Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Lovački savez jugoistočne Srbije: kandidature


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Lovački savez jugoistočne Srbije: kandidature
Lovački savez jugoistočne Srbije: kandidature

Niš: Lovački savez jugoistočne Srbije istakao kandidature za izbore u LSS

Jednoglasnim odlukama Upravnog odbora i Skupštine najmladjeg lovačkog saveza u Srbiji potvrdjene kandidature - Bratislav Ćirković, predsednik LU Niš kandidat za novog predsednika LSS!

Dana, 26.09.2018. godine održane su sednice Upravnog odbora i Skupštine Lovačkog saveza jugoistočne Srbije (LS JiS). Tema sednica su bile kandidature lovnih radnika iz ovog saveza za predsednika LSS, ali i za funkcije u organima i telima LSS na izborima zakazanim za 13. oktobar.

Posle isticanja kandidature dosadašnjeg predsednika LSS Dragana Šormaza za još jedan mandat, kojeg su kandidovali nekoliko lovnih okruga, LS JiS je prvi od pokrajinskih i regionalnih saveza koji je istakao protivkandidata Šormazu, a to je Bratislav-Braca Ćirković, dosadašnji predsednik Nadzornog odbora LSS i višegodišnji predsednik LU Niš, najuspešnije lovačke organizacije jugoistoka Srbije. Zanimljivo je, a i veoma bitno, da je Ćirković prvi koji je još pre par godina zajedno sa dosadašnjim članovima Nadzornog odbora LSS javno i zvanično digao glas protiv načina rada i politike vodjenja saveza koju je zastupao Šormaz, a to svoje protivljenje je prezentovano u nalazima NO LSS. Kredibilitet koji je Ćirković stekao svojim dosadašnjim radom u NO LSS ali i rezultatima u svom matičnom LU Niš apsolutno ide u prilog jednoglasnoj odluci da taj čovek bude najozbiljniji kandidat za novog predsednika LSS, pošto je prethodnom, Draganu Šormazu, istekao rok upotrebe, a katastrofalni rezultatinjegovog mandata su već opštepoznati. Poslednju reč će svakako dati delegati skupštine LSS 13. oktobra, ali boljim poznavaocima prilika u lovstvu Srbije je jasno da će Ćirković imati popriličnu podršku, tim pre što ne nastupa ni uz kakvu dnevno-političku podršku, nego istupa isključivo kao lovac i lovni radnik, sa svojim dosadašnjim rezultatima u lovstvu; više je nego jasno da je eksperiment sa političarem Šormazom bio neuspešan, i da je lovcima uglavnom pun nos dnevne politike u lovstvu - vreme je da se političari vrate politici, a lovci lovstvu. Politika je lovstvu malo šta dobrog donela.

Skupština LS JiS, u kojoj sede predstavnici oko 12.000 lovaca  jugpistočnog regiona Srbije je, dakle, jednoglasno usvojila sledeće predloge:

1. Kandidat za predsednika LSS je Bratislav-Braca Ćirković, LU Niš

2. Kandidati za članove UO LSS su: Zoran Aleksić iz Pirota i Zlatimir Rašić iz Svrljiga

3. Kandidat za Nadzorni odbor LSS je Miodrag Stojiljković iz LU Manojlovce

4. Kandidat za Sud časti LSS je Stanko Nikolić iz LU Crna Trava

Pored ovoga, Skupština LS JiS je donela još tri značajne odluke:

- LS JiS podržava sve predloge kandidata koje budu izneli LSV, LSCS i LS KiM

- LS JiS podržava predlog Topličkog lovnog okruga da Milan Kovačević iz LU Blace bude član UO LSS

- LS JiS podržava predlog kandidata za Nadzorni odbor Timočkog lovnog okruga

Ostaje da se vidi da li će biti još kandidata za mesto predsednika LSS, jer Statut ne ograničava broj. Da li će još neko proceniti da ima neke šanse da udje u izbornu trku, i sa kojim referencama, videćemo u narednih desetak dana.

        
Komentari
4433 #1 pavke_lovac
dana 27.09.2018. 11:47
Kakva zaglušujuća tišina na novu kadidaturu za predsednika LSS-a. Šta se dešava ili bolje rečeno da li je maca pojela jezik. Ajde ljudi recite šta mislite. Evo ja ću prvi.
Braca Ćirković je po svim merilima pravi izbor za predsednika LSS-a, jer je privrednik i to ozbiljan tako da u najmanju ruku nece uzimati od LSS-a, relativno mlad čovek što znači da će imati energije da se bavi problemima saveza, ima iskustva u funkcionisanju ovakvih organizacija i najbitnije nije spreman na sve i svašta što je potvrdio kao član NO LSS.
Za političku podršku ne znam ali mislim da ni jednoj politici ne smeta pomirljiv čovek koji nije konfliktna ličnost (lik koji je navikao da zavadi pa vlada), jer to je celo lovstvo dovelo do ovoga gde je sada. Budimo realni sve pametne i makar relativno poštene i dobronamerne iz celog lovstva da skupimo daj bože da bi ih bilo dovoljno za jedan minibus.
Zato Braci želim puno uspeha a delegatima pamet u glavu.
4135 #2 wlasta58
dana 27.09.2018. 15:12
Ne vidim svrhu, odnosno u čemu je razlika da se sa ovoliko pompe objavljuje kandidatura Bratislava Ćirkovića ispred LSJiS i sednice npr. saveta beogradskog okruga. Ova dva događaja sam uporedio iz razloga što Beogradski okrug u skupštini LSS participira sa 12 članova a LSJiS sa 15. Čisto brojki radi.
Ćirković nije dosadašnji, već aktuelni predsednik NO LSS sa ništa manje odgovornosti nego Dragan Šormaz, možda čak i većim za sve što se loše dešavalo i dešava u LSS imajući u vidu funkciju koju još uvek obavlja.
Fakat je da je, kako se u objavi kaže Ćirković zvanično digao glas protiv načina rada i politike vođenja saveza, ali da li je to dovoljno da ga lansira za kandidata za predsednika LSS. Nisam upoznat šta se dalje dešavalo u LSS, posle podizanja glasa, da li su utvrđene zloupotrebe procesuirane ili ne. Mislim da nisu. Znači mnogo buke ni oko čega.
Objava o kandidaturi predstavnika LSJiS potseća me na loše smišljenu, neveštu i navijački usmerenu predizbornu informaciju.
136 #3 Lala
dana 27.09.2018. 17:31
wlasta58, evo da ti odgovorim. Sednica beogradskog lovnog okruga je održana jednom ali je završena bez zaključaka oko podrške, koliko ja znam, tako da nije bilo šta da se prenese kao informacija. Ako si ti imao neke druge informacije, zašto nisi podelio to ovde? Ili je izgleda bilo baš ovako kako ja pričam? Kasnije je bilo govora da će biti ponovo organizovana BG okrug (koliko ja znam, prvo u sedištu LSS, a posle za 25.9. u Lazarevcu, u 18h), ali ni ta nije održana, odložena je. Beogradski lovni okrug izgleda taktizira, i femka se, tvrde pazar valjda. Ne znam zašto je problem da izadju sa jasnim stavom? Naravno da je BG okrug jedan od važnijih faktora u lovstvu Srbije, ali oni za sada nemaju ni svog kandidata, niti zvaničan stav o bilo čemu.
Što se tiče odgovornosti Ćirkovića za stanje u LSS, tvoj stav pokazuje da ne poznaješ dovoljno sistem rada u LSS. Nadzorni odbor polaže račune Skupštini LSS, a gle čuda, Skupštinu zakazuje Šormaz, koji je NIJE ZAKAZAO do sada! Znači, Nadzorni odbor i Ćirković su jedino do sada mogli da upozore Upravni odbor na nepravilnosti, a to su i uradili. Obaška, u svom nalazu Nadzorni odbor je jednoglasno konstatovao da im knjigovodja LSS nije hteo da dostavi svu traženu dokumentaciju, ali i ono što je dostavljeno je bilo dovoljno da se grdne nepravilnosti ustanove. Slično se dešavalo i prošle godine, kada se na Skupštini glasalo u paketu i za Šormazov izveštaj o radu i finansijski izveštaj skupa sa izveštajoem Nadzornog odbora, a te dve strane su iznele suprotstavljene stavove! Nonsens? Naravno, ali verovatno je Šormaz to režirao tako da više niko ne zna za šta je glasao.
Da li je tebi, kolega, nešto loše smišljeno, nevešto i navijački, ili nije, to je tvoje mišljenje na koje imaš pravo. Možda Šormaz bolje smišlja, objektivnije i veštije? Proveri u APR, sa bilansima i falsifikovanim odlukama organa saveza.
Da, u ovakvim okolnostima sam apsolutno za kandidata Ćirkovića, i da, ubedjen sam da je Šormaz za 4 godine napravio toliko štete da će se to tek lovcima obiti o glavu, počev od gubitka prostorija saveza, preko rigidnog novog zakona o oružju, do praznih obećanja o izmenama zakona o divljači i lovstvu, preko raznih afera i aferica, počev od trošenja sredstava iz Fonda za razvoj lovstva pa do Mace diskrecije. Za sve što sam rekao imam pokriće.
Uostalom, sad je zakazana redovna skupština pre izborne za 13.10. i tamo će biti prilike da se raspravlja o izveštaju NO LSS, ali i o izveštaju o radu i finansijskom izveštaju za 2017., pa i o onim falsifikatima podnetim u APR od strane Šormaza.
Pomenuo sam i mogućnost još nekih kandidatura, a jedna od tih koja je u opticaju je ponovo dnevno politička, uz debeo upliv partijskih kadrova jedne stranke. Da ne misli niko da se ne zna šta se dešava. Jednostavno: NE politici u kovstvu!
4135 #4 wlasta58
dana 27.09.2018. 18:17
Nisam ništa loše mislio kada sam napravio paralelu između sednice skupštine LSJiS i saveta Bgd okruga, mogao je to biti i bilo koji drugi okrug. Suština je bila u tome da je sednici skupštine LSJiS dat, mišljenja sam preveliki značaj, spram broja predstavnika u skupštini LSS. Ništa drugo. Da je vaša objava ipak pristrasna i navijačka vidi se iz vašeg daljeg pisanja.
Verovatno ste upravu kada kažete da nepoznajem rad LSS, ali dobro znam da kada neko utvrdi određene nepravilnosti i zloupotrebe i obavesti nadležne u LSS, a po tome se ne preduzmu nikakve radnje, svi ostanu gluvi, u našoj državi postoje i druge nadležne institucije koje žive od novca poreskih obveznika, da stvar uzmu u svoje ruke. Samo ih treba obavestiti da tu i tu, nešto ne valja. Da li je to APR, Poreska uprava ili MUP, ja ne znam, ali sam siguran da se nijednoj od ovih institucija članovi NO nisu obratili. Zato sam rekao da je to mnogo buke ni oko čega. I zato sam rekao da Ćirković snosi značajnu odgovornost. Započeo je nešto, zagrebo po prašini, ali ništa od toga nije konkretizovao. Zašto, to samo on zna. Da li su njegove nadležnosti, obaveze i odgovornosti regulisane statutom LSS, ne znam, treba proveriti, možda se nešto interesantno i pronađe.
Ako ste i u jednom momentu pomislili da ja podržavam nerad, bahatost, neznanje i kriminal Šormaza, onda ste u krivu. Što se njega tiče, u potpunosti se slažem sa vama i želim da što pre ode u istoriju i da ga svi lovci što pre zaborave. Što se mene tiče može da ode i u Zabelu, ništa nema protiv, neću ga obilaziti.
716 #5 DakiNS
dana 27.09.2018. 18:47
Da li bi bio agitator ili samo izrazio pristrasnost , nije mi uopšte bitno , još od Živkovića imali smo na čelu LSS samo lopine, na gore ne možemo spasti , a dosadašnjim radom i iskustvom u lovstvu , za mene je Ćirković favorit u odnosu na neiskustvo , nepoznavanje lovstva Šormaza , a da ne pominjem malverzacije. Imao sam priliku pogledati neke dokumente , sramota i strahota , čist lopovluk. . Da li neko ima bolji predlog , možda ima , voleo bih da ga iznese , ovako kritikovanje , a bez alternative , meni lično ne znači baš ništa.
1545 #6 umpahpah
dana 28.09.2018. 12:27
Занима ме ко је Милан Ковачевић,да није онај?
136 #7 Lala
dana 28.09.2018. 16:58
Umpahpah, nije reč o Milanu Kovačeviću iz Sr.Mitrovice, dosadašnjem Šormazovom zameniku, nego je reč o sasvim drugom čoveku iz Blaca, koji ima isto ime i prezime. I sasvim drugačije razmišljanje u vezi lova.
4813 #8 deda
dana 04.10.2018. 07:44
Poržavam smenu rukovodstva, pa sve je uništeno što se tiče lovstva, pre svega možete li zamisliti lovački savez bez stručne službe o lovsatvu odlučuju laici, tzv rukovodioci, političari - mora se razdvojiti politika i lovstvo i vratiti struku u LSS, a sve samozvane "Stručnjake" najuriti - PROMENE NA SVIM NIVOIMA !!!
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 12
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...
Lovci, dobro obratite pažnju
У БАЧКОМ НОВОМ СЕЛУ

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,202,690 posete www.srbijalov.com