Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Javnost rada LSS - šta to beše?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
17% [9 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
35% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 54
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


Magazin PREDATOR

SUNTEK Lovačke kamere

INTERMAKER
Vreme

Javnost rada LSS - šta to beše?
Javnost rada LSS - šta to beše?

LSS: Šormaz ne odgovara na zahtev za pristup novinara na Skupštini LSS!

Najnovijim potezom Šormaz ćutanjem blokira sprovodjenje zakonske i statutarne obaveze o javnosti rada saveza i tako ruši sve norme!

Lovački magazin 'Predator' je uputio zahtev za akreditaciju člana redakcije Ivana Matkovića-Lale kao novinara, na zasedanju Skkupštine LSS zakazanom za 27.10.2018. godine. Zahtev je upućen na e-mail adresu LSS, blagovremeno, uz molbu za potvrdu prijema zahteva. Potvrda o prijemu maila je izostala, pa je usledila telefonska urgencija glavnog urednika magazina 'Predator'.

U telefonskom razgovoru sa službenicom LSS, glavnom uredniku magazina Slavoljubu Dragišiću je potvrdjeno da je mail stigao, ali nije odgovoreno na pitanje zašto nije poslata potvrda o prijemu! U daljem razgovoru je rečeno da je zabranjeno da se odgovori na zahtev za akreditaciju novinara, i da će u zgradu gde je zasedanje (zgrada stare Skupštine Srbije) moći da udju samo oni koji budu na spisku koji sastavlja Dragan Šormaz!? Dakle, još jedna uzurpacija prava, još jedno osiono pravno silovanje i prekoračenje ovlašćenja i stavljanje Šormaza iznad svih pravnih normi ponašanja, još jedna igra žmurke i sakrivanje iza drugih, ovaj put iza skupštinskog obezbedjenja! Ali istovremeno i demonstracija straha od izbornog poraza, straha od javnosti, najobičniji kukavičluk epskih razmera! Manipulator Šormaz nije uzalud, kako smo i sumnjali, zakazao lovački sastanak u skupštinskom zdanju! To nije ponašanje jednog pravog lovca kakvim bi sebe Šormaz voleo da predstavi, mada, rekli bi smo, on nikada nije ni bio lovac u duši, nego pre svega politički kalkulant, foteljaš i slatkorečivi karijerista!

Svojim najnovijim potezom sa uskraćivanjem mogućnosti da javnost, pre svega lovačka, ali i šira javnost, bude upoznata sa radom LSS i tokom skupštinskog zasedanja, Šormaz je grubo povredio pravo SVAKOG GRADJANINA, A PRE SVEGA LOVACA, da budu blagovremeno i objektivno informisani. Pri tom ne treba gubiti iz vida da je Šormaz narodni poslanik u Skupštini Srbije, i tim pre je njegova odgovornost za jednu ovakvu glupost još veća! Ali u straha su velike oči, pa tako i Šormaz reaguje na približavanje kraja svog šefovanja u lovstvu vukući očajničke poteze da bi ostao u fotelji, poteze kojima srlja iz greške u grešku, umesto da ode iz lovstva uz neki minimum dostojanstva! Ne, on to kategorički odbija, pa se postavlja pitanje šta to Šormaz tako grčevito pokušava da prikrije borbom za opstanak po svaku cenu? Ovakvi potezi znače da je u pozadini nešto mnogo veliko, a šta je to tačno, saznaće se - 'iskopaće Bili'! Šormazov 'počasni krug' se završava.

Gde je granica bahatosti i bezobzirnosti u ponašanju ovog čoveka? Da kažemo i sledeće: prilikom svog izbora na mesto predsednika LSS Šormaz se javno pozivao na nikad pokazanu političku podršku vladajuće garniture u državi. Da li sada, kada Šormaz radi ovo što radi, ta politička garnitura na koju se Šormaz pozivao i dalje podržava njegove sumanute poteze, ili će neko konačno naći za shodno da zaustavi tog čoveku u nameri da bude u lovstvu novi Luj XIV sa parolom 'POSLE MENE POTOP!'? Kršenja zakona i statuta povlači sa sobom nemale kazne, ali Šormaza se to ne dotiče, ionako će to platiti lovci i lovačke organizacije! Falsifikate u APR, sumnjive bilanse i slične stvari da ne pominjemo!

U Statutu LSS koji je donet u skladu Zakonom o udruženjima, javnost rada saveza se tretira u poglavlju 7, član 11., gde se nedvosmisleno jasno kaže:

7. Ј а в н o с т  р а д а

Члан 11.

(1) Рад Лoвачког савеза Србије је јаван.

(2) Рад савеза је доступан јавности кроз деловање савеза на њеном информисању и отвореност рада савеза према средствима јавног информисања, као и кроз информативно гласило савеза.

Tako kaže Statut LSS, ali Šormaz ne radi tako! Iz nekog razloga, a verovatno iz straha da će prilično izvesno izbore izgubiti moguće je da sprema neki vid kreativnog brojanja glasova, što bi narod rekao 'izborne kradje', pa bi javnost mogla biti detaljno obaveštena ako se primeti nekakva manipulacija. Ovo ne kažemo bez osnova, jer smo u posedu fotografija nekoliko glasačkih listića sa unapred zaokruženim kandidatima, ali o tome ćemo u posebnoj vesti koja sledi u toku dana ili sutra! Čak ima indicija koje ne možemo da proverimo, da se pozivi za skupštinu ne šalju svim delegatima, nego selektivno!

O postupku Dragana  Šormaza vezano za javnost rada LSS će biti obaveštena i novinarska udruženja, ali bi bilo najpametnije i najbolje da lovačka Skupština reši ovaj problem sa silnim nezakonitostima koje Šormaz čini, i da sve njegovo samovoljne protivzakonite i protivstatutarne odluke momentalno poništi već na samom početku zasedanja!

Neće se ovo dobro završiti, jer postoji jedna grupa skupštinskih delegata koji zaslepljeni Šormazom ne vide ili neće da vide kuda svo ovo ide! A ide ka totalnoj propasti LSS kao reprezentativne lovačke organizacije u Srbiji. Zašto ovo kažemo? Čitaćete u narednim vestima, jer ne postižemo da momentalno obradimo ogromnu količinu informacija koje nam stižu.

   
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 25.10.2018. 16:14
Koliko znam pozivao se direktno na Aleksandra Vučića , a nešto sumnjam da bi bilo ko poturao ugled i čast zarad nekog prevaranta , lažova , falsifikatora i lopova.
136 #2 Lala
dana 25.10.2018. 20:04
Ovaj potez pokazuje koliko je Tetreb u nezavidnoj situaciji i da mu se ljulja fotelja.
Kad se on boji Lale, mučenik. Smean
4135 #3 wlasta58
dana 25.10.2018. 21:29
Kapa dole, duboki naklon, za ovako dobru, preciznu i da kažem šarmantnu analizu trenutne situacije. Nadam se trenutne, jer verujem da će Šormaz u subotu otići u lovačku istoriju, ili će se otvoriti ozbiljan spor kod nadležnih.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 13
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,421
Najnoviji član: Grofmilic

Poslednje vesti
Automobil udario srndaća na pešačkom prelazu na Novom Beogradu
Sazvano zasedanje SKupštine LSS
Novi 'zaštitarski' napad na lovce
Divljač na pitomoj planini
Popularizacija lovstva

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


avatarVoganjac
Offline
· 07.05.2022. 20:30

i eto kupljena je Beretta Odobreno u decembru bogu hvala....Pozdrav svim kolegama


avatarPlaninko011
Offline
· 24.04.2022. 12:38

Drage kolege Hristos voskrese i srecan vama i vasim porodicama praznik


avatarVoganjac
Offline
· 24.11.2021. 16:43

Zelim da pozdravim sve kolege ovog foruma i da podelim radosni vest.... Dobio sam nabavku dozvolu i napokon kupujem pusku za dve nedelje😊koliko sam srecan nemogu vam opisati... 💓


avatarbogoljub
Offline
· 02.05.2021. 08:21

Hristos vaskrese


avatardalibor
Offline
· 24.03.2021. 09:49

Pozdrav kolege nakon duzeg vremena iveli 4


avatarLimun
Offline
· 13.03.2021. 20:30

Pozdrav Slavo takođe posle dugo vremena Bye


avatarslavaplana
Offline
· 06.03.2021. 12:42

Dobar dan posle 5god.


avatarbogoljub
Offline
· 10.01.2021. 07:20

Obradoviću srećan rođendan iveli


avatarPlaninko011
Offline
· 07.01.2021. 06:31

Hristos se rodi kolege i da proslavite praznike sa vasim porodicama u zdravlju i sreci.


avatarbogoljub
Offline
· 18.12.2020. 22:17

Srećan rođendan lovci Rodjendan
61,693,925 posete www.srbijalov.com