoodstvo LSV imaju saznanja da se vojvodjanska LU mimo statuta LSS na neki način učlanjuju u LSS direktno, po nekim posebnim uslovima, čak i uz cenu gubitka glasa na skupštini LSS, i da li je nešto preduzeto povodom toga?

-          Kada će biti imenovan novi sekretar saveza posle smrti Živorada Brzaka, i kada će uopšte sekretar raditi ono što mu je dužnost?

-          Kada će i ko će ažurirati informisanje lovaca preko sajta LSV?

-          Do kakvih rezultata je došla analiza koju je po odluci Skupštine LSV trebao da uradi UO LSV u vezi održavanja seminara CIC u Horgošu, i u vezi izložbe trofeja na sajmu LORIST, pod okriljem CIC? Ko je uputio zahtev CIC-u, i sa kojim ovlašćenjem, i da li je bilo zloupotrebe pečata LSV, ili memoradnuma LSV?

-          Zbog čega je ignorisan poziv CIC i predstavnici LSV nisu uzeli učešće na regionalnoj konferenciji CIC u Budimpešti (članarinu CIC smo, za razliku od LSS, uredno platili), koja se direktno ticala jugoistočne Evrope, gde mi spadamo?

-          Zbog čega na sajtu LSV nije objavljen predlog novog Statuta LSV, i zbog čega je javna rasprava o tom strateškom dokumentu trajala neprimereno kratko?

-          Kako je organizovana propala vanredna Skupština LSV u vezi usvajanja novog Statuta, i da li ima saznanja da je neko iz novosadske centrale možda lobirao po vojvodjanskim LU da se nedolaskom minira usvajanje novog Statuta?

-          Kada će konačno biti rešena sudbina ćerke firme 'Vojvodjanski lovac', i kada će se tačno znati medjusobni finansijski odnosi ali i odnosi 'ja tebi, ti meni'?

-          Da li je tačno da još uvek neke lovne osnove za lovišta u Vojvodini nisu uradjene, iako su odavno plaćene i preplaćene iz članskog doprinosa?

-          Da li je tačno da je firma 'Vojvodjanski lovac' donela na svoju ruku promenu cenovnika bez oduke svoje skupštine, koju u ovom slučaju predstavlja UO LSV?

-          Da li ima osnova za sumnju da LSV de facto ne vodi Upravni odbor, nego da pomoću dobrog dela skupštinskih delagata iz mikro LU savezom upravlja ćerka firma koja tim malim LU obavlja stučne poslove (kako obavlja, drugo je pitanje) – ispada da tri udruženja svako sa 60-70 lovaca ima tri glasa u skupštini saveza, i da uredno preglasaju neko LU sa 500 lovaca koje ima svoju stručnu službu i ne zavisi od nečije volje iz 'Vojvodjanskog lovca? Ako je to moguće, a jeste tako, onda ne postoji reprezentativnost volje većine vojvodjanskih lovaca, nego se može govoriti o vladavini manjine nad većinom!

-          Da li je tačno da su pojedinci iz firme 'Vojvodjanski lovac' javno lobirali na daljem cepanju i fragmentaciji većih vojvodjanskih LU (pominje se Sombor, Odžaci, Zrenjanin...)?

-          Zbog čega na sednice UO LSS ne ide predsednik LSV (ako se ne varamo, za godinu dana je bio jednom ili dva puta)?

-          Zbog čega je ignorisano obeležavanje jubileja 95 godina osnivanja LSV, makar simbolično?

-          Kakvu platformu u Radnoj grupi za izradu novog Zakona o lovstvu zastupa predsednik LSV, koji organ LSV je tu platformu usvojio i kada?

-          Ko je, sa čijim znanjem i na osnovu čije odluke na sajtu LSV postavio zahtev za prikupljanje ponuda za štampanje glasila, kada takvu odluku Skupština nije donela? Zbog čega je, u odsustvu predsednika LSV u inostranstvu taj dokument potpisao i na osnovu kojih ovlašćenja zaposleni u LSV Milan Novkov, kada u odsustvu predsednika sva ovlašćenja po Statutu preuzima zamenik predsednika?

-          Iz kojih sredstava je planirano finansiranje glasila, kada u finansijskom planu koji je Skupština usvojila ne postoji takva rashodna stavka?

-          DA LI ĆE IKO IKADA IMATI HRABROSTI DA UPITA RUKOVODSTVO KAKO SU USPELI DA ZA SVEGA NEKOLIKO GODINA VIŠE NEGO PREPOLOVE ČLANSTVO SAVEZA I GDE TAKAV TREND, KOJI ĆE SE IZVESNO NASTAVITI, VODI SAVEZ?

Ima ovakvih pitanja još, jer se godinama problemi ne rešavaju nego guraju pod tepih. Logika noja da zabode glavu u pesak da ne vidi stvarnost je dovela do nepodnošljivog stanja u lovstvu Vojvodine, a skupština je retka prilika da neko već jednom barem počne da rešava sada već opšti džumbus. Žalosno deluje činjenica da LSV nikad ranije na svom čelu nije imao dva profesora doktora nauka (Milovančev i Beuković), plus još jednog prof.dr. Ristića na čelu Komisije za uzgoj divljači (koje je, gle ironije, sve manje i manje), a da žalosnije nije bilo!

GDE JE PROBLEM, GOSPODO?

Figura uz tekst ima naziv 'Mislilac', delo velikog vajara Rodena, stavljena je simbolično, da bi podstakla na razmišljanje.

   
Komentari
136 #1 Lala
dana 01.04.2018. 22:00
Imam neki osećaj da ovaj tekst neće baš imati puno pisanih komentara od strane članova Srbijalov, ali se kladim da će se prepričavati i čitati itekako po kuloarima, a valjda će se naći i neki dasa da to glasno izgovori.

Zašto imam takav osećaj? Pitajte 'Mislioce' Grin
3890 #2 krilas
dana 02.04.2018. 17:05
Lalo, sta se cudis?! Kao sto sam vec vise puta napisao, lovstvo deli sudbinu drzave, a vidimo kako nam je stanje "u drzavi" (???Vrlo tuan ). I sta ima vise tu da se pise. NIKO ne odgovara ni za mnogo vaznije stavari a kamo li za lovstvo.
4038 #3 dragan23
dana 02.04.2018. 19:07
Lalo, nece komentarisati samo onaj koji ima putera na glavi, a pri cemu nema ni .uda jer ocekuje neko taljenje ili se vec tali. Makar to bilo i ono tipa, e, znas kad si onomad ukrao zeca, a ja te nisam prijavio ili cuti necemo ti dati novce za prihvatiliste i sl, a i ono necete dobiti markice i lovne karte ako nesto zucnete. Grin
Nema odgovornosti. Moral je davno sahranjen kod tih funkcionera, a zakona se ne boje i to je to. Sistem preletaca i manadatara. Svako gleda da se ocese, ugradi, dogradi i sl. Postoje i oni koji pate od funkcije. Tu nije ekipa ljudi koja se postuje medjusobno i koji su dobri prijatlji, vec je sve to nekako preko nisana. I ta sugava i smrdljiva politika mora u sve da se umesa. Radije bih voleo da vidim na funkcijama ljude koji su prvo lovci,zatim posteni, a na kraju strucna sprema i nije toliko bitna. Trebalo bi nekako doci do toga i objaviti podatake u kojim su LU clanovi svi ti funkcioneri, da li placaju clanarinu i da li imaju psa. Svojim usima sam slusao kako neki od njih mi se jadaju i zale kako je clanarina skupa, nece vise da budu clanovi i da placaju, a psa su davno zaboravili, jer treba ga hraniti, obucavati, voleti. Iz tih podataka bismo sigurno izveli zakljucke o nekim ljudima, mada se skoro sve i zna.
Svaka cast i veliki respekt za rad ekipi Srbijalov portala!Srbijalov
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 14
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,202,492 posete www.srbijalov.com