Lovački portal SRBIJALOV - Novosti: Šta se dešava u LSS?


Navigacija
 Naslovna
 Vesti
 FORUM
 Pravila sajta
 Kodeks lovaca
 Kalendar lova
 Članci o lovu
 Sajmovi lova
 Galerija
 Linkovi
 Knjiga gostiju
 Kontakt
 REKLAMIRANJE
Anketa članova
Kako rešiti sukob izmedju lovačkih saveza na relaciji LSS - LSV?

Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima za sve funkcije, pre promene Statuta LSS
36% [20 Glasa]

Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
Vanrednim izborima posle promene Statuta LSS
18% [10 Glasa]

Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
Vanrednim izborima, osim predsedničkih, pre promene Statuta LSS
34% [19 Glasa]

Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
Ostaviti LSV u ovom zamrznutom statusu u LSS
13% [7 Glasa]

Glasova: 56
Morate se ulogovati da biste glasali.
Start: 22.11.2018. 17:13

Arhiva anketa
REKLAME
REKLAMIRAJTE SE KOD NAS

Domen za Lovačka udruženja

Lovački savez Centralne Srbije


INTERMAKER
Vreme

Šta se dešava u LSS?
Šta se dešava u LSS?

LSS: Zašto ovako?

Na zvaničnom sajtu LSS na godišnjicu izbora novog rukovodstva osvanuo je tekst sa naslovom :  'Prvih godinu dana novog rukovodstva - šta smo sve uradili', potpisan sa 'Lovački savez Srbije', u kojem je autor (ili autori) dao svoje vidjenje uradjenog u prvoj postizbornoj godini. Sve u redu, preseke i treba praviti, ali ih praviti 'sa obe noge na zemlji', realno i samokritički. Da li je LSS to ovom prilikom uradio? Analiza delova teksta sa sajta LSS (link: http://www.lss.rs/vesti/prvih-godinu-dana-novog-rukovodstva-sta-smo-sve-uradili/) pokreće neka pitanja i konstatacije koje neće baš biti po volji upravi LSS, ali ta pitanja zaslužuju odgovore i razjašnjenja, kako ne bi navedeni tekst zašao u domen samoreklamerstva i populističkog obraćanja nedovoljno upućenoj lovačkoj javnosti. (Crnim slovima su navodi iz teksta LSS, a crvenim slovima pitanja i konstatacije):

Stabilizacija zatečenog finansijskog stanja saveza,
od 9 miliona dinara dugovanja danas imamo izmirene dugove i  plus od 9 miliona dinara, sve to pored investicija u infrastrukturu od 6 miliona dinara.

 • Solidno trenutno stanje finansija je postignuto zahvaljujući dobrim delom i Upravi za šume koja je, slobodno se može reći, spasila LSS od bankrota. Po proceni, Uprava za šume (i drugi subjekti) je u navedenom bilansu učestvovala sa cifrom od 10-15 miliona dinara. Isticati finansijsku konsolidaciju saveza samo kao uspeh rukovodstva nije korektno i nije istinito.

Uvođenje reda kod lovačkih ispita i tokova novca od istih.

 • Šta se to dešavalo sa lovačkim ispitima i sa prihodima po tom osnovu? Kakav nered je bio? Zašto se o tome ćuti?

Prepustili smo državnim organima da donesu zaključak o radu prethodnog saziva LSS i zatečenog stanja u LSS.

 • ·         Predsednik LSS Ćirković, intervju, novembar 2018.: "Postoje ozbiljne indicije da je bilo mnogo nečasnih radnji. Ta tema će sa naći na Upravnom odboru, nakon kog ćemo zauzeti zajednički stav. Da li će tužilaštvo nešto preduzeti  - ne znam, to nije na LSS-u, ali mi ćemo pokrenuti ono što možemo, a to je odgovornost pred Sudom časti. Mora se jednom za svagda prekinuti praksa nekažnjavanja, da se ono što je bilo brzo zaboravlja, gura pod tepih i završi u stilu 'puj pike ne važi’.

        UO LSV je na svojoj sednici usvojio zaključak da podržava inicijativu za pokretanje postupka  pred Sudom časti LSS, i o tome je obavešten LSS. Postupka pred Sudom časti nema ni dan-danas. 'Obećanje-ludom radovanje!' (narodna poslovica). Aktuelni predsednik LSS je u prethodnom mandatu bio predsednik Nadzornog odbora LSS.

Smanjenje bespotrebnih troškova Saveza i preusmeravanje tokova novca.

 • Preusmeravanje tokova novca?!? Odakle preusmereno i u kom pravcu? Šta ovo treba da znači?

Saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i aktivno ušestvovanje predstavnika LSSa u radnoj grupi za izmenu Zakona o oružju i municiji.

 • Učestvovali jesu, a koji su rezultati? Razoružavanje naroda i dalje teče, primena diskrecionog prava MUP je omča oko vrata svakom vlasniku oružja u Srbiji, troškovi 'preregistracije' previsoki. Zašto je prvo pomenuto, pa odloženo prikupljanje potpisa za izmenu ZOM?

Radovi na renoviranju prostorija LSS

 • Renoviranje prostorija LSS za 6 miliona dinara će nesumnjivo značajno unaprediti stanje u lovištima, podići fondove divljači, i omasoviti članstvo.

Izdavanje novog, besplatnog, redizajniranog broja časopisa „Lovac“
izdatog od strane Lovačkog saveza Srbije, bez posrednika, koji je urađen poput najčitanijih stranih lovačkih časopisa.

 • O kvalitetu i naročito sadržaju časopisa ‘Lovac’ sud treba da daju čitaoci, a ne izdavač. Hvalospevi i prežvakani tekstovi o lovu na ovu ili onu divljač su nešto ‘već vidjeno’ u lovačkoj literaturi.

Organizovana Nacionalna izložba trofeja na sajmu LORIST 2019
sa preko 400 trofeja svih lovnih vrsta kao i živopisna postavka ceka, solila i hranilista i ambijenta koji lovci prave u prirodi.

 • Lovačka udruženja korisnici lovišta iz AP Vojvodine nisu učestvovala na NACIONALNOJ izložbi

Urađeni promotivni spotovi za promociju lovaca i lovstva u kojima učestvuju poznate ličnosti.

 • Uradjeni su spotovi, ali nisu emitovani na nekoj značajnijoj TV, kako je bilo planirano, ostali su za internu upotrebu.

Pokrenuta krivična prijava protiv lica koje su pozivale na mržnju i agresivno ponašanje prema lovcima.

 • Kakva je sudbina krivične prijave? Odbačena ili prihvaćena?

Ni jednom rečju u tekstu na sajtu LSS nije pomenut rad na izmenama ZODL – da li to znači da je trenutno rukovodstvo LSS zadovoljno Zakonom, da im odgovara, i da nema nameru da inicira neke izmene?

Ni jednom rečju nije pomenuta izmena Statuta LSS, da li je to znak da je postojeći Statut, donet u Šormazovom mandatu, dobar, i da ga ne bi trebalo menjati?

Da li je tekst objavljen na zvaničnom sajtu LSS stav UO LSS ili predstavlja vidjenje autora? Ako je usvojen kao stav UO, na kojoj sednici je usvojen? Ako nije usvojen kao stav UO LSS, kako je mogao da se nadje na zvaničnom sajtu LSS, i da bude predstavljen kao stav LSS? Samovolja ili nešto drugo?

Kad smo kod narodnih poslovica, evo još jedne poučne: 'Ko se hvali, sam se kvari!'.

   
Komentari
716 #1 DakiNS
dana 30.10.2019. 17:13
A u materinu , pa zar opet : Sjaši Kurta da uzjaši Murta !
http://jezikofil..../?lang=lat
1220 #2 Swarovski
dana 30.10.2019. 19:39
Svoj upis na temi o Zakonu o oruzju sam poceo sa ovom uzrecicom koju Daki upotrebi. Znaci ima jos kolega koji imaju takav utisak.
Na prvo citanje ovog izvestaja o prvoj godini rada nove postave LSS sam stekao dojam da je sroceno vrlo amaterski. Iznenadjuce povrsne formulacije nebitnih aktivnosti koje se zele prikazati znacajnim.
Izvestaj mi deluje bez sustine,sto je pokusao zamaskirati sa fasadom.
Mogu vam reci da su fasaderi vrlo losi majstori i da je fasad puna fleka i rupa.
Gospoda iz LSS se ne bi trebali ljtiti na ove upise posto je posao kojim se bave u instituciji koju predstavljaju podlozan kritikama clanstva i kolega cije su vodje i ciji su trazili da budu predstavnici.
1749 #3 Planinko011
dana 31.10.2019. 07:57
Pitanja su sva u sridu ali odgovori se nece dobiti.

Ima jedna istina da je ustvari politika ostvarivanje moguceg.

U ovom slucaju ko god da dodje na celo LSS imao bi izbor da li da glumi Ce Gevaru i da verovatno bude brzo skrajnut sa sansom od 99% ili da vodi politiku u kojoj ce pokusati da nesto popravi koliko je moguce.
Prvo da se zapitamo otkud Sormaz ispade iz aviona na mesto predsednika LSS?
Ko ga je postavio?
Sadasnji predsednik LSS iza sebe ima deo ljudi koji su bili uz Sormaza. Takodje ako pogleda na gore, levo i desno opet su tu lica iz te iste ekipe.

Kad trazi neke dotacije drzave kome se obraca?
Ako trazi izmenu ZODL i ZOM kome se obraca?
On nema samo Sud casti vec i moze podneti krivicne prijave ako je bilo nepravilnosti uz ogradu da je i lazno podnosenje krivicne prijave krivicno delo.

Ali ko razmatra te prijave i kakav je i kada ce biti ishod?

Ne znam te finansijske tokove i da li ima dokaza o zloupotrebama ali za mene je Sormaz prvo olicenje jednog nekompetentnog diletanta, padobranca za koga ne znam ni da li je bio lovac pre 5-6 godina, i lenstinu kome samo treba tapasanje po ramenu onog odozgo i novo uhlebljenje.

Sada opet mozemo videti novo lice koje je mozda imalo elana za promene ali gle cuda nije bas ocekivao da bude Sizif i Don Kihot u jednom.
I on ali i mi mozemo verovatno videti u sledecem vremenu transformaciju tog mladog coveka u lovnog politicara u cemu ce izgubti poverenje lovaca (ali ne i ovih vostanih figura iz svih saziva) a na kraju ce verovatno izgubiti i sebe.

https://www.youtu...FOy6iYnnY4

PS. Poslednji upis na temi ZODL je bio cirka pa pre dve godine?
Ubismo se oko ZOMa pa i kratkih cevi a ovaj zakon ispada neinteresantan za nas.
136 #4 Lala
dana 31.10.2019. 10:54
Posle objavljivanja ovog i prethodnog kritičkog teksta o radu LSS i preds. Ćirkovića, do mene su počele da stižu glasine o mom 'liku i delu', i to sledeće sadržine:
1. Da sam STRANI PLAĆENIK (?!?)
2. Da sam akcionar ili suvlasnik Predatora
3. Da pišem tekstove po narudžbini, ali ne mogu da se dogovore ko je naručilac
4. Da urušavam ugled LSS, iako sam baš za taj LSS zalegao debelo, naročito 2018. godine.
5. Da iza mene stoje 'mračne sile' kojima nije u interesu jak LSS ili LSV, svejedno.
itd. itd.
Obaveštavam godspodu koja se bave tim bajkama, da za svoje pisanje bilo gde nikad i nikad nisam tražio ili uzeo bilo kakvu naknadu u bilo kom vidu. Samim tim, ni rodjeni brat mi ne može naručiti bilo kakav tekst, pišem ono što mislim i iznosim svoja uverenja, u najboljem interesu lovstva Srbije, i plavuše su to ukapirale odavno. Ne bavim se tračevima, poturanjem glasina, spletkarenjem; ono što imam da kažem jasno napišem i saopštim, ako imam priliku, onima kojih se tiče i u direktnom kontaktu. Ne idem na ličnost, nego na funkciju, i ne bavim se ničijim privatnim životom.
Junačine koje ne smeju da mi izadju na oči pozdravljam, nastavite da me zasmejavate svojom maštom i izmišljanjem. Miševi.
Svako ko hoće može da me kontaktira ako mu nešto nije jasno.
P.S.
Kasni mi plaćenički prihod i tantijeme pa ne mogu da vas pozovem na piće! Grin
4038 #5 dragan23
dana 31.10.2019. 13:10
I meni ovaj izvestaj deluje nekako uopsteno. Da ne kazem kao neki seminarski rad. Treba komentarisati casno, posteno i sa argumentima. Nista licno, samo funkciju gadjati. Gore navedeni komentari su izraz slobodnih ljudi. Ljudi koji ne moraju i nece da idu po misljenje i da zarad sake dinara prodaju pretke i potomke. Bez zdrave kritike i pohvale nema napretka. Ako se u startu gusi suprotno misljenje ili se razotkrije neki cataluk pa onda drvlje i kamenje na tog ko je razotkrio neko delo onda tu nema napretka.
3265 #6 mrwa22250
dana 01.11.2019. 11:03
Joj sto ne volim kad sam u pravu,a svaki put budem.Pozdrav nepopravljivim optimistima i naivcima i ne cekajte pitu,od takvih se ne pravi.Ajd uzdravlje.
Upišite komentar
Molim Vas ulogujte se da biste upisali komentar.

Reklame
REKLAMIRANJE NA SRBIJALOV
PRIJAVA
Još uvek niste član?
Kliknite ovde za registraciju.
Online korisnika
Online gostiju: 35
Online članova: 0


Ukupno članova: 4,443
Najnoviji član: SSG

Poslednje vesti
Bogata ponuda za ljubitelje lova i ribolova na Sajmu u hali „Čair“
УСКРШЊА ЧЕСТИТКА
ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ за Сајам наутике, лова и ...
44. MEĐUNARODNI SAJAM NAUTIKE, LOVA I RIBOLOVA
УРЕДБA О ЦЕНОВНИКУ ОДСТРЕЛА ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИ...

Pričaonica
Morate se logovati da biste pisali poruku.


tomo vrbas
Offline
· 01.01.2024. 19:30

Сретна Нова година колеге ловци да сте ми живи и здрави, и да вас ловачка срећа и око и даље служе! 🍻

avatarPlaninko011
Offline
· 01.01.2024. 17:21

Drage kolege želim vam zdravlja, lične i lovačke srece u 2024toj. (I da nam se ružne stvari ne ponavljaju).


avatarslavaplana
Offline
· 15.12.2023. 13:46

Niko ništa ne piše na forumu.LSS radi punom parom.Ima podršku lovaca.Jedni isti 30 god sede po U.O.i udruženjima.Nisu oni krivi mi smo Cenzurisano što to trpimo.


avatarHunter_lovac
Offline
· 12.12.2023. 23:19

Planirao sam da polozim za dozvolu za pusku ali ja nosim naočare pa me zanima da li ja mogu da prodjem lekarski pregled pozdrav


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:13

Drug i ja bi se učlanili u neko lovačko društvo u Banatu, da li neko zna gde se primaju članovi sa strane?


avatarStevo Kuzmanovic
Offline
· 14.02.2023. 09:10

Pozdrav svima..


Anita Randjelovic
Offline
· 11.02.2023. 15:09

Da li neko zna proceduru zamene cevi kod karabina?


avatarLovac Stari
Offline
· 05.02.2023. 14:32

Neka ti je laka zemlja Lalo.


avataralex
Offline
· 30.01.2023. 23:30

Zbogom Lalo 💔


avatarslavaplana
Offline
· 30.01.2023. 12:36

Poslednji pozdrav Ivanu Matkovicu-Lali sa Srbijalova.

63,310,236 posete www.srbijalov.com